| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Ale Sztuczke wypatrzyłem
VinCent318iS - 2006-06-11, 17:35 Temat postu: Ale Sztuczke wypatrzyłem BMW E30
oczywiście znaczek out
jaqub - 2006-06-11, 18:12
prawie 20letnie auto z lpg a TYLKO 160tys km... jakos blisko do kosciola musial miec wlasciciel jak tylko 8tys rocznie robil....
--==maly==-- - 2006-06-11, 18:19
Na przebieg nie ma co patrzeć.
Jeżeli napisze prawde czyli ze 400tyś to nikt się nie zainteresuje w tym kraju trzeba kłamać
ludzie chcą być oszukiwani.
A co do tej e30 widziałem ją już jakiś czas temu bardzo mi się podobała jedyny mankament to silnik bo 2.0 już miałem i więcej bym nie kupił chyba,że by mnie było stać na wywalenie LPG i jazde na benzynie.
kamil.k - 2006-06-11, 19:18
| jaqub napisa/a: | | prawie 20letnie auto z lpg a TYLKO 160tys km... jakos blisko do kosciola musial miec wlasciciel jak tylko 8tys rocznie robil.... |
moj wujek ma od nowosci skode favorit chyba z 91 roku i pewnie nawet 8 tys. nie ma na liczniku ;samochod byl kupiony tak na wszelki wypadek-na codzien wujo wolal jezdzic rowerem
znam kilka takich aut ktore maja male przebiegi bo np.auto bylo tylko do kosciola a wlasciciel mieszka od kosciola 3km a jak byla ladna pogoda to wolal sie przejsc pieszo albo jechac rowerem; dodam ze nie sa to osoby ktore nie jezdzily bo nie mialy na paliwo , wiec przeciwnie
Arczi e30 - 2006-06-11, 19:22
| --==maly==-- napisa/a: | Na przebieg nie ma co patrzeć.
Jeżeli napisze prawde czyli ze 400tyś to nikt się nie zainteresuje w tym kraju trzeba kłamać
ludzie chcą być oszukiwani.
|
wczoraj kupiłem od ŁukaszaQ18 licznik z obrotomierzem to mojej e30-tki z 1984r ... bo miała zegarek ... licznik moj był w stanie idealnym bez zadnej ryski, łukasza tez był okey wiec wziełem .... zdejmujac swoj licznik napotkałem na problem .. mianowicie wszystkie srubki odkrecały sie dosc ciezko ... zdejmujac tapicereke z nad nóg aby odpiac wtyczki zobaczyłem org. plomby BMW musiałem je zerwac by odpiac wtyczki ... auto było z 1984r i miało na liczniku 169tys jak je kupiłem a w niemczech miało 1 własciciela ... jak po nie jechalem to sie smiałem z przebiegu choc gość sie zapierał że taki naprawde jest i zgadza sie z ksiazka serwisową ... w Polsce była od roku i gość jej założył GAZ ... i zrobił nią przez rok troche ponad 3tys km .....
Idea jest wiec taka ze sa samochody ktore maja prawidłowe wskazania licznika kilometrów ... a to ze auto ma gaz o nicznym sie swiadczy ...
P.S. Niestety moje auto ma juz 240tys .... zamiast 173tys ... bo tyle było na liczniku od Łukasza ... takze zrobiłem przez 5 miesiecy 65tys km
Sosen - 2006-06-11, 20:48
Arczi, to trochę natłukłeś kilometrów
duchPW - 2006-06-11, 21:06
często ludzie mają samochody mieszkając w miastach i na codzień jeżdżą środkami komunikacji miejskiej, bo nie trzeba sie martwić o miejsca parkingowe
a w niemczech (zwłaszcza w większych miastach) komunikacja jest lepsza niż u nas - metro zaiwezie Cię prawie wszędzie, więc jeśli takie przebiegi są udokumentowane, to czemu nie
auto bardzo ładnie zrobione, ale raczej nie przez 70-letniego dziadka, sta wnioskuję, że może być lekko przykatowane - zanim się nie obejrzy, nie ma co wyrokować
--==maly==-- - 2006-06-11, 21:17
Drzwi i lewe i prawe mają inny odcień od karoserii.
Ale pozatym przebieg nie jest ważny bo jeżeli ktoś dba wiele rzeczy mogło już zostać wymienionych.
Łącznie z silnikiem.
metaldaw - 2006-06-11, 23:52
Szkoda, że zagazowana (to zabija m20)
i czy rocznik to na pewno 87? bo na fotkach to nie jest wąska lampa.
duchPW - 2006-06-11, 23:54
szeroka jest chyba właśnie od września 87
Menel - 2006-06-12, 00:12
ale sie czepiacie..
co by nie bylo i tak oplaca sie kupic za ta cene taka coupete czarna ,na szerokiej i zagazowana, na azevach 9 calowych.
aby tylko silnik dawal rade i wojka szczepana nie bylo w okolicach.
