| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E36 Sedan] Wymiana tylnich amorków.
dioob - 2007-02-19, 15:06 Temat postu: [E36 Sedan] Wymiana tylnich amorków. Ano własnie szykuje mi sie ta robota i czy mam spodziewać sie jakiś niespodzianek ,czy potzrebny jest jakiś specjalny klucz itp itd.?
Mam zamiar zabrac sie za to w tym tygodniu a problem polega w tym że bede to robił u znajomego w garażu i niechciałbym rozkrecic zawieszki a później nie skręcić.dzieki.
kiloff - 2007-02-19, 15:13
jest to jedna z prostszych rzeczy w E36, jedynie dostep do gornych mocowan jest nieco utrudniony - podejrzewam ze trzeba bedzie demontowac tylnie glosniki (przynajmniej w coupe trzeba)
a tak to jedyne czego potrzebujesz to dobre klucze zeby odkrecic amorek na dole - przewaznie dosc mocno siedzi ..
dioob - 2007-02-19, 15:14
Oka o taką odpowiedź właśnie mi chodziło dzieki.Pozdro
Kujon - 2007-02-19, 15:22
najłatwiej wymienić tylne amory jest w cabrio, mi to zajeło 20 minut obydwa amory ,
jaqub - 2007-02-19, 16:13
odkrecasz u dolu, rozbebeszasz wykladziny w bagazniku, odkrecasz gore... jedyne co to sruby moga ciezko isc i potrzeba troche wd40 czy pokrewne i jakis dobry klucz... sprawdz tez te plastiki i odboje co sa na amorku moze tez sa do wymiany... nie majatek ale...
kiloff - 2007-02-19, 16:51
ja bym od razu tez dosc dokladnie obejrzal gorne mocowania tylnich amorkow, czasem lubia siadac .. koszt (orginalu) to 30 zlotych, a przynajmniej nie bedziesz musial za dwa miesiace znowu odkrecac tapicerek, amorka itd..
southOFheaven - 2007-02-20, 10:00
| jaqub napisa³/a: | | odkrecasz u dolu, rozbebeszasz wykladziny w bagazniku, odkrecasz gore... jedyne co to sruby moga ciezko isc i potrzeba troche wd40 czy pokrewne i jakis dobry klucz... sprawdz tez te plastiki i odboje co sa na amorku moze tez sa do wymiany... nie majatek ale... |
wd40 odchodzi do lamusa! byl test w jednej gazecie i sam nawet wyprobowalem.. ciepla coca-cola jest lepszym srodkiem sam nie wierzylem ale tak jest
duchPW - 2007-02-20, 10:31
tyle, że cola jest słodka - wd40 nie, więc cola nie do wszystkiego się nada
jaqub - 2007-02-20, 15:21
| PioterW napisa³/a: | | tyle, że cola jest sÅ‚odka - wd40 nie, wiÄ™c cola nie do wszystkiego siÄ™ nada |
spox ale cola odrdzewia a nie smaruje... polej sobie np zawiasy czy lancuch w rowerze cola... a tak wogle to cola jest slodka i lepka... sprobuj latem polac cos cola... i licz ile os przyleci (taki tescik maly )
dioob - 2007-02-28, 19:56
| kiloff napisa³/a: | | ja bym od razu tez dosc dokladnie obejrzal gorne mocowania tylnich amorkow, czasem lubia siadac .. koszt (orginalu) to 30 zlotych, a przynajmniej nie bedziesz musial za dwa miesiace znowu odkrecac tapicerek, amorka itd.. |
No dokładnie podniosłem autko i co sie okazało odboje do wymiany, koszt 12 zl sztuka .A wymiana amorków to małe piwko nawet nie myślałem ze tak pojdzie.Pozdro
marekfl - 2007-02-28, 21:47
| dioob napisa³/a: | Ano wÅ‚asnie szykuje mi sie ta robota i czy mam spodziewać sie jakiÅ› niespodzianek ,czy potzrebny jest jakiÅ› specjalny klucz itp itd.?
Mam zamiar zabrac sie za to w tym tygodniu a problem polega w tym że bede to robił u znajomego w garażu i niechciałbym rozkrecic zawieszki a później nie skręcić.dzieki. |
Bossze jak kupisz nowe amorki to ci za frajer wymienia i gwarancje podbija .... ludzie co was pogieło z tymi robotami co można to można ja rozumiem ale bez przesady
dioob - 2007-03-08, 15:02
| marekfl napisa³/a: | | dioob napisa³/a: | Ano wÅ‚asnie szykuje mi sie ta robota i czy mam spodziewać sie jakiÅ› niespodzianek ,czy potzrebny jest jakiÅ› specjalny klucz itp itd.?
Mam zamiar zabrac sie za to w tym tygodniu a problem polega w tym że bede to robił u znajomego w garażu i niechciałbym rozkrecic zawieszki a później nie skręcić.dzieki. |
Bossze jak kupisz nowe amorki to ci za frajer wymienia i gwarancje podbija .... ludzie co was pogieło z tymi robotami co można to można ja rozumiem ale bez przesady |
Sorki kolego ale jak kupujesz amorki w sklepie motoryzacyjnym czy hurtowni motoryzacyjnej takiej usługi niestety niema , a cena amorka w serwisie + niby gratisowe założenie jest o wiele wyższa niż w wyżej wymienionych punktach.
A pozatym jak wymienisz sobie sam ,pozostaje ci satysfakcja że poradziłeś sobie sam.pozdro
marekfl - 2007-03-10, 15:50
| dioob napisa³/a: | | A pozatym jak wymienisz sobie sam ,pozostaje ci satysfakcja że poradziÅ‚eÅ› sobie sam.pozdro |
I chyba tylko tyle
bo gwarancji na nie nie dostaniesz
dioob - 2007-03-11, 12:45
| marekfl napisa³/a: | | dioob napisa³/a: | | A pozatym jak wymienisz sobie sam ,pozostaje ci satysfakcja że poradziÅ‚eÅ› sobie sam.pozdro |
I chyba tylko tyle
bo gwarancji na nie nie dostaniesz |
A mylisz sie kolego jest gwarancja na rok bez limitu kilometrów.
W każdym sklepie czy hurtowni dostajesz gwarancje na amorki.
Problem jest z czesciami elektronicznymi ,niektórzy wymagają by było to montowane w warsztatach mechanicznych, i podstawą gwarancji jest rachunek od elektromechanika.
|
|