| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E34]Zerujący licznik kilometrów i problemy przy odpalaniu..
KORDI - 2007-01-25, 20:40 Temat postu: [E34]Zerujący licznik kilometrów i problemy przy odpalaniu.. Koledzy mam problem...
A mianowicie...
po pierwsze...nie wiem czemu dość często przy odpalaniu kasuje mi sie sam licznik kilometrów dziennych..
Akumulater już wymieniałem,i dalej to samo...
Po drugie...nie wiem czemu mam problemu z odpalaniem...
Kręci cholernie długo zanim zaskoczy a jak już zaskoczy to nie może początkowo wejśc na obroty...dopiero po paru sekundach prawie gaśnięcia zaczyna normalnie chodzić....
Pojawiawia sie też dośc często coś dziwnego...mianowicie zaczynają obroty skakać,od 1tys do 6tys....tak jakby ktoś przegazówki robił...wtedy musze przełączyć na bene przytrzymać na odcince i dopiero zaczyna normalnie chodzić....
Ma też tak że czasem jak sie jedzie to jest muł jakby na hamulcu była(ale nie trzymają sprawdzałem)a czasem idzie zajedobrze...
Jest to silnik B20M50 w E34..gaz jest sekwencyjny..
Dziś wymieniłem filtry od gazu i filtr powietrza miałem nadzieje że coś lepiej będzie ale dalej to samo...
Mam urwany kabel od sondy lambda i sie zastanawiam czy to nie może być od tego.....
Prosze pomóżcie bo już mam jej momentami dosyć...
PozdrOOfki....
Biały - 2007-01-25, 22:55
Zanim doczytałem o kablu od lambdy to chciałem Ci powiedziec że to sonda. Ja miałem bardzo podobne objawy w Tigrze. Pojechałem na komputer i po wymiane sondy wszystko ustąpiło. Oczywiscie oprucz kasowania licznika bo to nie wiem od czego. Pozdro.
Broder - 2007-01-25, 23:00
To na pewno sonda, a po drugie sprawdz czujnik polozenia przepustnicy, u mnie przy odpaleniu wskakuje na 3 tys postoji chwile tak , przygazuje i opadnie, a na cieplym mam 1500 obrotow na jalowym. Bylem na diagnostyce i wykazalo bledy sondy i wlasnie tego czujnika.
A co do licznika to nie jestempewien ale kiedys cos czytalem o jakis akku w zegarach, moze skonczyl sie juz jego zywot?
|
|