| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E30 -> jak rozebrac lusterka zeby nic nie polamac
adamm - 2007-02-14, 18:01 Temat postu: E30 -> jak rozebrac lusterka zeby nic nie polamac Witam.
Szykuje autko do malowania (to będzie dla niej prezent bo ma 17 urodzinki 7 marca )
Bedzie malowana cala, i miedzy innymi musze rozebrac lusterka, ale nie chce nic polamac ani uszkodzic.
Jak na razie rozebrany caly srodek (zastanawiam sie tylko nad deskom rozdz. bo i tak chcialem nagrzewnice wyjac) i wiekszosc listew.
Jak ktos rozbieral juz lusterka to niech da znac jak to poprawnie zrobic.
Jesli jest jeszcze cos z czym sa problemy przy demontazu to bede wdzienczny za info.
Dzieki i pozdrawiam
Drucha - 2007-02-14, 18:06
chcesz rozebrac zeby wyciagnac szkla?czy tylko odkrecic lusterka od drzwi?
adamm - 2007-02-14, 20:09
a to da sie odkrecic od drzwi?
jasne ze szkla
a najlepiej na czynniki pierwsze nawet obudowe, zeby byly pomalowane dokladnie wszystkie jego elementy.
Drucha - 2007-02-14, 20:32
1.sciagasz maskownice
2.odpinasz kostke od elektryki i odkrecasz dwie sruby(przytrzymaj sobie reka lusterko zeby ci nie spadlo na ziemie )
3.Masz lusterko w rece - na dole masz dziurke wtykasz tam srubokret trafiasz w biala zebatke i pchasz w prawo
Tu masz juz po rozebraniu - na dole jest ta zebatka co trzyma lusterko
4.odkrecasz caly mechanizm - 4 sruby
KONIEC
zietas - 2007-02-14, 20:40
to nie koniec odwiercasz cztery nity (jed trzyma wewnetrzna obudowe) i wyciagasz caly aluminiowy srodek teraz masz dopiero rozebrane do lakierowania niestety mech.lamania lusterka nierozbieralny ale warto sie pomeczyc i dobze oczyscic aluiniowa obudowe i pomalowac podkladem anty korozyjnym.Przy skklejaniu polecam klej do szyb pozdrawiam
adamm - 2007-02-15, 19:09
DRUCHA, masz u mnie , albo , albo nie, masz u mnie 3
Po dacie na zdjeciach widze ze robiles to wczoraj i specjalnie rozkrenciles swoje
Tak przypuszczalem ze do zdjencia samego szkla jest jakies tajemne zaklencie, czyli "...przekrencic w prawo"
WIELKIE DZIEKI
PS: chyba nie myslales ze jestem az taki lewy zeby nie wiedziec jak odkrencic lusterko od drzwi
Jeszcze raz WIELKIE dzieki
Drucha - 2007-02-15, 19:33
| Cytat: | PS: chyba nie myslales ze jestem az taki lewy zeby nie wiedziec jak odkrencic lusterko od drzwi |
hehe
ps. tak rozkrecalem wczoraj na szybkiego bo wlasnie wychodzilem z dziewczyna do kina
|
|