BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] arczi e30 ->> 316

Arczi e30 - 2006-04-14, 19:17
Temat postu: [E30] arczi e30 ->> 316
Witam!
Przedstawiam swoja beemke 316 z 1984r 90KM na gazniku ....
Moja beemka jest w 100% fabryczna nie posiada żadnych szpecących dodatków ...
Jedyne co sie w niej zmieniło po kupnie to koła ... na Alpina look R15 7,5" 195/45 ...
Planuje ja obnizyc max 40mm z racji tego ze modele z silnikami 4-cylindrowymi sa bardzo wysokie, przynajmniej jak na mnie ....
Beemka pozostanie w stanie fabrycznym planuje dodac jej tylko przednie lampy Black Hella + tylnie in-pro ( dymione, fioletowe ) wraz z kierunkami ...

Audio : raczej tylko do słuchania Kenwood KMD-PS971R 45Wx4 MD + głosniki Kenwood 110W 100mm ...

Kaczor - 2006-04-14, 19:28

Bardzo ładna.

Gleba będzie zarąbiście wyglądała... :mrgreen:
Bardzo fajnie wygląda e30 na wąskiej lampie z usadzonym zawiasem.

Felgi siadłby jeszcze BBS-y RS-y :shock: :mrgreen:
Diopiero by wyglądała :D

Będzie cult style BMW e30 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

525 e_39__ - 2006-04-14, 19:48

i to sie nazywa klasyka!! Wąska lampa i zero współczesnego tuningu
Sobek - 2006-04-14, 20:19

Ładny klasyk tak trzymac 8)
Lord Lukasz - 2006-04-14, 20:50

Moją jak kupiłem to też było to seryjne 316 na gaźniku , tez 84r. niewiele z tego zostało :D jak sie jeździ z silnikiem gaźnikowym w bmw bo mój umarł w drodze do domu i już nie ożył więc włożyłem 1.8i i.
Dee Jay - 2006-04-14, 21:29

Mi się nie podoba. Z chęcią widziałbym wlot ala EVO i ospojlerowanie monster :mrgreen:
A poważnie to świetnie, że są nadal fani klasyki. :wink:

Tomek3er - 2006-04-14, 22:11

Super fajny kalsyk, gleba bedzie bardzo fajnie wyglądać... jaki reszta planów jak najbardziej zacne... :D
Arczi e30 - 2006-04-14, 22:30

zdjęcia są dość kiepskiej jakości i nieodzwieciedlaja jej stanu faktycznego, ktory jest dużo lepszy ....

co do utrzymania to winny jest jakies niemiec ktory byl jej jedynym wlascicielem przez 21 lat .... ja jestem 3 ale 2-gi wlasciciel ja tylko sprowadził ....

co do słów lorda łukasza .... nie byłem skłonny ku gaznikowi ... z tym ze ten silnik przeszedł remont generalny przy przebiegu 145tys w 2001r w serwisie w niemczech :wink: teraz ma 172tys przebiegu ... a do 2004r była servisowana i podejrzewam ze garazowana bo jej jedynym mankamentem jest pare miejsc po uderzeniach kamieniami ...

co do planów to żadnych fajerwerków nie bedzie ... żadnych spojlerów itp. tylko delikatne obnizenie, ciemne lampy, bede stopniowo tez dodawal wyposazenie ... bo beemka jest troche goła ... poza szyberdachem nic niema :evil:

Sosen - 2006-04-15, 08:46

Piękna berta, od razu mi się przypomniała moja 316 '85 na gaźniku 2BE i skrzynce 4-ro biegowej. Super-auto śmigało fajnie i paliło 10 litrów szamba hehe.
Menel - 2006-04-15, 09:06

jak juz clasic to jeszcze radio blaupunkta koniecznie.czarne bez swiecidelek z podswietlaniem pomaranczowym..
fil - 2006-04-15, 09:12

ladna klasyczna e30stka..zglebisz ja i juz nic wiecej nie rob :)
Arczi e30 - 2006-04-15, 13:23

menel napisa/a:
jak juz clasic to jeszcze radio blaupunkta koniecznie.czarne bez swiecidelek z podswietlaniem pomaranczowym..

klasyk ale bez przesady .... jezdze tym autem na codzien ... i po pierwsze niemam żadnej kasety w domu :lol: po drugie to jakis powiew nowoczesnosci nie zaszkodzi 8)

Myśle żeby wrzucic ja jeszcze w M-technik I jesli sie takowy trafi ... narazie mam tylni zderzak :wink: ale założe tylko jak bedzie komplet

buni - 2006-04-15, 13:27

wyglada jak off-road :)
Łukasz - 2006-04-15, 13:34

off course :D
Arczi e30 - 2006-04-15, 13:38

Łukasz napisa/a:
off course :D

twoja tez taka była ... z tym że ja założyłem opony o profilu 45 8)

.... ale ale fakt faktem tsza z tym cós zrobić :twisted:

buni - 2006-04-15, 15:01

takie -40/60 byloby wskazane
Kowal - 2006-04-16, 23:50

Ładny klasyk! Ja zmienił lampy przód na black hella, odrestaurował fele, no i oczywiście gleba.
Menel - 2006-04-17, 00:07

black hella troche nie pasi do clasica.
gleba jak najbardzie ale to juz podobno nudne sie robi z moich slow :lol:
a blaupunkt to zwykly,czarny na cd. tyle samo kosztuje a lepiej wyglada i zakladam sie ze lepiej gra od czegos takiego jak masz czyli srebrnego :lol:

piotr323 - 2006-04-17, 09:53

ach te klasyki, super, ale gleba to mus :lol:
widzę oponki :wink:

Arczi e30 - 2006-04-27, 15:42

oponki są lux ... tylko na własnie są tak niskie że -40mm to musi przy nich być mam nadzieje że juz niedlugo bede miał sprezynki + nowe amorki i koncowki bo to w pierwszej kolejności chce wymienić ...

23. 04 . 2006r pierwszy etap dodawania beemce wyposazenia .... na pierwszy plan poszły elektryczne szybki ... oczywiscie orginał ... dodam zdjecia ... z czasu montazu i z efektem koncowym ....

za 2 tyg. montaz OBC I .... i takze zdjecia ...

Wszystko działa .... jestem bardzo zadowolony z szybek .... stopniowo bedzie dodawane nastepne dodatkowe wyposazenie ... po OBC1 planuje elektryczny szyberdach ...

