| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Jak zdjąć Emblematy ?
okero21 - 2007-01-26, 12:05 Temat postu: Jak zdjąć Emblematy ? Witam
Chce zdjąć z tyłu ten napis 520 , tyle że to sie trzyma jak przyspawane więc nie chce mocniej podważać żeby z lakierem nie poszło .
Jak to usunąć delikatnie żeby szkód nie narobić , może ktoś ma jakiś dobry patent na to
jaqub - 2007-01-26, 12:07
trzeba dobrze rozgrzac np suszarka i zylka odciac... to jest PRZYKLEJONE
Gasper - 2007-01-26, 12:07
Podgrzej na spokojnie suszarką do włosów a potem delikatnie podważaj. Klej się zmiękczy 8) Aha, potem jeszcze benzyną ekstrakcyjną przemyj miejsce po znaczku, a jesli będzie inny odcień lakieru to pastą polerską spoleruj.
okero21 - 2007-01-26, 12:43
| jaqub napisa³/a: | | trzeba dobrze rozgrzac np suszarka i zylka odciac... to jest PRZYKLEJONE |
Nie no żartowałem z tym przyspawaniem , wiem że przyklejone , a np przy mocnym podgrzaniu to lakier nie odskoczy ?
nokerman - 2007-01-26, 12:46
jak chodzisz czasem na ryby to przyda ci się kawałek cienkiej mocnej żyłki wędkarskiej
mozesz na niej zawiazać kilka prostych węzełków i .... ciachu.. ciachu..
emaloo - 2007-01-26, 12:46
| okero21 napisa³/a: | | Nie no żartowaÅ‚em z tym przyspawaniem , wiem że przyklejone , a np przy mocnym podgrzaniu to lakier nie odskoczy ? |
Nie... Musisz sprawdzać co jakiś czas czy już odchodzi... Reszta jak wyżej
pozdr.
jaqub - 2007-01-26, 13:40
| okero21 napisa³/a: | | jaqub napisa³/a: | | trzeba dobrze rozgrzac np suszarka i zylka odciac... to jest PRZYKLEJONE |
Nie no żartowałem z tym przyspawaniem , wiem że przyklejone , a np przy mocnym podgrzaniu to lakier nie odskoczy ? |
jesli lakier byl kladziony w bawarii to raczej nie a jak w stodole to nigdy nic nie wiadomo
urbi - 2007-01-26, 18:05
nie powinien -pamietasz te sloneczne czasy kiedy auto tak sie nagrzewalo ze nie dalo sie dotknac ? i lakier nie zlazl
okero21 - 2007-01-26, 22:28
Ok , dzięki za podpowiedzi ale niestety z tematem będe musiał poczekać bo poprostu niemam warunków by to zrobić ( gdzieś tą wichure trzeba podłączyć ) czyli najlepiej garaż , więc najpierw musze znależć kogoś kto takowy posiada
Daniel - 2007-01-28, 06:19
| Gasper napisa³/a: | | Podgrzej na spokojnie suszarkÄ… do wÅ‚osów a potem delikatnie podważaj. Klej siÄ™ zmiÄ™kczy 8) Aha, potem jeszcze benzynÄ… ekstrakcyjnÄ… przemyj miejsce po znaczku, a jesli bÄ™dzie inny odcieÅ„ lakieru to pastÄ… polerskÄ… spoleruj. |
Podłączę się do tematu.Też miałem zamiar usunąc znaczek z klapy ale właśnie obawiałem się, że po zdjęciu znaczka i tak na lakierze zostanie znak. To znaczy inny odcień lakieru. Czy aby napewno pasta na to pomoże?
puz - 2007-01-28, 07:51
skoro pasta polerska i polerka pomaga na spore rysy i różne odcienie lakieru to w tym przypadku nie widze wyjątku.
Gasper - 2007-01-28, 11:45
Niedawno ściągałem znaczek "318i" z e36 z 95 roku. Lakier granatowy. Zdjąłem i śladu nie było
MarianoItaliano - 2007-01-29, 14:12 Temat postu: Re: Jak zdjąć Emblematy ?
| okero21 napisa³/a: | Witam
Chce zdjąć z tyłu ten napis 520 , tyle że to sie trzyma jak przyspawane więc nie chce mocniej podważać żeby z lakierem nie poszło .
Jak to usunąć delikatnie żeby szkód nie narobić , może ktoś ma jakiś dobry patent na to |
mój najlepszy patent , cienka żyłka wędkarska - zawinąć wokół palców (palce w rękawiczce) i przejechać mocno napreżoną pod emblematem - sciagałem tak juz wiele razy ..pozdrawiam
nokerman - 2007-01-29, 14:23
MarianoItaliano, rzeczywiście błysnąłeś
MarianoItaliano - 2007-01-29, 14:28
| nokerman napisa³/a: | MarianoItaliano, rzeczywiÅ›cie bÅ‚ysnÄ…Å‚eÅ› |
ślepota, starość nie radość
bardziej sie utrwali ... dobry sposób
okero21 - 2007-01-29, 19:11
| nokerman napisa³/a: | jak chodzisz czasem na ryby to przyda ci siÄ™ kawaÅ‚ek cienkiej mocnej żyÅ‚ki wÄ™dkarskiej
mozesz na niej zawiazać kilka prostych węzełków i .... ciachu.. ciachu.. |
Ale te ...ciachu ...ciachu to mozna tak na sucho bez podgrzewania wichurą czy jednak trzeba połączyć te dwa sposoby
Daniel - 2007-01-29, 19:50
| okero21 napisa³/a: | | nokerman napisa³/a: | jak chodzisz czasem na ryby to przyda ci siÄ™ kawaÅ‚ek cienkiej mocnej żyÅ‚ki wÄ™dkarskiej
mozesz na niej zawiazać kilka prostych węzełków i .... ciachu.. ciachu.. |
Ale te ...ciachu ...ciachu to mozna tak na sucho bez podgrzewania wichurą czy jednak trzeba połączyć te dwa sposoby |
Ciachu ciachu i po temacie.Wiadomo juz co i jak 8)
|
|