| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e-32 silnik M-30 nierówna praca
wodzik - 2006-07-14, 23:37 Temat postu: e-32 silnik M-30 nierówna praca Witam. Od jakiegoś czasu zaczęły się u mnie problemy z nierówną pracą silnika. Uruchamia normalnie, ale na wolnych obrotach już zaczyna przerywać. Na gaz reaguje z opóźnieniem- szczególnie pierwsze przyspieszenie po uruchomieniu, wtedy po wciśnięciu gazu nie reaguje przez ok 2-3 sekundy. Zdarzyło się że delikatnie strzelał. Najbardziej przerywa w zakresie 1500-2000 obr. Dodam tylko, że przerywanie występuje tylko na benzynie. Na gazie pracuje równiutko jak marzenie, ale... na obydwu paliwach brakuje mu mocy i to bardzo wyraźnie. żeby cokolwiek przyspieszyć trzeba wcisnąć gaz do podłogi inaczej się tylko turla. Wszystko to dzieje się bez względu na temperaturę silnika. Aha i pali jak smok, z tankowania na tankowanie coraz więcej. Co to może być? Świece filtry kable sonda itp odpadają bo wszystko świeże. Myślałem, że to zacinająca się klapa przepływomierza, ale chodzi płynnie i lekko. Zaczyna brakować mi pomysłów...
Artur C. - 2006-07-15, 19:40
Miałem dokładnie tak samo miesiąc temu i ... okazalo się że to tylko lewe powietrze pękł wężuk przy opasce - troszkę szukania bylo ale znalazło się -popatrz -posłuchaj na pracującym silniku- pomacaj a znajdziesz.
wodzik - 2006-07-15, 22:50
To była jedna z pierwszych czynności jakie zrobiłem. Wszystko szczelne. Co sądzicie o padniętym czujniku temperatury zasysanego powietrza?
Qba - 2006-07-17, 09:18
dołączam sie silnik m50 gaz ok benzynka kuleje, podejzewam wtryski co wy na to
P:problem był już poruszany... i jest to nieco inny problem - poszukaj i nie podbieraj tematu koledze, bo się nie dowie
wodzik - 2006-07-18, 18:11
Wczoraj walczyłem mocno z problemem i mam zwycięzcę. A jest nią POMPA PALIWA....
pawel6666 - 2006-07-19, 07:37
A ile, jeśli mogę spytać, dałeś za pompę?
wodzik - 2006-07-19, 12:16
Jeszcze nie kupiłem, ale za używkę trzeba dać ok 200 PLN
|
|