Kylo - 2006-05-28, 21:02

Bardzo ladna bunia 8) jeszcze jakies inne kirunki do przodu i bedzie gYt

Czy ty nie ejstes Arczi z IQ? :wink:

Pawel-e30 - 2006-05-28, 21:04

zawias po prostu tragediaaaaaaaaaa :lol:

zeby byl klasyk to musi byc klasyczne zawieszenie :wink:

Menel - 2006-05-28, 21:16

faktycznie ,zawias nadal tragedia.do takich niskich opon to "ni w pięć ni w dziesięć" :lol:
czasami przydaloby sie przypolerowac wszystkie twoje chromy specjalna pasta zeby to wygladalo jak klasyk.

Arczi e30 - 2006-05-29, 08:36

Kylo napisa/a:

Czy ty nie ejstes Arczi z IQ? :wink:

nie raczej nie, nigdy nie uzywałem IQ .... panowie spokojnie z tym zawiasem .. bedzie -60/40mm ale musze jeszcze kupic amorki i koncowki ... nie bede 2 razy wszystkiego rozbierał :roll: zobaczymy czy wam sie wtedy spodoba :twisted:

Pawel-e30 - 2006-05-29, 08:56

arczi ja nie mowie ze mi sie nie podoba wrecz przeciwnie podoba mi sie i to bardzo tylko, do pelnie szczescia brakuje jej zawiasu :wink:
Arczi e30 - 2006-05-29, 09:03

Pawel-e30 napisa/a:
do pelnie szczescia brakuje jej zawiasu :wink:

Wieeeem o tym ... dlatego napisałem ze jak dostanie zawias bede miał nadzieje ze spodoba sie jeszcze bardziej :wink: z tym ze nie wiem czy -60/40 to nie przeginka ... jezdze nią codzinnie do pracy .. niby nie duzo z 10-12km dzinnie w obie strony .... ale drogi w Płocku sa jak ser szwajcarski .... jak założe nowe amorki i koncowki niechce tego zniszczyc po 3 miesiacach jazdy :evil: i nie wiem czy nie bedzie za nisko........

lagadula - 2006-07-24, 19:15

Nie żebym sie czepiał Arczi ale ta kiera nie była dostepna w 1984 roku :wink:
Łukasz - 2006-07-25, 08:55

Arczi nie daj się z tym zawiasem, niech żyją motorówki!!!! :wink:
Arczi e30 - 2006-07-25, 09:58

Łukasz napisa/a:
Arczi nie daj się z tym zawiasem, niech żyją motorówki!!!! :wink:

Juz nie jest tak wysoko ... w ostatnią niedziele zakładałem nowe sprezynki + nowe elementy zawieszenia takie jak amorki, koncówki drązków i łaczniki ... wszystko oprócz sworzni wachacza gdyz bałem sie ich samemu wybijac ... przez to ze amortyzatory założyłem w sumie seryjne to obnizenie może nie jest bardzo widoczne .. ale na zywo wyglada juz ciekawie ...

- sprezynki to białe Spax-y -40/40

Być może takze opony umniejszaja obnizenie ... bo ich rozmiar to 195/45 ... Felgi na nowy sezon po zimie beda zmieniane na jakies 16-tki wiec rzy rozmiarze 205/50 odleglosc miedzy blotnikiem a oponą dość znacznie sie pomniejszy ...

Zdjecia robione przed chwila bez zadnego przygotowania i dbałosci o detale ..

Jeszcze dziś zostanie przymierzony nowy zderzak przedni wraz z nowymi plastikami z dokładką m-technik I .... za okolo 1,5 tygodnia zostanie pomalowany ...

Przed zimą .. gdzies okolo pazdziernika zostana pomalowane i zabespieczone wszystkie miejsca odprysków lakieru ... a takze zostanie zabespieczona podłoga i progi ...

lagadula napisa/a:
Nie żebym sie czepiał Arczi ale ta kiera nie była dostepna w 1984 roku :wink:

faktycznie nie była .. ale jest skórzana .. i została kupiona za 20zł od kolegi ... wiec seryjna poleciała do piwnicy ...

Zmiany od poprzedniej sesji zdjeciowej to:
- zegary z obrotomierzem
- tylnia kanapa z zagłowkami
- wygłuszenie dodatkowe pod maską tak wygladała na aucie dawcy ... widac puszke filtra .. bo była na silniku 2,4d

Plany na najblizszy miesiac ... lub 2 miesiace
- progi M-technik I
- halogeny ( już są w pudełku trzeba tylko podłaczyc je by działały )

piotr323 - 2006-07-25, 18:22

o kurna ale wygłuszenie super :mrgreen:
a faktycznie jeszcze troche wysoko jest ale to też przez te opony, wiec jak zmienisz może bedzie okie dokie , :lol:

Arczi e30 - 2006-07-25, 20:02

Przed chwilą założyłem zderzak z dokładka M-technik I

Narazie bez halogenów i w kolorze czarnym ... malowanie i halogeny beda wstawione w przyszłym miesiacu ...

Teraz widac ze zderzak nie jest zbyt wysoko nad ziemią ... a dokładnie 12cm nad ziemią ... dla jjednych bedzie to wysoko dla innych nisko ... dla mnie to średnio i tak wystarczy ... przewruceni policjanci maja u mnie pewnie z 6-7cm 8)

BmwRulez - 2006-07-25, 20:22

Arczi nie rzucaj juz nizej samochodu bo bedziesz tego załować. Ja załuje gdy gdzies jade w dalszą trase, po miescie jeszcze da sie przezyc jesli jezdzisz po mału.
Lord Lukasz - 2006-07-26, 16:24

Nie ma nic ładniejszego od wąskiej lampy z m-technikiem, co do wytrzymałości to jestem w szoku, zazwyczaj pod blokiem parkuje tyłem do krawężnika bo przód sie nie mieści, wczoraj zapomniałem sobie i wjechałem przodem tak że aż mi auto przystawiło, myśle sobie pewnie koniec mojego m-tecjnika, wychodze z auta i nawet zadrapania nie ma, wgiął sie do środka i jak wycofałem wyprostowałem sie :D :D :D

Poluj na progi i dokładke tył, ja najdłużej szukałem dokładki na tył :D

Arczi e30 - 2006-07-26, 17:05

Lord Lukasz napisa/a:
Nie ma nic ładniejszego od wąskiej lampy z m-technikiem

Chej Lord ... teraz małe pytanie do ciebie zacząlem sie przygladac twoim zdjeciom na M-techniku ... ty niemasz otworow na halogeny ... masz za to wyciete otwory we wlotach na srodku zderzaka ...

