BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Sondaże - Czy jestes za wprowadzeniem kultury wypowiedzi na forum????

BADYL - 2006-04-28, 12:20
Temat postu: Czy jestes za wprowadzeniem kultury wypowiedzi na forum????
Tak jak w temacie - bez zbędnej dyskucji.
duchPW - 2006-04-28, 15:00
Temat postu: ...
a jak zamierzasz to osiągnąć, to Ci powiem czy jestem za czy przeciw

poza tym uważam, że na forum jest już kultura wypowiedzi, więc nie trzeba jej wprowadzać - aż sie boję takich posunięć, bo prowadzą do zaostrzania cenzury - sądzę, że obecne uprawnienia moderatorów są wystarczające do utrzymania odpowiedniego poziomu kultury

więc bez przedstawienia konkretów - ja jestem przeciw

BTW - uważam, że taka dykusja nie jest zbędna, bo pytanie, które zadałeś, choć na pewno ma pozytywne podłoże, zostało zadane zbyt ogólnie i tak na prawdę cholera wie o co Ci chodzi :roll:

[ Dodano: Pią Kwi 28, 2006 15:02 ]
widzę, że przede mną wcisnęło już guzik 19 osób ( w tym pewnie kirek) - na jakiej podstawie oparliście swoją decyzję? - coś mi się wydaje, że albo nie była ona zbytnio przemyślana, albo wiecie coś czego tu nie napisano

Bajka - 2006-04-28, 15:18

tak jak Piotruś już wcześniej chciałam zapytać, czym jest kultura wypowiedzi?
taka ankieta, jeśli nie jest wyjaśnione pytanie jest pozbawiona sensu, a wyniki, które da w żaden sposób nie będą reprezentatywne...

korzuch - 2006-04-28, 15:21

yo!
Wypowiedz rolnika w sprawie tej piątki w naszych smigiełkach nim dostał ostrzezenie centralnie pojechał po wszystkich :?
pozdro

Łukasz - 2006-04-28, 15:26

korzuch napisa/a:
yo!
Wypowiedz rolnika w sprawie tej piątki w naszych smigiełkach nim dostał ostrzezenie centralnie pojechał po wszystkich :?
pozdro

YES, chodzi o wypowiedzi np. a la rolnik

webretti - 2006-04-28, 15:29

Łukasz napisa/a:
korzuch napisa/a:
yo!
pozdro

YES, chodzi o wypowiedzi np. a la rolnik

jeśli o to chodzi, to ja równiez jestem ZA, Yo 3xTAK :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Pscolka - 2006-04-28, 15:48

A mialo byc bez zbednych komentarzy hehehe

Jak ktos nie wie co to jest kultura wypowiedzi to nie powinien sie wypowiadac i tyle.
Czytacie forum a zadajecie takie dziwne pytania... przeciez juz byla rozmowa na ten temat.
Chodzi o nie obrazanie i nie wyzywanie sie na forum przez userow i o ile dobrze pamietam zastepowanie brzydkich :twisted: wyrazow jakims smiesznym slowem :mrgreen:
Ja uwazam osobiscie ze to jest bardzo dobry pomysl.

pozdrawiam
Pscolka

Bajka - 2006-04-28, 16:15

Pscolka napisa/a:

Czytacie forum a zadajecie takie dziwne pytania...

... bo mamy prawo do zadawania takich pytań!

Nie jestem pewna, czy dla kirka pojęcie "kultura wypowiedzi" będą oznaczać to dokładnie to samo co dla mnie, dlatego mam prawo się zapytać! a jeśli ktoś nie wie, czym jest kultura wypowiedzi tym bardziej powinno mu zostać to wyjaśnione!

i tak jak pisze Piotrek - warto byłoby poznać metody, które zostaną użyte do wprowadzenia tejże kultury...

z wyżej wymienionych powodów o wypowiedź proszę Kirka albo którąś "władczą" osobę!

KWKPiotr - 2006-04-28, 19:47

Właściwie to ja jestem przeciwnikiem wprowadzania jakiejś drastycznej cezury i musztrowania każdego. Niewątpliwie jednak temperowanie niektórych zapalczywych lub obraźliwych wypowiedzi jest potrzebne.
Wydaje mi się że Nasze Forum nie stoi źle pod tym względem a mechanizmy na nim wypracowane działają.....
Jeżeli Moderatorzy chcą w pewnych sytuacjach działać ostrzej - ich prawo - zaufajmy im i nie powołujmy forumowej policji bo chyba jest zbędna.
A jeśli trafi do nas jakaś przypadkowa osoba która chce błysnąć i nie potrafi dostosowac się to oczywiście trzeba ją "nagradzać" a w skrajnym przypadku usuwać.

/Pozdrówka.

Menel - 2006-04-28, 22:17

wezcie przyklad ze mnie :wink: mam juz 2 ostrzezenia i serio czasami musze sie bardzo powstrzymywac wiec to co jest teraz na forum czyli system ostrzezen napewno wystarczy bo ile jeszcze taki dzieciak jak "rolnik" cos glupiego napisze? tylko raz i wypad z baru :lol: chcialem mu cos odpisac ale mam juz za dlugi ten czerwony paseczek .jak bym go nie mial to by poszla ladna wiazanka 8) i do trzech razy sztuka 8)
webretti - 2006-04-28, 22:28

Menel, użyj swojego pieska z avatarka :mrgreen:
Menel - 2006-04-28, 22:41

ciiiiiii..ja juz nic nie moge pisac bo zaraz dostane 3 ostrzezenie i co? i ban :? wiec gdzie indziej chodz porobimy OT 8)
webretti - 2006-04-28, 22:45

menel napisa/a:
ciiiiiii..ja juz nic nie moge pisac bo zaraz dostane 3 ostrzezenie i co? i ban :? wiec gdzie indziej chodz porobimy OT 8)

PANIE PREZESIE wnoszę o utworzenie specjalnego działu pod tytułem TU MOŻEMY SOBIE NAWRZUCAĆ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kto jest za, łapki w górę :mrgreen:

Piotrek - 2006-04-28, 23:01

Jacek a po co te krzyki? :D rolnik brzydko napisał a ja nie bede go upominał iles razy z rzędu ,dostał ostrzezenie i widze ze póki co chłopak nie bluzni :D
Menel - 2006-04-28, 23:40

no i o to chodzi aby ukrocic mu raczki :wink: teraz juz bedzie sadze bardziej kulturalny.trzeba mu tego bylo i juz. wiec to co jest teraz chyba nam wystarczy...
werbetti, chetnie raczki bym podniosl do twojego zapytania ale mi juz ukrocili je kiedys i nie moge wyzej podniesc :lol: :lol: :lol:

webretti - 2006-04-28, 23:41

Menel, załatwiłem z prezesem dział TU MOŻECIE SOBIE NAWRZUCAĆ :mrgreen: tak na 50%, tak myślę, zobaczymy co postanowią na zebraniu :mrgreen: :lol: 8) i wtedy damy czadu hehehe :mrgreen:
BADYL - 2006-04-28, 23:42

menel napisa/a:
no i o to chodzi aby ukrocic mu raczki :wink: teraz juz bedzie sadze bardziej kulturalny.trzeba mu tego bylo i juz. wiec to co jest teraz chyba nam wystarczy...
werbetti, chetnie raczki bym podniosl do twojego zapytania ale mi juz ukrocili je kiedys i nie moge wyzej podniesc :lol: :lol: :lol:

Los Menellos 100 dni po otrzymaniu ostrzezenia - ono znika :P :P:P:P.

A co do kultury wypowiedzi chodz mi o dawanie ostrzezen ludziom co pisza ku..... chu... piz *(&69769763 4 i inne dziwne znaczki.

webretti - 2006-04-28, 23:44

kirek napisa/a:

Los Menellos 100 dni po otrzymaniu ostrzezenia - ono znika :P :P:P:P.

A co do kultury wypowiedzi chodz mi o dawanie ostrzezen ludziom co pisza ku..... chu... piz *(&69769763 4 i inne dziwne znaczki.

hihihi i kto tu mi daje przykład na gygy :?: :mrgreen: ciii zaraz dostane nadprogramowego zonka :mrgreen: :wink:

kamil.k - 2006-04-29, 21:21

jestem jak najbardziej za ... ale jestem tez za karaniem osob ktore robia balagan
na forum np. webretti - chcesz sobie popisac to na czaterie :lol:

Menel - 2006-04-29, 21:26

Cytat:

Los Menellos 100 dni po otrzymaniu ostrzezenia - ono znika .

uuu to lipa. to znaczy ze nie dlugo bede mial krotszego ... :lol: czerwonego paseczka ? :lol:

webretti - 2006-04-29, 21:30

kamil.k napisa/a:
jestem jak najbardziej za ... ale jestem tez za karaniem osob ktore robia balagan
na forum np. webretti - chcesz sobie popisac to na czaterie :lol:

do czego pijesz :?: :twisted:

