| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - [Podatki] PCC1 i wspolwlasnosc
korba - 2006-06-06, 10:27 Temat postu: [Podatki] PCC1 i wspolwlasnosc Poprzedni wlasniciel mial wspolwlasnosc auta z zona. I teraz pytanie czyje dane oprocz swoich mam wpisac na PCC1 ? Zalacznik PCC1A mam wypelniony z danymi wszystkich stron, ale jezeli chodzi o PCC1 to widze dwie opcje:
a. wpisac tylko swoje dane
b. wybrac sobie losowo meza albo zone i wpisac jego dane, bo nie da sie wpisac trzech osob.
Moze mi ktos to rozjasnic?
duchPW - 2006-06-06, 10:29
wybierz sobie losowo jednego ze współwłaścicieli, a drugiego na pcc1a - nie ma to znaczenia
korba - 2006-06-06, 10:44
Bah, ale ja mam dwoje na pcc1a! Czyli formularz do wypelnienia od nowa?
Adi - 2006-06-06, 10:46
Na PCC1 Ty i jedna ze stron transakcji a na PCC1A współwłaściciel
duchPW - 2006-06-06, 11:12
przed sekundą upewniłem się u koleżanki, która się tym zajmuje, a więc:
na PCC1 jest kupujący (jeśli jest 1 - tak jak w Twoim przypadku) i sprzedający - jeśli jest więcej współwłaścicieli, to dobrza, żeby na PPC1 był ten, który jest w dowodzie, a pozostali na PCC1A - dla urzędu skarbowego kolejność nie ma znaczenia, natomiast koleżanka nie jest pewna jak podejdzie do tego wydział komunikacji - jeśli jednak wypełnisz deklarację jak napiałem, to nie będziesz miał z tego powodu problemów w żadnym z urzędów
niestety musisz wypełnic deklarację jeszcze raz
cenę wpisz dopiero w urzędzie skarbowym po konsultacji z panią z okienka - ot taka dobra rada z praktyki
Adi - 2006-06-06, 11:26
w Wydziale Komunikacji pokazujesz tylko kwitek ze skarbówki, że podatek zapłaciłeś i tyle także dla nich nie ma to kompletnie żadnego znaczenia jaka jest kolejność na drukach PCC1
korba - 2006-06-06, 11:29
Bardzo dziekuje panowie!
|
|