BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - system bez klamek

Go¶æ - 2004-09-18, 13:38
Temat postu: system bez klamek
chciałbym znać wasze opinie co sądzicie na ten temat
HAMANN E30 - 2004-09-18, 14:22

...mam w swoeje becie "system bez klamek" ,ktory dziala na silownikach od centralnego zamka.Otwierany jest z pilota.Fajna sprawa,ale nie praktyczna,juz pare razy musialem sie wlamywac do swojej bejki :oops: a przyczyna bylo zaciecie silownika lub zsuniecie sie przewodu z silownika od trzaskania drzwiami,ale pozatym niezle to wyglada i niejednego zadziwia.A tak pozatym to prawnie to jest chyba zabronione.
Pozdro

slawo - 2004-09-18, 15:52

Jakby zrobic to na zwyklych klamkach? Nie likwidowac klamek ?
HAMANN E30 - 2004-09-18, 16:21

...tez mozna,zalozyc dodatkowy silownik na ciegna od zamka
Arczi e30 - 2004-09-18, 16:49

kolega miał taki system w aucie ale nie w BMW, zlikwidował klamki i jest to moim zdaniem niepraktyczne jak napisał wczesniej kolega, bo gdy zapomnisz wyjac kluczyka i trzasniesz drzwiami albo system niezadziala np. w zime to masz problem,beemki maja ladne klamki do otwierania drzwi, może sie i ja sie zdecyduje na taki system, ale jedno jest pewne nie zlikwiduje klamek, to bedzie poprostu taki bajer ----> KLAMKI ZOSTANĄ <-----
LUKAS - 2004-09-18, 17:36

A jak odpukać będziesz miał wypadek... to jak ktoś Cię będzie mógł wyciągnąć z auta... :?: Rozbije szybe i pocharata Ci twarz szkłem :? Moim zdaniem to poroniony pomysł. Na wystawy, owszem, ładnie to wygląda, nie przeczę, ale w praktyce jest straszne, już nie wspomnę o bezpieczenstwie w razie wypadku...
Zbychu - 2004-09-18, 17:39

Może po prostu pomalować klamki pod kolor budy.... Nie będą się wtedy tak wyróżniać.
fozgen - 2004-09-18, 19:34
Temat postu: prawnie zabronione
z tego co sie dowiaduje to samochód bez klamek nie powinien przejść przegladu ....przepisy tak mówią , zamków może nie byc bo mam tak u siebie , co do praktyczności tego systemu mam obiekcje ... łapie sie na tym ze nawet brak zamka może przysporzyć kłopotów włascicielowi ,
a złodzieje po ciemaku dłubali w miejscu gdzie powinien być zamek i porysowali mi dzwi gnoje. kłopoty mogą się zacząc zimą kiedy klamka by sie przydała jak przymarzna dzwi do uszczelki .... ale to kwestia gustu i zasobności portfela

Marcin e30 - 2004-09-18, 19:40

To i ja coś dopisze.
Brak klamek tak ale tylko z tyłu (4d), a z przodu to niech sobie bedą. Ewentualnie otwieranie na pilota przodu ale z klamkami, bo w zime to nawet nie bedzie za co pociągnąć 8) , a nie zawsze mamy pod ręką np. gorącą wodę lub inne specyfiki :wink:
Mnie wystarcza zwykły centralny, żeby kluczyka nie używać :D
Poza tym tak jak napisali LUKAS i **** - niebezieczna sprawa w razie wypadku, a życie jest najważniejsze :!:

Go¶æ - 2004-09-18, 19:48

zgodze sie z wami ze zycie i zdrowie jest najcenniejsze, tak sie składa ze ja mam cztero drzwiową i chciałbym założyć taki systemik (na tył) tylko w zestawie widziałem tylko siłowniki zamiast klamek a jak rozwiązać problem odchylania sie drzwi??? jakaś rada??? ja myślałem o jakiejś spreżynie. dzieki za zainteresowanie piszcie co tylko macie na ten temat
SmasherE30 - 2004-09-18, 20:28

W takim razie zrobił bym tak:
tylna para drzwi oraz drzwi przednie kierowcy otwierane z pilota, a awaryjnie drzwi pasażera otwierane klasycznie (w 2 drzwiowych autkach częste rozwiązanie) a wogóle weźcie napiszcie do monstertuning, albo flamingwheels i sprowadźcie sobie lambo doors :twisted:

Miki - 2004-09-19, 00:02

jak dla mnie w BMW to lipa
czsem wyglada to spoko w jakiejsc furce po tuningu ale nie w BMW
to moje skromne zdanie

Arczi e30 - 2004-09-19, 07:42

no ja widziałem coś takiego w gazecie niemieckiej w e36, beemka byla jak choinka i do tego te drzwi, one tylko dobrze wygladaja w plackach typu porsche, lamborghini ale nie do BMW, ale ilu ludzi tyle gustów....
Pawel-e30 - 2004-09-19, 09:35

łosiek napisa³/a:
jak dla mnie w BMW to lipa
czsem wyglada to spoko w jakiejsc furce po tuningu ale nie w BMW
to moje skromne zdanie

Jestem tego samego zdania :wink:

fozgen - 2004-09-19, 16:42
Temat postu: panowie taki system ma ...
ma nasz kolego w aucie 2 door , kolor czerwony , sprzedaje obecnie ....albo próbuje sprzedać .. bzyq dawniej koza ... pytania do niego kierować mozna
Łukasz - 2004-09-21, 14:54

bez urazy, ale w e30 to festyn :evil: ale jak to ktoś już powiedział ilu ludzi tyle gustów....
WujekDobraRada - 2004-09-21, 15:25

a moje zdanie jest takie że jak nie ma klamek to wariatkowo - tam też są drzwi bez klamek :lol:
duchPW - 2004-09-21, 17:57

rzecz gustu - niektórzy lubią systemy bez klamek, a inni pojedyncze wycieraczki - ja tam lubię serię
zwłaszcza, że ten system wydaje się być mało praktyczny - ale luksus częst bywa mało praktyczny - np. samochody bmw (E30) - niby 4/5-o miejscowe, ale wsadźcie na tył kogoś powyżej 180 cm wzrostu na przejażdżkę koło 100 km - katorga, ale za to w jakiej bryce (może nawet bez klamek)

Frycek - 2004-09-21, 23:06

Bylem kiedys maniakiem tuningu i straszne mi sie to podobalo! Pawel i Baur zreszta widzieli jak ztjuningowalem mojego czarnego strupa-parapeta VW :lol: Wszystko sie zmienilo jak wsiadlem do swojej pierwszej bawarki, od wtedy tuning to dla mnie, lampy helli,dokladka od ISa, fele z parapetem i gleba. Tak wg mnie powinna wygladac bmka po tuningu. a nie plastykowo-wariatkowy szpachlowoz.
Miki - 2004-09-22, 08:54

Frycek napisa³/a:
Wszystko sie zmienilo jak wsiadlem do swojej pierwszej bawarki, od wtedy tuning to dla mnie, lampy helli,dokladka od ISa, fele z parapetem i gleba. Tak wg mnie powinna wygladac bmka po tuningu. a nie plastykowo-wariatkowy szpachlowoz.

D O K Ł A D N I E

Łukasz - 2004-09-22, 09:12

seria w pięknym stanie to jest to, ewentualnie firmowe BMW dodatki, albo Alpina i nic wiecej.....
LUKAS - 2004-09-22, 09:22

Łukasz napisa³/a:
seria w pięknym stanie to jest to, ewentualnie firmowe BMW dodatki, albo Alpina i nic wiecej.....

Seria RULES :!: :twisted:

Łukasz - 2004-09-22, 09:29

Jak widzisz kolego nie chcacy mieć klamek rzadko który fan prawdziwy BMW spojrzy z aprobatą n twe wyczyny...Sory.....