| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - 2007 rok
Gniewek89 - 2006-12-27, 14:24 Temat postu: 2007 rok w normalnych krajach ludzie mysla o ile lepszy od starego bedzie nowy rok , u nas myslimy tylko czy nie bedzie gorszy.
KLIK
Ps: choc co do tego pomyslu z OC to jestem za.
Arczi e30 - 2006-12-27, 16:04
Gniewek ... zaczniesz placic OC to sie wypowiesz ... wiec nie pisz bzdur chłopcze
casus maximus - 2006-12-27, 16:10
| Gniewek89 napisa³/a: | | choc co do tego pomyslu z OC to jestem za. |
za? a niby czemu? teraz za pijoków trzeba bedzie bulić kase jak cos nawyprawiaja na drodze...
Rafał - 2006-12-27, 16:17
| Cytat: | | Ministerstwo zdrowia chce byśmy z polisy OC płacili za skutki leczenia ofiar wypadków. To wzrost opłat o około 20 procent |
znaczy ze co bo nie kumam wysokosc skladki na leczenie poszkodowanych ma zalezec od pojemnosci silnika
jak juz to powinna zalezec od tego jakie normy bezpieczestwa spelnia auto
polska do dziwny kraj
casus maximus - 2006-12-27, 16:19
| RafaÅ‚ napisa³/a: | | Ministerstwo zdrowia chce byÅ›my z polisy OC pÅ‚acili za skutki leczenia ofiar wypadków. To wzrost opÅ‚at o okoÅ‚o 20 procent |
...ale spowodowanych przez pijanych kierowców...dobrze mysle?
Adi - 2006-12-27, 16:24
| casus maximus napisa³/a: | | RafaÅ‚ napisa³/a: | | Ministerstwo zdrowia chce byÅ›my z polisy OC pÅ‚acili za skutki leczenia ofiar wypadków. To wzrost opÅ‚at o okoÅ‚o 20 procent |
...ale spowodowanych przez pijanych kierowców...dobrze mysle? |
nie, chodzi tu o ofiary wszystkich wypadków drogowych, nie ma kasy więc trza szukać a najlatwiej w kieszeni kierowców
Arczi e30 - 2006-12-27, 16:25
dokładnie maxi ty tez bedziesz za to bulił ... nie wiem co w tym fajnego ... moze gniewek ma jakies skłonnosci sadomasohistyczne ...
Adi - 2006-12-27, 16:26
może ma za dużo kasiorki
casus maximus - 2006-12-27, 16:26
| Adi napisa³/a: | | ofiary wszystkich wypadków drogowych |
eh...ale na zupelnie niepotrzebna misje w iraku i w afganistanie tego pseudo mocarstwa to jest kasa...poprostu wity opadajÄ…...
Adi - 2006-12-27, 16:30
| casus maximus napisa³/a: | | Adi napisa³/a: | | ofiary wszystkich wypadków drogowych |
eh...ale na zupelnie niepotrzebna misje w iraku i w afganistanie tego pseudo mocarstwa to jest kasa...poprostu wity opadajÄ…... |
dokładnie powinni zadbać najpierw o swoje podwórko, żeby była kasa na leczenie a nie kolejki i zapisy na przyszły rok, żeby dzieciaki miały co jejść, a te pajace wysyłają wojsko nie wiadomo po co tam
Arczi e30 - 2006-12-27, 16:34
.... jesli idzie o misje to faktycznie ... głupota ... szczegolnie ze ludzie tam mieszkajacy maja nas za okupantów ... a tak naprawde Irak i Afganistan zarzadzany madrze z szerokimi reformami bedzie w ciagu kilku lat bogatszy od Polski ... małego kraju zarzadzanego przez przygłupów ktorych sami wybieramu i co roku sie za nich wstydzimy ...
casus maximus - 2006-12-27, 16:35
niestety...w tym kraju wszystko lezy...i szukaja kasy tam gdzie zawsze...u podatnikow...juz nie chodzi o same OC, ale o wszystko.
metaldaw - 2006-12-27, 16:40
kolejny raz przekonalem sie o slusznosci mojej ucieczki z kaczogrodu
Arczi e30 - 2006-12-27, 16:42
zawsze i wszedzie powtarzam to samo ... zreszta interesuje sie polityką ... wina całego systemu u nas leży tylko i wyłacznie w braku jakiegokolwiek zarzadzania pieniedzmi ... na szczeblu panstwowym zaczawszy a skonczywszy na gospodarstwach domowych ... niestety nasz mentalnoscia jest wydawanie za duzo ... wiecej niz sie ma ... a to prawdzi do widomo czego ... jesli wreszcie ktos w rzadzie zwroci uwage na gospodarowanie pieniedzmi jako najwazniejszy szczbel rzadzenie panstwem to sie poprawi jesli nie to nie bedzie nigdy lepiej ...
