BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - automat 5hp24...

7ka - 2007-02-01, 21:33
Temat postu: automat 5hp24...
wiec od dluzszego czasu moja 7ka nie jezdzi bo cos mi nawala skrzynia,,,mialem ja oddac do naprawy ale koszty moga byc wieksze ..wiec narazie mam pare pytan bo moze zlokalizuje/my problem mojej skrzyni...

skrzynia 5hp24..

robilem wymiane oleju z filtrem i nic niie pomoglo..

i mam pare pytan..

..po 1wsze...w skrzyni 5hp24 gdzie sie znajduje sterownik czy inaczej modul czy jak mu tam..czy znajduje sie on w skrzyni czyli czy trzeba ja wyjac itp..czy moze gdzies obok ..

po 2ie czy ktos wie czy jest w skrzyni mojej takie cos jak pompa oleju..jesli tak to tez pyt gdzie jest czy w skrzyni czy nie..

w poniedzialek wymieniam na prawidlowy akumulator bo nie dos ze mam jakis stary bosch ktory ciagle sie piepszy..to do tego ma 85ah a powinien miec 110ah..

przypomnialem sobie ze jak wymienialem kiere to czesto odlaczalem aku . ze 20 razy..wiec przez jakis czas nie bylo pradu w aucie..wiec moze .przypomne ze nie raz odpalalem za pomoca klem..mam takie pytanie..po 1wsze...w skrzyni 5hp24 gdzie sie znajduje sterownik czy inaczej modul czy jak mu tam..czy znajduje sie on w skrzyni czyli czy trzeba ja wyjac itp..czy moze gdzies obok ..

po 2ie czy ktos wie czy jest w skrzyni mojej takie cos jak pompa oleju..jesli tak to tez pyt gdzie jest czy w skrzyni czy nie..

w poniedzialek wymieniam na prawidlowy akumulator bo nie dos ze mam jakis stary bosch ktory ciagle sie piepszy..to do tego ma 85ah a powinien miec 110ah..

przypomnialem sobie ze jak wymienialem kiere to czesto odlaczalem aku . ze 20 razy..wiec przez jakis czas nie bylo pradu w aucie.. no i nie raz odpalalem moja 7ke za pomoca klem..

pomocy :prosze: