| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Klocki Hamulcowe - dyskusja
Pawel-e30 - 2004-07-07, 19:19
to ty przez miesiÄ…c robisz 10tyÅ› km?
Grzesio - 2004-07-07, 20:13
Robiłem Fiestą, taką miałem pracę własnym samochodem, ale teraz mam służbowy i mogłem sobie pozwolić na BMW. Teraz robię ok 3 tyś/msc.
mateo - 2004-07-08, 09:04
| GaliÅ„ski Grzesiek napisa³/a: | ale jakoÅ› Japonia w BMW to mi siÄ™ jakoÅ› gryzie |
A czemu to sie gryzie swiece NGK, łożyska NSK i jeszcze pare innych przykładów i bardzo dobrze współpracuje
sancho - 2004-08-04, 09:08
| GaliÅ„ski Grzesiek napisa³/a: | No tak ale z tego co pisali koledzy nie majÄ… one miejsc na czujnik, a chciaÅ‚bym żeby dziaÅ‚aÅ‚, ale sÄ… klocki dobre i w przystÄ™pnej cenie. SÅ‚yszaÅ‚em że Bradiego sÄ… w miare MiaÅ‚em kiedyÅ› Ferrodo we FieÅ›cie i musiaÅ‚em je co 10 tyÅ› zmieniać, a inne jakoÅ› wytrzymywaÅ‚y spokojnie 20 tyÅ›. HamowaÅ‚y może i lepiej ale musiaÅ‚em je co 1 msc zmieniać, szok |
jak to przeczytałem byłem w szoku co 20 tys max to wymieniam tarcze z przodu zawsze zdaze je pokrzywic z tyłu raz (ale tu ja przesadziłem ) klocki jeszcze nigdy nie starczyły mi na 10 tys jak Wy to robicie ?
Miki - 2004-08-04, 09:23
| sancho napisa³/a: | | klocki jeszcze nigdy nie starczyÅ‚y mi na 10 tys jak Wy to robicie ? |
Jak to jak??? Poprostu nie jeździmy z noga na hamulcu z mojej jazdy wiekszośc przypada na miasto a czesto jezdze od świateł do świateł troche szybciej niż inni. Więc albo masz zawsze jakiś szajs nie klocki albo jeździsz z noga na hamulcu
Dla niewtajemniczonych : Wczesne i delikatne hamowanie nie ma nic wspólnego z oszczędzaniem hamulców!!! Jest dokładnie na odwrót -- lepiej hamować poźniej i mocniej bo wtedy klocki mają krótszy kontakt z tarczami. Czyli wolniej sie nagrzewają i mogą szybciej oddać ciepło niż tocząc sie 100metrów do świateł z lekko wciśniętym hamulcem, bo cvzerwone się pali!!! ...czy jakos tak...
PepiS - 2004-08-04, 09:53
Kurde nie wiem jak to zrobilem ale mi klocki w e30 wytrzymaly 45tysi Dodam ze byly to oryginalne BMW a dokladnie nie wiem kto je robi
ScOOti - 2004-08-04, 12:25
| Cytat: | | jak to przeczytałem byłem w szoku co 20 tys max to wymieniam tarcze z przodu zawsze zdaze je pokrzywic z tyłu raz (ale tu ja przesadziłem ) klocki jeszcze nigdy nie starczyły mi na 10 tys jak Wy to robicie ? |
Ja swoja beemka zrobilem okolo 40 tys i dwa razy klocki wymienialem tarcze ani razu nie zmienialem. (ale juz mysle nad zmiana tarcz)
Tylne zmienialem raz.
|
|