BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Zapieczone drążki kierownicze

luksiarz - 2006-08-31, 09:56
Temat postu: Zapieczone drążki kierownicze
Musze ustawic zbieżność po wymianie sworzni i tuleji ,pojechałem na diagnostyke gdzie ustawiają ,tyle ze gosciu nie mógł wogule ruszyć drązka tak jest zapieczony ,ciągnoł kluczem żabkowym (50cm) i nie dał rady ,bał sie ze coś zachwile sie urwie ,popsikał WD i powiedział że trzeba by było wygrzać palnikiem , nie mam palnika tak więc wymysliłem że obstukam to młotkiem :) z jednej strony przyłoże cieżki młot a maym będe obstukiwał ,lepszym wyjsciem było by wymontowanie całego drążka i obstukanie na kowadle ,mam pytanie czy ciężko jest wyjąć drążek z magla? a może macie jakies inne sposoby na to ?[/scroll]

Ps. już sobie poradziłem ,wykręciłem obstukałem i sie kręci ;)

ploszajosE30 - 2006-08-31, 23:07

Moim zdaniem najprosztm rozwiazaniem bedzie zdjac cala maglownice to dwie srubki plus krzyzak z jedna srubka, do tego jeszcze odkrecasz koncowki drazkow i wszystko masz w rekach :) . Palnik bedzie najlepszym rozwiazaniem, polacam takie w formie "dezodorantu" jak uzywaja do lutowania instalacji miedzianych "C.O" ladnie sobie wszystko rozruszasz i przesmarujesz. Ale najpierw sprobuj to wyjac spyskaj pozadnie wd40 zostaw na noc moze pojdzie na drugi dzien wd jest skuteczne jak mu sie pozwoli chwilke popracowac. Milej zabawy pozdrawiam.
Arczi e30 - 2006-09-01, 07:23

mialem podobna sytuacje jak wymienialem koncówki ale 4 rece i żabka dały rade ... powiem ci tak trzeba miec checi ... ja wczoraj mialem jechac na zbieznosc i jak dojechalem to gosc powiedzial ze mam za niski samochód i czegos tam nie ustawi .... pojechalem w inne miejsce ...

Problem zbieznosci tkwi w tym ze czesto jest robiona na stacjach gdzie odbywaja sie przeglady i pracownicy takiej stacji jak niema wlasciciela wbijaja w 50zl za zbieznosc jak kasuja 100zl lub 170zl za zwykly przeglad ... TO JEST POLSKA

luksiarz - 2006-09-01, 09:51

już sobie poradziłem ,po co wyciągac całego magla ? :shock: odkręciłem drążki od maglownicy ,bardzo łatwo poszło .obstukałem na imadle drążki w miejscu gdzie jest gwint i poszło elegancko,co do palnika to nie wiem czy to jest dobry pomysł ,rozchartują sie
el nino - 2006-09-02, 10:55

Panowie palnikiem nie mozma bo w glowce znajduja sie teflonowe wkladki i jak cie podgrzeje to szlag trafia wrzystkie elementy z tworzywa .i koncowki po chwili sa do wyrzucenia !! !