| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e36 centralka centralnego ??
MarianoItaliano - 2007-03-02, 09:47 Temat postu: e36 centralka centralnego ?? Witam , mam centralny zamek ale niestety z kluczyka , chciałbym sobie kupić pilota, gość który ma mi to założyć prosił abym dowiedział sie gdzie znajduje sie centralka centralnego zamka ? ... chodzi o bmw e36 316 rok prod.1993 grudzień. pozdrawiam
Gasper - 2007-03-02, 09:51
za schowkiem pasazera
MarianoItaliano - 2007-03-02, 10:08
czy bez demontażu schowka dostane sie tam
Bartek_P - 2007-03-03, 01:08
Nie nie dostaniesz się do centralki bez zdejmowania schowka.
Dobrze ci radze nie jedź więcej do tego gościa, bo nic dobrego ci nie zrobi, i potem będą problemy że czegoś nie dało się zrobić.
Wal do mnie na GG to ci znajde kogoś kompetentnego z rzeszowa albo ci powiem jak to podłączyć.
Ale do tego rzeźnika co nie wie jak centralny do beemy podpiąć to nie jedź.
hk3r - 2007-03-05, 21:26
Kolega dobrze radzi..Człowiek który nie wime gdzie jest centralny w takim samochodzie to raczej nie jest fachowiec który siedzi w tym dłuższy czas..a napisałem to tylko dlatego żebyś nie pomyślał że kolega Bartek_P chce Cie naciagnac albo znajomemu podstawić robote.
Pozdrawiam Kamil
Grzesiek - 2007-03-05, 21:36
hmm mi tez sie wydaje ze elektronik ktory nie wie gdzie jest centralka w danym aucie jest co najmniej nie w temacie,,,, to tak jak bys pojechal zmienic olej a mechanik by szukal silnika otwierajac bagaznik
Bartek_P - 2007-03-06, 00:50
Przeciez zaproponowałem darmowe wsparcie via internet.
Breyton - 2007-03-08, 17:17
A macie panowie jakiś namiar na śląsku na kogoś kto by temat centralnego w e36 szybko ogarnął?? Najlepiej w Tychach Z góry dzięki
Bartek_P - 2007-03-08, 23:18
Zaraz kogoś znajdziemy,
Sie szuka, jutro dam info z dokłądnym namiarem na kogoś godnego polecenia
viktor - 2007-03-10, 16:44
| Breyton napisał/a: | A macie panowie jakiś namiar na śląsku na kogoś kto by temat centralnego w e36 szybko ogarnął?? Najlepiej w Tychach Z góry dzięki |
kolega ostatnio zmieniał mi centralny z kluczyka na pilota ale zakładał nową centralke jak chcesz to namiar podam Ci na PW tylko ze z Tychów do Piekar masz kawałek ale polecam goscia
Breyton - 2007-03-11, 13:11
To daj namiar na Priv. Przejadę się jak będzie chwila
southOFheaven - 2007-03-26, 15:01
witam
jak na poczatku tematu, mam centralny zamek z kluczyka i chcialbym go przerobic na pilota. oczywiscie samodzielnie bo nie chce placic komus..
przerabial ktos u siebie?
czy taki zestawik sie sprawdzi? jak to podlaczyc?
http://www.allegro.pl/ite..._z_pilota_.html
jaqub - 2007-03-26, 18:09
w e36 trzeba sie wpiac w ktores ze sterowan od MASTERa... u mnie jest wpiete do sterowania drzwiami kierowcy... ogolnie temat nie jest latwy bo w tych centralkach (z allegro itp) trzeba dawac jakies przekazniki (czy cus) co zmienia prady bo sa za male itp... u mnie taki bajer latal ze 2-3 miechy ale teraz chyba szlak trafil ORI modul centralnego bo zeby zamknac auto trzeba kliknac zamknij wtedy zamyka ale odrazu otwiera nastepnie kliknac otworz (mimo ze jest otwarte/ aby centralka sie zerowala) a nastepnie zamknij i wtedy zamyka... czyli jest tak ze dopiero za drugim razem zamyka... nie mam wogle teraz sillownika w bagazniku (bo sie spalil) i byl to master... czy to moze byc to czy to jest modul orientuje sie ktos? bo dzis bylo ponad dwie godziny walki i nic... wiadomo tylko tyle ze to nie jest silownik (master) od drzwi pasazera...
Bartek_P - 2007-03-26, 20:46
No bo miałes to źle podłączone, żeby poprawnie sterować zamkiem z ryglowaniem .
Będe miał chwile czasu to zrobie ładny opisik co i gdzie podłączyć żeby nic nie zepsuć
jaqub - 2007-03-26, 21:03
| Bartek_P napisał/a: | No bo miałes to źle podłączone, żeby poprawnie sterować zamkiem z ryglowaniem .
Będe miał chwile czasu to zrobie ładny opisik co i gdzie podłączyć żeby nic nie zepsuć |
ja czy kolega?
bo wszystko latalo dobrze do momentu skopcenia silownika w bagazniku... a teraz bez niego zamyka za drugim razem....
southOFheaven - 2007-03-26, 21:48
| Bartek_P napisał/a: |
Będe miał chwile czasu to zrobie ładny opisik co i gdzie podłączyć żeby nic nie zepsuć |
oo jakbys mogl to prosze napisz
Gasper - 2007-03-27, 00:08
U mnie na starym nieoryginalnym sterowniku od centralnego jest również : OTWÓRZ-ZAMKNIJ-OTWÓRZ żeby otworzyć auto Jutro coś będę kminił i zamontuję nowy
Bartek_P - 2007-03-27, 01:44
sie zrobi, ale ktośmusi mnie przycisnąć, bo mam teraz przeprowadzke...
Ale mam fotki na kompie także jak się upomnicie na GG to usiąde i zrobie
|
|