BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Forum BMW klub Polska znikło

J E L I T O - 2006-12-25, 08:35
Temat postu: Forum BMW klub Polska znikło
Się chłopaki pokłuciły :roll:
kamil.k - 2006-12-25, 08:36

widze ze nie dziala ale myslalem ze to przerwa techniczna czy cos

zeby pod niobecnosc modow nikt sie nie zbuntowal :lol:

J E L I T O - 2006-12-25, 08:45

No właśnie tam jakiś bunt modów był....
kamil.k - 2006-12-25, 09:58

a to mi nic nie wiadomo :mrgreen:

Lagadula powinien cos wiedziec :grin:

Kujon - 2006-12-25, 10:26

Są podejrzenia że 1 były już członek BKP jest ojcem dziecka Anety K. , został już za to wyrzucony z klubu, postanowili też podnieść składkę czlonkowską do 500zł/rok , kasa ta ma być przeznaczona na badania DNA dla wybranych klubowiczy :mrgreen:
pawelbach - 2006-12-25, 11:33

no to maja przesrane :mrgreen:
lagadula - 2006-12-25, 12:38

Szanowni Klubowicze,

W zwišzku z wyjštkowo nieeleganckim zachowywaniem się w ostatnich
dniach kilku osób na klubowym forum internetowym - w sposób rażšco
odbiegajšcy zarówno od ogólnie przyjętych norm kultury osobistej, jak i
standardów wypowiedzi przyjętych w BMW Klub Polska, tym samym szkodzšcy
wizerunkowi Klubu i jego Członków - postanowiliśmy zawiesić
funkcjonowanie prowadzonego przez Klub forum internetowego.

Forum ponownie zacznie funkcjonować po Nowym Roku, o czym poinformujemy
Was w oddzielnym mailu.

Przy okazji składamy Wam życzenia Pogodnych, Rodzinnie Radosnych Świšt
Bożego Narodzenia oraz Bezawaryjnego Nowego Roku!

Pozdrawiamy,
Zarzšd BMW Klub Polska

Moja odpowiedź

Jestem oburzony postawą !! !

Całkowita ignorancja !! Moje prośby o wyjaśnienie zaistniałej syuacji
zostały "olane" !!
Zarząd potraktował klubowiczów, co za tym idzie i mnie jak motłoch który
trzeba uciszyć !!
Przypominam że BMW Klub Polska jest organizacją dobrowolnie zrzeszajacą
pasjonatów marki BMW i to pasjonaci tworzą ten klub. Nie jest on niczyją
własnośćią !! ! Zarząd ma moralny obowiązek szanować zdanie i opinię
klubowiczów. Zarząd nie jest rzadem autorytarnym !! !

Proszę potraktować tego e-maila jako moją całowitą rezygnacje z członkostwa
w BMW Klub Polska a co za tym idzie
rezygnację z pełnionych funkcji na forum (Klasyczne E30 i Moderator).

Postawa zarządu głęboko mnie dotknęła.

Pozdrawiam,

Prezes_ - 2006-12-25, 12:45

oo widzę, że lagadula już wszystko wyjaśnił... nic dodać nic ująć... :???: :???:
BADYL - 2006-12-25, 12:54

Ale sie porobiło :(
casus maximus - 2006-12-25, 12:58

no to niezle...ciekawe co to bedzie po nowym roku...zreszta...a coz tam takiego nie eleganckiego bylo na tym forum....wg mnie mega grzeczne forum...dziwne...
sarna1 - 2006-12-25, 12:59

bo oni nie upalaja :D - z tad te nerwy.
Prezes_ - 2006-12-25, 13:00

casus, a moze tej grzeczności było za dużo? na tyle, ze ludzie przestali o pewnych rzeczach rozmawiać.... zaczęli obgadywać a to juz nie rozmowa....... :mrgreen: :mrgreen:

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Cooba - 2006-12-25, 13:00

sarna1 napisa/a:
bo oni nie upalaja :D - z tad te nerwy.

Nie mieli gdzie adrenalinki rozladowac?? :mrgreen:

Pozdro ALL

LUKAS - 2006-12-25, 13:17

Postąpili z klubowiczami jak z dziecmi ... :???:
Pietrek - 2006-12-25, 13:46

Co tam sie dokładnie działo ? :roll: Przecież z byle jakiego powodu nie wypieprzyli by forum :roll:
Pułkownik Zuber - 2006-12-25, 13:46

ojejku. To sie narobiło :neutral:
Prezes_ - 2006-12-25, 14:11

Pietrek napisa/a:
Co tam sie dokładnie działo ? :roll: Przecież z byle jakiego powodu nie wypieprzyli by forum :roll:

forum jest czasowo zamknięte... co się działo? taka I wojna klubowa.... z użyciem broni palnej... i jak widać, krew się polała :mrgreen: :cry: :cry:

Pułkownik Zuber - 2006-12-25, 14:25

Prezes_ napisa/a:
taka I wojna klubowa.

Jak coś to II wojna klubowa.. owocem pierwszej jest bmw-sport :lol:

Pietrek - 2006-12-25, 14:39

czyli ktos z nas przyłożył łape do tego ? :lol:
Vindevil - 2006-12-25, 16:01

Nie pierwsza lecz druga wojna. Po pierwszej wiele osób migrowało!
lagadula - 2006-12-25, 16:47

Mowa tu o wojnie w Klubie - czyli cześci forum klubowego.

Najpierw , po farsie zwanej "sadzie koleżenskim" wydalono jednego klubowicza, bo pomówił kogoś o jakieś bzdety, potem dostaliśmy maila w którym zarzad nas poinformował o zmianach składek. 40 PLN - jesli chcesz być "członkiem wspierajacym" czyli bez prawa do niczego oprócz naklejki na gablocie i 500 PLN jesli chcesz miec "ryczałt" na zloty i możliwość głosowania na walnych zgromadzeniach - "członek zwyczajny". Wszystko to odbywało sie bez wiedzy klubowiczów. Podnieśliśmy bunt. Jedni krzyczeli mniej delikatnie, inni ostro. Zarzad bez słowa dyskusji ani wyjasnienia zawiesił forum.

Generalnie jestem strasznie zawiedziony. Potraktowali nas jak Kaczyński pewnego pana - "spieprzaj dziadu" ... :cry:

Przy najbliższej okazji - kiedy bede sie widział z moją Becią - zrywam naklejki i wyrzucam podkładki. Nie chce mieć nic wspólnego z takim Zarzadem - bandą tchórzy i dyktatorów.

casus maximus - 2006-12-25, 16:48

kurcze, jakies wojny wewnatrz klubowe lub wewnatrz forumowe, co za dzieciniada...
no ale jak pisze lagadula to rzeczywiscie kiepsko niektorzy zagrali...

Pułkownik Zuber - 2006-12-25, 17:08

Jak tak można :lol:
Dixi - 2006-12-25, 17:14

az sie nie chce tego czytac znowu... tyle sie juz nasluchalem na gg ze az glowa boli...
ale ogolnie to i tak magisterek wymiata :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nie wiem jak wogole mogli tak postapic ale naszczescie bez klubowiczy sa niki...

Pułkownik Zuber - 2006-12-25, 17:16

Tak się nie robi :lol:
Pietrek - 2006-12-25, 18:11

Ja pierdziele ale cyrk :neutral: Chyba największy foch w tym roku :lol: Najlepiej odwrócić sie na pięciei zamknąć forum w truskawke...
Szkoda słów

buni - 2006-12-25, 18:37

" Zdrowych, Rodzinnych i Spokojnych
Świąt Bożego Narodzenia 2006
oraz
Pomyślności, Szczęścia i Radości
W Nowym Roku 2007
życzy
BMW Klub Polska

Działalność Forum i Giełdy zostanie wznowiona po Nowym Roku"

Yakuzatti - 2006-12-25, 19:03

BUahahah :D Smiechu warte
korzuch - 2006-12-25, 19:06

yo!
tęsknie :mrgreen:
pozdro

mira_croft - 2006-12-25, 19:28

dajcie spokoj.....tam od wielu lat byly zgrzyty.......niech sobie są, my mamy swój klub oki? wiec zajmijcie sie swoja pupcia a nie czyjąś :mrgreen:
Miruska

RoboCop - 2006-12-25, 20:06

Pietrek napisa/a:
Ja pierdziele ale cyrk :neutral: Chyba największy foch w tym roku :lol: Najlepiej odwrócić sie na pięciei zamknąć forum w truskawke...
Szkoda słów

największy dym był w lutym... teraz chyba chcieli przeciwdziałać podobnej wojnie i dlatego, czasowo zamknęli forum...

casus maximus - 2006-12-25, 20:15

BKP to fajne forum, ale jednak brakuje tam klimatu i atmosfery...
slawo - 2006-12-25, 20:21

zamiast kapcia spalili forum ;) hyhy
predzej czy pozniej musialo sie tak stac ;)

Pietrek - 2006-12-25, 20:26

:mrgreen:

Yakuzatti - 2006-12-25, 20:27

casus maximus napisa/a:
BKP to fajne forum, ale jednak brakuje tam klimatu i atmosfery...

W 100% sie z Toba zgodze.

center - 2006-12-25, 20:48

ja tam nic do chlopakow nie mam, szkoda ze rozpada sie tak cenne i znane forum..
jako pasjonaci 1 marki to wielka szkoda, bo wkoncu powinnismy sie laczyc a nie dzielic i jakies tam wojny miedzy klubowe to nie jest to co najlepsze..
ja czasami tam zagladalem, przegladalem galerie, czytalem o spalaniach beemek, kilka artykulow przeczytalem, ogolnie szkoda klubu i szkoda ludzi..
niestety czasami tak bywa, moze uda im sie to jeszcze jakos uratowac i cos tam polepic i poskladac..
na temat atmosfery tam ani ludzi sie nie wypowiadam bo nie znam stamtad nikogo..
pozdro 600

nokerman - 2006-12-25, 22:20

trzeba kupic większe konto na serwerze

trzeba bedzie przyjąc rozbitków na pokład

:wink:

kuzyn - 2006-12-25, 22:22

haha... no tak.
gdzie dwóch się bije... :wink:

slawo - 2006-12-25, 22:50

i dobrze, jest tam kilku fajnych ludzi...z mila checia powitam ich u nas w klubie, nie tylko na forum.
J E L I T O - 2006-12-25, 23:04

Bardzo lubię BKP i wielu kolegów tam poznałem , fakt nie ma klimatu bo liczą się tylko klubowicze ale to forum jest uważane jako forum głównie serii 3 i e30.
Prezes_ - 2006-12-25, 23:22

Panowie, ja mam jednak nadzieję, że BKP sie zmieni, i to właśnie teraz... ze będziemy mogli wspólnie rozmawiać jako dwa zaprzyjaźnione kluby... że znajdziemy wspólny pasjonujący język... :mrgreen:
Tego sobie i (i IM - zarząd BKP) Wam życzę na nowy rok 2007!!! :wink:

BADYL - 2006-12-26, 01:40

Prezes_ napisa/a:
Panowie, ja mam jednak nadzieję, że BKP sie zmieni, i to właśnie teraz... ze będziemy mogli wspólnie rozmawiać jako dwa zaprzyjaźnione kluby... że znajdziemy wspólny pasjonujący język... :mrgreen:
Tego sobie i (i IM - zarząd BKP) Wam życzę na nowy rok 2007!!! :wink:

Chciałem powiedziec dobre słowa bo to rzeczywiscie jest cos nie tak miedzy klubami ale my na dzien dobry stoimy na starconej pozycji co oczywiscie nie oznacza ze jestemy ANTY i mówie to w imieniu klubu - zeby ktos to dobrze przeczytał.

David - 2006-12-26, 01:47

kirek napisa/a:

Chciałem powiedziec dobre słowa bo to rzeczywiscie jest cos nie tak miedzy klubami ale my na dzien dobry stoimy na starconej pozycji co oczywiscie nie oznacza ze jestemy ANTY i mówie to w imieniu klubu - zeby ktos to dobrze przeczytał.

Kirek, czy moglbys bardziej zrozumiale objasnic co chciales przekazac w swoim poscie :?: :wink:

Prezes_ - 2006-12-26, 02:00

kirek, dlaczego na straconej? chyba nie rozmawiałeś z wieloma osobami z BKP... szanują Was...

moze nie wszyscy, ale zawsze tak będzie, że każdy powie i pomyśli co innego...

Zapewne po tej "wojnie" sporo się zmieni w klubie, nie tylko na forum.

BADYL - 2006-12-26, 02:11

Prezes_ napisa/a:
kirek, dlaczego na straconej? chyba nie rozmawiałeś z wieloma osobami z BKP... szanują Was...

moze nie wszyscy, ale zawsze tak będzie, że każdy powie i pomyśli co innego...

Zapewne po tej "wojnie" sporo się zmieni w klubie, nie tylko na forum.

Własnie nie rozmawiałem jakos tak wyszło.

Gniewek89 - 2006-12-26, 02:26

szkoda troche bo jesli chodzi o zagadnienia techniczne to bardzo dobre forum.
Klimat to forum miało ale był to klimat Auto Świata. Jesli sie nie wychylać to było ok.
Pozdrawiam rebeliant rewolucji lutowej :wink:

Pułkownik Zuber - 2006-12-26, 08:09

Nie wydaje Wam się że takie "forumowe" podziały są śmieszne?
Jak ktoś udziela się głównie na BKP albo na bmw-sport :lol: to jest beee... a jak na BK to jest spoko...
Oczywiście to działa w dwie strony :lol:
Śmieszne to troche, nie? :lol:

marekfl - 2006-12-26, 08:20

Siemka
NO no ...... kto by pomyslałe nie raz przegladałem to forum i wszystko było u nich takie spokojnie i wogóle :mrgreen: hehe jak to mowia cicha woda brzegi rwie - może u nich wszystko było zbyt poukładane :twisted: człowiek nie może żyć w takij utopii nie przeżyje to juz udowodnione naukowo :mrgreen: potrzeba czasem troche bałaganu i lekkiej polewki :-D

sarna1 - 2006-12-26, 10:32

szkoda by bylo forum bmwklubu, fakt ze ludzie maja tam trochhe dziwne problemy, zadaja dziwne pytania....no ale informacji technicznych bylo tez sporo = naprawde wielu ciekawych rzeczy sie dowiedzialem :)
panfil - 2006-12-26, 10:50

Czesc Wszystkim,

naleze do BKP i mysle, ze faktycznie po Nowym Roku forum wroci. Nie wiem, jak zostana rozwiazane dotychczasowe spory, ale mysle, ze warto poczekac na jakies oficjalne stanowisko BKP, zeby wyrobic sobie jakies zdanie na temat calej sprawy - jak zawsze, warto wiedziec, co obie strony maja do powiedzenia :) .

Pozdrowienia i wszystkiego najlepszego w Swieta i Nowy Rok,

Panfil

casus maximus - 2006-12-26, 11:34

miejmy nadzieje ze BKP wroci. dzial techniczny byl super. zreszta mialem tam swoje konto... :mrgreen:
Yakuzatti - 2006-12-26, 12:30

Tez mialem, rzadko pisalem, duzo wiedzialem, tak bardzo plakalem :twisted:

W razie czego - zapraszamy do nas :cool:

NIKI - 2006-12-26, 23:04

Udzielam się bardzo długo na forum BKP i czuje sie potraktowany przez zarząd bardzo chamsko. Bez słowa wyjaśnienia zamykają forum, a tylko dla tego że w paru postach ktoś odważył się ich skrytykować....
Moim zdaniem, jest to klasyczne chowanie głowy w piasek.
Tak sie nie robi :oops:

BADYL - 2006-12-26, 23:09

No dlatego tutuaj tak nie jest i tak nie bedzie :) wszelkie słowa krytyki mile widziane.
Piotrek - 2006-12-26, 23:14

kirek napisa/a:
wszelkie słowa krytyki mile widziane.

Zmienić Prezesa :mrgreen:

Pscolka - 2006-12-26, 23:24

Piotrek napisa/a:
kirek napisał/a:
wszelkie słowa krytyki mile widziane.

Zmienić Prezesa :mrgreen:

To zes Piotrus pojechal :mrgreen:

Piotrek - 2006-12-26, 23:27

Pscolka napisa/a:

Wszystko zlikwidować :mrgreen:

Pscolka - 2006-12-26, 23:29

Piotrek napisa/a:

Zaraz dostaniesz dwie narty :mrgreen:

W sam raz na wypad do Zakopca :wink:

ubott - 2006-12-26, 23:32

Piotrek napisa/a:
Pscolka napisa/a:

zrobic tak zeby nie bylo niczego, niczego zeby nie bylo!!!

duchPW - 2006-12-27, 01:46

spoko - nikt i nic nie jest bez wad - forum BKP i jego członkowie na tym forum jacy byli, tacy byli - mnie osobiście strasznie wkurzało zawsze to nabijanie się z "małolatów" zadających "głupie pytania", oraz to, że klubowicze (nie wszyscy - raczej niektórzy) wywyższali się na forum tylko z racji przynależności do klubu
jednak trzeba przyznać, że wielu ciekawych rzeczy można się tam było dowiedzieć i sam wiele razy uzyskałem tam pomoc, dlatego mam nadzieję, że się chłopaki i dziewczyny ze sobą pogodzą i forum powróci

klub interesuje mnie jakby mniej, bo to już wewnętrzna sprawa klubowiczów - ile wynosi składka, to nie nasza sprawa - jak ktoś ma kasę, to może płacić nawet 3 razy tyle, mimo to mam nadzieję, że dojdzie do pogodzenia waśnionych stron :mrgreen: i dzięki temu forum zostanie odblokowane :grin:

P.S.
Pułkownik Zuber napisa/a:
Jak ktoś udziela się głównie na BKP albo na bmw-sport :lol: to jest beee... a jak na BK to jest spoko...

no co Ty opowiadasz - nigdy nikt się nie nabijał z kofgoś tylko z tego powodu, że upodobał sobie forum BKP :lol:

...i na koniec
jako, że już po świętach, to pozostaje mi życzyć Szczęśliwego Nowego Roku - niech wspólna pasja zwycięży

Arczi e30 - 2006-12-27, 07:00

.... mozna ich zaprosić na nasze forum :mrgreen:
Yakuzatti - 2006-12-27, 12:31

Ale oni przywykli do rygoru :mrgreen:

U nas nie bylo nigdy takiej chamskiej atmosfery, a wszystkie klotnie sie szybko konczyly, wiec to wszystko polega na tym, aby czasami wyluzowac :-)