Czy były rózne typu zderzaków M-tech .. troche mi nie pasuja te otwory na halogeny .. wolałbym bez ... z tym ze lepienie ich teraz raczej nie wchodzi w gre ...

lagadula - 2006-07-26, 17:17

Arczi nie chce cie martwić ale powinienes też wyciac otwór na dole dlatego ze (w teori przynajmniej) masz zasłonietą nerkę i powietrze leci na chłodnicę dołem i atrapami kolo lamp.
Arczi e30 - 2006-07-26, 17:39

no faktycznie mam zasłonieta nerke ... masz racje bede musiał wyciac ten otwór
lagadula - 2006-07-26, 17:48

Cudna prawda ?? www.327i.com

Lord Lukasz - 2006-07-26, 21:09

Otwory na chłodnice wycinałem bo tak jak ktoś napisał wyżej lepsze jest chłodzenie, a z otworami na halogen inna historia... m-technik też ma zaślepione otwory i są tylko takie nacięci podobne po tych co są na środku i możne sobie otwory zrobić lub nie, ja kupiłem dokładke z niewyłamanymi otworkami ale była uszkodzona w miejscu gdzie ma być jeden halogen i w tym miejscu była naprawiana i nie dało rady już tam zamontować halogenu więc powiedział lakiernikowi żeby usunął całkowicie ślady na halogeny i efekt jest widoczny poniżej,.

Każdy lakiernik ładnie Ci "zalepi" te otworki tak że nie będzie śladu po nich

Arczi e30 - 2006-07-27, 08:55

Lord Lukasz napisa/a:

ja już znalazlem dokładke wraz ze zderzakiem M-technik I na tyl ... bede ją miał w przyszłym tygodniu :twisted:

Teraz tylko sie zastanawiam czy zderzaki malowac pod kolor auta czy zostawic niklowane :?:

Co do halogenów to zrobie tak jak ty chyba oddam je do zalepienia ... ciezko jest kupic halogeny do waskiej w bdb stanie ...

lagadula - 2006-07-27, 10:49

Dzizes Arczi nie maluj zderzaków !! Proszę Cie !! Co do halogenów - każdy halogen pasuje ale.... mocowania do naszego przedniego pasa (przed wrzesniem 1985 na gume z wlotem na hamulce !! ) są na wagę złota.

http://www.realoem.com/bm...109&hg=63&fg=15

Potrzebny ci jest nr 7 i to tez nie do konca realoem dobrze pokazuje, ponieważ ja w dolnej czesci mocowanie mam na jeden otwór a nie dwa. Natomiast sam halogen pasuje od wszystkich "waskich" - wiem bo przekładałem.

Lord Lukasz - 2006-07-27, 11:35

Ja pomalowalem chrom pod kolor bo listwy boczne mam od shadow i ogólnie zderzak tył miał chromy w średnim stanie.

Halogeny mam kompletne do wąskiej lampy z kompletem mocowań ale jeden ma lustro lekko uszkodzone.

Arczi e30 - 2006-07-27, 12:31

lagadula napisa/a:
Dzizes Arczi nie maluj zderzaków !! Proszę Cie !!

o tym jeszcze pomyśle .. choc szczerze powiem ze M-technik lepiej podoba mi sie ze zderzakami w kolorze nadwozia .. sam zderzak oczywsice jest lepszy w chromie ... jeszcze o tym pomysle

Co do halogenów to pojawia sie problem ...

Mamy tzn. ja, Łord i ty Lagadula starszy tym pochylonego pasa dolnego ... widac nawet po uszku holownicznym jak wyglada ten pas w polaczeniu z M-technikiem ... poprostu jest mocno schowany ...

I teraz pytanie do Lorda czy montowales M-technika z haloganami w swoim pasie ... i jak to wygladało ... bo mysle ze beda ostro schowane ... tak ze nawet ich nie bedzie widac pratycznie ... no chyba ze patrzac z przodu ...

Wysłałem ci priv o halogeny ale najpierw odpowiedz mi jak to wyglało .. jesli takmontowałes lub przymierzałes ...

Lord Lukasz - 2006-07-27, 12:47

NIE MONTOWAłEM HALOGENóW ALE NIE WIEM WLASNIE CZY ICH NIE MOżNA PRZYKRęCIć DO DOKłADKI ? OGóLNIE TAK JAK PISALEM CI NA PRIV, ZALEPIL BYM OTWORY I BęDZIE TEż łADNIE
Arczi e30 - 2006-08-15, 19:27

Witam!

Jako ze praktycznie zdobylem pelnego M-technika I i brakuje mi juz tylko progow to wzielem sie za malowanie ...

Dzis byl wolny dzien ... wiec nie mozna bylo z niego nie skorzystac

Dokladka przod i tyl ... a takze lotka zostaly pomalowane ... w garazowych warunkach, ale przez lakiernika, narazie nic nie bylo polerowane .. zdjecia robione 12h po malowaniu wiec roznice widac ... bo auto nie bylo myte ...

Przednia dokladka wraz ze zderzakiem nie byla problemem, tylnia lotka tak samo juz zalozona narazie przykrecona na 2 srubki bo trzeba jutro zakupic podkladki i delikatnie ja zasilikowowac aby podspod nie dostawala sie woda ...

Problem pojawil sie przy tylnim zderzaku, ktorego spinki metalowe trzymajace listwe ozdobna nie chcialy wspolpracowac ... po dolozeniu dokladki o gr. ok 3mm poprostu byly za krotkie i zderzaczek dopiero jutro bedzie zalozony bo dzis sklepy pozamykane ...

