BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Policjanci kontra "wiejski tuning"

marekfl - 2006-10-27, 09:52
Temat postu: Policjanci kontra "wiejski tuning"
Czego to nie wymyśla zeby pieniadze wyciagnac . ;-)

http://motoryzacja.interi...ing,800168,1135

http://motoryzacja.interi...iem,809845,1135

Ale to jest przesadzone nawet dla aut przejezdrzajacych przez ich kraj!!!!!!

lagadula - 2006-10-27, 10:54

Kiedyś byłem świadkiem jak chłopaki skrobały przednie szyby z folii czarnej jak smoła, w Audi B4. Było to na granicy w Świecku. Niemiec nie chciał ich wpuścić. A było to jakieś 5 lat temu.
duchPW - 2006-10-27, 11:09

sam musiałem skrobać szyby zeby uratować dowód rej. ...a miałem na prawdę mało przyciemnione - ledwie delikatnie i z zewnątrz śmiało można było zobaczyć kto siedzi w środku :? ... i moim zdaniem fajnie to wyglądało :?
marekfl - 2006-10-27, 13:21

Szyby jak szyby to to jeszcze nic ale nie bedzie mozna samemu sobie zamontowac zadnych zderzaków itp. Wszystko w ASO to bedzie dopiero lipa jak sobie bedziesz chcial nakladke na progi zamontowac a zlapia cie bez jakiegos papierka to co bedziesz progi odrywal :-) to lekka przesada.

[ Dodano: 2006-10-27, 12:22 ]
ps. i nie mowiw tu o takich progach wycietych z rury PCV jak czesto spotykam wsród milosników Tiuningu :-) z ograniczonym ilorazem inteligencji i poczucia estetyki. :shock:

Gasper - 2006-10-27, 13:24

marekfl napisa³/a:
Szyby jak szyby to to jeszcze nic ale nie bedzie mozna samemu sobie zamontowac zadnych zderzaków itp. Wszystko w ASO to bedzie dopiero lipa jak sobie bedziesz chcial nakladke na progi zamontowac a zlapia cie bez jakiegos papierka to co bedziesz progi odrywal :-) to lekka przesada.

Tak jest w Niemczech. Nie masz papierów, auto nie może się poruszać. Rozmiar opon nie ten co sugeruje producent - brak pieczątki. Za każdą własną przeróbkę płacisz dodatkowo w stacji kontroli pojazdów a i tak nie wszystko przepuszczają, więc póki co w Polsce jeszcze jest samowolka 8)

southOFheaven - 2006-10-27, 14:43

no coz..policjanci zdecydowali, ze czas najwyzszy skonczyc z tym mlodzienczym dziadostwem 8)
duchPW - 2006-10-27, 15:33

southOFheaven napisa³/a:
no coz..policjanci zdecydowali, ze czas najwyzszy skonczyc z tym mlodzienczym dziadostwem 8)

tylko jak zwykle trafia się nadgorliwcy, którym wszystko przeszkadza - rozumiem, że nie pozwalają wozić sie z lustrzankami, ale jak miałem lekko przyciemnione szyby.... :?

znowu trzeba sobei poprawic statystyki i wykazać sie przed przełonymi

marekfl - 2006-10-27, 15:43

No jesli o mnie chodzi to wcale tego nie popieram co zamierzaja zrobic. Uważam ze jest wesoło jak sie gdzieś spotka jakis ztjuningowany ;-) samochodzik. Przynajmniej jest wesoło. Jak by to było jak by wszyscy jezdzili tylko ładnymi beemami ;-) troche by sie przejadło :twisted: . Świat był by nudny, a tak to jest co po "podziwiac" ;-)

[ Dodano: 2006-10-27, 14:45 ]
ps. a co do młodzieńczego dziadostwa to uwazam ze akurat to ze nie bedzie mozna przyciemnic, obkleic itp auta to nic w tym przypadku nie zmieni. A wrecz przeciwnie, nie mogac odbajerowac sobie fury beda sie "wyzywac na drodze". Do tego trzeba dorosnac, przepis nic nie zmieni.

ubott - 2006-10-27, 18:22

Cytat:
tylko jak zwykle trafia się nadgorliwcy, którym wszystko przeszkadza

moja sasiadka jest pracownikiem cywilnym w policji na grochowie (rozlicza mandaty)....

policjanci nie maja co sie pokazywac po zakonczeniu sluzby jak nie maja 20 mandatow dziennie - to jest przykaz naczelnika, tak wiec jak konczy sie zmiana to wlepiaja mandaty za byle gowno np. za pluniecie na przystanku to jest chore!!!

wczoraj patrol wlepil ni mandacik i przy okazji chcieli zabrac dowod rej za "zbyt pomatanczowe kierunki z tylu" - to sa autentyczne slowa policjanta - niestety niektorzy rzeczywiscie sa nadgorliwi i troszeczke przekraczaja swoje kompetencje.....

casus maximus - 2006-10-27, 19:50

kurcze...a mam w planach przciemnienie pieciu szyb...wogole super...jeszcze zeby sie nie okazalo ze tlumik bede musial zmieniac bo sie okaze ze za glosny czy cos takiego...wg mnie rzęzi normalnie ale juz sam nie wiem co wolno a czego nie wolno...cos czuje ze nic nie bedzie wolno...
ps. co to jest wiejski tuning...moze mi to ktos wyjasni...czy przyciemnienie wszystkich szyb to wiejski tuning lub sportowy wydech?

