| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Co zrobić... za mocno siada !
BARABUS - 2006-12-14, 10:09 Temat postu: Co zrobić... za mocno siada ! Wiem, wiem wiem... w głowie mi się przewraca Rozkręcam RSy i poszerzam dalej...
Te 8x16 co były przeznaczone obecnie na tył daje na przód (dodam ze felgi wystaja tak samo ja 9x16 z et15, tylko są 8" bo oszerzenie poszło na zewnątrz)
Tył będzie szerszy... a mianowicie 9x16... będzie mega parapet 3"... czyli poszerzenie felgi pójdzie na zewnątrz... Będzie to tak wyglądac jak na pierwszym foto
Co zrobić żeby się to zmieściło, tzn co zrobić żeby auto nie siadało więcej niż 2 cm ! nawed jak ktoś siedzi z tyłu... gwint odpada bo mnie narazie nie stać.... gumy w springi, amory czy co
9.5x16 BBS RS
11x17" !!
tomcio83 - 2006-12-14, 10:11
mysle ze jak nie gwint to co mi przychodzi na mysl to gumy usztywniajace w sprezyny
korzuch - 2006-12-14, 10:32
yo!
gumy to druciarstwo
aloha
Kruk - 2006-12-14, 10:43
Zrób sobie u jakiegoś myślącego kowala sprężyny tylne na zamówienie z małą ilością zwojów (im mniej zwojów tym twardsza sprężyna)-koszt niewielki.Do tego utwardzone amorki Bilstein B6 i myślę że to wystarczy.Gumy to kiepski pomysł.
adrian e30 - 2006-12-14, 10:51
gumy odpadaja, trzeba by zaladowac jakies mega szytwne sprezyny i jakies ostro sztywne amory, mozna zakupiz w zerkopolu amorki b8 bilsteina, oni je wtwardza jakbedziesz chcial, tylko zakup amorkow u nich tospory wydatek
ps. jak skonczysz z tymi rs'ami to daj znac odkupie je od ciebie
GERMAN BOY - 2006-12-14, 10:54
Gumy mam u siebie i nie zdaly rezultatu ale to e 36.Fakt ze dużo polepszyly.Ale uwazaj .Sprezyna moze peknąc!!!Mi kawalek sie ulamalo.
BARABUS - 2006-12-14, 11:09
| adrian e30 napisa³/a: | gumy odpadaja, trzeba by zaladowac jakies mega szytwne sprezyny i jakies ostro sztywne amory, mozna zakupiz w zerkopolu amorki b8 bilsteina, oni je wtwardza jakbedziesz chcial, tylko zakup amorkow u nich tospory wydatek
ps. jak skonczysz z tymi rs'ami to daj znac odkupie je od ciebie |
ile kosztuja takie dwa amory Bilsteina B8 na tył
adrian e30 - 2006-12-14, 11:14
b8 po 300 za sztuke
kicha - 2006-12-14, 12:10
Barabus jesli nie zalezy ci na firmowych sprezynach to w poznaniu w Smochowicach jest magik co robi sprezyny na zamowienie (sa bardzo dobrej jakosci ponoc chodz sam ich nie mialem ,ale kiedys znajomy mial w kancie i nie narzekal). Koles robi cala sprezyne od nowa na twoje indywidualne zamowienie tylko warunek chyba jest taki, ze trzeba przyjechac ze stara sprezyna aby znal jej rozmiar. Moze ci zrobic takiego springa ,ze ci plomby z zebow wypadna
czarek - 2006-12-14, 12:29
moim zdaniem przy takich kolach bez mega twardego zawiasu sie nie obejdzie
najlepiej gwint, jeszcze lepiej z regulacja twardosci aby bardziej skrecac przy obciazeniu
nadkola tez moznaby minimalnie wypchnac
jezeli zdecydowales sie na takie kola to musisz sie liczyc z kosztami wymiany zawieszenia
przerabialem ten temat juz w kilku autach, zawsze ratowal juz tylko porzadny zawias
chwilowo moga pomoc twardsze/wieksze odboje, ogranicza skok zawieszenia
BARABUS - 2006-12-14, 12:34
| czarek napisa³/a: |
chwilowo moga pomoc twardsze/wieksze odboje, ogranicza skok zawieszenia |
hm... no właśnie,zamiast wciskać gumy w springi może narazie, póki nie kupie lepszego zawiasu lepiej założyć większ ei twardsze odboje ... wtedy zawias nie usiądzie już więcej, i o to mi chodzi
urbi - 2006-12-14, 15:14
tylko zebys sienam nie zabil bo kto bedzie nam tu felgowa zadyme robil ?
Lord Lukasz - 2006-12-14, 16:53
Normalnie Cie nie poznaje, co Ty chcesz z Bemki drutowóz zrobić ? Jak chcesz sie tylko lansować to włóż zamiast amortyzatora klocek drewniany i nie będzie ocierało. Zawieszenie z tyłu ma działać, a z gumami lub odbojami z niewiadomo czego nie będzie działać, wjedziesz w polską dzióre i "połamią" Ci sie te rsy...
Upoluj możliwie twarde springi ale nie -80 tylko takie na których błotnik nie będzie leżał na kole do tego amortyzatory z regulowana twardością, np. KONI, ja takie mam i przy ustawieniu na max twardo naprawde jest twardo z tym że ja mam czerwone amory a na żółtych KONI to już całkiem hardcorowo jest bo chwile miałem takie
southOFheaven - 2006-12-14, 17:27
Barabus na co Ci jeszcze poszerzac...i tak masz szeroko..
BARABUS - 2006-12-14, 20:07
Troche zamieszania zrobiłem, post już nieaktualny poniewaz zrezygnowałem z poszerzania RSów, poniewaz samochód służy mi do jazdy na codzień i nie mam zamiaru się męczyć... ani robić kosmicznych przeróbek Więcej opisałem w tym temacie:
http://forum.beemka-klub....18346&start=225
|
|