MAJSU - 2006-12-27, 14:29

Szkoda że zamknęli BKP bo było to jedyne forum gdzie można było zdobyc tyle informacji technicznych a co do klimatu to rzeczywiście był jak w kostnicy :) Wszyscy sztywni opór jak ktoś wkelił zdjęcie Beemki palącej gume to płacze na 3 strony jak tam można TRAGEDIA... No tak i ci wszyscy "starzy" forumowicze którzy uważali że pozjadali wszytskie rozumy i wszytsko wiedzą najlepiej, zresztą widzę że częśc z nich i tu już jest :mad: Miejmy nadzieję że za BKP wezmą się jacyś normalni ludzie a nie jacyś zgorzkniali życiem konserwatyści... A to żeby zamykac całe forum bo ktoś się z kimś pokłucił ? To już ŻENADA całkowita... To nie jest ich własnośc żeby zamykac sobie forum kiedy chcą bo ktoś na nich brzydko pisze :) Precz z tyranią ! :mrgreen: hehe
Gniewek89 - 2006-12-27, 14:33

co prawda to prawda , czasami niektore wypowiedzi przypominaja forum Jaguara (lub co gorsza Mercedesa) a nie BMW
Bruner - 2006-12-27, 15:08

MAJSU_WuWuA napisa/a:
To nie jest ich własnośc żeby zamykac sobie forum kiedy chcą bo ktoś na nich brzydko pisze :)

Czyzby? Forum jest wlasnoscia klubu, wiec jesli zarzad klubu stwierdzi ze chce zamknac forum to ma do tego pelne prawo, i Twoje ani innych placze nic tu nie zmienia. Czy to bylo sensowne posuniecie to juz inna sprawa, ale takie prawo jak najbardziej mieli.

casus maximus - 2006-12-27, 15:29

Bruner napisa/a:
Forum jest wlasnoscia klubu, wiec jesli zarzad klubu stwierdzi ze chce zamknac forum to ma do tego pelne prawo

i wszystko jasne...no ale to troche lipa jesli mnostwo ludzi doklada cegielke do forum a tu nagle w klubie sie pokloca i zamykaja forum...to tez dzielo ludzi ktorzy w tym uczestnicza...

Bruner - 2006-12-27, 15:33

A mnie po prostu smiesza ludzie ktorzy nagle sie gdzies pojawia, napisza pare postow i juz wszystko ma byc ich, ma im sie nalezec i trzeba sie ich przy kazdej okazji o zgode pytac. A najczesciej znikaja rownie szybko jak sie pojawili. To forum jest/bylo wlasnoscia BMW Klub Polaska i jedynymi osobami ktore moga miec jakies pretensje do zarzadu o zamkniecie sa klubowicze. Reszcie moze byc poprostu szkoda, i to wszystko.
MAJSU - 2006-12-27, 15:34

Bruner napisa/a:

Czyzby? Forum jest wlasnoscia klubu, wiec jesli zarzad klubu stwierdzi ze chce zamknac forum to ma do tego pelne prawo, i Twoje ani innych placze nic tu nie zmienia. Czy to bylo sensowne posuniecie to juz inna sprawa, ale takie prawo jak najbardziej mieli.

Ale ja nad niczym chłopaku nie płacze... Wiadomo także że było to idiotyczne posunięcie.

Bruner - 2006-12-27, 15:36

Ze to bylo delikatnie mowiac "srednio madre" to sie zgodze. Chodzi mi o to ze nie mieli obowiazku sie przed nikim tlumaczyc, zrobili jak uwazali za sluszne i mieli do tego pelne prawo.
MAJSU - 2006-12-27, 15:40

Oby szybko poszli po rozum do głowy zażeganli spory między sobą, wprowadzili potrzebne zmiany i wznowili działalnośc...
Rafał - 2006-12-27, 15:56

Pułkownik Zuber napisa/a:
Jak ktoś udziela się głównie na BKP albo na] truskawka :lol: to jest beee... a jak na BK to jest spoko...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

duchPW - 2006-12-27, 15:58

to przecież pisałem, że nikt sie nie śmieje z BKP :lol:
ROBERT M. - 2007-01-03, 19:57

panfil napisa/a:
warto wiedziec, co obie strony maja do powiedzenia :)Panfil

Moim zdaniem nie ma drugiej strony. Jest za to grupa trzymająca władzę, skałdająca sie z trzech członków Zarządu oraz kilku ich wiernopoddańczych pupili.

Cały ten cyrk z zamknięciem forum związany jest z brakiem demokracji w BKP. Grupa założycieli klubu trzyma się jak pijanany flaszki swoich stołków. Ciężko nawet nazwać ich konserwatystami. Tak naprawdę nie chodzi o palenie gumy czy inne bzdety. Te sprawy służą zamydleniu obrazu.
LICZY SIĘ WŁADZA !! ! ORAZ MOŻLIWOŚĆ UDZIELANIA AUTORYZACJI INNYM KLUBOM DANA BKP PRZEZ BMW AG MUENCHEN.

W związku z zamknięciem forum BKP, osobiście najbardziej będzie brakowało mi działu old&youngtimer.
Takiego działu nie ma żadne inne forum bmw w Polsce :evil:
Rozkminiliśmy tam kilka ciekawych kwestii np. odkryliśmy istnienie auta pt. BMW 1700. Auta o którym nie wspomina ŻADNA mądra księga... (ciekawostka: auto to znajduje się w Polsce :mrgreen: )

Gniewek89 - 2007-01-03, 21:49

dzisiaj wchodze na bmw-sprot i widze ze chlopaki juz maja klub oficjalnie
KLIK
Taki maly OT :wink:

Kujon - 2007-01-03, 22:28

Gniewek89 napisa/a:
dzisiaj wchodze na bmw-sprot i widze ze chlopaki juz maja klub oficjalnie
KLIK
Taki maly OT :wink:

złożyłeś już podanie i 2 zdjęcia :?: :mrgreen:

nokerman - 2007-01-03, 22:33

ROBERT M. napisa/a:
W związku z zamknięciem forum BKP, osobiście najbardziej będzie brakowało mi działu old&youngtimer.

niewidze problemu, dlaczego nie miałby powstac taki dział u nas, jako podforum,
no fakt tego co tam zostało napisane jak narazie niemozna nawet odczytac

pablo022 - 2007-01-03, 22:45

Witam
moim skromnym zdaniem forum powinno byc "otwarte do wgladu" (bez mozliwosci pisania)przez "jakis czas" , przynajmniej mozna by bylo cos sobie zapisac,kontakty do niektorych osob pozapisywac.............

ogolnie kicha :oops: uwazam ze to co sie stalo jest DO D**Y i ktos kto podjal taka decyzje powinien dostac po .....

pozdrawiam

BADYL - 2007-01-03, 23:14

ROBERT M. napisa/a:
panfil napisa/a:
warto wiedziec, co obie strony maja do powiedzenia :)Panfil

Moim zdaniem nie ma drugiej strony. Jest za to grupa trzymająca władzę, skałdająca sie z trzech członków Zarządu oraz kilku ich wiernopoddańczych pupili.

