BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Przepraszam co jest grane (DARCO EDIT --> usunięcie)

Ola - 2006-11-30, 17:20
Temat postu: Przepraszam co jest grane (DARCO EDIT --> usunięcie)
Siema tu Darco.
Wybaczcie, że pisze na koncie oli ale mi na to pozwoliła. Dziwne, ale mojego konta z tego co się rozejrzałem wczoraj już nie ma. Ktoś chciał mi zrobić prezent tak ... dziękuje najmocniej.

Nie wiem dlaczego i po co, ale widze że ktoś wkońcu podniósł ostrze i uderzył ... co zostałem skazany za rządy ala FIDEL CASTRO.... ;)

Powiem, że naprawde nie smaczny żart szkoda...

Ktoś wie o co chodzi ---> rano jak przejżałem na oczy po imprezie urodzinowej chciałem się wyrzyć na forum ... ale ola mi to wybiła z głowy, bo serio nie warto.

Ja to widze tak ... zdejmując siebie Sam z adminowania najwyrażniej odsłoniłem się na to ... żeby mnie dokumetnie wykasować --> total delete.

Nie wiem ile osób to przeczyta, bo pewnie i to konto zostanie skasowane.

No nic ... szerokiej drogi for all ... narazie.
Darek.

Prosze moda o przeniesienie na skargi wnioski --> bo mi się źle klikneło !! dziękuje.

Adi - 2006-11-30, 17:25

ale to nie tylko konto bo również zgubiły się Twoje posty :???:
Yakuzatti - 2006-11-30, 17:39

Mhm, dostep do zmieniania/usuwania uzytkownikow ma tylko admin, a ilu jest adminow? A i jeszcze osoba majace dane do serwera, na ktorym stoi strona/forum moze cos takiego zrobic.
Ola - 2006-11-30, 17:43

tak ja to wiem ... :D

ale zawsze jest coś takiego jak przekazanie haseł i loginów...

Wczoraj generalnie miałem super impreze urodzinową ... i powiem szczerze, że chciałem tylko napisać jednego posta -> z podziękowaniami za życzenia, bo i tak nie mam dużo czasu na czytanie ... nie mogłem okey... bawiłem się dalej ... rano jednak sie potwierdziło. to co w amoku wczorajszym zaczołem podejrzewać...

Yakuzatti - 2006-11-30, 17:52

A wiesz co, masz racje. Da sie znalezc logina/passa do kazdego konta, bo gdziec w necie o tym czytalem.
nokerman - 2006-11-30, 18:12

Słuchajcie
Staram się jak mogę żeby wyjaśnić zaistniałą sytuację.
Proszę nie wyciągać za wcześnie pochopnych wniosków

Gdy się pojawią jakieś sensowne wyjaśnienia poinformuję o tym wszystkich

Pozdrawiam

Yakuzatti - 2006-11-30, 18:31

Mhm, noker spoko, ja Cie nie posadzam, bo wiem ze tutaj sa rzetelni i normalnie ludzie. Nikogo z Was nie posadzam. Mysle, ze to ktos z zewnatrz. Sprawdz IP ostatniego dzialania konta Darca z logow. I porownaj z IP reszy logow darca.
Ola - 2006-11-30, 18:33

pomysł nie głupi, a co z prywatnymi IP i z dynamicznymi np w neostradzie ... :/ bądź modemowcy ??

a noker w panelu jest cóś takiego jak logi czynności przecież powinno być co i jak

a i jeszcze jedno przecież w logach logowania też są adresy czasy itp

nokerman - 2006-11-30, 18:45

olu te logi to zapewne wiesz
zaznaczasz sobie które ci się nie podobają i [Delete]
i w ten sposób jest wycięte 80 logów z okresu od 28.11 g18:20 do 29.11 g18:40

i raczej nie zrobił tego obcy tylko [wstyd przyznać] nasz człowiek

dlaczego??

