BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Woda w schowku.

Marek E30 - 2006-12-19, 19:13
Temat postu: Woda w schowku.
Cześć,

Ze schowka korzystam sporadycznie więc nie wiem jak długo tam jest woda. Dzisiaj zajrzałem, a miałem tam kartkę papieru. Patrzę z jednej stronie jest na niej brunatna wilgotna plama. Po dokładnym zmacaniu schowka stwierdziłem, że jest cały wilgotny. Skąd ta woda? Zapchane odpływy jakieś?

Pozdrawiam

kamil.k - 2006-12-19, 19:17

wysiagnij szybe to sie dowiesz .ja jak wyciagnalem ze swojej poprzedniej e30 to sie zdziwilem jak skorodowany byl naroznik od wewnatrz
Miki - 2006-12-19, 20:54

najprostsze co może byc to przegniło Ci gdzieś podszybie, może w jakims zakamarku pod uszczelka?
Marek E30 - 2006-12-20, 00:21

A ile kosztuje mniej więcej nowa uszczelka na szybę? Co zrobiłeś z tym przegnitym otworem? Dospawałeś blaszkę czy cuś?

Pozdrawiam

kamil.k - 2006-12-20, 04:57

Marek E30 napisa³/a:
A ile kosztuje mniej więcej nowa uszczelka na szybę? Co zrobiłeś z tym przegnitym otworem? Dospawałeś blaszkę czy cuś?

Pozdrawiam

oddalem auto na złom :lol: ale powodem nei było to ze rdzewiala od uszczelka :lol:

ICEMAN - 2006-12-21, 13:39

jedziesz do blacharza i on ci pospawa, to chyba nagminna wada w e30. ja jak miałem pierwszą e30 to tez kiedyś jechałem i nagle auto mi zgasło, niewiedziałem co jest w domu otwieram schowek a on po brzegi w wodzie, pryskała w nim tak w czasie jazdy ze mi kompa zalało i dlatego niepalił. pospawałem podszybie i wysuszyłem kompa i autko jak nowe :)
Marek E30 - 2006-12-22, 14:17

Cześć,

Czyli bez zdejmowania szyby się nie obejdzie? Czy może da się jakoś dojść tam przez schowek?

Pozdrawiam

Melis - 2006-12-22, 16:25

tak ale bedziesz musiał odkrecic cała deche... :neutral: , wiec jak juz bedziesz robił to wez zdejmij szybe i deske i jedz od razu zeby ci wspawali nowa blaszkę, no chyba ze sam sobie pokleisz :mrgreen: ale takich zabiegów nie polecam.
kamil.k - 2006-12-22, 16:28

trzeba wyciagnac szybe.ona zasłania caly naroznik
Rafał - 2006-12-22, 17:01

zanim posluchasz rad mlodszych kolegow zrob tak:

otworz maske
1.wyjmij akumulator i odchyl wyciszenie e30 czesto pruchnieja na styku podstawy akumulatora i "sciany" przedzialu pasazerskiego

2.wyjmij kratki wlotu powietrza w potszybiu i zobacz czy nie nazbieraly sie tam liscie

3.oczysc spust wodu z podszybia -to taka mala gumowa rurka kolo 6 cylindra w komorze silnika

pote

RoboCop - 2006-12-22, 17:52

RafaÅ‚ napisa³/a:

3.oczysc spust wodu z podszybia -to taka mala gumowa rurka kolo 6 cylindra w komorze silnika

Rafał, zrobiłbyś foto tej rurki -bo jakoś nie kojarze gdzie jest to odwodnienie i czy z drugiej strony (od kierowcy) też jest taka rurka według Ciebie - jakoś tego nie kojarze :???:

Rafał - 2006-12-23, 01:18

zu www.e30.de

duchPW - 2006-12-23, 02:08

jendak skoro woda jest już w schowku, to raczej przerdzewiało :roll:
Marek E30 - 2006-12-23, 20:38

Cześć,

Dla uściślenia. Sytuacja nie wygląda tak, że muszę wylewać tą wodę szklankami ;) Po prostu jak się przyłoży rękę do materiału to czuć, że jest wilgotny. Wizualnie też widać, że część jest sucha a część nie. Chciałbym uniknąć zdejmowania szyby.

Pozdrawiam

RoboCop - 2006-12-24, 08:52

Rafał - dzięki za foto - do tej pory myślałem, ze to jakaś mufa kablowa, czy coś takiego, cały ten odpływ miałem zapchany ziemią(jak na zdjęciu).... u mnie też można wode wyciskać z dywaników - wszystko mam porobione w podłodze, tylko jeszcze szyby nie zdejmowałem - prawdopodobnie stamtąd podcieka :cry:
Grucha Jr - 2006-12-24, 10:02

U mnie było podobnie tylko że ja musiałem wylewać wode szklankami :grin: Wiec stwierdziłem że trzeba wyjąc szybe. Ale całej nie wyjmowalem, wyjąlem ten klin, podniosłem troche szybe i okazało sie ze przy tym narożniku gdzie przeciekało kawałeczek szyby sie ukruszył i "podszedł" pod uszczelke i dlatego ciekło! Wyjąłem go i było ok! Ale niestety po jakimś czasie szyba zaczęła pękać i przestała po ok 30cm :wink: