| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Temat mało tuningowy ekonomia
piotrekm5 - 2007-01-09, 12:01 Temat postu: Temat mało tuningowy ekonomia Piszę to na forum tuning bo tylko tu pisze i to tak z przyzwyczajenia
Moje pytanie jest następujące potrzebuje coś bardzo taniego w eksploatacji
i nie drogiego w zakupie z wiadomego powodu biorÄ™ tylko pod uwagÄ™
jedyną słuszną marke BMW.
535i LPG ile to pali (wszyscy moi znajomi majÄ… bez gazu)
ewentualnie ile kosztuje instalacja i czy da się tym na gazie w miare bezawaryjnie jeździć
pytam bo nigdy nie miałem styczności z autogazem.
524td słyszałem że pali 7litrów na mieście ale czy ktoś lał opał albo olej z biedronki pytam czysto teoretycznie ale jeśli ten motor to znosi to jest to napewno najekonomiczniejsze
rozwiÄ…zanie
Bede wdzięczny za wszystkie podpowiedzi i myślę tylko o e34 nie piszcie że gaz w 3,5 to
profanacja bo o tym doskonale wiem ale taki pojazd sprawny można kupić za 600E i doskonale by się nadawał do tłuczenia takiego jak mi potrzeba.
Dziękuje i pozdrawiam
Piotrek E-30 - 2007-01-09, 13:28
Czyżby M5 za duzo chlało? Tak poza tematem ,jakie spalnia jest 5-litrowego potwora?
jaqub - 2007-01-09, 17:59
| piotrekm5 napisa³/a: | | 535i LPG ile to pali (wszyscy moi znajomi majÄ… bez gazu) |
na zwyklej instalce po miescie ciezko bedzie zejsc ponizej 20l lpg na 100km
| piotrekm5 napisa³/a: | | 524td sÅ‚yszaÅ‚em że pali 7litrów na mieÅ›cie |
chyba z umarlakiem na pokladzie... mysle ze ok 9-10l ON
| piotrekm5 napisa³/a: | | laÅ‚ opaÅ‚ |
troche przypalowa sprawa/mandaty poza tym to TD wiec moze nie polatac za dlugo
| piotrekm5 napisa³/a: | | olej z biedronki |
tylko latem i przy wyzszych temp. ew. ze specjalna instalacja ale nie wiem jak z trwaloscia bedzie... kumpel latal jakis czas MB 190tka 2.0 wolnossacy D i stwierdzil ze pier** to bo gorzej sie jezdzi i wiecej pali..
motoser - 2007-01-09, 18:19
nie eksperymentowal bym z biedronka...
piotrekm5 - 2007-01-09, 18:36
Chla to 750 w e32
M5 e39 przy niej to mało pali
Jeździłem 750 i po mieście 35litrów
Jeżdząc M5 ostro po mieście 22litry
a da się zejść po mieście do 13 litrów
ale można spalić i 32litry
Pytam bo potrzebuje coś do tłuczenia na polne drogi i żwirownie taniego i jak jest
to taki problem ze zapytałem tu to przenieście.
Dziękuje i pozdrawiam
panfil - 2007-01-09, 19:01
Jezeli chcesz zagazowywac BMW, ewentualnie kupic BMW z gazem, to pamietaj, ze silniki M50 i nowsze nie cierpia instalacji podcisnieniowych - zeby wszystko dzialalo prawidlowo, trzeba zalozyc instalacje sekwencyjna, ktora jest ciagle jeszcze dosc droga.
Moze E34 518i? Szybkie to to nie jest, ale w miare ekonomiczne i latwiejsze do taniego zagazowania.
piotrekm5 - 2007-01-09, 19:28
a czy M30 jest nowsza od M50
Szkoda tu pisać skoro mod przenosi tematy do offtopic
Zadałem proste sensowne pytania ale skoro przeszkadza to walić to forum
|
|