| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - M5 po amerykańsku
Łukasz - 2007-02-08, 11:53 Temat postu: M5 po amerykańsku Amerykanie chcieli M5 507 KM z mechaniczna skrzynia biegów i Niemcy im cos takiego na rynek puscili. Teraz jest opcja - mozna kupić M5 z 6 biegowym manualem.
Niestety nie wyszło to Amerykańcom na dobre.
Ponieważ brak kompa sterującego pracą sprzęgła w wersji manualnej sprawił, że konstruktorzy nie poradzili sobie z buksowaniem kół tylnej osi podczas energicznego ruszania.
Jedynym wyjsciem była ingerencja w systen DSC (ESP inaczej). Ale nie ma tak łatwo, ponieważ w wersji z SMG jest on w pełni wyłączalny i pozwala chocby na jazdę bokiem!!!! to tu w manualu nie ma tak pięknie, można DSC wyłączyć, ale nie w pełni (wersja dla głupich amerykańców).
Jak widac manual zaszkodził M5 bo permanentni fani jazdy bokiem tym autem nie pohasaja....
Ale M5 manual nie trafi do europy! Na szcęście!
[ Dodano: 2007-02-08, 15:09 ]
widzę że żadnego patafiana nie zainteresował temat na tyle, żeby go skomentować, lepiej oglądać podłoge u kirka w kuchni
duchPW - 2007-02-08, 15:02
| Łukasz napisa/a: | | widzę że żadnego patafiana nie zainteresował temat na tyle, żeby go skomentować, lepiej oglądać podłoge u kirka w kuchni |
napisałeś kilka zdań i zaraz temat ... lecę dziś do kirka ..,. a Ty zapodaj linka do artykułu, bo ostatnio zapodajesz za dużo "ciekawych" historyjek
pawelbach - 2007-02-08, 15:09
ta jak z kierowca 7 co zadwonił do domu i owinoł sie wokul drzewa
RoboCop - 2007-02-08, 15:22 Temat postu: Re: M5 po amerykańsku
| Łukasz napisa/a: |
[ Dodano: 2007-02-08, 15:09 ]
widzę że żadnego patafiana nie zainteresował temat na tyle, żeby go skomentować, lepiej oglądać podłoge u kirka w kuchni |
Łukasz ja czytam Twoje teksty- a nie komentuje, bo mnie te nowe auta wcale nie jarają, do salonów BMW zagladam tylko, zeby zamówic części, poogladać lachony, zajrzeć w witryny z firmowymi gadżetami i ew.luknąć co stoi starszego na placu przed serwisem... te nowe Bety są kompletnie do d.... i tyle...
urbi - 2007-02-08, 15:26
Łukasz a kiedy wznawiaja produkcje e30 z H26s w serii ?
Łukasz - 2007-02-08, 15:35
| urbi napisa/a: | Łukasz a kiedy wznawiaja produkcje e30 z H26s w serii ? |
ma być na wiosnę w produkcji, tylko dekla już nie ma bo Puzon zabrał do demo cara
Żródło - pismo CAR
http://www.carmagazine.co.uk/
http://www.carmagazine.co...?sid=421&page=1
Gasper - 2007-02-08, 16:05
Ponad miesiąc temu czytałem o tej M5 na amerykanski rynek. Gdzies tez byly fotki jednego egzemplarza. Nie wrzucałem tematu, bo byłem pewny ze ktoś to przede mną juz zrobił
center - 2007-02-08, 17:10
Ukasz lubi byc w centrum zainteresowania jak nic
mnie tam sie nowe podobaja, ostatnio jak obliczylem sobie M6 cabrio nowka, kosztowalaby mnie jakies 770tys zl
ale pocieszam sie za za 10 lat, moze troche wiecej bedzie kosztowac z 50tys i wtedy moze moze
i nie wyzywaj nas od patafianow tylko napisz znowu o kims komu sie tempomat zacial..
ja ostatnio slyszalem o kims na siekierkowskim w wiadomosciach mowili, zacial sie tempomat przy 230 i szlabany na a4 musieli mu otwierac
Yakuzatti - 2007-02-08, 17:21
Kazdy model bi em wu jest fajny, nie wazne, ze mozna go wyrzucic
A co do tego, to hmm fajnie sie zakopali
kafarek - 2007-02-08, 17:53
| Yakuzatti napisa/a: | | Kazdy model bi em wu jest fajny |
niw wiesz co mówisz, boś młody i niedoświadczony
Jest jedyne prawdziwe beemwu :d to E30 oczywiście
A tak na prawdę to na E38 skończyły się dobre beemki...
Idę się pociąć sucha bułtą
jaqub - 2007-02-08, 23:45
| center napisa/a: | | ja ostatnio slyszalem o kims na siekierkowskim w wiadomosciach mowili, zacial sie tempomat przy 230 i szlabany na a4 musieli mu otwierac |
to nie jest... teraz w wawie lata helikopter policyjny i probuja rozpoznac twarz kierowcy srebrnego dżipa ktory latal 230km/h po siekierkowskim
Łukasz - 2007-02-09, 09:43
pisze do was z aresztu koledzy
duchPW - 2007-02-09, 12:21
teraz to "koledzy"
Sosen - 2007-02-09, 12:40
| RoboCop napisa/a: | | mnie te nowe auta wcale nie jarają, do salonów BMW zagladam tylko, zeby zamówic części, poogladać lachony, zajrzeć w witryny z firmowymi gadżetami i ew.luknąć co stoi starszego na placu przed serwisem... te nowe Bety są kompletnie do d.... i tyle... | Święta racja, jestem dokładnie tego samego zdania. Kiedy miałem moje pierwsze BMW, a było to wspaniałe e30 to myślałem, że z czasem będę odmładzał beemki i dążył do posiadania tych nowszych, jednak stało się inaczej i gustuję w starszych modelach śmigiełek, te nowe może są i dobre ale nie mają porównania ze starszymi, nie mają tego niepowtarzalnego klimatu jaki towarzyszy starej beemce i koniec kropka.
Yakuzatti - 2007-02-09, 16:47
Czyli wnioskuje, ze ze mna bedzie tak samo Sosen. Ja poki co mysle, ze najpierw E30 potem E36 a potem wyzej i wyzej Ale zobaczymy co sie stanie jak juz kupie E30.
sarna1 - 2007-02-09, 17:32
a mi tam E60 przypadla do gustu jezdzi sie calkiem milo chociaz niezbyt czesto.
|
|