BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] REMUS ->> 318 Cabrio

REMUS - 2006-07-16, 03:03
Temat postu: [E30] REMUS ->> 318 Cabrio
Witam wszystkich.
Zgodnie z obietnica miałem zaprezentować moją nową betke czyli cabrio.
Poprzednia czyli 318is już jeździ nowy właściciel i jest zadowolony.
Proszę o ocenę i wasze opinie co się podoba a co byście zmienili,dodali.

Dwie fotki ze środka mojej betki

I kilka fotek z dachem.

Mały fan klubik(ja za mną mój brat i dziewczyna brata).

Pozdrawiam.

kuzyn - 2006-07-16, 03:35

no kochany...drewienko i kierownica - out.
po za tym sliczna :!: :!: :!:

BmwRulez - 2006-07-16, 09:52

Ogólnie klasa :) rewelacja felga + czarny kolor berty daje najlepszy efekt. Nie podoba mi sie kierownica i drewienko!!!!!!
Sosen - 2006-07-16, 10:11

Bardzo ładna! Jaki masz zawias? 60/40?
kiloff - 2006-07-16, 11:23

a mi sie nie podoba silnik .. przynajmniej 200cm wiecej ;)

poza tym to piekna !!

REMUS - 2006-07-16, 12:18

Silnik tez mi sie nie podobal ale jak zobaczyłem czerwona skóre to zaczął mi się podobać.Drewienko juz było jak przywiozłem nie wiem czy to jest tak w oryginale wychodziło z takim srodkiem czy to ktoś sobie zrobił w niemczech.
Arczi e30 - 2006-07-16, 12:38

REMUS napisał/a:
Silnik tez mi sie nie podobal ale jak zobaczyłem czerwona skóre to zaczął mi się podobać.Drewienko juz było jak przywiozłem nie wiem czy to jest tak w oryginale wychodziło z takim srodkiem czy to ktoś sobie zrobił w niemczech.

były takiego koloru skóry w e30-tce nie tylko w cabrio z tym ze w cabrio czesciej je sie spotyka ... co do drewna to na 99% ktoś je sobie założył ... co do silnika to jak juz sie kupuje cabrio to patrzy sie na jego stan ... bo stan nadwozia, dachu w cabrio kiedy jest naganny jest niewybaczalny .. i kosztowny w naprawie ... wszak z e30-tka w cabrio kojarzy sie tylko m20b25 ... no ale jesli stan ogolny jest taki jak na fotkach ... a jego niedociagniecia nie sa poukrywane pod szpachla ... to wybrałbym m40b18 w bdb stanie jesli jego konkurentem byłoby podniszczone m20b25

landcar - 2006-07-16, 12:46
Temat postu: e30 cabrio
szczerze fajne auto a na temat cabrio tez posiadam e30 cabrio z 1,8 m40 i do tego jeszcze automat szczerz autem sie jezdzi dobrze i ekonomicznie a cabrio to w szczegulnosci patrzec na stan techniczny , bo naprawa to juz koszty
REMUS - 2006-07-16, 12:47

No właśnie o to chodzo dach był zakładany nowy w niemczech i nie mam żadnej skazy itp.A silnik ma obecnie 140 tys. i chodzi jak igiełka.
Arczi e30 - 2006-07-16, 13:13

REMUS napisał/a:
No właśnie o to chodzo dach był zakładany nowy w niemczech i nie mam żadnej skazy itp.A silnik ma obecnie 140 tys. i chodzi jak igiełka.

czyli nic nie robic tylko sie cieszyc z jazdy w słoneczne dni ... ani landcar ani ty nie pocieszycie sie ze sportowych osiagów ... treszta tak jak ja obecnie :oops: ale mozecie przynajmniej poczuc wiatr we włosach :twisted:

P.S. Landcar mam nadzieje ze zobacze twoje auto na zywo jak bede do ciebie jechał w przyszłym miesiacu :twisted: i sie przejedziemy :mrgreen:

kiloff - 2006-07-16, 13:20

zgadzam sie ze do cabrio nie jest potrzebny najwiekszy silnik - cabriem trzeba jechac na tyle powoli coby cie wszyscy zobaczyli .. ale przydalby sie dzwiek R6 pod maska ;)

drewionka faktycznie OUT, natomiast kiere ja bym zostawl ... :roll:

Menel - 2006-07-16, 14:20

do lansu moze byc i silnik 1.8 i czerwona skorka tez :wink: .fajne felgi,jakas odmiana brockow ?
RoboCop - 2006-07-16, 16:06

Jacek coś Ty oślepł od tego słońca - przecież to Power Techy :lol:

też uważam, ze moc w cabrio nie jest najważniejsza - ale jak auto taka igła to z czasem pomyslałbym o jakimś iS-ie i porządni układ wydechowy, w cabrio zawsze warto inwestować... ta red leather świetna...