... przykład domowy jest tu najlepszy ... załozmy ze przychody gospo domowego to 4tys zł i wypłata jest 10-tego .... jesli kazdy bieze z budzetu ile chce i nikt go nie kontroluje w sposob nazwijmy to rezimowy ... czyli np. wczoraj wydales na ciastka 20zł to dzis nie jjesz nic bo te 20zł miało starczyc na 2ni ... to jest katastrofa ... przychodzi 1 do wypłaty 10dni a niema kasy ....
pawelbach - 2006-12-27, 16:43
w 2007 roku ide do wojska a jak wruce to chyba stad wyjade i nie wruce bo nie moge na to patrzeć
Arczi e30 - 2006-12-27, 16:44
| pawelbach napisa³/a: | w 2007 roku ide do wojska a jak wruce to chyba stad wyjade i nie wruce bo nie moge na to patrzeć |
chyba robisz bład idac do wojska ...
casus maximus - 2006-12-27, 16:49
| pawelbach napisa³/a: | | w 2007 roku ide do wojska |
Arczi ma racje. szkoda czasu na armie w tej postaci. zenujace wyposarzenie, zero morale, chamówa.
Rafał - 2006-12-27, 16:49
ktos musi isc bo zamka WKU w otwocku z braku zainteresowania
Pscolka - 2006-12-27, 17:08
A ja wam i sobie ( bo niedlugo i mnie bedzie to dotyczyc mam nadzieje) w nowym roku 2007 zycze zeby OC bylo nizsze, pieknych drog, szybkich smochodow i paliwa za grosze
buziaki
Pscolka
PS: Gniewek juz nie raz udowodnil ze jest niepoczytalny i nie mozna go traktowac powaznie hehehe
PS2: Poniewaz chce zeby moje zyczenie sie spelnilo dlatego sama niedlug tez sie z tego kraju ewakuuje
casus maximus - 2006-12-27, 18:54
jak tu zyc ?
http://finanse.wp.pl/POD,...25&ticaid=42ef3
kamil.k - 2006-12-27, 19:45
jedno jest pewne ,Polacy lubia narzekac
casus maximus - 2006-12-27, 20:03
hm...w pewnym sensie masz racje...narzekamy...i wlasciwie nie wiedziec czemu, bo przeciez mogloby byc jak w etiopii albo somalii...kamil.k masz racje...
ale nie uwazasz ze to troche chore wszystko jest ?
damiano_e30 - 2006-12-27, 20:44
| metaldaw napisa³/a: | kolejny raz przekonalem sie o slusznosci mojej ucieczki z kaczogrodu |
Czytając takie artykuły coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że w tym kraju nie ma przyszłości, na pewno nie dla przeciętnego, uczciwie pracującego człowieka który chce normalnie żyć
To smutne ale taka jest prawda
Naprawde zaczynam mieć już tego dość, nie oglądam już wiadomości w tv bo po co się wk...
Znam ludzi po studiach którzy wyjeżdżają na stałe za granicę by pracować np jako kasjer w markecie. Nie po to żeby coś odłożyć i wrócić ale żeby normalnie i spokojnie żyć...
| Arczi_e30 napisa³/a: | | maÅ‚ego kraju zarzadzanego przez przygÅ‚upów ktorych sami wybieramu i co roku sie za nich wstydzimy ... |
Ja tam nigdy ich nie wybierałem więc się nie wstydzę, po prostu mam to w głębokim poważniu
MrKrYH_e34 - 2006-12-27, 21:13
Wsyzscz narzekaja a i tak płacic beda Pamietacie jak z 2 lata temu byla mowa ze fajki beda po 6 zl litro paliva po 4 zl i gaz po 2,50 wszyscy mowili ze beda strajki ze przestana palic i ze przesiada sie do komunikacji podmiejsciej .. prawda jest taka ze kazdy ciula narzeka i bedzie tak dalej .. chociaz wprowadza podwyzki to i tak tsza bedzie z tym wszystkim zyc .. po co robic wielkie halo .. kraj nie jest zly tylko wladza do
kamil.k - 2006-12-27, 21:15
a ja mam taka prace ze stykam sie ciagle z ludzmi ktorzy maja tyle kasyyyy ze ehh
i jak ja moge napisac ze w Polsce jest bida,zle
jak ktos ma checi to zarobi tu czy tam jak ktos konczy studia i posiada jakakolwiek wiedze to niech sie wykaze, założy firme ,zacznie rzadzic.po co jechac zagranice i tyrac jak osioł . wiekszosc bogaczy ktorych znam sama musiala rozkrecac swoj biznes.nikt niczego nie dostał od tak sobie.wiecie ile sie nasluchałem o tym jak zaczynali
wyjade stad dopiero jak .. co ja pisze nigdy stad nie wyjade pieniadze szczescia nie daja
przysyłajcie kartki co by poczta miala zajecie
speed - 2006-12-27, 21:19
| Arczi e30 napisa³/a: | | pawelbach napisa³/a: | w 2007 roku ide do wojska a jak wruce to chyba stad wyjade i nie wruce bo nie moge na to patrzeć |
chyba robisz bład idac do wojska ... |
orotgraficzny
damiano_e30 - 2006-12-27, 21:29
ja tam nie żałuje że byłem we wojsku, teraz to już nie to samo co kiedyś ale nadal wojsko kształtuje charakter.