Moze nie wszystko zapiete na ostatni guzik ale nie moglem sie nie podzielic z Wami na forum ... jestem bardzo zadowolony z tego jak to wyszlo ... niestety progow narazie niema ... i puki nie wpadna w łapki to ich nie bedzie ... a ze to nie chleb powszedni to wiadomo ze ciezko dostac takie rzeczy ,,,,

Dość gledzenia oto zdjecia prosze o jakies opinie ... jak zwykle wszystko psuje przeswit ... oponki 195/45 R15 sa niestety nie wybaczalne jesli chodzi o glebe ... w przyszlym sezonie bedzie felga R16 i oponki mysle 205/50 i przeswit bedzie mniejszy

[/list]

ChriS - 2006-08-15, 20:01

Nie chcą Ci pasować spinki do tylnej dokładki,bo w M-techniku I zamiast spinek oryginalnie są śrubki z blaszką o wymiarach 1,5x1,5cm zaniast łba.Jakieś 4zł za szt. w serwisie.
Nie wiem czy listwa gumowa -ozdobna na tylny zderzak też nie jest inna,bo moja ori była urwana a ta co założyłem trochę odstaje i będę musiał poprawić,ale jescze nie wiem jak.

Lord Lukasz - 2006-08-16, 07:07

Jest ok tylko helogeny z przodu troche nieładne, gdzie upolowales dokładke na klape mt 1 ? ja chwile szukalem ale za znalazłem prawie za darmą tą mniejszą i taką dałem
Arczi e30 - 2006-08-16, 14:42

cala lotke na tylnia klape kupilem na allegro ... jeden z forumowiczow dal do niej link na forum .. byl to Bogus i dzieki niemu kupilem ... cena 80zl juz z wysylka

Halogeny faktycznie nie ladne ... szczegolnie 1 ... ale jak dotrzymasz slowa to beda 2 ładne :wink:

Miki - 2006-08-18, 19:44

fajnie tylko szkoda ze pomalowales zderzaki bo chromowane byly ladniejsze. Mysle ze jesli jednak ak postapiles bo o gustach przeciez sie nie dyskutuje to idz dalej ta droga chromowane ramki wokół szyb maluj na czarno, jak nie ma chromow na zderzakach to zrob shadow line
Arczi e30 - 2006-08-21, 11:55

Wreszcie sie uporałem i zalozylem tylnia doklade .. umylem autko i porobilem pare zdjec a co ... :wink:

Brakuje jeszcze tylko progów i wyposazenie wnetrza takiego jak kubelki, kiera i gałka ...

Na wiosne beda takze inne felgi ... ale na za pół roku :roll:

misza - 2006-08-21, 12:20

git malina ale chyba trzeba cos zrobic z wydechem bo taka fajka wystaje :lol: i dac autko nizej
Lord Lukasz - 2006-08-21, 12:33

Jest ok, progi upolujesz to juz calkiem fajnie bedzie, buda ładna więc jeszcze tak jak napisales srodek i... pod maską jakiś silniczek lepszy :D zapodaj fote srodka z tylu bo widze za masz zagłówki na tylnych siedzeniach, bo znalazlem gdzies dwa i tak sie zastanawiam czy zamontowac z tylu ?
tomcat944 - 2006-08-21, 14:59

hej,
no wydech koniecznie, ko-nie-cznie...
np. podwojna koncowka fi 76

a ogolnie, biorac pod uwage plany na przyszlosc jest bardzo milusio...

RoboCop - 2006-08-21, 15:22

ładnie :lol: dokupiłbyś tylko te kierunki białe z Allegro, co są po 60zł, wszystko by wtedy grało.... jak spotkam gdzieś progi M-Tech I to dam znać...
ponawiam pytanie -co to za zagłówki na tylniej klapie?

LUKAS - 2006-08-21, 15:44

Zagłówki ze zdjec wygladaj jak ori. Czemu o nie pytasz?
RoboCop - 2006-08-21, 15:53

ciekaw jestem jak zostały tam "wrzeźbione" - bo chce założyć do siebie... ciężko jest znaleźć kanape z podłokietnikiem (taką mam) i z zagłówkami... w pierwszej Beemce miałem założone zagłówki, ale założone to było bardzo słabo...
Menel - 2006-08-21, 17:56

arczi, coraz lepiej. koncowka teraz z nierdzewki i gleba a felgi bym tylko odnowil,dodal pelny dekiel z naklejka alpina). moim zdaniem maly koszt a super efekt (ale tylko przy glebie)
Arczi e30 - 2006-08-21, 22:28

Dzieki za pozytywne opinie ... co do zaglowkow to ... wyciagnelem z 324d ktora byla w dosc bogatym wyposazeniu ... i miala taki sam kolor wnetrza jak ja czyli niebieski ... oczywiscie zaden problem wpakowac zglowki do obarcia gdzie ich seryjnie nie bylo ...

Mam jak cos tylnie oparcie z zaglowkami z tym ze zielone ... moge komus podarowac ...

Łukasz zrobie ci jutro zdjecia z wewnatrz i z tylu jak to wyglada ... a powiem Ci ze jest super ...

Poszukuje jeszcze org. kubelkow w kolorze niebieskim ....

Co do silnika to bedzie m20b25 mam nadzieje ze juz w przyszlym roku ... z tym ze jak pisalem w innym temacie potrzebuje najpierw dupowozu ... inaczej nie biore sie za przekladke bo benzyna jest zbyt droga a niemam zamiaru miec gazu w takim przypadku ...

Menel nizej raczej nie bedzie ... bo jest dosc nisko ... opony 195/45 R15 wszystko psuja i zostaje spory przeswit ... Felg odnawiac niema sensu sprzedaje je za 2 miesiace sa kiepskie .. sam kupilem je za 170zl za komplet .. na wiosne zaloze jakies 16-tki

Zmiany wydechu sa bezsenowene niemam zamiaru wydac nawet 10zl na cos co nie bedzie przydatne niedlugo .. wole kupowac elementy dodatkowego wyposazenia, graty M-techa ...

