BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Jak zdjąć Emblematy ?

okero21 - 2007-01-26, 12:05
Temat postu: Jak zdjąć Emblematy ?
Witam
Chce zdjąć z tyłu ten napis 520 , tyle że to sie trzyma jak przyspawane więc nie chce mocniej podważać żeby z lakierem nie poszło .
Jak to usunąć delikatnie żeby szkód nie narobić , może ktoś ma jakiś dobry patent na to :?:

jaqub - 2007-01-26, 12:07

trzeba dobrze rozgrzac np suszarka i zylka odciac... to jest PRZYKLEJONE :spoko:
Gasper - 2007-01-26, 12:07

Podgrzej na spokojnie suszarką do włosów a potem delikatnie podważaj. Klej się zmiękczy 8) Aha, potem jeszcze benzyną ekstrakcyjną przemyj miejsce po znaczku, a jesli będzie inny odcień lakieru to pastą polerską spoleruj.
okero21 - 2007-01-26, 12:43

jaqub napisa³/a:
trzeba dobrze rozgrzac np suszarka i zylka odciac... to jest PRZYKLEJONE

Nie no żartowałem z tym przyspawaniem :roll: :wink: , wiem że przyklejone , a np przy mocnym podgrzaniu to lakier nie odskoczy ?

nokerman - 2007-01-26, 12:46

jak chodzisz czasem na ryby to przyda ci się kawałek cienkiej mocnej żyłki wędkarskiej
mozesz na niej zawiazać kilka prostych węzełków i .... ciachu.. ciachu..

emaloo - 2007-01-26, 12:46

okero21 napisa³/a:
Nie no żartowałem z tym przyspawaniem , wiem że przyklejone , a np przy mocnym podgrzaniu to lakier nie odskoczy ?

Nie... Musisz sprawdzać co jakiś czas czy już odchodzi... Reszta jak wyżej :)
pozdr.

jaqub - 2007-01-26, 13:40

okero21 napisa³/a:
jaqub napisa³/a:
trzeba dobrze rozgrzac np suszarka i zylka odciac... to jest PRZYKLEJONE

Nie no żartowałem z tym przyspawaniem :roll: :wink: , wiem że przyklejone , a np przy mocnym podgrzaniu to lakier nie odskoczy ?

jesli lakier byl kladziony w bawarii to raczej nie a jak w stodole to nigdy nic nie wiadomo :mg:

urbi - 2007-01-26, 18:05

nie powinien -pamietasz te sloneczne czasy kiedy auto tak sie nagrzewalo ze nie dalo sie dotknac ? i lakier nie zlazl
okero21 - 2007-01-26, 22:28

Ok , dzięki za podpowiedzi ale niestety z tematem będe musiał poczekać bo poprostu niemam warunków by to zrobić ( gdzieś tą wichure trzeba podłączyć ) czyli najlepiej garaż , więc najpierw musze znależć kogoś kto takowy posiada :wink: :]
Daniel - 2007-01-28, 06:19

Gasper napisa³/a:
Podgrzej na spokojnie suszarką do włosów a potem delikatnie podważaj. Klej się zmiękczy 8) Aha, potem jeszcze benzyną ekstrakcyjną przemyj miejsce po znaczku, a jesli będzie inny odcień lakieru to pastą polerską spoleruj.

Podłączę się do tematu.Też miałem zamiar usunąc znaczek z klapy ale właśnie obawiałem się, że po zdjęciu znaczka i tak na lakierze zostanie znak. To znaczy inny odcień lakieru. Czy aby napewno pasta na to pomoże?

puz - 2007-01-28, 07:51

skoro pasta polerska i polerka pomaga na spore rysy i różne odcienie lakieru to w tym przypadku nie widze wyjątku.
Gasper - 2007-01-28, 11:45

Niedawno ściągałem znaczek "318i" z e36 z 95 roku. Lakier granatowy. Zdjąłem i śladu nie było :spoko:
MarianoItaliano - 2007-01-29, 14:12
Temat postu: Re: Jak zdjąć Emblematy ?
okero21 napisa³/a:
Witam
Chce zdjąć z tyłu ten napis 520 , tyle że to sie trzyma jak przyspawane więc nie chce mocniej podważać żeby z lakierem nie poszło .
Jak to usunąć delikatnie żeby szkód nie narobić , może ktoś ma jakiś dobry patent na to :?:

mój najlepszy patent , cienka żyłka wędkarska - zawinąć wokół palców (palce w rękawiczce) i przejechać mocno napreżoną pod emblematem - sciagałem tak juz wiele razy ..pozdrawiam

nokerman - 2007-01-29, 14:23

MarianoItaliano, rzeczywiście błysnąłeś :lol:
MarianoItaliano - 2007-01-29, 14:28

nokerman napisa³/a:
MarianoItaliano, rzeczywiście błysnąłeś :lol:

ślepota, starość nie radość :oops:
bardziej sie utrwali ... dobry sposób :wink:

okero21 - 2007-01-29, 19:11

nokerman napisa³/a:
jak chodzisz czasem na ryby to przyda ci się kawałek cienkiej mocnej żyłki wędkarskiej

Ale te ...ciachu ...ciachu to mozna tak na sucho bez podgrzewania wichurą czy jednak trzeba połączyć te dwa sposoby ??

Daniel - 2007-01-29, 19:50

okero21 napisa³/a:
nokerman napisa³/a:

Ale te ...ciachu ...ciachu to mozna tak na sucho bez podgrzewania wichurą czy jednak trzeba połączyć te dwa sposoby ??

Ciachu ciachu i po temacie.Wiadomo juz co i jak 8)