| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Ciepłe powietrze z nawiewu przy wysokich obrotach
viktor - 2007-03-04, 13:38 Temat postu: Ciepłe powietrze z nawiewu przy wysokich obrotach Witam
mam problem z ogrzewaniem ,chodzi o to ze przy normalnej jezdzie wszystko działa w miare dobrze a gdy ze tak powiem "przeczyszcze troche wydech" zaczyna mi lecieć cały czas gorące powietrze z nawiewów pomimo tego ze pokrętło znajduje sie na niebieskim polu
Myslałem ze to moze termostat ale dowiedziałem się jeszcze ze to moze być elektrozawór
tylko nie za bardzo łapie jak przemierzyć ten elektrozawór i wogóle czy to na pewno to
więc mam prośbe do kogoś kto miał do czynienia z podobnym problemem o podzielenie się swoimi wiadomościami /w "Szukaj" nie znalazłem podobnego problemu/
pozdrawiam
misssiaq6 - 2007-03-04, 20:27
ja mam ten sam problem. jedyna rada to chyba nie przedmuchiwać rurek albo zamknąć nawiew na min...:>
casus maximus - 2007-03-05, 09:53
ja stawiam na elektryczny zawor powietrza. pewnie cos jest z nim nie tak i leci gorace mimo ze jest na niebieskim polu.
viktor - 2007-03-05, 13:09
tak tylko zanim nie powkręcam silnika pare razy na wyzsze obroty to jest ok i mozna regulować temperature potem z nawiewu na szyby i nogi leci ciepłe na max. i po jakimś czasie spokojnej jazdy znowu wszystko wraca do normy...
|
|