BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - VIN

Solveig - 2006-04-29, 14:41
Temat postu: VIN
sluchajcie mam pytanie czy jest jakas stronka gdze po nr VIN albo innym mozna stwierdzic z jakim wyposarzeniem beemka wyjechala z fabryki?? bo ten u nas w niezbedniku podeje tylko ogolne info
webretti - 2006-04-29, 15:04
Temat postu: Re: VIN
Solveig napisa³/a:
sluchajcie mam pytanie czy jest jakas stronka gdze po nr VIN albo innym mozna stwierdzic z jakim wyposarzeniem beemka wyjechala z fabryki?? bo ten u nas w niezbedniku podeje tylko ogolne info

W każdym serwisie i salonie ASO BMW sprawdzą ci po numerze VIN w komputerze w systemie serwisowym, a nowsze modele wystarczy, że dasz im kluczyk od stacyjki (o ile jest oryginał) i nawet przebieg oryginalny sprawdzą
:mrgreen: usługa darmowa, przynajmniej w ASO FOTA BMW w Gdyni :mrgreen:

Solveig - 2006-04-29, 15:11

a no to super dzieki ja mam zaraz obok siebie Fote i serwis bmw
misza - 2006-04-29, 17:41

http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi hmm?
jaqub - 2006-04-29, 19:44

misza napisa³/a:

wyszlo ze mam e31 850Ci z silnikiem m70 i automatem... ale moja e36 to szczepan :D
hehehe cos jest nie tak z tym VIN dekoderem ja wpisalem 7 cyfer liczb po WBA...

webretti - 2006-04-29, 20:33

jaqub napisa³/a:
misza napisa³/a:

wyszlo ze mam e31 850Ci z silnikiem m70 i automatem... ale moja e36 to szczepan :D
hehehe cos jest nie tak z tym VIN dekoderem ja wpisalem 7 cyfer liczb po WBA...

u mnie wszystko się zgadza :mrgreen: a jeśli było by coś dziwnego, to znaczyło by że program jest walnięty, bo ja swojego sprawdzałem w ASO BMW i wszystko gra jak ta lala :mrgreen:

P.S. Jaqub wpisz 7 ostatnich cyfr....u mnie jest np tak EB00000*
*gdzie 0 oznacza jakąś konkretną cyfre oczywiście :lol: :mrgreen:

jaqub - 2006-04-29, 22:26

spox... zgadza sie :)
pomylilem sieg bo w opisie wiazdki byly na w srodku a nie na koncu
:D

czyli moje autko to nie AZ taki szczepan :D

Bruner - 2006-04-30, 13:50

misza napisa³/a:

Tutaj tez nie ma wyposazenia, tylko tyle ze sa ilosci plynow. Jest wogole mozliwosc sprawdzenia wyposazenia po VIN-ie?

misza - 2006-04-30, 13:54

Bruner napisa³/a:
misza napisa³/a:

Tutaj tez nie ma wyposazenia, tylko tyle ze sa ilosci plynow. Jest wogole mozliwosc sprawdzenia wyposazenia po VIN-ie?

chyba raczej nie, zapewne tylko w serwisie mozna to sprawdzic ale kiedys wpisalem na pale jakies vin i wyszlo tegoo duzoo ale nei pamietam zeby tam bylo wyposazenie

webretti - 2006-04-30, 14:05

jak ja sprawdzałem swoją w ASO BMW, to powiedzieli mi dokładnie na jakim wyposażeniu było, czyli, jaki miał komp pokładowy, czy okrojony, czy rozszerzony, czy listewki były chrom czy też może shadow line, tak więc troche tego było :mrgreen: ale nie za wiele, a jeszcze pamietam ze wyszlo ze na skorach i podgrzewane fotele przednie, wiec sie wszystko i tak zgadzało :mrgreen:
LUKAS - 2006-04-30, 14:13

Takie dane dotycza rozumiem wyposazenia jakie mialo auto wyjezdzajace z fabryki...

A co jesli ktos np u nas w Polsce powie w salonie ze hchce tÄ… beemke ktora juz jest w salonie z max jakims dodatkowym wyposazeniem to co doposaza mu jÄ… i zmiany wpisza do ogolnego rejestru VIN ?? Czy zostanie bez zmian :?:

ChriS - 2006-04-30, 14:25

Chyba zostanie bez zmian(nie będą dopisywać). Ja dostałem wydruk w ASO i było na liście to co powinno być,ale nie było tego co szwab sobie dołożył później.
webretti - 2006-04-30, 15:24

Jest tylko to co auto posiada wyjeżdżając z fabryki, a wiadomo ze każdy model inaczej jest wyposażony, natomiast to co później klient w salonie sobie zaśpiewa to juz inna bajka :wink:
Gepard - 2006-04-30, 15:53

W ASO Fus sprawdzalem swoje e28 i wszystko sie zgadzalo podali mi nawet kolor tapicerki itd niestety nie udalo mi sie znalesc takiej stronki w necie co by podawala wyposarzenie w Aso lacza sie z serwerem bmw w niemczech i wszystkie info bylo po niemiecku .
LUKAS - 2006-04-30, 15:54

Czy takie info cos kosztuje :?:
ChriS - 2006-04-30, 16:07

Moje info z ASO było po niemiecku i po angielsku i nic nie kosztowało.Pan z obsługi tylko pogratulował wyposażenia.
webretti - 2006-04-30, 17:38

ChriS napisa³/a:
Moje info z ASO było po niemiecku i po angielsku i nic nie kosztowało.Pan z obsługi tylko pogratulował wyposażenia.

Mi tez :mrgreen: i jeszcze ładnie przetłumaczył z niemieckiego na polski w 5 sec. :mrgreen: i nic nie chciał w zamian, tylko popatrzec z bliska na moje śliczne autko :lol: 8) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ChriS - 2006-04-30, 18:06

Można powiedzieć,że się znają na samochodach :wink:
Najbardziej rozbawiła mnie pozycja "bez oznaczeń modelu"-czyli bez znaczka 325i na klapie z tyłu.

LUKAS - 2006-04-30, 18:08

ChriS napisa³/a:
Można powiedzieć,że się znają na samochodach :wink:
Najbardziej rozbawiła mnie pozycja "bez oznaczeń modelu"-czyli bez znaczka 325i na klapie z tyłu.

Cicho ciemni RULES :twisted:

webretti - 2006-04-30, 18:12

podobno (tak słyszałem), za brak oznaczeń modelu, brak śmigiełek na maskach, trzeba było dopłacać extra przy zakupie auta w salonie :? czy to prawda :?:
LUKAS - 2006-04-30, 18:18

webretti napisa³/a:
podobno (tak słyszałem), za brak oznaczeń modelu, brak śmigiełek na maskach, trzeba

Śmigiełka to zawsze były, jedynie oznaczen modelu niebylo.

oxstyle - 2006-04-30, 18:47

U mnie sie wszystko zgadza wedlug stronki , jedynie cos przy dacie sie nie zgadza 2 miesiace roznicy mam wdlugow VIN w papierach inaczej , a na stronce inaczej :roll:
LUKAS - 2006-04-30, 18:50

Na stronce jest podana data produkcji a ty masz date pierwszej rejestracji inna... pozniejsza

oxstyle - 2006-04-30, 19:10

LUKAS napisa³/a:
Na stronce jest podana data produkcji a ty masz date pierwszej rejestracji inna... pozniejsza

Jeju faktycznie :roll: <glupek>

LUKAS - 2006-04-30, 19:12

Nie głupek, poprostu gapa ;)
KAMILOS - 2006-05-05, 00:44

Znalazłem stronkę VIN CHECKER