REMUS - 2006-07-16, 16:23

Panowie felga to Brock B1 9jx16 z oponami 225/40.Ale zgadzam sie tu z Kiloffem że 6 to jest to sam odgłos tego silnika i już można się delektować.
puz - 2006-07-16, 16:43

hehe jak pokazalem mojej kobiecie uslyszlem tylko jedno slowo "zajebista" i odparla ze mam taka kupic hehheh kiera i drewko fakt nie bardzo ale mnie najbardziej razi ten wlew od gaziwa czy to nie mozna pod klapka wsadzic tylko szpecic takie ladne auto badziewiem.
zmiany hmmmm? dokladka od isa pod pas przedni mysle ze wiecej nic jej nie trzeba

--==maly==-- - 2006-07-16, 17:14

Bardzo ładne cabrio widać,że dopieszczone.
Chciałeś wiedzieć jakie zmiany proponujemy więc napisze:
- Schować bardziej wydech i ustawić bo wygląda strasznie
- Wlew gazu pod rejestracją
- Zdjąć drewno KONIECZNIE!
- Black Hella
- Dokładka IS lub MTII
- Wypolerować felgi CAŁE!! nie same ranty
- Pomalować całe tylne lampy na czerwono
(wiem wiem,że to nie zgodnie z przepisami itd ale wygląda dużo ładniej)

Cichy - 2006-07-16, 17:23

Ładna ! Ale to co mnie urzeka to koło jest poprostu GRUBE ;-)
BARABUS - 2006-07-16, 18:29

:wink: ... no to już wiesz co o tym aucie myśle :mrgreen:

Mi tylko drewno się nie podoba, a czerwone skóry to moje marzenie 8)

Tomek3er - 2006-07-16, 22:55

Widziałem ja na zywo robi wieksze wrazenie niz na fotkach... to drweno anwet eni takie najgorsze ale kiera mi sien ie podoba, ogólnie KOZAK
REMUS - 2006-07-17, 00:12

Dzięki MŁODY a gdzie mnie widzałeś w kraku?
twojakotka - 2006-07-17, 16:27

Remus twoje bmw cabrio jest przesliczne, takiej igiełki nie widziałam nigdzie!!!!!!!!!!!!!Czerwona skóra robi imponujące wrazenie. Cabrio jest tylko i wyłacznie do delektowania sie jazda,zgadzam sie z młodym , że na żywo robi większe wrażenie!!!!!!!!!!!!
Tomek3er - 2006-07-17, 17:00

Na alejach na wysokosci biblioteki jagielońskiej i widziałem jeszcze podobne cabrio tylko nei wiem czy to twoje bo chyabmiał dwa owalne kominy i ciemno czerwony dach i stało na podwórku mojej szkoły...
motoser - 2006-08-06, 21:19

--==maly==-- napisał/a:
Bardzo ładne cabrio widać,że dopieszczone.
Chciałeś wiedzieć jakie zmiany proponujemy więc napisze:
- Schować bardziej wydech i ustawić bo wygląda strasznie
- Wlew gazu pod rejestracją
- Zdjąć drewno KONIECZNIE!
- Black Hella
- Dokładka IS lub MTII
- Wypolerować felgi CAŁE!! nie same ranty
- Pomalować całe tylne lampy na czerwono
(wiem wiem,że to nie zgodnie z przepisami itd ale wygląda dużo ładniej)

lampy tylne tak mam zrobione w mojej cabrio,ktora tez jest czarna i wyglada suuper...
polecam i pozdrawiam

[ Dodano: 2006-08-06, 20:21 ]
remus jeszcze jedno pyt. jaki masz zawias?