Shreku - 2006-10-27, 19:55

no o.k niech się wchrzaniają ale bez przesady, słyszałem że będą się czepiać nawet za
poszerzone błotniki bo niby wystaja poza auto :?:

Cooba - 2006-10-27, 20:48

Czyli jezeli chce sobie zamontowac przednia dokladke Alpiny i pasy na bok auta to za to moge dostac mandat??? :shock:
urbi - 2006-10-27, 23:41

Shreku napisa³/a:
no o.k niech się wchrzaniają ale bez przesady, słyszałem że będą się czepiać nawet za
poszerzone błotniki bo niby wystaja poza auto :?:

a jak ktos ma m3 e30 ? :D nie sadze zeby sie na tyle znali i wiedzieli ze tak ma byc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

duchPW - 2006-10-28, 00:37

sprawdzą sobie po numerach nadwozia - juz raz zatrzymali mnie panowie, którzy w kompie mieli ETK
Yakuzatti - 2006-10-28, 16:23

Bez sensu, rozumiem obklejenie plastikami, nic nie widac, ciemno z przodu, z tylu ogolnie totalna wies, ale dokladki, estetyczne zderzaki (dla smaku) maja byc od razu wyrywane? Po co to komu? W czym to przeszkadza? Niech lepiej lapia tych debili co w domy tirami wjezdzaja, a nie normalnych ludzi majacych choc odrobine gustu...
BADYL - 2006-10-28, 16:40

A ja juz powiedziałem nie przyjmuje zadnych mandatów - no chyba ze bede sam tego swiadom co zrobiłem ale jezeli kwota bedzie przewyzszac wykroczenie tez nie przyjmuje.

PS.Ostatnio mnie koktrolowali - panownie zmienic te 307 a cos innego co sie mniej rzuca w oczy i chyba to jakis znak rozpoznawalny ze jedno siwatło im sie nie pali z tyłu.

Gasper - 2006-10-28, 16:43

Yakuzatti napisa³/a:
Bez sensu, rozumiem obklejenie plastikami, nic nie widac, ciemno z przodu, z tylu ogolnie totalna wies, ale dokladki, estetyczne zderzaki (dla smaku) maja byc od razu wyrywane? Po co to komu? W czym to przeszkadza? Niech lepiej lapia tych debili co w domy tirami wjezdzaja, a nie normalnych ludzi majacych choc odrobine gustu...

Pomyśl o właścicielach aut ze zderzakami z żywicy ledwo trzymającymi się na wkręty do nadwozia... 8)

urbi - 2006-10-28, 18:01

PioterW napisa³/a:
sprawdzą sobie po numerach nadwozia - juz raz zatrzymali mnie panowie, którzy w kompie mieli ETK

tak wiem wiem i cale forum tez juz wie nawet sprawdziles sobie wyposazenie jakie dostales w fabryce. ... ta anegdote zna kazde forum o bmw w polszy :lol:

kamil.k - 2006-10-28, 22:06

urbi napisa³/a:
PioterW napisa³/a:

tak wiem wiem i cale forum tez juz wie nawet sprawdziles sobie wyposazenie jakie dostales w fabryce. ... ta anegdote zna kazde forum o bmw w polszy :lol:

i pogratulowali ci wyposazenia 8) :lol:

sorry Pioter ale sie nie moglem powstrzymac :mrgreen:

duchPW - 2006-10-28, 22:17

hehe - to fakt .... i pewnie jeszcze nie raz o tym usłyszycie, bo strasznie lubię tę histeryjkę .... zwłaszcza, że nie dostałem mandatu :lol: :lol: :lol:

w tym miesiącu postaram się już o tym nie wspominać :mrgreen:

LoveJoy - 2006-10-28, 22:18

marekfl napisa³/a:

ps. i nie mowiw tu o takich progach wycietych z rury PCV jak czesto spotykam wsród milosników Tiuningu :-) z ograniczonym ilorazem inteligencji i poczucia estetyki. :shock:

Siema,

Bez urazy, ale czy mówisz o swoich progach? Ja też uważam, że niebiescy przesadzją ale niestety momentami mają rację, bo jeśli ktoś wsadza fele o szerokości 10 cali do e30 (ostatni takiego gościa widziałem) to jest to lekka przesada....

Pozdro
LJ

urbi - 2006-10-28, 22:25

ja mam u siebie 9 cali z tylu - co w tym zlego ?
powinni karac za cos co moze utrudniac lub sprawiac niebezpieczenstwo w ruchu np - odstajaca na pol metra lotka zamocowana na 2 wkrety ktora moze sobie odpasc albo jakis szajsowany zderzak z laminatu odstajacy na pol metra w bok i metr do przodu ...

LoveJoy - 2006-10-28, 22:30

urbi napisa³/a:
ja mam u siebie 9 cali z tylu - co w tym zlego ?

Siema,

Nie ma w tym nic złego jeśli pasują do całości auta, ale jeśli fele zajetruskawkowo wystają poza błotnik to chyba lekka przesada, nie sądzisz? Tym bardziej, że gość miał brykę w stylu agrotuning...

Pozdro
LJ

Rafał - 2006-10-29, 02:08

PioterW napisa³/a:
ale jak miałem lekko przyciemnione szyby.... :?

http://slave.e-edukacja.p...es/image26.html
co mowiles ?? :lol: :lol: :lol: