| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Woda w schowku.
Marek E30 - 2006-12-19, 19:13 Temat postu: Woda w schowku. Cześć,
Ze schowka korzystam sporadycznie więc nie wiem jak długo tam jest woda. Dzisiaj zajrzałem, a miałem tam kartkę papieru. Patrzę z jednej stronie jest na niej brunatna wilgotna plama. Po dokładnym zmacaniu schowka stwierdziłem, że jest cały wilgotny. Skąd ta woda? Zapchane odpływy jakieś?
Pozdrawiam
kamil.k - 2006-12-19, 19:17
wysiagnij szybe to sie dowiesz .ja jak wyciagnalem ze swojej poprzedniej e30 to sie zdziwilem jak skorodowany byl naroznik od wewnatrz
Miki - 2006-12-19, 20:54
najprostsze co może byc to przegniło Ci gdzieś podszybie, może w jakims zakamarku pod uszczelka?
Marek E30 - 2006-12-20, 00:21
A ile kosztuje mniej więcej nowa uszczelka na szybę? Co zrobiłeś z tym przegnitym otworem? Dospawałeś blaszkę czy cuś?
Pozdrawiam
kamil.k - 2006-12-20, 04:57
| Marek E30 napisa³/a: | A ile kosztuje mniej wiÄ™cej nowa uszczelka na szybÄ™? Co zrobiÅ‚eÅ› z tym przegnitym otworem? DospawaÅ‚eÅ› blaszkÄ™ czy cuÅ›?
Pozdrawiam |
oddalem auto na złom ale powodem nei było to ze rdzewiala od uszczelka
ICEMAN - 2006-12-21, 13:39
jedziesz do blacharza i on ci pospawa, to chyba nagminna wada w e30. ja jak miałem pierwszą e30 to tez kiedyś jechałem i nagle auto mi zgasło, niewiedziałem co jest w domu otwieram schowek a on po brzegi w wodzie, pryskała w nim tak w czasie jazdy ze mi kompa zalało i dlatego niepalił. pospawałem podszybie i wysuszyłem kompa i autko jak nowe
Marek E30 - 2006-12-22, 14:17
Cześć,
Czyli bez zdejmowania szyby się nie obejdzie? Czy może da się jakoś dojść tam przez schowek?
Pozdrawiam
Melis - 2006-12-22, 16:25
tak ale bedziesz musiał odkrecic cała deche... , wiec jak juz bedziesz robił to wez zdejmij szybe i deske i jedz od razu zeby ci wspawali nowa blaszkę, no chyba ze sam sobie pokleisz ale takich zabiegów nie polecam.
kamil.k - 2006-12-22, 16:28
trzeba wyciagnac szybe.ona zasłania caly naroznik
Rafał - 2006-12-22, 17:01
zanim posluchasz rad mlodszych kolegow zrob tak:
otworz maske
1.wyjmij akumulator i odchyl wyciszenie e30 czesto pruchnieja na styku podstawy akumulatora i "sciany" przedzialu pasazerskiego
2.wyjmij kratki wlotu powietrza w potszybiu i zobacz czy nie nazbieraly sie tam liscie
3.oczysc spust wodu z podszybia -to taka mala gumowa rurka kolo 6 cylindra w komorze silnika
pote
RoboCop - 2006-12-22, 17:52
| RafaÅ‚ napisa³/a: |
3.oczysc spust wodu z podszybia -to taka mala gumowa rurka kolo 6 cylindra w komorze silnika |
Rafał, zrobiłbyś foto tej rurki -bo jakoś nie kojarze gdzie jest to odwodnienie i czy z drugiej strony (od kierowcy) też jest taka rurka według Ciebie - jakoś tego nie kojarze
Rafał - 2006-12-23, 01:18
zu www.e30.de
duchPW - 2006-12-23, 02:08
jendak skoro woda jest już w schowku, to raczej przerdzewiało
Marek E30 - 2006-12-23, 20:38
Cześć,
Dla uściślenia. Sytuacja nie wygląda tak, że muszę wylewać tą wodę szklankami Po prostu jak się przyłoży rękę do materiału to czuć, że jest wilgotny. Wizualnie też widać, że część jest sucha a część nie. Chciałbym uniknąć zdejmowania szyby.
Pozdrawiam
RoboCop - 2006-12-24, 08:52
Rafał - dzięki za foto - do tej pory myślałem, ze to jakaś mufa kablowa, czy coś takiego, cały ten odpływ miałem zapchany ziemią(jak na zdjęciu).... u mnie też można wode wyciskać z dywaników - wszystko mam porobione w podłodze, tylko jeszcze szyby nie zdejmowałem - prawdopodobnie stamtąd podcieka
Grucha Jr - 2006-12-24, 10:02
U mnie było podobnie tylko że ja musiałem wylewać wode szklankami Wiec stwierdziłem że trzeba wyjąc szybe. Ale całej nie wyjmowalem, wyjąlem ten klin, podniosłem troche szybe i okazało sie ze przy tym narożniku gdzie przeciekało kawałeczek szyby sie ukruszył i "podszedł" pod uszczelke i dlatego ciekło! Wyjąłem go i było ok! Ale niestety po jakimś czasie szyba zaczęła pękać i przestała po ok 30cm
|
|