Jacek E30 - 2006-08-06, 23:44

Hehe podobna do mojej bo te same fele :wink: pozdro.
KotSylwester - 2006-08-17, 06:21

Skóra jest przekozacka. Jakbym miał kupować cabrio e36 a bym znalazł e30 z taką skórą to bym się nie zastanawiał. Moje marzenie!!!!

Drewno - było opcją w BMW, jest oryginalne.Chociaż nie wiem czy w oryginale wchodziło na drzwi... Może ktos sobuie zrobił drewienko ze zdjęć w katalogu....?

Kiera - tylko MTII, żadna inna nie wchodzi w grę.

na reszte nie patrzyłem. Jakbys ją miał sprzedawać, to daj znać odkupię skórę w dobrej cenie, albo zamienie Ci na czarną za dopłatą:) :mrgreen:

nerwowy46 - 2006-08-17, 07:09

Ładna !! ! ten tył troszke niżej i czarne lampy na przód. czerwona skóra ładnie pasuje. ładne ciasteczko!
tomcat944 - 2006-08-18, 09:47

Nerwowy widze, ze i Tobie powoli zaczyna sie wlaczac szablon odpowiedzi:

"wieksza gleba, wieksza fela, czarna hella..."

jedyne co mi nie odpowiada w tym slicznym cabrio to polaczenie drewna i "tej" kierownicy...

a tak to rewela...

Dixi - 2006-08-18, 23:06

KotSylwester napisał/a:
Skóra jest przekozacka. Jakbym miał kupować cabrio e36 a bym znalazł e30 z taką skórą to bym się nie zastanawiał. Moje marzenie!!!!

Drewno - było opcją w BMW, jest oryginalne.Chociaż nie wiem czy w oryginale wchodziło na drzwi... Może ktos sobuie zrobił drewienko ze zdjęć w katalogu....?
[url=http://img232.images...zz5.jpg]Obrazek[/URL]

na reszte nie patrzyłem. Jakbys ją miał sprzedawać, to daj znać odkupię skórę w dobrej cenie, albo zamienie Ci na czarną za dopłatą:) :mrgreen:

tak orginalne drewko BMW wchodzilo lekko na drzwi i moge sie zalozyc zze to jest orginalne drewko a najprostszym sposobem jest jechac do serwisu i poprosic o wykaz wyposazenia jakie dostala od fabryki :mrgreen:

REMUS - 2006-08-21, 23:49

Dixi napisał/a:
KotSylwester napisał/a:

[url=http://img232.images...zz5.jpg]Obrazek[/URL]

tak orginalne drewko BMW wchodzilo lekko na drzwi i moge sie zalozyc zze to jest orginalne drewko a najprostszym sposobem jest jechac do serwisu i poprosic o wykaz wyposazenia jakie dostala od fabryki :mrgreen:

Sprawdze po vin na ETK

emaloo - 2006-08-22, 00:01

Lalka! Szkoda, że mamy w naszym kraju niewiele okazji żeby poczuć wiatr we włosach :wink: Skóra w środku kozak z tych trzech zdecydowanie wybrałbym Twoja! :D
pozdro!

REMUS - 2006-08-23, 13:35

emaloo napisał/a:
Lalka! Szkoda, że mamy w naszym kraju niewiele okazji żeby poczuć wiatr we włosach :wink: Skóra w środku kozak z tych trzech zdecydowanie wybrałbym Twoja! :D
pozdro!

"Zawsze można podjechać do włoch lub do hiszpani" :lol: Ale masz racie to tylko Polska.

KotSylwester - 2006-08-23, 13:58

Tak to tylko Polska, a Wy jesteście tylko Polakami...

Obywatelstwa można sie opzbyć jak komuś przeszkadza. Droga wolna.

tomcat944 - 2006-08-23, 14:35

Kocie, nie pusz sie tak... nie sadze zeby ktokolwiek chcial zmieniac obywatelstwo...
Polska to piekny kraj, chba najpiekniejszy,

TYLKO QTWA TE DROGI!!!

ale tak ogolnie jest super... hihihi

KotSylwester - 2006-08-23, 14:41

Jak kolega marudził, to chciałem pomóc, powiedzieć jak zwalczyć problem, w końcu musimy sobie pomagać :mrgreen: :mrgreen:
REMUS - 2006-08-24, 11:38

Zgadzam się z tomcat944 wszystko jest OK TYLKO QTWA TE DROGI!!!
Shreku - 2006-08-24, 18:36

i ja fan e36 przyznam że autko jest pikne :mrgreen:
Dixi - 2006-09-14, 20:43

autko na sprzedaz??