Jak to mówią rosół z mięsa to zupa, chłopak bez wojska to d...
Gniewek89 - 2006-12-27, 23:35
z tym OC przeczytalem 3 razy i mnie otrzeźwiło
casus maximus - 2006-12-27, 23:37
| Gniewek89 napisa³/a: | | z tym OC przeczytalem 3 razy i mnie otrzeźwiÅ‚o |
eureka ! wreszcie gniewek89....
Gniewek89 - 2006-12-27, 23:52
a z tym wyjezdzaniem to gadacie , mozna wyjezdzac ale po to aby cos zarobic , wrocic i rozkrecic jakis "biznesior". Wiekszosc ludzi co znam co wyjechala (tych po 35) to alkocholicy albo ludzie pograzeni w glebokiej depresji. TAk wiec wszedzie dobrze ale w domu najlepiej (newet jesli to szalas)
pawelbach - 2006-12-28, 03:59
| speed napisa³/a: | Arczi e30 napisaÅ‚/a:
pawelbach napisał/a:
w 2007 roku ide do wojska a jak wruce to chyba stad wyjade i nie wruce bo nie moge na to patrzeć
orotgraficzny | w wojsku napewno jest fajnie kiedyś nie chciałem ale zmieniłem zdanie trzeba to przeżyć to taka meska rzecz a co do ortografi to bardzo przepraszam ale inaczej nie umiem
damiano_e30 - 2006-12-28, 04:45
| Gniewek89 napisa³/a: | | a z tym wyjezdzaniem to gadacie , mozna wyjezdzac ale po to aby cos zarobic , wrocic i rozkrecic jakis "biznesior". |
Z tym że żeby dzisiaj rozkręcić własny legalny biznes nie wystarczy "coś", trzeba włożyć kupe kasy, mieć dobry pomysł, poza tym utrzymanie firmy to ogromne koszta.
Na dodatek państwo wcale tego nie ułatwia, wszędzie musisz wnosić niemałe opłaty na utrzymanie biurokratów a US będzie czuwał by dowalić ci karę za przeoczenie jakiegoś śmiesznego przepisu
Gniewek89 - 2006-12-28, 10:12
| damiano_e30 napisa³/a: | | Gniewek89 napisa³/a: | | a z tym wyjezdzaniem to gadacie , mozna wyjezdzac ale po to aby cos zarobic , wrocic i rozkrecic jakis "biznesior". |
Z tym że żeby dzisiaj rozkręcić własny legalny biznes nie wystarczy "coś", trzeba włożyć kupe kasy, mieć dobry pomysł, poza tym utrzymanie firmy to ogromne koszta.
Na dodatek państwo wcale tego nie ułatwia, wszędzie musisz wnosić niemałe opłaty na utrzymanie biurokratów a US będzie czuwał by dowalić ci karę za przeoczenie jakiegoś śmiesznego przepisu |
Wiem wiem , coz mam odpisac? Tak jest kazdy o tym wie , za te 5-10 lat moze ktos pojdzie po rozum do glowy i byc moze zrobia prawo podatkowe ,no o skandynawii to nawet niema co marzc , ale chocby takie czechy czy wegry i juz by cos ruszylo.
speed - 2006-12-28, 12:42
| pawelbach napisa³/a: | | speed napisa³/a: | Arczi e30 napisaÅ‚/a:
pawelbach napisał/a:
orotgraficzny | w wojsku napewno jest fajnie kiedyś nie chciałem ale zmieniłem zdanie trzeba to przeżyć to taka meska rzecz a co do ortografi to bardzo przepraszam ale inaczej nie umiem |
mam nadzieje ze nie masz nic do mnie, ze sie czepiam - ja sie nie obrazam tylko jakos tak mi sie to troszke w oczy rzuciło wiec napisalem o tym pokoj z Toba bracie
|
|