| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E30 spoiler MTII jak odkrecic?
sebo - 2006-05-13, 16:03 Temat postu: E30 spoiler MTII jak odkrecic? witam
mam taki problem chce sciagnac spoiler MTII z klapy spoiler mocowany przynajmniej u mnie jest na nakretkach plastikowych 10 oczywiscie kluczami nasadowymi nie da sie tego odkrecic bo plastik miekki i sie "obmyka" tam gdzie wieksze otwory w klapie od spodu probowalem kombinerkami da sie jako tako jedna puscila druga niechciala itd moje pytanie jest takie czy ktos ma jakis patent na odkrecenie tego lub czy kiedys juz odkrecal jakimis nietypowymi metodami?
318isowicz - 2006-05-13, 16:42
witam
próbój nasadowym 10 u mnie bezproblemu poszlo ja mam isa i mam też przykręcone coś takiego tzn już niemam dasz rade niema jakiś specjalnych sposobów musisz kombinować i dasz rade . próbój wd 40 polać .
duchPW - 2006-05-13, 17:11
ja u siebie też zdejmowałem
tych śrub i nakrętek powinno być tam więcej - 6 lub 8 (już nie pamietam), a plastikowe nakrętki powinny zejść "pod naporem" kombinerek - ewentualnie dobra była by żabka do hydrauliki - muszą zejść - przeżież zardzewieć nie mogły - więc tylko na siłę
jeśli zamiast spojlera MTII chcesz założyć mały spojlerek, to zwróć uwagę na ilość śrub, bo nie pamiętam czy nie jest inna
BARABUS - 2006-05-13, 18:34
... a po co ty to ściągasz tak wogóle przeciez tam inny nie pasuje spoiler... jak widze te inne dziwadła to mnie się słabo robi to jest klasyka... muzyka dla oczu
sebo - 2006-05-13, 19:33
zalozylem heckspoiler oryginalny gumowy taki jak ty masz a nie zadne dziwadla niestety ale spoiler na klapie mtII jak dla mnie jest ciut za duzy niesetety nie dalo sie kombinerkami a ni nasadka 3 srubki musialy zostac zniszczone nie daly sie niczym ruszyc a ilosc srub jest identyczna tyle ze w mtII sa jeszcze te boczne po 2 szt
dzieki za wskazowki
duchPW - 2006-05-13, 19:41
trochę OT, ale ja zrobiłem to samo - moim zdaniem ten duży spojler jest nieco ... za duży
teraz musisz coś zrobić ze sprężyną klapy, bo w mtechniku jest mocniejsza - musi podnieść wielki spojler, więc albo ją poluzujesz (wymiana wydaje mi się niepotrzebna), albo tak jak ja (z lenistwa) będziesz przytrzymywał klapę bagażnika ręką przy otwieraniu - inaczej będzie ostro odskakiwać
sebo - 2006-05-14, 11:55
wiem własnie mam sprężyne ze starej klapy ale nie wiem czy nie będę uskuteczniał twojej metody bo już mi sie niechce jej wkładać bo klapa faktycznie strzela jak szalona aha jeszcze pytanko pioter do ciebie jak sciągnołeś spojler , to miałeś takie łuki na klapie(lakierze) wygniecione podstawka spoilera? Zastanawiam się czy samo polerowanie je usunie?
duchPW - 2006-05-14, 13:11
ja wymieniłem całą klapę, bo akurat trafił mi się dobry egzemplarz w tym samym kolorze z małym spojlerem, a stara była zniszczona i zardzewiała - wywaliłem ją do śmieci, więc Ci nie odpowiem, ale na bagażniku zostały mi ślady po spojlerze
spojler odkręcałem, żeby go sprzedać
RoboCop - 2006-05-14, 13:24
jak ktoś ma taki spoiler do wywalenia to chętnie wezmę (zapłace za przesyłkę ) bo kolekcjnuje tylnie spoilery...
|
|