| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - OBC
Drucha - 2006-12-19, 22:36 Temat postu: OBC Witam.
Zakupilem ostatnio OBC I i ciekawi mnie do czego sluzy ta diodka nad wyswietlaczem..???
wrona - 2006-12-19, 23:05
z tego co kojarzę jest to sensor oświetlenia i jest odpowiedzialny za jasnosć wyświetlanych na obc informacji.
CHYBA........
Artur C. - 2006-12-23, 18:42
Napewno odpowiada za jasność wyświetlacza.
pawelbach - 2006-12-23, 18:45
a co do wyświetlacza u mnie czasem wariuje wszystko mryga pokazuje rozne liczby ogolnie masakra zdarza sie to tylko czasem a jak nacisne na godzine to przestaje co to moze być
Rafał - 2006-12-23, 19:37
| wrona11 napisa³/a: | | z tego co kojarzÄ™ jest to sensor oÅ›wietlenia i jest odpowiedzialny za jasnosć wyÅ›wietlanych na obc informacji |
nie mylisz sie
| pawelbach napisa³/a: | | u mnie czasem wariuje wszystko mryga pokazuje rurzne liczby |
u mnie tez, podobno da sie usumac ta usterke czyszczac polaczenie LCD
wrona - 2006-12-24, 14:37
| RafaÅ‚ napisa³/a: |
u mnie tez, podobno da sie usumac ta usterke czyszczac polaczenie LCD |
z tylu obc jest wtyczka na zatrzask który lubi na polskich droga sie rozpinac wtedy obc nie jest dobrze podłaczony i miga. polecam w pierwszej kolejności sprawdzic te wtyczkę ew. oczyścic jej piny
pozdrawiam wrona
ogolny - 2006-12-24, 15:22
W mojej beci mryga i wariuje ale tylko jak jest zimno, ale jak sie autko rozgrzeje jest o.k.
kemot324 - 2006-12-25, 23:41
Też miałem problem z mrugającym wyświetlaczem i udało się mi to naprawić. Rozebrałem OBC, przeczyściłem benzyną ekstrakcyjną styki od wyświetlacza, a mniej więcej w miejscu zaznaczonym na żółto podkleiłem pod wyświetlacz dwa paski taśmy, żeby zwiększyć siłe nacisku wyświetlacza na taki przewodzący pasek gumy, który łączy wyświetlacz z płytką.
|
|