a to dlatego że
o 18:27 nałozono ban na adres meilowy darco@beemka-klub.pl przez ..... nokerman :|

heh fajnie wszystko wiadomo - tyle że ja kompa włączyłem może koło 20 dopiero :idea:

także nie zrobił tego nikt obcy tylko nasz kolega (tyle że niewiadomo który - narazie)
nie było to także przypadkowe bo:
skasowanie usera
skasowanie wszystkich postów usera
nałożenie bana
wyczyszczenie logów administracyjnych

to nie jest jedna operacja

PZDR

[ Dodano: 2006-11-30, 19:47 ]
aha i dajcie spokój z dalszą dyskusją
bo ten ktoś sobie to teraz fajnie czyta i ma polewkę na maxa

very FuN :evil:

Yakuzatti - 2006-11-30, 18:49

Mhm...fatalna sprawa. Czyli ktos zna haslo nokera, dla wszelakiej sprawy - zmieniaj byle szybko. A kurcze co do tego dochodzenia, to jeszcze mozna sprobowac wyczesac z jakiego IP zostal "o 18:27 nałozono ban na adres meilowy darco@beemka-klub.pl przez ..... nokerman"

Pewnie ten kto przeczyta te moje posty sie wkurzy i mi tez cos zrobi, ale kit z tym.

Ola - 2006-11-30, 18:50

ej ola nie pisze tylko ja, bo przecież wiadomo sam nie moge ... nie wiedziałem o tym, bo nikt nigdzie o tym nie napiał ...

w takim razie noker co sądzisz w sprawie sms'a ode mnie ID admina ...
tylko logi i ban to inna kwestia --> ...

mam nadzieje, że to nie prowokacja...

ps jezeli ktoś zrobił to dla radochy to mógł przecież w logach zmienić adres IP na adres któregoś z nas ... ale szczerze wątpie, żeby to był włam ... bardoz mało prawdopodobne, ale nie ma rzeczy nie możliwych.

kamil.k - 2006-11-30, 19:00

kto jest w kregu podejrzanych :?: :twisted:

juz w temacie Darco o tym ze odchodzi pytałem kto skasował czesc jego postów to moj post został usuniety :lol:

Piotrek - 2006-11-30, 19:04

ten kto zrobił takiego psikusa to frajer na maxa...
Yakuzatti - 2006-11-30, 19:09

...moze teraz trzeba pomyslec: "co dalej?"
Ale tak czy owak, sprawy nie zostawimy w "polocie".

duchPW - 2006-11-30, 19:35

spoko - mam nadzieję, że forumowi spece od kompów pomogą się oczyścić nokerowi z podejrzeń
Bajka - 2006-11-30, 19:36

jestem w szoku po przeczytaniu tego tematu - mam nadzieję, że sprawa zostanie wyjaśniona i osoba, która to zrobiła poniesie konsekwencje! niezłym trzeba być głupkiem żeby zrobić coś takiego!
Ola - 2006-11-30, 19:38

wiecie co teraz zrobiłem mały wywiad wśród wczorajszych imprezowiczy to bo 17tej już nie mogłem wleść tzn odpisałem posta dotyczącego życzeń ... potem chciałem wejść na skargi poczytać to wyskoczył monit o hasło ... wpisałem i takie tekst ...

nie istnieje taki użytkownik jak : Darco --> czy coś w tyl stylu...

Pomyślałem, że hmm może coś sie dzieje i polazłem się bawić dalej ale to było nie dużo po 17tej ... 5-10-15min maks.

Yakuzatti - 2006-11-30, 19:46

"i w ten sposób jest wycięte 80 logów z okresu od 28.11 g18:20 do 29.11 g18:40 "

Mhm

"o 18:27 nałozono ban na adres meilowy darco@beemka-klub.pl przez ..... nokerman "

oraz

"pomyślałem, że hmm może coś sie dzieje i polazłem się bawić dalej ale to było nie dużo po 17tej ... 5-10-15min maks."

jak wroce z treniolu to tutaj cos pomysle.

Konrad - 2006-11-30, 19:57

a nie da rady przywrócić konta z bazy danych? robicie regularne backupy bazy prawda? tylko chyba nie da się przywrócić jednego użytkownika, trzeba by było się cofnąć 3dni, a to raczej odpada, bo sporo postów przez ten czas napisano...
a winnego raczej nie znajdziecie, bo jak? nawet jak będzie ip to niewiele to da, na policje go raczej nie podacie , a inaczej to sobie można szukać, chyba, że się ma znajomości

Menel - 2006-11-30, 20:56

Piotrek napisa/a:

popieram ziomal, POPIERAM !! !

