BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Ciekwawy obiaw ???

Vindevil - 2006-05-16, 21:55
Temat postu: Ciekwawy obiaw ???
Witam.

Jak w temacie , tyczy się ruszania. Z samochodem wszystko w pożądku , ale ... kiedy się zatrzymuję np. na swiatłach i troszkę samochód postoii robi się tak jakby przerwa w .... trudno wytłumaczyć ... dopływie paliwa , braku iskry itp. Samochodem szarpnie , ale nie gaśnie i samochód normalnie jedzie . Przestaje ekonomzer działać , choć nie zawsze. Nie dzieję się to często i nie jest to tak bardzo denerwujące ale czy ktoś spotkał się z takim problemem - w końcu to jakaś awaria ?!? Czy wina może być w niskim sprężaniu ma 2 cylindrze (8 bar.)

adrian e30 - 2006-05-16, 22:51

a czy przypadkiem strzalu gazu ost nie miales, jezeli tak to mozesi eprzeplywkamprzyciela??
duchX - 2006-05-17, 07:55

identyczny objaw mialem przy uszkodzonej kopulce przy czym ja mam chip'a na serii jezdzilo prawie normalnie tzn nie gaslo nie szarpalo po zatrzymaniu auta sprawdz wszystko co odpowiada za WN
Vindevil - 2006-05-17, 23:09

Myślę jeszcze że może coś z cewką, jej nie sprawdzałem. Faktem że z wykształcenia jestem elektronikiem i z praktyki wiem że cewki raczej żadko ulegają awarii ale ulegają.... Kopułka, przewody, swiece nowe. Na poprzednich kablach i kopułce to w ogóle awaria. A strzały z gazu to raczej normalka przy nieszczelnych zaworach ssących - jak wspominałem mam cieńkie sprężanie na 2 i 3 cylindrze. A kolejno 1-11bar , 2-8bar , 3-9bar , 4-10,5bar więc z takim stanem żeczy napewno wiąże się remont głowicy i może to jest przyczyną takiego stanu żeczy. Co sądzicie?
duchX - 2006-05-17, 23:26

na 99% nie jest to przyczyn a palec tez wymieniels ?? ?
Vindevil - 2006-05-17, 23:53

Łącznie z palcem. A co myślisz o cewce?
duchX - 2006-05-18, 08:03

mysle ze male prawdopodobienstwo ?? ? mam jeszcze jeden pomysl spotkalem sie juz z tym ale nie wiem czy akurat u Ciebie moze tak byc sprawdz czy masz mocno dokrecona srubke przy kielichu amortyzatora od masy i czy wogole ktoras ze srobek od masy do silnika sie nie poluzowala zasniedziala
Vindevil - 2006-05-19, 15:45

No w sumie masa to ważna sprawa, a u mnie jest troszkę lipna. Zrobię nowy kabel i dam znać co wyszło.
Maciek e36 - 2006-05-19, 22:29

Witam taki sam problem miałem z firmową cytryną, jechała normalnie i nagle szarpała i gasła, przeważnie przy hamowaniu problem tkwił w przewodzie masy Pozdro
duchX - 2006-05-20, 07:59

i co sprawdziles ?? ??
Vindevil - 2006-05-20, 18:40

Miałem mieć dziś drugą zmianę w pracy, ale coś dziecko jest chore i zostałem w domu. Jak zaprasuję nową masę to dam znać.
Lord Lukasz - 2006-05-20, 20:03

Masa ważna sprawa, mi przez nią rozrusznik nie chciał kręcić, kupiłem tasiemke nową za 5zł i wszysko ładnie chodzi,
ArtiBig - 2006-05-21, 20:24

ja sie przyłacze mam podobna dziure w mocy ale tylko jak auto zimne lub dłuzej postoi to czasami przy ruszaniu obroty spadna i niechce ciagnąc odpuszcze gaz obroty sie ustabilizuja i normalnie idzie

na gazie tego nie ma tylko na benzynie wiec układ zapłonowy bym wykluczył tak samo cos w dolocie odpada

moze który wtrysk sie przycina albo jakis regulator sproboje filtr paliwa zmienic bo dawno nie ruszany

Vindevil - 2006-05-22, 12:02

Faktycznie, to może być niewydolna pompa paliwa lub regulator ciśnienia zacinający się. Zerknij jeszcze na sonde lamda czy nie jest powieszona.
duchX - 2006-05-22, 18:11

Vindevil a u ciebie jak sprawdziles juz czy nie ?? ??
Vindevil - 2006-05-22, 20:43

Dziś idę na noc i zrobię sobie nową. Jak rano pośpię to założe i dam znać jakie efekty.
Dzień po:
Wymieniłem linkę masy na kabel 35^2 i poprawy raczej nie widać, ale odczówalne jest lepsze odpalanie.