| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Abrakadabra z wisko :(
franzmaurer - 2006-09-05, 11:55 Temat postu: Abrakadabra z wisko :( Witam wszystkich , własnie jestem w trakcie wymiany sprzęgła wiskotycznego i mam niezły problem. Wiatrak po dokręceniu nowego wisko jest tak blisko silnika ze ociera o niego. myślałem ze kupiłem częśc od innego modelu, wiec chciałem załozyc stare i pojechac do sklepu złozyc reklamacje. I tu jest najlepsza zagadka bo stare wisko , które chodziło bez zadnych problemów oprócz tego ze zbyt szybko sie włączało gdy silnik był jeszcze zimny tez po dokręceniu zaczęło ocierac o silnik. i nei jest to jakies lekkie ocieranie , wiatrak jest przeunięty w strone silnika o dobre myśle ze 2 3 centymetry w porównaniu do tego co było O co tu chodzi??? Czy ktos ma jakis pomysł co to jest i co z tym zrobic?
duchPW - 2006-09-05, 12:20
odwóciłeś wiatrak o 180° - w przekroju mocowanie wiskozy nie jest po środku
MARAS - 2006-09-05, 14:03
Nie zdziwiło cię inne ustawienie łopatek, zamiast ciągnąc powietrze pcha je na chłodnicę
center - 2006-09-05, 14:38
dokladnie tak jak mowia poprzednicy..
bo gdyby bylo w druga strone, tzn w strone chlodnicy to najprawdpodobniej bylaby to pompa wody...
franzmaurer - 2006-09-05, 14:48
No tak , zrobiłem jak powiedzieliscie i juz jest gitara. Dzięki za szybką pomoc. P.S.chyba złoze samokrytyke za tą wtope: To nie ja sie krece to wiruje cały świat
fajnie ze wszystko juz jest ok, ciesze sie ze moglismy pomoc..pozdrawiam i zamykam..center
|
|