| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Odnawianie plastkowych elementów
Piotreek E-30 - 2007-03-03, 13:21 Temat postu: Odnawianie plastkowych elementów Witam. Czym odnowić plastikowe elementy(czarny matowy zderzak, czarne lusterka listewki itp.) w wąskiej lampie. Czy można to pomalowac czarnym matem czy są jakieś specjalne preparaty, lakiery do tego?
marvin-86 - 2007-03-03, 13:27
a wiec tak....
1) Dodatek zwiekszajacy przyczepnosc
2) Struktura na plastik
3) Zmywacz silikonowy
4) Czarny mat yoo
wszystko dostepne w sklepach lakierniczych i wszystko mozesz dostac w sprayu pierw dajesz przyczepnoc potem podklad na plastik czarny i farbe yoo i ni zaponmnij zmywaczem odtluscic Pozatym to nie ten dzial
center - 2007-03-05, 23:29
a podobnie jest ze srodkiem, jakbym sobie chcial deche odswiezyc??
Menel - 2007-03-06, 00:21
| center napisa³/a: | | a podobnie jest ze srodkiem, jakbym sobie chcial deche odswiezyc?? |
duzo plaka czlowieku, plaaakaaa
BADYL - 2007-03-06, 00:31
| center napisa³/a: | | a podobnie jest ze srodkiem, jakbym sobie chcial deche odswiezyc?? |
Ja tam kupuje MOTIPA albo jak to sie nazywa do zderzaków - efekt jami - nie polecam malowac metalicznych czesci.
tu mały link:
http://bmwe32.masscom.net...er_respray.html
BIZON - 2007-03-06, 09:44
| marvin-86 napisa³/a: | a wiec tak....
1) Dodatek zwiekszajacy przyczepnosc
2) Struktura na plastik
3) Zmywacz silikonowy
4) Czarny mat yoo |
nie, nie, nie...
jest specjalny spray w różnych kolorach "BOLL".
odtłuścisz powierzchnię silikonowym i psiknij tym Bollem. nie wymaga podkładu. wygląda dość ciekawie, ale jak psikniesz wszystko. jak nie masz porysowanych i popękanych do spawania to nie psikaj tylko kup czernidło do plastików albo jakiś "odnawiacz"... w końcu farba to zawsze farba.
CyRyL - 2007-03-06, 17:06
tak jak Bizon wspomnial
jak masz cale te zderzaki to czarnidło moze wystarczy
ja korzystalem z tego efekt mnie zadowolił
<tubka jak pasta kiwi i dałem ok 5 zł>
koszt nie duzy wiec moze warto zaczac od tego
|
|