BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - czy wymienia sie drązki kierownicze ??

ArtiBig - 2006-12-12, 22:16
Temat postu: czy wymienia sie drązki kierownicze ??
banalne pytanie ale szukajac luzu w zawieszeniu odkryłem ze jedyne miejsce gdzie stuka i jest luz reka to pod ta guma co z magielnicy wychodzi od strony pasażera nie chciałem sciagac i zagladac bo dziwne opaski to trzymaja ale czy pod ta guma jest jakiś łacznik przegób czy cos co sie wybija ze mozna odkrecić sam drązek czy sie tam nic nie wybija tylko magiel mi pada
ubott - 2006-12-12, 22:25

http://www.realoem.com/bm...318&hg=32&fg=25

tak to wyklada jezeki wali pod guma to sa dwie opcje:

albo odkrecilo ci sie takie jablko (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) od magla
albo masz luz na listwie w maglownicy i tu pozostaje ci regeneracja lub wymiana magla

Lord Lukasz - 2006-12-13, 08:31

tak drążek kierowniczy sie wymienia tak samo sie zużywa jak końcówka, on też jest na ruchomym przegubie, w porównaniu do końcówki przegub drążka nie ma osłony gumowej i jedyne co go chroni to ta guma harmonijkowa naciągnięta na drążek i na przekładnie, małe uszkodzenie gumy i drążek jest to wymiany bo jak tam sie dostaanie woda,piasek itp. to wiadomo.... żeby go wykręcić czeba wybić końcówke, ściągnąc tą właśnie gume harmonijkową, odgiąć blaszke i powinien bez problemu sie odkręcić

Z układm kierowniczym jest tak że warto wymieniać wszyko, w sklepie sprzedaje i często ludzie kupują same końcówki i potem przychodza że zapłącili za wymiane końcówek, za geometrie a luzy sa dalej i wtedy znowu czeba geometrie ustawiać po wymieanie drążków i jak wiadomo niepotrzebne koszty