BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Głuche stuki z tyłu auta

LuKaSzQ18 - 2006-06-28, 20:14
Temat postu: Głuche stuki z tyłu auta
Witam posiadam bmw e-36 męka mnie taki problem że z okolic tyłu auta wydobywaja sie przy wpadnięcu w dziure głuche stuki byłem na szarpakach pan powiedział ze zawieszenie jest jak najbadziej wporządku i nic mu nie dolega a jednak stuki są czy ktoś miał podobny problem ? może jakieś podpowiedzi.?
--==maly==-- - 2006-06-28, 20:25

Sprawdz czy to nie tylnia półka.
Możliwe też,że to poduszka tylnego amortyzatora.
W Warszawie jest problem,ze znalezieniem kompetentnych ludzi do sprawdzania zawieszenia.
Stukało mi coś odwiedziłem dwie stacje diagnostyczne i mówili,że wszystko ok a okazało się,że końcówka drążka była wybita.
Teraz właśnie też musze zdiagnozować jakieś stuki z tyłu ale nie mam pojęcia gdzie z tym pojechać.

korzuch - 2006-06-28, 21:31

yo!
górne poduchy amora lub łaczniki stabilizatorów kaputt a skąd pewnosc ze to tył stuka bo mi sie wydaje ze masz wywalone długie łaczniki przednich stabilizatorów i sa na nich luzy i odglos sie przenosi na cala bude :mrgreen: :D :mrgreen:
pozdro

Menel - 2006-06-28, 22:10

byl juz podobny temat..sprawdz lukasz czy ten pan z bagaznika nie potrzebuje wody lub nie ma innych zachcianek :lol: tez bym pukal :lol:

a tak powaznie to mam inny sposob na rozne usterki w beemce czyli popuka ,popuka i przestanie 8) w taki druciarski sposob naprawilo sie juz pare fajnych rzeczy :mrgreen:

southOFheaven - 2006-06-28, 23:55

u mnie zawieszenie tez bylo rowniez ok. i okazalo sie ze to podpora walu. a konretniej guma pekla i pukalo walem w tunel.
pozdro

LoveJoy - 2006-06-29, 12:46
Temat postu: STUKU-PUKU
Cześć,

Ja miałem podobny problem i okazało się że to poduszka amortyzatora. Sprawdzenie domowym sposobem: ściągnij tapicerkę z boczka, powinieneś widzieć górę amora i poduszkę, pobujaj autem i zobacz czy z metalowej okrągłej części poduszki nie wyłazi guma (góra-dół w zależności od bujania) - jak tak to wiesz wszystko, jak nie to musisz szukać gdzie indziej.
Koszt poduszki: od 35 na allegro (raczej gówniane podróki - nie polecam) do +- 75 za monroe.

Pozdro
LJ

Bruner - 2006-06-30, 13:07

W is-ie mlodej jakis czas temu pojawily sie dziwne stuki, podobny dzwiek slyszalem jak mi sie w maluchu amortyzator odkrecil i walil w podloge :wink: Spodziewajac sie najgorszego zrobilem dokladna inspekcje zawieszenia, bagaznika itd a przyczyny nie znalazlem. Pare dni pozniej przypadkiem odkrylem ze to rura wydechowa obija sie o tylny pas - byl poprawiany wydech i rura wypada teraz dosc blisko brzegu, jak tlumik sie porzadnie bujnie na dziurze to slychac glosne stukniecie.
el nino - 2006-07-06, 23:08

no to panowie stuki z tylniego zawieszenia moga byc od : zepsute poduszki amortyzatora ale jes to banalne i kazdy wie jak one stukaja . nastpnie urwane szpilki mocowania koszyka tylniego mostu . potem mogabyc z plywajacych sworzni tylniego zawiasa ( tylko mozna je zlokalizowac po rozkreceniu calosci Podaje numer do speca od tychspraw warszawa wolomin 0227818138 najeprzy do szybkiej i skutecznej naprawy .wrzyscy go znaja .