BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - problek ze sprzęgłem

Wojtasgls - 2007-01-11, 20:47
Temat postu: problek ze sprzęgłem
Kupiłem sobie niedawno E30 i odrazu pojawił się problem ze sprzęgłem pedał zostawał czasami w ziemi i nie odbijał. Mechanik powiedział, że to siłownik wiec kupiłem ale błąd popełniłem bo używany na allegro. wmontował ten przechodzony siłownik i jest lepiej żadziej ale jednak pedał dalej zostaje ale nie na maxa w ziemi tylko tak na 3/4. Aha na sucho wszystko jest okej. Jak myślicie co to może być??? czy kupić nowy siłownik czy wymieniać pompe sprzęgła. Prosze o porade. Ps. prosiłbym jak macie jakis link do sklepu z czesciami do E30 w dobrych cenach to by było super
adrian e30 - 2007-01-11, 21:12

silowniktokoszt okolo 50 zł,pompa pewnie cos kolo 80 wiec kup nowe w podrobce i sprawazalatwiona za pare zloty.
Sosen - 2007-01-11, 22:07

Ja niedawno miałem to samo u siebie i winna była pompka przy pedale sprzęgła, trzeba jeszcze dobrze odpowietrzyć sprzęgło co wbrew pozorom nie zawsze jest takie proste jak by się wydawało.
pawelk318 - 2007-01-12, 08:26

ja bym radzil jeszcze sprawdzic czy przwod iddacy do pompki nie jest zatkany poprzez wlozenie jakiegos cienkiego stalowego drucika

juz mialem dwa razy taki problem raz przy hamulcach i drugi raz przy sprzegle plyn dochodzil do pomki ale przy powrocie go jakis farfocel go zatrzymywal

Wojtasgls - 2007-01-15, 19:54

Problem rozwiązany pompke sprzegla wymienilem i po problemie :roll: