| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - ETA nie pali
Enzo - 2006-10-07, 22:20 Temat postu: ETA nie pali Witam!
Mam SuperETE
Zmienilem kolektor i pzrepustnice od 325i?
Aut ostalo 2 tygodni bez odpalania!!!!
Dzisiaj chcialem odpalic, cos tam lapie, ale nei ma szans zeby odpalic! co to mzoe byc?
damiano_e30 - 2006-10-07, 22:29
teraz już jest chłodno na dworze i wilgotno , może wilgoć się dostała do kopułki, spróbuj ją osuszyć. Być może kable zapłonowe mają przebicie + wilgoć i iskra ucieka
amw - 2006-10-08, 16:54
Witam.
Tak jak wyżej, może to być problem wilgoci. U mnie było podobnie i okazało się, że to zaśniedziały styki od czujnika położenia wału. Sprawdź, jeżeli wykluczysz to co w poście wyżej.
Pozdrawiam.
Enzo - 2006-12-04, 19:16
Dobra!!!
Samochod pali ale 3 wtrysk jest wlaniety i pali na 5 cylindrow!!!!
Wtryski bede mai lw nast. tygodniu!!!
mam pytanie jeszcze bo nie trzyma wolnych obrotow, czy to mzoe bcy wina tego wtrysku?
kamil.k - 2006-12-04, 19:35
moze byc wina wtryskiwacza ale przekonasz sie pewnie dopiero jak zalozysz nowe wtryski
madcar - 2006-12-06, 00:00
popukaj delikanie w ten wtrysk (jak silnik chodzi)...jakims srubokretem czy czyms...
powinno pomoc...jesli sie tylko "powiesil"
czesto sie tak dzieje w dlugo nieuzywanych wtryskach...jak np lezaly gdzies w szufladzie
cypis0 - 2006-12-06, 10:33
dawal kiedys artykul o zmianie jest w tunigu technicznym (zmiana dolotu itp) musisz wyregulowac sklad mieszanki (CO to na krokowym ) i ustawic skald paliwo powietrze (przeplywka) bez tych zmian to twoja zmiana dolou przyniesie wiecej minuso niz plusow !!!wlacznie z uszkodzeniami silnika i kata (zly sklad mieszanki!!!!) jedz do jakiegos chocby gazownika sonda w rure i ustawiaj )
ps fotorelacje masz w tuningu na glownej zakladce
|
|