Cały ten cyrk z zamknięciem forum związany jest z brakiem demokracji w BKP. Grupa założycieli klubu trzyma się jak pijanany flaszki swoich stołków. Ciężko nawet nazwać ich konserwatystami. Tak naprawdę nie chodzi o palenie gumy czy inne bzdety. Te sprawy służą zamydleniu obrazu.
LICZY SIĘ WŁADZA !! ! ORAZ MOŻLIWOŚĆ UDZIELANIA AUTORYZACJI INNYM KLUBOM DANA BKP PRZEZ BMW AG MUENCHEN.

Takiego działu nie ma żadne inne forum bmw w Polsce :evil:
Rozkminiliśmy tam kilka ciekawych kwestii np. odkryliśmy istnienie auta pt. BMW 1700. Auta o którym nie wspomina ŻADNA mądra księga... (ciekawostka: auto to znajduje się w Polsce :mrgreen: )

Czekamy w takim razie na propozycje jestesmy otwarci na wszelkie mozliwe FORA zwiazne z BMW.

Pozdro740

emaloo - 2007-01-03, 23:44

Nie wiem czy wróciliście uwagę na statystyki:

http://forum.beemka-klub.pl/statistics.php

W grudniu zarejestrowało się 203 nowych urzytkowników a w styczniu już 27 :!: Ciekawe jaka część trafiła z BKP...

pozdr.

BADYL - 2007-01-03, 23:46

Tak my juz widziwmy i czujemy :) bo trzeba kombinowac nowy serwer zeby nie było znowu zonka pod koniec miesiaca.
nokerman - 2007-01-03, 23:49

normalna sprawa
forum BMW KLUB było zdaje sie największym forum polskojęzycznym
jak adm odciął serwer to ludzie migrują i szukaja innych for, nieda się ot tak z powodu kaprysu jednego pana przestac interesowac bmw

także zapraszamy wszelkie beemkowskie niespokojne dusze :wink:

korzuch - 2007-01-03, 23:51

yo!
jedno jest pewne przybyło nam fałszywych ubeków co nas oleja w mgnieniu oka ale to normalka :mrgreen:
pozdro :mrgreen:

Dixi - 2007-01-04, 00:04

u was na forum jest jeden z paru winowajcow zamieszania :mrgreen:
BADYL - 2007-01-04, 00:06

Dixi napisa/a:
u was na forum jest jeden z paru winowajcow zamieszania :mrgreen:

Pokaz palcem na PW :)

ubott - 2007-01-04, 00:19

pewnie ten winowajca to El Menello :grin: bo juz ma bana tutaj i na bmw-sport :grin:

[ Dodano: 2007-01-04, 00:20 ]
to jest taki lobuziak ze hoho :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

duchPW - 2007-01-04, 01:49

głupie gadki - prawda jest taka, że jak ktoś tu przyszedł tylko na przeczekanie, to .... miłego przeczekiwania :wink:

może się parę osób przekona, że mimo naszych "rozwiązłych" zwyczajów - w tym przyzwolenia na upalanie :twisted:

lagadula - 2007-01-04, 08:27

Nikt tutaj na przeczekanie nie przyszedł :evil:
LoveJoy - 2007-01-04, 11:36

lagadula napisa/a:

Siema,

Nawet jeśli, to może w trakcie "przeczekiwania" przekona się że nie jesteśmy tacy źli jak postrzegał nas BKP :mrgreen:

Pozdro
LJ

MAJSU - 2007-01-04, 11:40

LoveJoy napisa/a:

Nawet jeśli, to może w trakcie "przeczekiwania" przekona się że nie jesteśmy tacy źli jak postrzegał nas BKP :mrgreen:

Pozdro
LJ

No niewiem jak dla mnie to froum to zło, zło i jeszcze raz zło w najczystszej postaci !! :twisted: Dlatego je tak polubiłem :) hehe

BADYL - 2007-01-04, 11:50

Forum Beemka - chorba przenoszona droga sieciowa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
emaloo - 2007-01-04, 11:53

kirek napisa/a:

Wywalić to na główny :!: :mrgreen:

Arczi e30 - 2007-01-04, 12:00

... ja juz widze ze zarejestrowało sie u nas wiele osob z forum BKP ... I BARDZO DOBRZE
Pietrek - 2007-01-04, 14:41

Cytat:

Dobre :mrgreen:

Prezes_ - 2007-01-04, 14:43

cos to BKP podnieść się nie może...

ech... słabizna... :neutral:

duchPW - 2007-01-04, 14:51

lagadula napisa/a:

przecież nie pisałem o Tobie tylko o ludziach, którzy zaczęli tu wpadać dopiero w wyniku skasowania ich własnego forum, poza tym osobiście nie widzę w tym nic złego - człowiek z różych powodów wędruje - tak w realu, jak i w świecie wirtualnym i czasem całkowiecie przypadkowo odnajdzie gdzieś swoje miejsce

dlatego jak pisałem wcześniej - życzę wszystkim miłego pobytu - czujcie się na naszym (moim i lagaduli i innych :mrgreen: ) forum, jak u siebie w domu :wink:

korzuch - 2007-01-04, 14:53

yo!
dla gosci z BKP ostrzeżenie :mrgreen: ja jestem nieraz normalny i prosze mnie nieobrażac ze jestem jebn..... :lol:
pozdro

Kujon - 2007-01-04, 15:06

BKP jest supcioooo :grin: , a BKS też jest kuuuul :cool: , jest dużo fajnych ludziukufff :mrgreen: , a atmosfera jest zajefantastyczna, buziaki dla was chłopaki :* :* :*
RoboCop - 2007-01-04, 15:44

MAJSU_WuWuA napisa/a:
LoveJoy napisa/a:

