BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Pompa paliwa.. zagadka

Frycek - 2004-09-01, 13:52
Temat postu: Pompa paliwa.. zagadka
Mam problem z pompa paliwa, otoz po 15-20 minutach jazdy spod tylu samochodu zaczyna sie wydobywac wycie.. jak wylacze i wlacze od razu motor to jest cicho ale po kilku minutach halas wraca.. Czy moja pompa sie juz poddaje czy to cos innego?? gdzie w touringu jest pompa? :roll: dostane sie od gory czy trzeba wyciagac bak?
HAMANN E30 - 2004-09-01, 14:12

...powinna byc tam gdzie inne Etrzydziestki maja,czyli za lewym nadkolem tylnim...(od strony kierowcy)
Grzesio - 2004-09-01, 14:15

...ja tam mam w baku :wink:
Frycek - 2004-09-01, 14:27

Zapomnialem dodac ze czasem wariuje mi wskaznik paliwa.. Aha E30 nie wszystkie maja tak samo pompy..
duchPW - 2004-09-01, 14:49
Temat postu: pompa....
ja też mam w baku - pod tylną kanapą, pod klapką na 4 śruby - ta po prawej stronie.
jak wyje, to może siadać, albo masz nieoryginalną - np. większą, możesz też mieć przypchany, lub przebity (nad taflą paliwa) przewód paliwowy i pompa nie dostaje tyle paliwa co potrzeba i popmuje bombelki powietrza - jeśli to to, to działaj, bo spaliz pompę (o ile masz w baku)

Pawel-e30 - 2004-09-01, 18:06

Frycek pociesz się tym że pompa ci już się kończy najprawdopodbniej :lol:
Jak się jezdzi na gazie to warto by było od czasu do czasu przejechać się na benzynie :wink:
schyl się pod samochód i posłuchaj z kąd ci się wydobywa ten odgłos, ja proponuje klęknąć przy tylnich prawych drzwiach.Jeżeli było by cos przypchane czy dostawało by się powietrze to raczej na benzynie beemka by sie dławiła :lol:
Miłego sprawdzania życze :wink:

Frycek - 2004-09-02, 10:18

Beemka sie nie dlawi na benzynie ale jak zapalam (a zapalam z pb) to na opczatku ciezko ja wkrecic na obroty, a jak jade na benzynie to czasem przez chwile slabiej przyspiesza a potem znowu lepiej. Probowalem ja wczoraj odkrecic i zobaczyle takie cos: otoz z pompy wychodza 2 wyjscia, jedno idzie do silnika a drugie jest zaslepione.. tak chyba nie ma w oryginale???