KotSylwester - 2006-06-12, 07:26
i na czym polega sztuczka
J E L I T O - 2006-06-12, 08:07
Nie jest taka śliczna jak piszesz. Przecież tapicerka drzwi ma jasny kolor, a powinna być czarna. Ułamana gałka od podnoszenia szyb i sportowa kiera nie wróżą dobrze. Zwróć uwagę na przetarcie fotela przecież po 160 tyś km wyglądał by jak nowy.
Arczi e30 - 2006-06-12, 08:36
| J E L I T O napisa/a: | | Nie jest taka śliczna jak piszesz. Przecież tapicerka drzwi ma jasny kolor, a powinna być czarna. Ułamana gałka od podnoszenia szyb i sportowa kiera nie wróżą dobrze. Zwróć uwagę na przetarcie fotela przecież po 160 tyś km wyglądał by jak nowy. |
mozna tylko uznac ze jesli sterowanie wycieraczek reflektorów dziala to prawdopodobnie auto nie było mocna bite z przodu ... jakby było to juz by ich nie było ...
duchPW - 2006-06-12, 16:16
z tymi fotelami to różnie bywa - wystarczy, że w jeansach masz dłuższe nity i po 1000 km można zajechać siedzenie zanim sie zorientujesz, że te spodnie nie nadają się do jazdy samochodem
Łukasz - 2006-06-12, 16:25
W reno clijo kolega ma juz lekkie przetarcie po 30 tysiącach
jaqub - 2006-06-12, 21:12
| Łukasz napisa/a: | W reno clijo kolega ma juz lekkie przetarcie po 30 tysiącach |
clio to nie beemka...
a tak serio co do przebiegow to wiem ze zdarzaja sie auta ktore stoja po kilka lat nie jezdzone... ale takie auta na allegro z takim wiekiem i tak niskimi przebiegami moznaby liczyc na palcach... jednej reki
naprawde nie jezdzac duzo ( a teraz jezdze dwoma autami) to i tak moja e36 robie ok 20tys km...
--==maly==-- - 2006-06-12, 22:35
Akurat e30 ma kiepską tapicerke jak wypali ją słońce robi się tak twarda,że wystrczy dotkąć mocniej palcem i materiał pęka.
Łukasz - 2006-06-14, 10:14
W zwykłych fotelach była strasznie kiepawa, fakt.
sebo - 2006-06-14, 10:31
na tapicerke w sportsitze nie ma co patrzec przeciera się z predkością światła i nie zabardzo dojdziesz po tym jaki przebieg lepiej patrzec na pedały wykładzine pod nogami okolice lewarka biegów i sam lewar a co do ułamanej korbki i sportowej kiery to odrazu nie uznawałbym tego za jakas zla wróżbe moim zdaniem po tych zdjeciach to nic nie wrozy dobrze ani zle i tyle:D
KotSylwester - 2006-06-14, 10:37
maly napisął: | Cytat: | | Akurat e30 ma kiepską tapicerke jak wypali ją słońce robi się tak twarda,że wystrczy dotkąć mocniej palcem i materiał pęka. |
hah dobre dobre po milionie km w Iraku chyba. Moja ma 300tys prawie i fotel pasazera stracil jedną nitkę i to od dżinsów a mam samochód bez dachu!!
Panowie powiem tak... ja nie mam nic wytartego, ani uszczelek, a ni napisów na desce rozdzielczej, skórka na galce zaczela sie przecieac po koniec zeszlego roku, fotel sam popsułem spodniami, blok silnika nie ma progów ... a mam dokładnie 290tys km przelotu... czy nie daje Wam to do myslenia? Ze 20letni zamochod ma przebiej 160tys km i est caly powycierany?? a mój nie?
dodam że wujek mam e23 280tys km w skórach rocznik 85 w jego rekach od 19lat i tez nie jest zjechana?
Łukasz - 2006-06-14, 11:07
Chyba jeździcie w kompletnych kombinezonach z pluszu
--==maly==-- - 2006-06-14, 11:51
Kocie ale zwróć uwagę,że nie każde e30 ma taką samą tapicerkę.
Wiem co mówie. W mojej byłej e30 szyby nie były nawet zielonkawe tylko zwykłe białe.
Słońce tak wypaliło brzygi siedzeń i góre tylnej kanapy,że mogłeś mocniej nacisnąć i nitki pękały. Pozatym kwestia gdzie stało auto w garażu czy nie. Twój baur raczej w niemcowni był garażowany jak większość cabrio. A co do złamanej korbki to akurat jest norma w e30 bo korbki są tandetne. Ja jak kupiłem jedna była ułamana a drugą sam ułamałem.
Tomek3er - 2006-06-14, 12:07
Co do korbek to prawda sa kruche..
ChriS - 2006-06-14, 19:08
Potwierdzam zdanie małego.Bratu wymieniałem oparcie kanapy ,bo od słońca pękało samo od dotknięcia.Pewnie w niemcowni długo stała na placu+czarny kolor+zwykłe szyby.
W mojej poprzedniej miałem brązowe szyby i tapicerka była w dużo lepszym stanie.
|
|