|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Szarpie ;)
Marcin320i - 2004-03-29, 22:37 Temat postu: Szarpie ;) Witam!!!
Mam pewien problem - otóż podczas jazdy występują jakieś dziwne przerwy w pracy silnika, dosłownie na sekundę, co objawia się brutalnym szarpnięciem samochodu Problem ten występuje nieregularnie (tzn. przez kilka dni jest ok. a potem parę razy znowu daje znać o sobie itd...) Nie ma znaczenia to czy jadę na LPG, czy na benzynie. Czasami objaw ten występował także na wolnych obrotach podczas postoju, obroty spadły, szarpnęło, ale silnik nie zgasł
Pozdrawiam
urbi - 2004-03-29, 22:40
powodow moze byc wiele zaczynajac od KWN konczac na filtrze paliwa czy nawet na samej pompie ... wydaje mi sie ze bedzie to cos z dostarczeniem benzyny do komory spalania
ale poczekajmy na opinie specjalistow
PS. fajna becia
loko - 2004-03-29, 22:46
hehe nie przejmuj się... jeśli masz to samo to chyba jest normalne..
też raz na jakiś czas niezalenie od czegokolwiek mam takie solidne szarpnięcie jakby wogóle paliwo na chwilę odcięło... i nie mam bladego pojęcia co to może być...
SmasherE30 - 2004-03-29, 22:53
no dużo powodów jest:
kable WN
świece
wtryski
pompa
rozdzielacz
lokop e30 320i - 2004-03-29, 23:01
Heh jak mam to samo tyle ze przerwa w pracy silnika (i nie tylko poprostu jest tak jak by ktos na pol sekundy caly prad mi podpierdolil)nastepuje wtedy gdy dluzej niz 5 sekund przyczymam dziwignie od spryskiwania szyby
Bardzo dziwne.
SmasherE30 - 2004-03-29, 23:58
jakby akumulator był ze zbyt małym natężeniem/napięciem, nie wiem, Drack by wiedział. Po prostu jakby było za mało mocy aby obsłużyć świeczki, światła, radyjko, osprzęt czujników i wszystkich innych dupereli i jeszcze ten natrysk, który przeciąża elektrykę ... dziwne
lokop e30 320i - 2004-03-30, 00:06
Aku mam {biiiiip} ju nie pamietam ile razy dzieki niemu ze skrzyzowan zjerzdzalem (bo mam truskawka cujnik paliwa i pare razy mi braklo) 8) W kazdym badzi razie na rozruszniku sie kilosow natluklo
Gość - 2004-03-30, 06:35
Miałem to samo - podjalem sie wymany KWP i świec ( bo juz najwyzsza pora była ) i problem u mnie ustapil
LENY - 2004-03-30, 07:05
U mnie było podobnie jak wymieniłem kopułke palec przewody świece było dobrze(posprawdzaj rezystancjie na przewodach i cewce zapłonowej)
Marcin320i - 2004-03-30, 07:07
Zmienie przewody WN i zobaczymy jak bedzie. Tak czy inaczej musze to zrobic, bo jak odpalam po nocnej ulewie to nie pracuje na wszystkich cylindrach
Dam znac jaki efekt to przynioslo
Dzieki za rady
Pozdrowionka
kaprys - 2004-03-30, 08:24
ja mam takie efekty jak zatankuje na orlenie...
ale jeśli i na gazie i na benzynie...hmmmmm
|
|