| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Problem z jazdÄ… na Pb..
Zbychu - 2004-09-17, 10:32 Temat postu: Problem z jazdą na Pb.. Słuchajcie wszyscy. Mam już drugą betkę i w obu mam jakieś problemy na benzie. Obie sa zagazowane i chyba właśnie w tym jest problem. Pierwsza to 316'89, mam ją dwa miesiące. Na gazie jeździ ok 1,5 m-ca, a problem dotyczy dziwnego odcięcia benzyny przy ok 2 tys. obr. Tak jakby z gazu miała się przełączyć na Pb, ale ja już jadę na Pb!!! A druga to cudowny IS-ik '90 po "ożywieniu" (czyt: wypadku). Na gazie to chodzi jak należy ale na benzynie to kopci faluje prycha po prostu tragedia!! Macie może jakieś sugestie w tej kwestii?
ScOOti - 2004-09-17, 10:38 Temat postu: Re: Problem z jazdÄ… na Pb..
| scrk napisa³/a: | | SÅ‚uchajcie wszyscy. Mam już drugÄ… betkÄ™ i w obu mam jakieÅ› problemy na benzie. Obie sa zagazowane i chyba wÅ‚aÅ›nie w tym jest problem. Pierwsza to 316'89, mam jÄ… dwa miesiÄ…ce. Na gazie jeździ ok 1,5 m-ca, a problem dotyczy dziwnego odciÄ™cia benzyny przy ok 2 tys. obr. Tak jakby z gazu miaÅ‚a siÄ™ przełączyć na Pb, ale ja już jadÄ™ na Pb!!! A druga to cudowny IS-ik '90 po "ożywieniu" (czyt: wypadku). Na gazie to chodzi jak należy ale na benzynie to kopci faluje prycha po prostu tragedia!! Macie może jakieÅ› sugestie w tej kwestii? |
co do ISa to zakladam ze przeplywka. dlatego ci faluja oborty poniewaz mieszanka jest nie prawidlowa. Co do 316 to wedlug mnie moze pompa paliwa ci siada? Podaje za malo paliwa? Przy 2 tys starcza jej a powyzej juz mieszanka za slaba? moze instalacja cos zjeb... jest?
Anonymous - 2004-09-17, 10:39
mam podobnie w mojej 525 jak przelaczam na benzynke to gasnie i faluje na obrotach ale z tego co dowiadywalem sie to wina sondy ktora wariuje
Arczi e30 - 2004-09-17, 10:40
jesli chodzi o is-a to obstawiam ze sie pompka paliwa zajeba..., czasami da sie ja przeczyscić, ludzie jeżdzac na gazie zapominaja niekiedy ze bmw ma elektryczna pompke i beznyny w baku musi tez być troche nalane, gdyż ta caly czsa pracuje, a jak mamy w baku malo tej bezyny i zaczynaja wchodzic do niej jej resztki czesto zanieczyszczone to wlasnie autko niechce zabardzo jezdzic na benzynie i zaczynaja sie dziac cuda, sam tak mialem w swojej pierwszej bmw e30 320i. Czasami pomaga nalanie wiekszej ilości bezyny i przygazowanie ostro samochodu. gazownicy powinni czasami pojezdzic tez na beznynie
Arczi e30 - 2004-09-17, 10:44
co do drugiej fury to tez obstawiam przeplywke, moze wybuch gazu delikantnie przestawił uchylna scianke i moze sie ona ruszyc do owych 2 tyś obrotów, a dalej nie bo sie blokuje---> sprawdz przeplywke
Zbychu - 2004-09-17, 11:01
Nie zrozumielismy sie. Jeżeki chodzi o 1.6 to jest to tylko chwilowa przerwa- ułamek sekundy. Powyżej tej granicy znów jest ok. Tak się dzieje na wszystkich biegach.. A co do pompy paliwowej to na bank obie sa sprawne. w Is-ie może to faktycznie przepływka bo stał on z 15 miesięcy(skasowany).
Miki - 2004-09-17, 14:28
szkoda że nie masz drugiej przepłyki do is-a to by sie podlaczylo i byloby wiadomo czy to ona..
a co do 1,6 to może odwiedz zaklad gdzie ci gaz wstawiali mysle ze to wina instalacji
|
|