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1603669

passer88 - 2006-09-14, 21:12

autko wypasione zadbane, kierownica bardziej pasuje do samochodów stuningowanych w stylu "za szybcy za wsciekli" drewienko tez zle nie wygląda, przez to sie troche wyróznia:D...tylko pogratulowac takiej:)
REMUS - 2006-09-16, 00:19

Dixi napisał/a:
autko na sprzedaz??

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1603669

Specjalnie to ze sprzedażą mi się nie spieszy ale wymienił bym na coś mocniejszego.

urbi - 2006-09-16, 00:41

to wymien silnik - to co masz jest naprawde cudowne :)
Tomek3er - 2006-09-16, 11:20

No własnei nei lepszy swap, przeciez bude masz kozak.
puz - 2006-09-16, 11:46

ehhe swap. z tymi swapami to bym uwazal!!! u mnie z wydechem wlasnie strzelilo 7,5 tys a obiecywalem sobie max 5 tys. w przypadku M40 dochodzi jeszcze zawias i heble, sam mam mieszane uczucia czy warto bylo sie za to zabierac.
Dixi - 2006-09-16, 14:54

dobra jak chcesz cos mocniejszego to chociaz zostaw sobie wnetrze...
ja mijac takie vabrio nigdy bym, go nie sprzedal a silnik hmm to ejst cabrio nie do wyscigow ale jesli ci za malo to albo swap albo sprzedaj ale bez tapicerki bo ona jest cudowna :mrgreen:
zreszta autko tez tylko nie wiem po jaka chol;ere zalozyles gaz :| :x :roll: :?

duchPW - 2006-09-17, 16:38

Cytat:
zreszta autko tez tylko nie wiem po jaka chol;ere zalozyles gaz

sam zauważyłeś, że to nie do wyścigów - taki gaz, to ulga dla portfela :idea:

Arczi e30 - 2006-09-17, 16:52

puz napisał/a:
ehhe swap. z tymi swapami to bym uwazal!!! u mnie z wydechem wlasnie strzelilo 7,5 tys a obiecywalem sobie max 5 tys. w przypadku M40 dochodzi jeszcze zawias i heble, sam mam mieszane uczucia czy warto bylo sie za to zabierac.

rozmawialismy na ten temat na gg ... ty robiłes swap silnik nie seryjnego ... remus moze kupic rozbite 325 i przelozyc mechanike ... wyniesie go to zakup auta + jakies 500zl za przelozenie ewentualnie wymiane czesci gumowych ..

adrian e30 - 2006-10-22, 10:22

landcar askad dokladnie jestes?
bo ja tez spod torunia;];]
aa i wlasnie cabrio ztego posta zmienilo wlasciciela :twisted:

puz - 2006-10-22, 11:35

heheh landcar to stachu hehehhe!!!! a cabrio to juz chyba wiesz jakie :mrgreen:

[ Dodano: Nie Paź 22, 2006 11:36 am ]
Arczi e30 napisał/a:
puz napisał/a:

rozmawialismy na ten temat na gg ... ty robiłes swap silnik nie seryjnego ... remus moze kupic rozbite 325 i przelozyc mechanike ... wyniesie go to zakup auta + jakies 500zl za przelozenie ewentualnie wymiane czesci gumowych ..

a cabrio dostanie teraz nowe serducho konkreto juz my sie o to postaramy :mrgreen:

REMUS - 2006-10-22, 22:49

adrian e30 napisał/a:
landcar askad dokladnie jestes?
bo ja tez spod torunia;];]
aa i wlasnie cabrio ztego posta zmienilo wlasciciela :twisted:

Dozobaczenie w na zlocie w Toruniu z nowym sercem.Wiem że moja betka trafila w dobre ręce.Pozdrawiam :)

adrian e30 - 2006-10-22, 23:14

mam nadzieje ze do maja juz nowe serce bedzie dzwonilo :twisted: :twisted: a narazie co w niej bedzie niech pozostanie tajemnica :wink: :wink: