| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Duży, bezpieczny..... kolejny raz ku przestrodze
Shreku - 2006-08-12, 00:34 Temat postu: Duży, bezpieczny..... kolejny raz ku przestrodze
lagadula - 2006-08-12, 14:55
Na maksa dziwny wypadek... Samochód otwarty jak konserwa, więc speedzior musiał być duży ale... szczątki rozsypane na bardzo małej powierzchni. Wyglada jak by koleś chciał się przecisnąć miedzy dwoma pojazdami (może cieżarówka go otworzyła) ale wtedy powinien byc na lewym pasie nie prawym. Poza tym ma obtrty prawy bok Zobaczcie też ze z prawej przedniej felgi wystaje trawa i koło jest mega brudne.... i bez powietrza.... ciekawe....
Zobaczcie jak tylnia wycieraczka stanęła... hm...
Piotrek - 2006-08-12, 15:08
moze bomba?
Tommec - 2006-08-12, 15:12
Jakby gdzieś się prawą stroną przyklinowała, a w lewą dostała właściwego strzała. Jako, że to za naszą wschodnią granicą, to pewnie była "ocierka" o jakiegoś Biełaza.
Shreku - 2006-08-13, 09:11
MrKrYH_e34 - 2006-08-13, 10:59
Auta są bezpieczne ale do pewnego momentu czy do odpowiedniej prędkości .. Tutaj ktos musiał zasuwać niekiepsko, bo nie wieże ze przy powiedzmy 60 km/h by były takie zniszczenia ..
Shreku - 2006-08-13, 13:27
kto zgadnie z czym spotkała się ta beemka?
Menel - 2006-08-13, 13:51
pewnie z ufo
Shreku - 2006-08-13, 14:09
| menel napisa/a: | pewnie z ufo |
taaa chyba jak małe menele nim leciały
Dixi - 2006-08-13, 14:53
a tu seat ze scania.... ps. drogi moderatorze jesli nie mozna takich zdjec dawac na forum to prosze mnie upomniec i usunac ten post a nie dawac odrazu ostrzezenia z gory dzieki
mam dokladniejsze zdjecia tego wydarzenia ale boje sie o ostrzezenie...
Scigany - 2006-08-13, 23:38
| Dixi napisa/a: | a tu seat ze scania
mama dokladniejsze zdjecia tego wydarzenia ale boje sie o ostzrezenie... |
tak wogole to "to" zaznaczone strzalka to nie fotele tylko ludzie a za trupa juz mozesz dostac od moda po
Nie ma aut bezpiecznych, od predkosci wszystko zalezy. Albo kontrolowane strefy zgniotu i auto sie sklada jak puszka, albo skorupa tak twarda ( smart ) ale przy strzale wnetrznosci nie wytrzymuja przeciazenia G i mimo braku obrazen zewnetrznych w srodku jest zupa.
Noga z gazu chopaki
Shreku - 2006-08-14, 06:55
możesz jechać z niską 60 na liczniku i jak Cie ktoś z 3 razy większą prędkościę pier....dyknie to
lagadula - 2006-08-14, 10:25
Zdjecia wklejone przez DIXI niech będą ostrzeżeniem dla nas wszystkich. Wyprzedzajmy tylko wtedy gdy jesteśmy pewni że jest to manewr bezpieczny. Tym bardziej jeśli jedzie z nami pasażer.
duchPW - 2006-08-14, 11:57
ta i pamiętajmy, że nawet jak my jedziemy OK, to inni mogą szaleć i nas pozabijać, więc takie sytuacje też trzeba sobie starać wyobrazić - do dziś pamiętam, jak na poznańskiej E30 merol wyprzedzał na trzeciego i o mało co nie przyładował we mnie czołowo - ja jechałem prawidłowo (może trochę zbyt szybko) swoim golfikiem II, który w zderzeniu z nowoczesnym mercedesem nie dawał mi żadnych szans na przeżycie - fartem udało mi się shamować (kupa dymu itd) i mimo, że po miękkim poboczu, to pojechałem obok - gość nawet nie zwolnił, bo pewnie myślał, że zdąży - na drogach nie jesteśmy sami i czasem wypadki powodują inni - nie ci, którzy potem w nich giną
WujekDobraRada - 2006-08-16, 12:04
http://www.112opole.pl/cm...ok=966&powrot=1
następny przykład głupiej brawury. 3 osoby już więcej nigdzie nie pojadą [']
urbi - 2006-08-16, 14:39
z BIZONEM !
Shreku - 2006-08-16, 18:32
korzuch - 2006-08-16, 23:16
yo!
ogladałem zdarzenie w TV i teraz na fotkach i gosciu w teren zabudowanym i to sporo
pozdro
fozgen - 2006-08-19, 17:33
ale który bizon czy golf
nauczka dla wszystkich lecacych po wioskach pełnym ogniem ... tak to bywa
ps. kolega kiedys przyjoł w srodku wsi cielaka na tylną kanape ... auto do kasacji a cielak na rozno , w sądzie dali mu " winny" a gosc od cielaka ma drugą sprawe
Shreku - 2006-08-21, 19:34
czasami mnie ciarki przechodza jak popatrze na takie sytuacje
Łukasz - 2006-08-22, 08:47
| **** napisa/a: | ale który bizon czy golf
nauczka dla wszystkich lecacych po wioskach pełnym ogniem ... tak to bywa
ps. kolega kiedys przyjoł w srodku wsi cielaka na tylną kanape ... auto do kasacji a cielak na rozno , w sądzie dali mu " winny" a gosc od cielaka ma drugą sprawe |
nie, no z cielakami nie ma żartów...
A jeszcze jakby ten cielak miał znajomków w "mieście"?
Łolaboga....
WujekDobraRada - 2006-08-22, 16:47
e38 kontra słup - dramat
http://www.glosszczecinski.com.pl/
http://www.mleczarz.iscnet.pl/wyp1.jpg
http://www.mleczarz.iscnet.pl/wyp2.jpg
http://www.mleczarz.iscnet.pl/wyp3.jpg
http://www.glosszczecinsk...axW=580&title=0
Shreku - 2006-08-22, 17:19
nieźle musialo być naliczniku i to ojciec prowadził
LUKAS - 2006-08-22, 18:37
Nawet SP 9000 zgubiły trakcję ...
Nie ma to jak składak ...
Shreku - 2006-08-22, 18:45
ooooo......... nieźle, ruska mafia pewnie
kuzyn - 2006-08-22, 18:51
Pułkownik Zuber - 2006-08-22, 19:03
O panie...
LUKAS - 2006-08-22, 19:06
Wygląda jak E39
Tommec - 2006-08-22, 20:48
... ale jakie tam mają twarde słupy 1,5 tony się na nim zakręciło, a on nawet nie dygnął !
damiano_e30 - 2006-08-22, 20:57
| Tommec napisa/a: | ... ale jakie tam mają twarde słupy 1,5 tony się na nim zakręciło, a on nawet nie dygnął ! |
Przez to całą energię uderzenia pochłonęła beemka
W końcu to rosyjska stal - "gniotsa nie łamiotsa"
nerwowy46 - 2006-08-22, 21:23
A mówią ze na motocyklu to się musisz zabić a tu co ? nie ma regoły jak masz zginąć to i tak zginiesz tak mamy gdzies to zapisane i tak jest . u nas był taki przypadek na dość ruchliwym skrzyzowaniu gość mercedesem 310 dostawczym udeza w malucha ktory mu wymusza pierszeństwo maluch w impecie wpada na ludzi stojących na pasach ginie pasażer malucha i młoda dziewczyna z przejścia . dwóch gości co jechało 310tką po opatrzeniu ran zostali zwolnieni do domu. po całym zajściu napili się piwa i poszli na pociąg. nie byli z czestochowy i co najlepsze spóźniają się na niego zaczynają go gonić po peronie,pruboją wsiadac w biegu i wpadają obaj pod koła wagonu giną!!!! i co????oszukali śmierć o parę godzin. poprostu mieli zginąc w tym dniu i już i tak to wygląda
damiano_e30 - 2006-08-22, 21:35
| nerwowy46 napisa/a: | A mówią ze na motocyklu to się musisz zabić a tu co ? nie ma regoły jak masz zginąć to i tak zginiesz tak mamy gdzies to zapisane i tak jest . u nas był taki przypadek na dość ruchliwym skrzyzowaniu gość mercedesem 310 dostawczym udeza w malucha ktory mu wymusza pierszeństwo maluch w impecie wpada na ludzi stojących na pasach ginie pasażer malucha i młoda dziewczyna z przejścia . dwóch gości co jechało 310tką po opatrzeniu ran zostali zwolnieni do domu. po całym zajściu napili się piwa i poszli na pociąg. nie byli z czestochowy i co najlepsze spóźniają się na niego zaczynają go gonić po peronie,pruboją wsiadac w biegu i wpadają obaj pod koła wagonu giną!!!! i co????oszukali śmierć o parę godzin. poprostu mieli zginąc w tym dniu i już i tak to wygląda |
Niestety, przeznaczenia nie da się oszukać
Lord Lukasz - 2007-04-02, 08:28
Słyszał ktoś o wczorajszym wypadku u moim miasteczku ? ogólnie jestem w szoku 4 osoby nie żyją, takie osoby z którymi sie widziałem codziennie, jeden jeszcze w sobote zamawiał u mnie uszczelke pod pokrywe zaworów.... od dziecka bawiłem sie z nimi na osiedlu... szok
info:
http://esanok.pl/?ak=news...3553&wroc=index
http://motoryzacja.interi...dzie,890219,415
casus maximus - 2007-04-02, 13:09
tez slyszalem. pokazywali w tv ta honde a raczej to co zostalo z niej. szczatki byly porozrzucane na dosyc duzej powierzchni. nie ma co kozaczyc w miescie. masakra.
speed - 2007-04-02, 16:29
hmm prędkość musiała być stosunkowo duża ze tak na drobny mak (dosłownie) sie ten samochód rozsypał
świr E-36 - 2007-04-02, 17:43
Jeżdże tamtędy dość często, jest w miare szeroko łuk drogi, dziury i trzeba hamować bo rondo.
Cóż pewnie prędkość sądząc po śladach hamowania, szkoda pasażerów bo był to ich ostatni przejazd.
Tommec - 2007-04-02, 18:08
Po obrazkach widać , że zdecydowanie było za szybko. Praw fizyki nie da się oszukać - błąd kierowcy podczas dużej predkości to z reguły jest masakra. Aż się jeździć odechciewa...
casus maximus - 2007-04-02, 18:59
| Tommec napisa/a: | | Aż się jeździć odechciewa... |
nie odechciewa sie nic a nic. poprostu trzeba mieć łeb na karku. moze kierowca chcial przykozaczyc przed 18-letnia Weronika i resztą małolatów i skonczylo sie jak sie skonczylo. gorzej jak tacy jeszcze wpadna na kogos.
Tommec - 2007-04-02, 19:13
| casus maximus napisa/a: |
gorzej jak tacy jeszcze wpadna na kogos. |
... i to właśnie miałem na myśli.
pawelbach - 2007-04-02, 19:40
zgineli prawie na cmentarzu to jest lipa w tym wieku
Cypisek - 2007-04-02, 20:02
Kawał prostej, często tamtędy jeżdżę, wszyscy tam dowalają. Zastanawia mnie tylko dlaczego przywalił w ten krawężnik, oni byli z Sanoka? może na przewężeniu ktoś nie chciał ich wpuścić, albo chcieli kogoś wyminąć prawym pasem i się nie wyrobili?
MrKrYH_e34 - 2007-04-02, 20:41
no MASAKRA ! hmm niewiem jak bylo nie znam sprawy widze tylko oplakane skutki ... przyczyna pewnie byla prosta blad kierowcy .. ktos tam pisal ze dziury strasznie itd .. ale wtedy wystarczy dostosowac jazde do warunkow .. szkoda mogl obic sobie fure juz by sie czegos nauczyl ! pozdro .
webretti - 2007-04-02, 21:09
jak zawsze wszyscy mówią, ze wina kierowcy, ze jego błąd, że brawura, ze predkosc, a ja zawsze wole sie wstrzymac do wynikow dochodzenia. W tak wiekowych autach mogly tez zawinic sprawy techniczne auta. Mój brat wiele lat temu zaparkowal z impetem w tylku Żuka i nie byla to ani jego wina, ani brawury ani typ podobne, nadgryzione byly przewody hamulcowe i przy mocnym zahamowaniu cisnienie rozsadzilo weze do konca i bylo BUM (Jakies koty na podworku byly glodne albo ostrzyly zeby na wezach hamulcowych ) i omega MV6 poszla do kasacji
Dlatego tez nie nalezy osadzac kogos jesli sie nie zna przyczyny. Co nie znaczy, ze popieram brawure i inne glupoty za kierownicą.....
Lord Lukasz - 2007-04-03, 10:06
Dziur strasznych tam nie ma bo jak rondo budowali to zrobili kawałek nowego asfaltu, moja koleżanka jechała w taxówce z przeciwka i widziała wszysko, auto spadło kilka metrów przed nimi, jakby taksiarz nie skręcił to wpadło by im na dach, śni sie jej po nocach ten wypadek, opowiadała ze autentycznie widziała jak urwana ręke leciała, i jedna osoba wylądowała na przystanku kilkadziesiąt metrów dalej. Taksiarz prawie zemdlał, lekarze,strażacy i ogólnie wszyscy mówili że pierwszy raz w życiu widzieli taki cos
Ten łuk jest nie duży ale jest z górki, jechali bardzo szybko, gośc na łuku przychamował , odciążyło tył i auto obróciło, i tyłem uderzyli w mór cmentarza i latarnie przy nim stojącą, to nie są ślady hamowania tylko ślady poślizgu. Cała piątka jest z Sanoka, znali bardzo dobrze tą droge i nie mam pojęcia dlaczego kierowca tak szybko jechał......
Shreku - 2007-04-06, 10:46
i znowu
auto kolegi, Czerek towarzyszył nam w Toruniu na zlotach,
Beemka było bardzo szanowana i zadbana,
okaz całkowicie bezwypadkowy...
sprzedał ją w lutym, zdjęcia z wczoraj czyli z czwartku....
Czarek jechał oglądać inne auto i napotkał sie na taki widok...
i fota z Torunia
Adi - 2007-05-15, 19:51
Natknąłem się dziś na jednym z forów na temat o wypadu jaki miał miejsce w Gliwicach 2 maja więc kontynuując temat wklejam fotki ku przestrodze
Pierwszy z lewej (czarny sweter) to kierowca, obok pasażer a po prawej leży drugi pasażer. Mieli niesamowite szczęście.
Yakuzatti - 2007-05-15, 20:51
urwalo prawie pol samochodu a zostaly tylko 3 miejsca, tam gdzie siedzieli ludzie. cos niesamowitego.
Belisama - 2007-05-16, 10:21
pewnie znacznie więcej szczęścia niż rozumu
Yakuzatti - 2007-06-08, 17:37
UWAGA! BARDZO DRASTYCZNE ZDJECIA! NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!
http://www.poszalej.xt.pl/
straszne...
misza - 2007-06-08, 17:52
huh ostre naprawde, pieknie pokazuje ludzka anatomie....
ale o czym my rozmawiamy, porownajcie 2 tony z 80kg chyba nie trzeba nic dodawac....
casus maximus - 2007-06-08, 18:01
o sieeeeeeeeeeeeeeet!!!!!
Sonny - 2007-06-09, 01:13
BIZON - 2007-06-09, 01:51
eeeeee... fuuuuuuu......k
ale myślę, że dobrze jest takie coś pokazywac bo "WYOSTRZA" wyobraźnię.
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-06-09, 10:58
Ostre zdjęcia, mam nadzieję że nikt nie jadł. Zielony seat cordoba to z Polski.
Konrad - 2007-06-09, 11:19
Zdjęcia dają do myślenia...
A co do tego seata to jest raczej z czech.
brain69 - usunięty - 2007-06-09, 12:18
seat ze słowacji, z polski jest ta volvetka czarna (chyba na poznańskich blachach)
wszystkie takie wypadki dają do myślenia, że jesteśmy odpowiedzialini na drodze nie tylko za siebie ale i za wszystkich innych, wszystkich tych którzy jadą rowerem, zagapią się i wejdą nam pod koła...
Zawsze miejmy tyle na liczniku żebyśmy mogli zawsze powiedzieć ze mamy pełną kontrolę nad autem, żeby można było wyhamować przed dzieckiem na przejściu, przed zakrętem.
pamiętam jak dostałem prawo jazdy, co ja wtedy wyprwiałem z autem ojca, a że ma prawie 300KM i napęd na 4 buty to wydawało mi się że moge wszystko zrobić na drodze i jeszcze to opanować w razie czego.
na szczęście nie musiało dojść do wypadku żebym się nauczył rozumu, teraz po mieście nigdy nie kozaczę, a jak jadę z kimś np z dziewczyną to odejmuję od tego jeszcze parę km/h
marvin-86 - 2007-06-09, 14:14
| brain69 napisa/a: | seat ze słowacji, z polski jest ta volvetka czarna (chyba na poznańskich blachach)
wszystkie takie wypadki dają do myślenia, że jesteśmy odpowiedzialini na drodze nie tylko za siebie ale i za wszystkich innych, wszystkich tych którzy jadą rowerem, zagapią się i wejdą nam pod koła...
Zawsze miejmy tyle na liczniku żebyśmy mogli zawsze powiedzieć ze mamy pełną kontrolę nad autem, żeby można było wyhamować przed dzieckiem na przejściu, przed zakrętem.
pamiętam jak dostałem prawo jazdy, co ja wtedy wyprwiałem z autem ojca, a że ma prawie 300KM i napęd na 4 buty to wydawało mi się że moge wszystko zrobić na drodze i jeszcze to opanować w razie czego.
na szczęście nie musiało dojść do wypadku żebym się nauczył rozumu, teraz po mieście nigdy nie kozaczę, a jak jadę z kimś np z dziewczyną to odejmuję od tego jeszcze parę km/h |
dlatego dobre sa tory jedz i sie wyszalej brain dobrze gadasz brawa ci za to, droga to nie zabawa chociaz..... ja i tak za szybko jezdze pomalu sie staram tego oduczac, wszystko przez robote ciagle w busie i wszysko jak najszybciej jak najpredzej.....
SzczupaK - 2007-06-09, 14:33
Coś strasznego
jaqub - 2007-06-09, 22:25
| marvin-86 napisa/a: | | dlatego dobre sa tory jedz i sie wyszalej |
z tego powodu uwielbiam lotnisko w rykach
szkoda ze u NAS nie ma takich akcji jak w cywilizowanych krajach typu "track day" itp... chcesz posmigac to placisz i jezdzisz...
|
|