Zaraz ktos powie ze moglem odrazu kupic 2,5l ... juz mialem super 2,5l w dodatku bylo to org. Hartge z ktorego silnik ma teraz Lukasz z Otwocka .. auto bylo bite z kazdej strony, mialo nawet wstawiany dach .. a moja perelaczeka ma tylko delikante wypryski rdzy, ktore beda usyniete przed zima i nigdy nie byla powaznie bita ... gdyz lakier sparwdzalem miarka znajomego z Warty .... poprostu buda ideal ... i w dodatku z 1984r

Robo ... kierunki beda ale ciemne 8) bo bedzie z przodu black hella a z tylu in-pro i to calkiem niedlugo :twisted:

Menel - 2006-08-21, 22:56

Cytat:
juz mialem super 2,5l w dodatku bylo to org. Hartge z ktorego silnik ma teraz Lukasz z Otwocka .. auto bylo bite z kazdej strony, mialo nawet wstawiany dach ..

no ladnie ladnie, a dzwonilem kiedys pod ten nr z ogloszenia i mialo byc w bardzo dobrym stanie :lol: mialem nawet kase przyszykowana na zakup ale kumpel ktory mial mnie zawiezc dal plame i... chyba na szczescie nie jestem posiadaczem tego zloma 8)

Lord Lukasz - 2006-08-22, 07:24

Cytat:
juz mialem super 2,5l w dodatku bylo to org. Hartge z ktorego silnik ma teraz Lukasz z Otwocka .. auto bylo bite z kazdej strony, mialo nawet wstawiany dach

:? :? :? To ty jesteś Jawor ? to Hartge miało też być moje :evil: I z wszyskiego mam tylko rozpórke na przodzie od Ciebie

Arczi e30 - 2006-08-22, 08:03

faktycznie auto bylo na sprzedaz ... chcialem je sprzedac w calosci ... ale Smasher i Baur odradzili mi to ... bo mozna bylo sobie tylko narobic problemow ... w sumie na samichodach jeszcze wtedy tak sie nie znalem i chlopaki uswiadomili mnie ze najlepiej sprzedac to na czesci lub poszukac dobrej budy i przelozyc silniczek .. ktory byl super ... idealny ... choc wiem ze Łukasz walczyl sporo z elektryka ktora podobno byla ostro pochrzaniona ... a ze Łukasz zaproponowal dobra cene to mu sprzedalem silnik ... cena byla mysle adekwatna

A co do ciebie Łukasz to prawda bylo ze zostaly zgubione wszystkie dokumenty od tego Hartge dowog rejestracyjny itd. ... poprostu moj wojek wyrzucil je do smieci bo zostawilem je w torbie na przedpokoju :mrgreen:

A jakby ktos jeszcze chcial to mam bude od Hartge :lol: troche juz rozberana ... :wink: moge oddac za darmo 8)

A tak na marginesie to za auto dalem na koniec 2004r 5800zl .... odzyskalem jakies 3000zl .... i mam nadzieje ze juz nigdy nie bede mial takiej .... wpadki

RoboCop - 2006-08-22, 08:45

Arczi e30 napisa/a:

A jakby ktos jeszcze chcial to mam bude od Hartge :lol: troche juz rozberana ... :wink: moge oddac za darmo 8)

A tak na marginesie to za auto dalem na koniec 2004r 5800zl .... odzyskalem jakies 3000zl .... i mam nadzieje ze juz nigdy nie bede mial takiej .... wpadki

Arczi, czy byłes na zlocie w Toruniu 2lata temu tym Hartge? czarne coupe, przyciemnione szyby, tylni wydech oryginalny, ale łatany.... buda generalnie niezbyt ciekawa...
acha - 2pasażerki :mrgreen: - czy to chodzi o ten samochód??

Arczi e30 - 2006-08-22, 09:18

No nie to nie ja ... i nie pisz takich rzeczy na forum bo jeszcze moja zona przeczyta :wink:

A tu zdjecia dla Łukasza ... sorki za jakosc ale aparat 3,1MPix czasami nie daje rady :twisted:

Troszke oparcie ma zacieki ... ale juz dzis lub jutro ich nie bedzie ...

Zwruccie uwage na tylnia polke ... ma ktos taka :twisted:

Miki - 2006-08-22, 16:50

ja mam te kratki wszytskie od tylnej polki jakby komus brakowaly
Lord Lukasz - 2006-08-22, 20:33

Dywaniki od Toyoty :? :D , pewnie sobie zaloze moje zaglowki bo całkiem ok wyglądają tylko musze najpierw skolowac kanape to tylu bo moja zmasakrowana troche
Sosen - 2006-08-22, 20:41

Lord Lukasz napisa/a:
Dywaniki od Toyoty :? :D , pewnie sobie zaloze moje zaglowki bo całkiem ok wyglądają tylko musze najpierw skolowac kanape to tylu bo moja zmasakrowana troche

No dywaniki to by u mnie wyleciały z wielkim hukiem!!

Arczi e30 - 2006-08-22, 22:03

Lord Lukasz napisa/a:

no ja mam zielona tylnia kanape moge ci oddac ... z ty ze masz siwe wnetrze z tego co pamietam

A dywaniki faktycznie Toyota :wink: takie byly i takie sa ... wazniejsze rzeczy sa do kupowania niz dywaniki ... a te zdaja egzamin wiec ... po co je wyrzucac przez napis

Sosen - 2006-08-22, 22:43

Arczi e30 napisa/a:
Lord Lukasz napisa/a:

no ja mam zielona tylnia kanape moge ci oddac ... z ty ze masz siwe wnetrze z tego co pamietam

A dywaniki faktycznie Toyota :wink: takie byly i takie sa ... wazniejsze rzeczy sa do kupowania niz dywaniki ... a te zdaja egzamin wiec ... po co je wyrzucac przez napis

Nie, no spoko, a jakbyś kupił beemkę z kołpakami od Daewoo to też byś je zostawił? bo przecież są jeszcze w całkiem niezłym stanie hehe.

urbi - 2006-08-23, 16:27

te kola wygladaja lekko smiesznie :) zaloz jakies ladne 16 i bedzie miod malina :) narazie jest tylko malina :lol: :wink: :lol:
Łukasz - 2006-08-28, 10:28

tyle pracy i już zamieniasz??????
Arczi e30 - 2006-08-28, 10:41

Łukasz napisa/a:
tyle pracy i już zamieniasz??????

praca sie nie skonczyla dalej jest kontynuowana ... za kilka dni beda progi m-technik I ... dolozona elektyka dachu ale wlasnie jak widziales ogloszenie to zauwazyles ze w gre nie wchodzi sprzedaz tylko zamiana ... juz jakis gosc pisal i oferowal od reki 3500zl ...

Decyzja zapadla po Toruniu ... auto beznadzijnie wyprzedza jest poprostu slabe ... 90KM to troche malo ... ogolnie sprawa wyglada tak na allegro bedzie 2x 14dni jesli nie znajdzie sie chetny z jakas normalna propozycja a jego auto nie bedzie szrotem to sie wymienie ... jesli jednak nie bedzie chetnego lub auta mi oferowane beda szrotami to w zime bede szukal rozbitej 323 lub 325 ... 320-tka nie wchodzi w gre ... musze miec cale auto do przekladki bo nie mam czasu szukac pojedynczych czesci ....

Zamiana jest spowodowana tym ze zeby zrobic z 316 ... 325 trzeba sporo rzeczy wymienic i bedzie sie to wiazalo w przyblizeniu z kosztami ... 2000-2500zl za auto + 800zl przekladka ... czyli prosciej bedzie wymienic sie i co nieco dolozyc do nowego auta ...

To tylko próba nowej opcji ... co wyjdzie na koniec nie wiem ... wiem tylko tyle ze 1,8 gaznik to katastrofa jesli chodzi o osiagi, super sprzet jesli chodzi o ekonomie w bmw ... mi ta ekonomia jest juz niekoniecznie potrzebna ...

LuKaSzQ18 - 2006-09-01, 01:23

oj Arczi Arczi ;) co ty ciagle wymyslasz masz fajna e-30 ktora wyglada spoko wiec dolozyc te 2500 tys i mniec auto dobre bardziej ze wiem ze buda twoja jest idealna zero rdzy ..
cypis0 - 2006-09-01, 12:48

ulala a muslalem ze wyginely juz waskie lampy w serji:(((( a tu mila niespodzianka tez 2,5 roku temu nabylem 325e w 100% serji nawet radio orginal apteczka wszystko jak wyjechala z fabryki!! no i postanowilem trzymac na ile sie da fabryke...tylko waska lampa ma jedna straszna rzecz....tyl i tak zagoscil m-tech 1 potem doszedl przedni m-tech1 a po dlooooogich poszukiwaniach znalazly sie progi m-tech 1 felgi bbsbmw 15 i kiera i lewarek m-tech 1. i nowe lampy soczewkowe, i tak powstal 325e m-tech 1 potem zagoscilo cale nowe zawieszenie tylko przesadzone -75/50 i wachacze gomy i co tylko sie dalo. hmmm kurde tak sie zastanawiam przeca pol auta zmienilem od tego czasu:))))
Arczi e30 - 2006-09-08, 17:32

jako ze definitywnie zapadla decyzja ze auta nie sprzedam nigdy ... bo poprostu za bezcen oddac swoj ulubiony i wymarzony model ... to najwieksza glupota ... wypadalo dalej realizowac plan przerabiania golaska w ładniutka beemke e30 ...

Jako ze trafila sie mega szansa to kupiłem tylnie dymione lampy ... oto fotki po otwarciu paczki ... jedna lampa ma minimalne pekniecie przy kierunkowskazie ... ale mam na to dosc dobry patent ... praktycznie nic nie bedzie wiadac jak nadarzy sie okazja to kupie taka lampe wstanie idealnym ... jako ze byla to okazja niech swiadczy link do aukcji ...

http://www.allegro.pl/ite...py_do_e_30.html

tak kupiłem za 25zl za sztuke czyli 50zl za obydwie :lol:

Jako ze idzie zima to trzeba zalozyc nowe amorki ... kupiłem niemieckie bezfirmówki ... ale
zalozylem ze na wiosne kupie nowe Bilsteiny wiec te nawet jak wytrzymaja do poznej wiosny bedzie lux

Plany na najblizszy czas ... czyli na zime:
- silnik m20b25 juz wkrotce :twisted:
- przednie org. black-hella ( samorobki nie wchodza w gre )
- felgi R16 z tyłem 9" prawdopodobnie jakis model popularnych borbetów
- wnetrze w m-techniku

P.S. Jutro fotki z lampami juz na samochodzie.

Lord Lukasz - 2006-09-08, 20:00

:? :? :? osobiście jakoś nie moge sie przekonać do takich lamp ale jak Ci sie podobają.... to zakładaj :D
RoboCop - 2006-09-08, 21:57

ktoś na tym Toruniu miał te lampy bardzo delikatnie tryśnięte sprayem (tylko tyle, żeby straciły ten róż majtkowy :D ) i wyglądały świetnie...

Ciekawe co wyjdzie z Twoich planów....

Bruner - 2006-09-08, 23:05

Chris cos kombinowal ze sprayem, rzeczywiscie wygladaja duzo lepiej - zamiast rozowych zrobily sie ciemno szare.
Arczi e30 - 2006-11-04, 14:13

wreszcie dokupiłem org. progi m-technik I .... niedlugo malowanie i fotki .... niedlugo bede tez nowe felgi podjelem decyzje ze beda to 16-tki prawdopodobnie cos na wzór Borbet A ... z tyłem 9"

Dla zainteresowanych ... bo wiele osób pyta sie ile mnie kosztował M-technik I odpowiadam ... zaznaczajac ze nie mialem nic z m-technika ...

przednia dokładka + zderzak - 200zl
tylnia dokladka ( bez zderzaka ) - 180zl
lotka tylnej klapy - 50zl
progi - 180zl

czyli wszystko razem 610zł juz z przesyłkami itp. mysle ze za tyle mozna spokojnie kupic gdyz ostatnio nawet znalazłem dokladke tylnia za 60zl ktora kupil kamil k. :wink:

Okazuje sie ze najdrozsza rzecza i najciezsza do znalezienia bedzie srodek ... mianowicie gałka i kubełki ( niebieskie ) ....

Zdjęcia juz w m-techniku ale bez progów na podstronie Nr.2

kamil.k - 2006-11-04, 16:19

:mrgreen:

za przod, progi i pas przedni dalem chyba 400zl .udalo mi sie trafic pod kolor ale bez halogenow

od Bor-a, tyl troche wygiety -120zl

i teraz 60 zl za tyl od chlopakow ode mnie z miasta

kupilem to wszystko w przeciagu trzech miesiecy wie nie tak zle

maja jeszcze progi m technik 1 do 4D.jakby ktos chcial

Arczi kolesie raczej kumaja co maja ale sa chyba lenie.mowil ze dostali kilka emaili z pytaniami o ta dokladke... jeden powiedzial ze nie wyobraza sobie jak on by z tym mial isc na poczte :lol: cos malego to jeszcze by zaniosl ale nie progi albo zderzak

mieli tylna klape z spojlerem ale nie podobal im sie i go porabali i wywiezli na zlom.jak im powiedzialem ze bym go chetnie wzial i ze mi sie podoba to :shock: teraz sie zastanowia zanim cos porabia

tez szukam jakis felg dla siebie

nie moge sie doczekac wiosny 8) :lol:

Lord Lukasz - 2006-11-04, 18:49

Mnie dokłądka przód kosztowała 70zł :lol: :lol: :lol: z tym że czeba było ją naprawić bo była pęknięta i przez to nie można już halogenów zamontować, progi kupiłem za 140 nówki sztuki z metką na której była data produkcji maj 1985 :lol: :lol: a dokładka dokładke tyłdał mi koleś za mój stary zderzak z żywicy więc . Tak więc można powiedzieć że mi sie udało :D

Arczi czekamy na foty, na twoim miejscu zapodał bym black helle na przód

Arczi e30 - 2006-11-04, 19:28

Lord Lukasz napisa/a:

Arczi czekamy na foty, na twoim miejscu zapodał bym black helle na przód

zapytam inaczej ... jak moze nie byc black hella jak sie ciemne lampy star-teca z tyłu ... :wink: musza sie tylko trafic nie bede płacił jak za zboże :wink:

co to felg to bede chcial załozyc takie jak ty masz ... czyli Azev-ki lub Borbety ... i to bedzie praktycznie koniec zmian stylistycznych w e30 ... a te felgi i lampy to plan na najblizsze 2 miesiace bo felgi jeszcze chcialbym wyslac na polerke

kamil.k - 2006-11-04, 20:41

Arczi masz juz te lampy tylne :?: czy dopiero w planach :?:

ja szukam do siebie ciemnych hella 8)

ci kolesie odemnie z miasta co od nich wzialem dokladke mt1 mowili ze mieli takie ale jak rozbierali auto to sie potlukly

Arczi e30 - 2006-11-05, 07:43

ja mam tylnie lampy in-pro star-teca zdjecia sa wczesniej ...

co do lamp hella to biez nawet potluczone jak maja ... szkla sa takie same srodek jest inny szkla mozna kupic na allegro po 25 czy 30zł ... ale w sumie org. black hella mozna kupic bez problemu dosc sporo tego było i czesto spotyka sie na allegro trzeba miec tylko kaske odlozona ...

Lord Lukasz - 2006-11-05, 09:33

Black hella lepiej zrobić sobie samemu, wyjdzie 3 razy taniej a efekt prawie taki sam jak sie dobrze zrobi, nie wiem co wy macie z tymi lampami na tył, takie mi sie ani troche nie podobają :? :? :? pozatym mam szatański plan :twisted: :twisted: :twisted: i moje azevy są do sprzedania :D
Arczi e30 - 2006-12-25, 08:07

wiele osob robi zdjecia w scenerii zimowej swoich aut wiec ja tez zrobiłem ...

tak moje autko prezentuje sie w pochmurny dzien ... niby zimowy ale bez sniegu :???:

Zdjecia robione nad Wisłą w Płocku ... ktora była bardzo wzburzona tego dnia ... nie wiem czy widac na fotkach ...

Mam do Was pytanko czy zakładacie kołpaki na stalowe felgi na zime ... mam org. kołpaki BMW ale nie wiem czy zakładac czy nie ... zawsze miałem jakies kiepskie alu na zime ... na stali jezdze pierwszy raz i jest przyjemnie ...

kamil.k - 2006-12-25, 08:16

pomaluj felgi na czarno i bedzie git

na kołpakach to stare dziadki jezdza :mrgreen:

Miki - 2006-12-25, 10:49

nie zakładaj kołpaków to dobre do poloneza a nie do BMW :wink:
kuzyn - 2006-12-25, 13:56

ja zakładam kołpaki bo mam srebrne stalówki.
gdybym miał czarne, pewnie bym sobie darował, chociaż
nie widzę nic złego w jeżdzeniu z kołpakami.
warunek jest jeden - muszą być ori BMW.

Lord Lukasz - 2006-12-26, 09:50

Załóż kołpaki jeśli masz ori, ja u siebie założyłem na chwile ale wygląda troche nieładnie bo ja mam poszerzane stalówki i kołpaki strasznie wystają :mrgreen: Nie widze progów MT ? no i te lamp z tyłu... Pozatym same plusy
Arczi e30 - 2006-12-26, 14:52

Lord Lukasz napisa/a:
Nie widze progów MT ? no i te lamp z tyłu... Pozatym same plusy

progi są kupione ale narazie niezałożone bo chce ładnie progi barankiem zrobić .. a teraz chyba nie pora żeby coś grzebac ... chyba jednak nie bede zakładał tych kołpaków ... ale wiadomo ori BMW czyli zostawiam w piwnicy :wink:

High-Tech - 2006-12-28, 21:42

Bardzo fajna e30.

A co do lamp tył to wg mnie najlepszy patent to czerwony MOTIP spray po całości.

Siakoś mi black tył nie podchodzi.

Tak sobie maznąłem kierunek i cofania w mojej byłej >>

Tomek3er - 2006-12-28, 23:50

Z tym ze Arczi ma wąska lampe i prysnięta na czerwono moim zdaniem lipnie by wyglądała...
High-Tech - 2006-12-29, 06:24

Eeee, ja uważam, że na wąskej lampie czerwon motip jeszcze ładniej sie prezentuje.
Latało kiedyś takie zdjęcie srebrnej e21 z czerwoną lampą na 9 calowych borbetach.
Dla mnie kozak.

Podeślił fotkę tyłu za dnia to ci w photoshopie sieknę red tył. :lol:

Arczi e30 - 2006-12-29, 07:21

High-Tech napisa/a:

Podeślił fotkę tyłu za dnia to ci w photoshopie sieknę red tył. :lol:

na 2 podstronie tego tematu ( na samym dole ) jest fotka z tyłu na zwyklych lampach .... myśle ze te wygladaja dobrze tylko sie trzeba przezwyczajc

kamil.k - 2006-12-29, 08:16

M Ł O D Y napisa/a:
Z tym ze Arczi ma wąska lampe i prysnięta na czerwono moim zdaniem lipnie by wyglądała...

powiedz to Łukaszowi :mrgreen:

mi sie czerwon podobaja :cool:

