| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e30 323 dymienie z tłumika , smierdzace spaliny
ziutek-wroclaw - 2006-09-02, 21:18 Temat postu: e30 323 dymienie z tłumika , smierdzace spaliny witam,
mam pytanie , mam problem poniewaz moje autko strasznie kopci na beznzynie, na gazie znacznie mniej ale tez, dym jest bardziej czarny niz niebieski smierdzi tak jakby niedopalonym paliwem jest dosc ostry i duszący (spalany olej jest niebieski i słodkawy w zapachu) dodam iz robiłem w aucie pierscienie wymieniałem wypalony zawór sa ładnie dotarte . głowica szczelna i sprawdzona, pierscienie juz dotarte objaw pojawił sie wczoraj, (*niewiem czy moze to cos miec wspólnego z tym ze nalałem do auta benzyny w którym okazało sie ze było troszke ropy ale nie duzo , myslałem ze najpierw to tego wina , spusciłem paliwo kupiłenowe bp98 i dalej to samo , i czemu na gazie podkapca,) oleju troche ubywa ale nie zaduzo ale widziałem ze skas cieknie)czy olej moze spalac tez przez odme , moze ja zaslepic da to cos ? Auto jeszcze przed remontem kilka razy szczeliło w przepływke na gazie, jest klapa anty wybuchowa, prubowalismy dzisiaj ustawiac cos przeplywka bo moze przeskoczyla sprezyna i dlatego takie spaliny. ale bez analizatora nic niedziałalismy. . PANOWIE POMOCY ! tyle kasy władowałem i cos nie tak i sie wkurzam a było tak pieknie dodam ze silnik to m20b23
[ Dodano: 2006-09-03, 08:24 ]
czy moga to byc np. lejace wtryski ze tak dymi na gazie i benzynie (moga nie trzymac i nawet na gazie idzie benzyny troche i dlatego tak dymi, czy benzyna z ropa mogła je uszkodzic , przejechałem ok 50 km na tym zanim sie dowiedizałem
Bruner - 2006-09-03, 09:51 Temat postu: Re: e30 323 dymienie z tłumika , smierdzace spaliny
| ziutek-wroclaw napisa³/a: | | Auto jeszcze przed remontem kilka razy szczeliÅ‚o w przepÅ‚ywke na gazie |
No to chyba maz juz odpowiedz. U mnie po strzale zaczela chodzic na tak bogatej mieszance ze az w oczy szczypalo - klapa w przeplywce zacieta w pozycji max otwartej, czyli tak jak na wysokich odbotach. Sprawdz czy klapa sie nie zaciela, jesli trzeba to rozbierz i wyprostuj/podszlifuj. A najlepiej podmien na chwile od kogos sprawny przeplywomierz, bedziesz mial 100% pewnosci.
ziutek-wroclaw - 2006-09-03, 13:40
no tak ale to sie stało przedwczoraj to dymienie, a gaz szczelał dawno temu. przez cały czas jak docierałem to niedymił dopiero cos po zalaniu tego paliwa (takie mam wrazenie ) ale wydaje mi sie ze na tej denzynie kilka razy tez szczeliło ale nie tak efektownie jak to potrafia autka na gazie a moze miec to cos wspólnego z zapłonem ,
[ Dodano: 2006-09-03, 19:08 ]
dochodzi jeszcze jedno ze musze odpalac na benzynie z gazem w podłodze bo inaczej nic
|
|