Yakuzatti - 2006-11-30, 21:59

Ja popieram Konrada. Tak w sumie nawet jak znajdziemy te IP to nie przywroci to konta ani postow Darka, wiec trzeba cos z bezpieczenstwem zrobic.
nokerman - 2006-11-30, 22:04

Cytat:
w takim razie noker co sądzisz w sprawie sms'a ode mnie ID admina ...

tego nie czaje
że niby co?? ja cie smsem pytałem o ID admina?? :shock:

Pawel-e30 - 2006-11-30, 22:55

El Menello napisa/a:
Piotrek napisa/a:

popieram ziomal, POPIERAM !! !

a no i ja popieram ciekawe czy "....." będzie miał odwage się przyznać :mad: odrazu taka osoba powinna dostać bana moim skromnym zdaniem za takiego psikusa :lol:

Swoją drogą nieźle wyślizgaliście darco. Z osoby która przyczyniła się do stworzenia tego "klubu" zrobiliście go normalnym userem.... (noga - :cenzura: - brama)

No ofens nie moja sprawa to forum i klimat straciło smak w momencie gdy pare osób dostało się do władzy...

nokerman - 2006-11-30, 22:57

Pawel-e30 napisa/a:
nieźle wyślizgaliście darco. Z osoby która przyczyniła się do stworzenia tego "klubu" zrobiliście go normalnym userem

nikt Darka nie wyślizgał
cofnij się do postów z zeszłego tygodnia tam wszystko wyjaśniał

a zwykłym userem sam się zrobił bez niczyjej pomocy - niewierzysz zapytaj go o to

PZDR

Piotrek - 2006-11-30, 23:00

Pawel-e30 napisa/a:
taka osoba powinna dostać bana moim skromnym zdaniem

a moim skromnym zdaniem taka osoba zamiast bana powinna mieć oklepany pysk....szkoda tylko ze nigdy nie dowiemy się kto to zrobił...

Pawel-e30 - 2006-11-30, 23:01

ok zaraz się cofne :neutral:

[ Dodano: 2006-12-01, 11:02 ]
Piotrek napisa/a:
Pawel-e30 napisa/a:
taka osoba powinna dostać bana moim skromnym zdaniem

a moim skromnym zdaniem taka osoba zamiast bana powinna mieć oklepany pysk....szkoda tylko ze nigdy nie dowiemy się kto to zrobił...

Piotrek widze że bandziorka ci się załonczyła ty taki figo fago teraz na forum jesteś?? :lol:

Ps. ale to jest jakieś wyjście z sytuacji :twisted:

Piotrek - 2006-11-30, 23:05

Pawel-e30 napisa/a:
Piotrek widze że bandziorka ci się załonczyła ty taki figo fago teraz na forum jesteś?? :lol:

odkąd kupiłem beemkę :mrgreen:

działa szpera z krakowa?

Pawel-e30 - 2006-11-30, 23:09

szpera się zurzyła i została naprawiona zarazem zaciaśniona... pewnie po zimie znowu w aucie będzie :wink:

a temu cwaniakowi z krakowa zrobie reklame w wolnej chwili :mrgreen:

Piotrek - 2006-11-30, 23:12

Pawel-e30 napisa/a:
a temu cwaniakowi z krakowa zrobie reklame w wolnej chwili :mrgreen:

no to wpadaj , pojedziemy go oklepać :mrgreen: , kurde znowu mi się bandziorka włączyła :mrgreen:

korzuch - 2006-12-01, 10:20

yo!
a ja mysle ze sam solenizant w afekcie wykasował sobie konto i robi teraz afere schizofreniczną i moge dostac narte i co z tego robienie z siebie menczennika jest teraz popularne tylko po co :?: tak jak uwazam bo za duzo pitolenia w tym temacie i noker proboszcz jest niewinny :!:
aloha :grin:

MARTINEZ - 2006-12-01, 10:57

paskudna sprawa :evil:
noker czy po otrzymaniu haseł znieniłeś je??
darco w jakim stanie byłes jak siedałeś do kompa?? czy wszystko pamietasz?
ten co to zrobił napewno nie jest mądry.
przykro mi to wszystko czytać!

