BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Krokowy inaczej

Go¶æ - 2004-09-02, 20:37
Temat postu: Krokowy inaczej
Mam problem odpalam bm-ke wszystko git ale ...po przejechaniu około 25 km zaczyna sie rodeo .... obroty na "luzie" wchodzą do 3000 wyje silnik przez moment poczym obroty spadają do normalnych i tak co chwila ..przy jeździe przez miasto to prawdziwa udręka. Oczywiście nie dzeje sie tak cały czas (byłem na reg. gazu, i jak nazłość nic mu nie odbijało) ale zrobić to trzeba.
Sprawdziłem co w tym temacie jest na forum i zacząłem od uszczelnienia przewodów obok silniczka krokowego, polepszyło sie widać dostawał lewizny :) . Dla sprawdzenia odpiąłem kable (zasilanie) od silniczka i wpoiłem je, silnik zachowywał sie tak jak opisałem to wyżej, czyli do około 3000 i spowrotem do 700-800.
I teraz pytanko czy silniczek nadaje sie do wymiany czy da sie to jeszcze zrobić?
Silniczek płukany czyszczony syfu nima:)
Słyszałem ze może to być jeszcze przepływomierz ale mam nadzieje ze nie :) ($$)

Anonymous - 2004-09-03, 00:38

Jak masz dojscie to podmien silniczek krokowy na inny i wtedy bedzie wszystko jasne...jak bedzie to samo to mozesz go wykluczyc i szukac dalej...

pozdr,
Inparco

Adzik - 2004-09-03, 11:46

witam z tego co sie orietuje to silnik krokowy nie ma nic do tego jak uto chodzi na gazie bo rozumiem ze masz taki problem przy jezdzie na gazie
Go¶æ - 2004-09-03, 15:35

Udało mi sie naprawic hyba bo dzisiaj po przejechaniu około 50 km nic sie nie sypało ...i chodzi inaczej :D .
Uszczelniłem silikonem (niebieskim) dwa przewody obok krokowego z ktorych jak mi sie wydawało dobiegało syczenie, pozatym jeden z trzech styków na silniczku był lekko zasniedzały ...wyczyściłem papirkiem.
Wszystko chodzi na niższych obrotach niz wczesniej czyli teraz około 600-700 na gazie, na benzynie ...qhnia musze trzymac delikatnie noge na pedale ale i tak chodzi lepiej niz wczeniej.

Adzik
Dokładnie jak to sie dzało mozesz usłyszec bo wystarczy ze wypniesz wtyczke z ktokowego na powiedzmy 2 -3 sek i wepniesz spowrotem. Problem miałem na gazie i na paliwie