Blazer - 2006-04-29, 21:55

Jestem zdecydowanie ZA 3XTAK. Dość "chamstwa i drobno mieszczaństwa" :lol:
Nie ma co robić lipy z pożądnego forum.
Pzdr :twisted:

sesil - 2006-04-30, 19:35

ja jestem zdecydowanie przeciw cenzurze, system ostrzezen jest ok

zreszta nie jestesmy dziecmi i raczej kontrolujemy swoje klawiatury :wink:
choc zawsze znajdzie sie czarna owca...

duchX - 2006-04-30, 20:28

jestem za tylko niech najpierw moderator danego dzilau zacznie czytac co sie dzieje i wyrzucac zbedne odpowiedzi co by nie robic niepotrezbnego dymu prowokatorzy sie zawsze znajda nawet nieswiadomie
MrKrYH_e34 - 2006-05-01, 11:41

Ja tez jestem za qltura .. choc czasem kawal na humorku bez jakiegos tam $%#% jest bez sensu i przymykam na to oko .. lecz jesli chodzi o wypowiedzi w innych tematach .. lub bluzganie na kogos to jestem calkowicie za karaniem czy upominaniem takich ludzi!!!

Jesli ktos chce miec odrebne działy gdzie mozna przeklinac to jak najbardziej jestem za tym aby poszedl na czaterie, czy gdzies tam gdzie sobie z ludzmi na jego poziomie poklika ..

Ja predzej bylbym za zrobieniem na oftopiq dzialu w ktorym wpisywane by bylo to co nie jest zwiazane z tematyka BMW .. bo porobilo sie tego troszke .. ale to jakby odrębny temat pozdro

KotSylwester - 2006-05-03, 00:09

Ja jestem całkowicie za wprowadzeniem kultury. Nie rozumiem tych , którym to przeszkadza. To nie gg ani rozmowy pod blokiem. To publiczne forum fanó BMW. Podobno mamy walczyć ze stereotypem dresiarza w BMW.

Nie rozumiem jaki problem jest nie pisać k... ch... pier...?? hehe Jak do mamy umiesz nie mówić, jak do nauczyciela, wykładowcy umiesz, to i na forum się naucz. :mrgreen: A skoro do mamy tak mówisz i do pozostałych, tzn że jesteś dresem z BMW :mrgreen: i dostaniesz pare ostrzeżeń i bana.

Co do trekstu że nie jestesmy dziećmi i umiemey się hamować - tu akurat bym polemizował...

MrKryh - dział humorek to co innego:)

Xeon - modereator, niech kasuje i od razu, jak za późno bo wypowiedz dalsze tracą sens, niech edytuje i ostrzeżenie.

Co do gg i rozmow na żywo - to już inna historia, każdy niech sobie robi co chce.

Pozdro

Skorpionka - 2006-05-04, 11:17

Oczywiście jestem za wprowadzeniem kultury wypowiedzi na forum.
webretti - 2006-05-06, 14:17

rolnik napisa/a:
alescie mnie pojechali :mrgreen: :mrgreen: :lol: Niech bedzie ta kultura na forum :mrgreen:

rolnik, nikt chyba nic do Ciebie nie ma, ale jeśli zaraz po zalogowaniu zaczynasz jechać po innych to nie dziw się reakcji ostrej :mrgreen: a tak na poważnie to, jeśli juz posiedzisz tutaj trochę czasu to sam wyczujesz tutejszy klimat i nie będzie podstaw do dawania ostrzeżeń. Na koniec powiem tylko tyle: Twoja poprawa jest pozytywna, więc aby tak dalej i trzymaj się :wink: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: 8) :mrgreen:

EDIT:
po przeczytaniu innej Twojej wypowiedzi musze się wycofać z moich w/w słów na Twój temat, no ale cóż , w końcu pseudo też wiele mówi o człowieku i nie mam zamiaru się znów z Tobą wdawać w dyskusję, top jest poniżej mojej godności, a do Twojego poziomu nie będę się zniżał.................

KotSylwester - 2006-05-14, 10:14

Ankieta zakończona, czekamy na wnioski, planowane zmiany, może jakaś mała dyskusja o szczegółach dotyczących zmian.. postanowienia i plan akcji.

Pozdrawiam

KotSylwester - 2006-05-14, 18:20

Dareczku 1060? A ile użytkowników zajrzało na forum od początku do końca ankiety? ilu z nich dopiero się rejestrowało, a ilu z nich bywa tu raz na miesiąc np. dać ogłoszenie;)

Pzodrawiam