Rafał - 2006-12-01, 12:31

a moze by tak zglosic fakt wlamania na pocje ?
korzuch - 2006-12-01, 12:40

yo!
to zacny pomysł który popieram :mrgreen:
aloha :lol:

Bruner - 2006-12-01, 12:43

Rowniez popieram, moze sie komus zartow odechce jak smutni panowie w szaro-niebieskich ubrankach zapukaja do drzwi.
casus maximus - 2006-12-01, 13:12

no ale czemu akurat Darco ucierpial? jakby bylo wlamanie to facet moglby zrobic wszystko co mu sie by zachcialo. moglby tu naprawde brudu narobic.
Piotrek - 2006-12-01, 13:19

to musi być ktoś z tego forum , znał zapewne sytuacje w klubie i moment kiedy to Darco odchodził...plan nieżle obmyślony a wykonanie miało zapewne na celu skłucenie ludzi.
Łukasz - 2006-12-01, 13:51

łobuz i hultaj
kafarek - 2006-12-01, 13:51

korzuch napisa/a:
yo!
a ja mysle ze sam solenizant w afekcie wykasował sobie konto i robi teraz afere schizofreniczną i moge dostac narte i co z tego robienie z siebie menczennika jest teraz popularne tylko po co :?: tak jak uwazam bo za duzo pitolenia w tym temacie i noker proboszcz jest niewinny :!:

Wiesz... :] albo ugryze się w język ;)

Teraz woda rozlana i nie ma czego zcierać. Generalnie to chociazby się wysrało, to nie dojdziecie do tego kto wykasował konto Darco. Ja radze sprawdzić w bazie sql, kto ma na prawdę przywileje administratorskie i natychmiast zmienić hasło do sql i servera. A tak w ogóle to poleciłbym Klubowi zakupić nowe konto hostingowe i bazę sql, do której bedzie miał dostęp tylko adminstrator - webmaster. Bo ja myślę, że konto zostało usunięte jak nie z bazy, to przez osobę posiadającą uprawnienia tymczasowo administratorskie.

Jesli Darco zechce, to można przywrócić jego konto z backupów, lub niech sobie załozy nowe. Temat zamknąć i nie wyciągac więcej na światło dzienne.

Powiem, że sprawa mi smierdzi. Za długo siędze w phpbb, by poleciec na takie bajki. Dla mnie koniec tematu.

duchPW - 2006-12-01, 15:53

kafarek napisa/a:
Za długo siędze w phpbb, by poleciec na takie bajki. Dla mnie koniec tematu.

ale mam nadzieję, że w związku z tym pomożesz na ile sie da ustalić syfiarza ... tak poza tym tematem

Yakuzatti - 2006-12-01, 16:07

ludzie, po prostu cofniemy sie o pare miesiecy (od momentu backupa sql`a) i przywrocimy wszystko, no chyba ze Darco zacznie od nowa. Nie ma sensu problemu robic. Ale jak nie byl backup sql`a to nie ma sensu cofac sie.
Konrad - 2006-12-01, 16:53

Yakuzatti, cofać się kilka miesięcy dla jednego konta? to jest od truskawki postów. A zresztą raczej częściej były robione kopie, chociaż zależy też ile ma baza i od chęci adminów. Moim zdaniem trzeba zamknąć temat i to skończyć, bo i tak nic się nie wymyśli. A dla Darco zrobić konto, albo spróbować odzyskać z backupa i tyle.
Yakuzatti - 2006-12-01, 17:01

No wlasnie :-) Masz racje.
korzuch - 2006-12-03, 00:02

yo!
i co tak cicho ?? winny sie znajdzie :!: :lol:

Rafał - 2006-12-03, 01:14

ee po co
kij mu w uszy !
:lol:

korzuch - 2006-12-03, 23:20

yo!
DARCO czy jak ci tam jessteśmy na twojej łasce niestety niekasuj nam kont :mrgreen:
aloha :mrgreen:

nokerman - 2006-12-03, 23:52

tutaj jużchyba wszystko zostało powiedziane więc

zamykam

jak się da to może usunięte posty beda odzyskane
jak nie to trudno