| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - wiem ze było ale mam problem........ cd inspekcja
Anonymous - 2004-09-03, 16:52 Temat postu: wiem ze było ale mam problem........ cd inspekcja chodzi o inspekcje i oil serivce....przeszukalem cale forum i próbowalem ją skasować różnymi opisami ze stronek ale żaden nie działa
rozebralem nawet praktycznie całe zegary w poszukiwaniu tych bateryjek podtrzymujących komputerek ale okazało sie ze wcale nie mam ich zamontowanych.....dzwonilem do serwisu i panowie powiedzieli mi w E36 wszystko jest zapisane w jakiejś pamięci chyba ee-prom, tak zrozumialem przez telefon i zadnych bateryjek w zegarach nie znajde tak jak to jest w E30.
Inspakcja i olej jak byl tak jest....zna moze ktos jakis innym spobób samodzielnego skasowania tych kontrolek??
z góry dzięki za pomoc
Anonymous - 2004-09-03, 18:10
Podjedz gdzies gdzie wymieniaja olej lub do pierwszego lepszego mechanika (zrobiÄ… w minute) wystarczy wlozyc jeden kabelek do kostki i do akumulatora przekrecic kluczykiem i juz .
Adzik - 2004-09-03, 20:38
na zapalonym zapłonie spinasz pin 7 z 19 na około 12sekund skasujesz inspektion i oil servis , u mnie to działa
Anonymous - 2004-09-04, 06:48
ja też tak próbowałem w swojej e36 i nic...
po dokładnym zapoznaniu się jak działa fabryczny przyrząd zrobiłem tak:
spinasz pin 7i19 zapalasz zapłon czekasz ok. 5-10sekund rozwierasz zworkę na 5-10sekund i ponownie ją zapinasz ( czasy mogą być różne ja robiłem to na czuja) dopiero wtedy dało radę skasować.
w poprzedniej betce e30 wystarczyło spiąć piny i włączyć stacyjkę..
Anonymous - 2004-09-07, 09:51
| covall napisa³/a: | ja też tak próbowaÅ‚em w swojej e36 i nic...
po dokładnym zapoznaniu się jak działa fabryczny przyrząd zrobiłem tak:
spinasz pin 7i19 zapalasz zapłon czekasz ok. 5-10sekund rozwierasz zworkę na 5-10sekund i ponownie ją zapinasz ( czasy mogą być różne ja robiłem to na czuja) dopiero wtedy dało radę skasować.
w poprzedniej betce e30 wystarczyło spiąć piny i włączyć stacyjkę.. |
sposób Covalla działą, wszystko skasowane
jeszcze raz dzięki
fivel - 2005-10-18, 22:50
a jak to jest w e30 z 83 , jak mam pin 7 pusty(nie ma blaszki do podpiecia) i nie mam pinku 19....buu i tu problem....moze mi ktoscos poradzic? , wiec tak znalazłem juz opis skasowania inspekcji w straym złaczu , tylko ze jeszcze ciagle mi sie świeci napis inspekcji nie wime czy ma tak byc czy nie ale ok , pozdr....
nokerman - 2005-10-19, 10:09
W starym typie złącza (jakie ty masz) kasowanie odbywa się poprzez pin7 do masy
3sek na oliwe
12sek na inspekcje
a dlaczego nie masz pina 7 ?? to niewiem
Marcin e30 - 2005-10-19, 10:20
jeśłi nie dasz tak rady skasować to przy złaczu od silnika jest biało-niebieski przewód i to on jest od inspekcji, a jeśli też nie pomoże to ten sam przwód idzie do licznika i musisz tylko go poszukać i wtedy do masy i powinno być oki
|
|