Pozdro
LJ

No niewiem jak dla mnie to froum to zło, zło i jeszcze raz zło w najczystszej postaci !!

chłopacy jeździmy BMW - więc musimy być źli :twisted: tak się utarło na całym świecie i trzeba podtrzymywać tradycje marki :wink:

Yakuzatti - 2007-01-04, 15:49

RoboCop napisa/a:
chłopacy jeździmy BMW - więc musimy być źli :twisted: tak się utarło na całym świecie i trzeba podtrzymywać tradycje marki :wink:

Ale szyi sobie nie skrocisz :mrgreen:

RoboCop - 2007-01-04, 15:52

szyje mam jak łabędz :mrgreen:
Pietrek - 2007-01-04, 15:56

czterdziesto centymetrową na długość i pięciocentymetrową w obwodzie ? :lol:
MAJSU - 2007-01-04, 15:58

Pietrek o której szyi ty mówisz :mrgreen: hehe
Pietrek - 2007-01-04, 16:03

No o tej co na niej sie głowa trzyma :mrgreen:
MAJSU - 2007-01-04, 16:05

No i dalej nie wyjaśniłeś bo jak wiadomo niektórzy myślą inną głową :) hehe
Pietrek - 2007-01-04, 16:29

Tą wyżej położoną... Jest wyposażona w oczy, jame ustną i inne pierdoły :mrgreen:
Cooba - 2007-01-04, 22:48

RoboCop napisa/a:

Robo Ty sie smiej. Ja ostatnio kupilem e32 730 i po kilku dopiero dniach zobaczylem ze obok fotela kierowcy lezy "tłumacz" - taki pręcik ladny LOL :mrgreen:

Pozdro.

Bagor - 2007-01-05, 00:29

E tam przesadzacie z tym BKP. Więcej mitów krąży o tym forum niż prawdy. Nie ma aż tak dużego rygoru. Ja zarobiłem co prawda 3 ostrzeżenia tam, ale to przez użytkownika Kornelio :mrgreen:
KR - 2007-01-05, 00:29

Bruner napisa/a:
Ze to bylo delikatnie mowiac "srednio madre" to sie zgodze. Chodzi mi o to ze nie mieli obowiazku sie przed nikim tlumaczyc, zrobili jak uwazali za sluszne i mieli do tego pelne prawo.

Chyba jedyna mądra wypowiedź w tej całej dyskusji.

Z punktu widzenia użytkownika forum, paru klubowiczów tak się wkurzyło, że postanowiło zrobić wszystko co możliwe żeby się podzielić swoim "problemem" z użytkownikami. W jakim celu? Co tak naprawde osoby spoza klubu mają do tego? Co im daje informacja, że będą 2 składki 40 i 500, skoro nie byli zainteresowani i tak płaceniem ani wiązaniem się z klubem? Najbardziej rzucili się do dyskusji ci co i tak nie mieli takiego zamiaru. Rzeczywiście dojrzałe reakcje, warte tego całego zamieszania i spowodowania zamknięcia bazy wiedzy na parę tygodni.

Co do kwestii samych forum BKP i Beemka, to co kto lubi. Klimat może pasować komuś tu, komuś innemu klimat bardziej skierowany na samą merytorykę, bez gadania o baseballach. Więc po co to najeżdżanie? Nie widziałem na BKP rozmów o beemka-klub, a tu widzę, że parę osób nie może istnienia bkp przeżyć.

Nie jestem w klubie i może będę może nie, więc szczerze słabo mnie obchodzi o co paru klubowiczów się obraziło, ale napewno dali znać o sobie i swojej kulturze i metodach działania, a nie o klubie. Nie dziwie się, że jest tam jakaś dyktatura jeśli z takimi osobami muszą mieć do czynienia. Szkoda, że nie mogę skorzystać z forum BKP.

Cytat:
To nie jest ich własnośc żeby zamykac sobie forum kiedy chcą bo ktoś na nich brzydko pisze

A czyja?? Otworzenie strony internetowej musi się wiązać z pozwoleniem na samowolkę, robienie awantur i zakazem zamykania tego co jest własne? Nie ma obowiązku bywania tam jeśli się komuś nie podoba.

Pozdrawiam
KR

duchPW - 2007-01-05, 00:53

skoro nie należy pisać o BKP na tym forum, to po co to robisz? czy może po prostu tak samo jak ci, od których się odcinasz (żeby nie powiedzieć, że ganisz ich postępowanie), musiałeś się gdzieś wygadać :lol:

zgodnie z Twoimi słowami - po Twoim poście, wpowiedź Brunera nadal pozostaje jedyną mądrą w tym temacie

nie pomyślałeś może, że nie tylko składka może być powodem nieprzystępowania do klubu? a zwrócenie uwagi przez samych klubowiczów na to, że w BKP nie dzieje się dobrze i że jest wewnętrzna chęć zmian, może im tylko przysporzyć zwolenników, więc Twoja krytyka ich zachowania trochę mnie dziwi, albo raczej utwierdza w przekonaniu, że to raczej Ty nie rozumiesz istoty sprawy.

Bagor - 2007-01-05, 01:50

KR napisa/a:
Z punktu widzenia użytkownika forum, paru klubowiczów tak się wkurzyło, że postanowiło zrobić wszystko co możliwe żeby się podzielić swoim "problemem" z użytkownikami. W jakim celu?

A co mieli robić ? Siedzieć cicho jak za komuny. Te czasy gdzie się siedziało cicho bezpowrotnie minęły anonimowy kolego. W dobie komunizmu pewnie miałeś ten sam kryptonim "KR" i kapowałeś jak mało kto.

korzuch - 2007-01-05, 07:13

Bagor napisa/a:
KR napisa/a:
Z punktu widzenia użytkownika forum, paru klubowiczów tak się wkurzyło, że postanowiło zrobić wszystko co możliwe żeby się podzielić swoim "problemem" z użytkownikami. W jakim celu?

A co mieli robić ? Siedzieć cicho jak za komuny. Te czasy gdzie się siedziało cicho bezpowrotnie minęły anonimowy kolego. W dobie komunizmu pewnie miałeś ten sam kryptonim "KR" i kapowałeś jak mało kto.

yo!
dla każdego ubeka mam białą pałke o długości 70 cm :mrgreen:
aloha :twisted:

kangurczak - 2007-01-05, 07:50

KR napisa/a:

Zapewne w takim, aby ich argumenty wreszcie dotarły do uszów władzy? (zakładam, na podstawie postów jakie pojawily sie na ogólnym zanim wyciszono sprawe- ze problemy były poruszane na forum klubowym do ktorego maja dostęp tylko osoby "opłacające i praktykujące"- z mizernym skutkiem. )

KR napisa/a:
Co tak naprawde osoby spoza klubu mają do tego? Co im daje informacja, że będą 2 składki 40 i 500, skoro nie byli zainteresowani i tak płaceniem ani wiązaniem się z klubem?

Moim zdaniem jest to równie ważna informacja dla osób które rozważały chęć wstąpienia do klubu jak i tych aktualnie będących w klubie. Kwestie finansowe zawsze podnoszą ciśnienie, a nieumiejętnie "pilotowane" powodują straty- w tym przypadku najwięcej stracił BKP - głownie wizerunek i składki.

KR napisa/a:
Najbardziej rzucili się do dyskusji ci co i tak nie mieli takiego zamiaru.

Ta teoria jest podparta jakimis argumentami, czy niczym prezydent pewnego kraju w środkowej europie potrafisz przewidziec co jest prawdą absolutną?

KR napisa/a:
Rzeczywiście dojrzałe reakcje, warte tego całego zamieszania i spowodowania zamknięcia bazy wiedzy na parę tygodni.

Pamiętaj, że to zarząd BKP "zabrał zabawki i poszedł do domu". Rezultat jest dokładnie taki jak napisałeś. Brak dostępu do forum które moim zdaniem miało najlepiej rozwinięty dział techniczny i na którym możnabylo spotkać naprawdę ciekawych ludzi z tak cenna w dzisiejszych czasach wiedzą.

Pozdrawiam
k.

LoveJoy - 2007-01-05, 07:59

Siema,

Bez urazy, ale wypowiedź Pana KR mogę skomentować tylko jednym zdaniem: powiedział co wiedział i spieprza....
Pioter, Bagor, kangurczak - dobrze gadacie - dać Wam wódki :)

Pozdro
LJ

Kujon - 2007-01-05, 08:17

a ja dalej będe sie upierać że BKP jest supcioooo :grin: , a BKS też jest kuuuul :cool: , jest dużo fajnych ludziukufff :mrgreen: , a atmosfera jest zajefantastyczna, buziaki dla was chłopaki :* :* :*
BADYL - 2007-01-05, 10:54

Panowie i panie to ogolnie wewnetrzna sprawa BKP co sie stało itd a my mozey byc tylko poinformowani o zajasciu i nie musimy komentowac bo to ogolnie nie nasza sprawa.

pozdro740

MAJSU - 2007-01-05, 12:16

No tak najlepiej nic nie mówic nie komentowac nie zaczynac dyskusji na temat co się stało, po co sie wychylac jeszcze sie po glowie dostanie jest dobrze tak jak jest... Rzeczywiście niektórzy tu mają tok myślenia jak za komuny :shock: :!: Użytkownik KR pewnie jest jednym z "przyjaciół" zarządu.
korzuch - 2007-01-05, 12:34

yo!
uzytkownika KR juz namierzylismy :mrgreen: podał fałszywe dane pochodzenia :mrgreen: nieładnie tak :lol:
pozdrawiam
PS w razie chęci wyżalenia sie podam stacjonarny numer telefonu na PW do w/w Pana KR :mrgreen:

casus maximus - 2007-01-05, 13:43

to jeszcze ciagniecie ten temat? to ich sprawa, a prawda pewnie lezy gdzies po srodku...
duchPW - 2007-01-05, 14:45

dajcie spokój z osobistymi wycieczkami - skoro chcemy sie jawić jako forum, gdzie każdy może mieć swoje zdanie, to pozwólcie sie wypowiedzieć każdemu - nawet jeśli się z tym nie zgadzamy, to nie można nikogo ośmieszać, bo to juz nie jest rzeczowa dyskusja :evil:
center - 2007-01-05, 17:16

mysle ze styknie w tym temacie, jesli ktos ma jeszcze cos ambitnego do dodania to zapraszam, kazdy kolejny post nie w temacie bedzie wylatywal..
pozdro dla pasjonatow tak BK jak i BKP

lagadula - 2007-01-08, 13:38

Najsmieszniejsze jest to że forum jeszcze nie działa i watpie aby uruchomili je do 22 stycznia. A dlaczego ?? Bo do tego dnia należy wpłacic składki klubowe. Wiec po 22 pojawia sie forum a wszystkie "czarne owce" zostaną usunietę z cześći klubowej.
Miło prawda ??

pablo022 - 2007-01-08, 22:36

moim skromym zdaniem

Do :cenzura: :!:

sorki,ale forum powinno istniec mimo tego,ze klub sie roz*****olil!!!!!
czemu?
bo forum tworzyli w wiekszosci ludzie nie bedacy "klubowiczami"

pozdro

ps.jezeli kogos urazilem to sorki,ale dzisiaj mam osty wk*** :evil:

Yakuzatti - 2007-01-08, 22:46

A myslisz jak tu jest? Tu tez wiekszosc (chyba) nie jest klubowiczami. Tu nie chodzi o range tylko o dobra zabawe i pasje.
Tu juz sie te haslo przewinelo pare razy, ale warto przypomniec :cool:

Pozdrawiam.

J E L I T O - 2007-01-08, 23:15

Moim zdaniem nie można zamykać największego forum BMW od tak sobie..... jak ten klub może mieć autoryzację BMW jeśli robią takie numery :( (
BADYL - 2007-01-09, 06:46

J E L I T O napisa/a:
Moim zdaniem nie można zamykać największego forum BMW od tak sobie..... jak ten klub może mieć autoryzację BMW jeśli robią takie numery :( (

Ja nie mam nic przeciwko jakby nam ja oddali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kangurczak - 2007-01-09, 06:53

Moznaby przeprowadzic akcje zbierania podpisow o zdegradowanie BKP i wyslac gdzie trzeba z opisem sytuacji. Nalezy jednak wziasc pod uwage możliwe konsekwencje:
1. spięcia miedzy innymi klubami które chciałyby byc "tym pierwszym w polsce".
2. reakcja centrali, która może zadecydowac ze nie ma tu na tyle odpowiedzialnych osob i wogole wycofa się z tego pomyslu (straci się to co bylo wywalczone dotychczas)

Pozatym komu sie zachce;) :P

Żenuaaa... cala ta sytuacja i to w czasach gdy taka forma kpiny z ludzi otacza nas na codzien. To tylko świadczy jak bardzo niewłaściwe osoby znajdowały się/znajdują się przy sterze BKP. :(

Szkoda, cierpią wszyscy.

Bruner - 2007-01-09, 06:59

Kangurczak, nudzi Ci sie? :wink:
BADYL - 2007-01-09, 07:03

kangurczak napisa/a:
Moznaby przeprowadzic akcje zbierania podpisow o zdegradowanie BKP i wyslac gdzie trzeba z opisem sytuacji. Nalezy jednak wziasc pod uwage możliwe konsekwencje:
1. spięcia miedzy innymi klubami które chciałyby byc "tym pierwszym w polsce".
2. reakcja centrali, która może zadecydowac ze nie ma tu na tyle odpowiedzialnych osob i wogole wycofa się z tego pomyslu (straci się to co bylo wywalczone dotychczas)

Pozatym komu sie zachce;) :P

Żenuaaa... cala ta sytuacja i to w czasach gdy taka forma kpiny z ludzi otacza nas na codzien. To tylko świadczy jak bardzo niewłaściwe osoby znajdowały się/znajdują się przy sterze BKP. :(

Szkoda, cierpią wszyscy.

Hmmmmm a ja mam takie pytanie czy znane sa jakies losy innych KLUBÓW BMW na świecie np LITWA??Bo z tego co wiem to działaja całkiem calkiem - chyba ze tez sie cos pozmieniało.

I ktos mi ostatnio powiedział - Polska to kraj gdzie wszystko pisane jest z wielkiej litery i nic wiecej.Pozdro A.

Andrzej540 - 2007-01-09, 08:58

http://www.bmw-klubas.lt/ mozesz sprawdzic jak dziala BMW Klub Litwa. Bylem na zlotach na Litwie i calkiem fajnie to wyglada ( sporo pomyslow zapozyczyli z naszych zlotow, BMW Klub Polska ). Jak bylem tam ostatnio to byli tez goscie z Bialorusi i Ukrainy. Pierwszy zlot na ktorym bylem odbyl sie na torze pod Kownem a drugi na lotnisku pod Klajpeda. Aby zostac czlonkiem BMW Klub Litwa trzeba przez 12 miesiecy byc "aplikantem" a dopiero potem jezeli klubowicze zadecyduja, ze osoba sie nadaje to zostaje pelnoprawnym czlonkiem Klubu. Klub na Litwie jest naprawde maly ( ostatnio bylo to ok. 30 osob ) ale jest bardzo mala rotacja wsrod jego czlonkow.
BADYL - 2007-01-09, 09:01

Andrzej540 napisa/a:
http://www.bmw-klubas.lt/ mozesz sprawdzic jak dziala BMW Klub Litwa. Bylem na zlotach na Litwie i calkiem fajnie to wyglada ( sporo pomyslow zapozyczyli z naszych zlotow, BMW Klub Polska ). Jak bylem tam ostatnio to byli tez goscie z Bialorusi i Ukrainy. Pierwszy zlot na ktorym bylem odbyl sie na torze pod Kownem a drugi na lotnisku pod Klajpeda. Aby zostac czlonkiem BMW Klub Litwa trzeba przez 12 miesiecy byc "aplikantem" a dopiero potem jezeli klubowicze zadecyduja, ze osoba sie nadaje to zostaje pelnoprawnym czlonkiem Klubu. Klub na Litwie jest naprawde maly ( ostatnio bylo to ok. 30 osob ) ale jest bardzo mala rotacja wsrod jego czlonkow.

:) wiem ze tam jest fajnie :) nie wiem czy chłopak tam jeszcze siedzi ale od długiego długiego bardzo długiego czasu go znam.

MarcinPioneer - 2007-01-09, 10:35

Ja kiedys byłem u Was na forum,coś tam pisałem,ale zauważyłem,że wiekszościowo jest to forum E30, i cała gadka jest na temat E30.
Wasze forum znalazłem jako pierwsze, później szukałem jakiegoś forum na temat innych BMW i znalazłem BKP i tam nawet się całkiem całkiem udzielałem.
Dzisiaj zarejestrowałem się na Waszym forum, zauważyłem też,że sporo osób z forum BKP jest juz u Was na forum,więc może trochę osób będzie się udzielało z innym samochodami niz tylko E30, jak to było jakieś 1.5-2 lat temu, kiedy tutaj zaglądnełem.
Pozdrawiam Wszystkich.

duchPW - 2007-01-09, 12:52

czas leci i u nas, choc może nie aż tak szybko jak na BKP :wink:
mardar - 2007-01-09, 21:25

Będąc biernym czytelnikiem BKP przyszła mi mysl do głowy. Takie skojarzenie :smile:
Czy ten Andrzej 540 który wypowiedział sie wyżej nie brał czasem udziału w usunięciu klubowicza z BKP ? Bodajże z Felixem taki wniosek napisali i od tego cała awantura na forum się zaczeła ...ale niech sie wypowie Andrzej 540 bo może nie o nim na forum czytałem...

nokerman - 2007-01-09, 21:58

mardar, daj sobie spokój kolego!!
jesli trafiłes tutaj zeby ciągnąć jakieś prywaty z BKP to źle trafiłeś.

o ile wyrażenie swojej własnej opini o zaistniałej sytuacji na BKP jest tolerowane,
to wszelkie próby wyciągania brudów pomiedzy userami z BKP na pewno bedą nie na miejscu !!

Andrzej540 - 2007-01-09, 23:00

mardar tak to ten sam Andrzej540, ale jak widzisz nie pisze na tym forum bo mi ktos inne zamknal :lol: jestem tutaj i to nie od dzisiaj, bo sa tutaj tematy ktore mnie interesuja, forum internetowe to nie zona, mozna bywac na kilku jednoczesnie :cool:
lagadula - 2007-01-10, 09:30

Zamknijmy ten temat zanim znowu sie to źle skończy.
BADYL - 2007-01-10, 09:54

Uprzedziłem fakty - jezeli ktos bedzie chciał jeszcze zabrac głos prosze o info na PW a tym czasem borem lasem zamykam :)