High-Tech - 2006-12-29, 16:29

Taraaaam
red vs ori >>

RoboCop - 2006-12-29, 17:00

swiatła cofania zostawilbym takie jak sa...
High-Tech - 2006-12-29, 18:21

+

Adi - 2006-12-29, 18:25

no tak to całkiem całkiem, sam miałem tak w swojej zrobione z tym że to szeroka i było tylko delikatnie tryśnięte i właśnie wsteczny został nie pomalowany, niestety po czasie Motip zszedł i teraz jest oryginał i tak na razie zostanie
Yakuzatti - 2006-12-29, 20:22

cale czerwone!
lagadula - 2007-01-01, 20:24

Ponieważ uważasz swoje e30 za klasyczne to troszkę ode mnie:
- zdjecia za ciemne, nic nie widać
- skoro ma być klasyk - kołpaki muszą być , ewentualnie chromowane "ranty" i małe dekielki
- ringi.....hm.... w klasyku to profanacja
- malowanie lamp.... kolejny przykład klasycznego E30
- jeśli chcesz żeby ładnie pachniało w samochodzie - schowaj choinkę a nie wieszaj na lusterku.
- złamana antena - jesli nie masz kasy na BMW - kup zwykłą polską antenę chromowaną. teleskopową. Kosztuje jakies grosze, a na podstawie tych czesci co masz z oryginału da sie załozyc. Jest trochę ciensza od ori ale nie podpada (ja mam tak zrobione).

Plus za Mtech I

Arczi e30 - 2007-01-02, 13:53

Lagadula nie wiem po co jestes taki cyniczny ..
- apart jaki mam taki mam .. widocznie mnie na lepszy nie stac
- no kłapaczki zaloży na zime ale z racji tego zeby felgi sie tak nie niszczyły ... te metalowe kapselki ktore trzymane sa przes sruby przy feldze tez mam ... ale mi sie zupełnie nie podobaja
- ringi ... nie uzyłem słowa ringi w tym temacie ... ringi mi sie niepodobaja i nigdy nie myslalem o ich załozeniu
- malowanie lamp ... mam ciemne in-pro moze nie sa klasyczne ale mi sie podobaja ... zawsze mam seryjne jak mi sie te znudza to załoze ... nigdy nie pomalowalem lamp i nie zamierzam .. . chłopaki dyskutowali nt. temat w moim temacie to wszystko ... zauwaz ze ja nie powiedziałem ze chce pomalowac lampy ... piszesz a nie czytasz ...
- mysle ze chojnka zapachowa to nie obciach ... to nie prezerwatywa ze musze ją chowac, nie wywiesilem jej tez jak eksponat bo to nie złoty łancuch a ja nie jestem ALiG .. poza tym faktycznie 3 sztuki mam schowane w aucie ... z czego 2 w bagazniku
- co do anteny to masz racje ... nie mozna tez mowic ze nie stac mnie na org. BMW .. nie musi to byc nowa antena moze byc uzywana .. kosztuje 20zł ... moja opieszałosć w tej naturze bieze sie z tego ze wyciagnełem radio i załozyłem org. plastik zasłaniajace otwor na radio ... dlatego anteny jeszcze nie załozyłem ... zeby było śmieszniej to mam cała karoserie z innej e30-tki gdzie jest cała antena ale jakas nie moge sie zebrac zeby ja wyciagnac zrobie to pewnie na wiosne

Dziekuje za pochwałke za M-technika :grin:

lagadula - 2007-01-02, 14:36

W mojej wypowiedzi nie było ani słowa cynizmu.

Na tym zdjeciu wyglada jak by miała ringi - jesli sie pomyliłem, przepraszam.
Nie mówie że nie stać cie na inny aparat, sam mam najtanszy, ale chodzi pore dnia lub oswietlenie w momencie robienia zdjec.

Tymon - 2007-01-02, 14:39

No ewidentnie i widać Angel Eye :wink:
Arczi e30 - 2007-01-02, 14:42

lagadula napisa/a:
W mojej wypowiedzi nie było ani słowa cynizmu.

Obrazek

Na tym zdjeciu wyglada jak by miała ringi - jesli sie pomyliłem, przepraszam.
Nie mówie że nie stać cie na inny aparat, sam mam najtanszy, ale chodzi pore dnia lub oswietlenie w momencie robienia zdjec.

dodam jeszcze że to była Wigilia godzina okolo 15-ta faktycznie wyszło ciemno ... a aparat za 300zł nie robi imponujach zdjęc ...

te zdjecie faktycznie "pokazuje" że moja e30-tka ma ringi :mrgreen: problem w tym ze ich niema :lol: ... jednak aparat za 300zł moze zrobic fajna fotke i dodac cos od siebie :razz:

emaloo - 2007-01-02, 14:44

Ehhh... Dobra świnka i tyle z mojej strony :smile: Co do fotek to zawsze można spróbować popracować w jakimś prostym programie graficznym i rozjaśnić zdjęcia... :wink:
pozdro!

Melis - 2007-01-02, 15:16

Yakuzatti napisa/a:
cale czerwone!

no jasne ze wstecznego sie nie maluje!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yakuza ucz sie młody od satrszych a mniej błedów popełnisz... :mrgreen:

Tomek3er - 2007-01-02, 15:35

Jeszcze cos dodam do tematu lamp... albo cąłe czerwone(choc uwazam ze jak malowac całe to szeroka lampa tam to super wygląda...) albo seria, ale i tak uwazam ze najlepsze te które ma Arczi ! :grin:
Melis - 2007-01-02, 15:44

Arczi e30 napisa/a:
lagadula napisa/a:
...

Obrazek

Na tym zdjeciu wyglada jak by miała ringi...

...te zdjecie faktycznie "pokazuje" że moja e30-tka ma ringi :mrgreen: problem w tym ze ich niema :lol: ... jednak aparat za 300zł moze zrobic fajna fotke i dodac cos od siebie :razz:

wcale nie u kumpla w waskiej lampie, tez to tak wyglada! to chyba sprawka lustra w starych lampach ze daja takie swiatło jakby były ringi... no moze prawie... :mrgreen:

Arczi e30 - 2007-03-17, 12:18

... Black Hella załozona nawet ładnie sie prezentuje zestaw StarTec + Black Hella 8)

Idzie wiosna ale jeszcze troszke zimowej scnerii sprzed 2 tygodni ...

Tylko sola walcza z zima nasi drogowcy ..

Mniejmy nadzieje ze za rok bedzie inaczej :roll:

Adi - 2007-03-17, 14:09

No ładnie ale z tyłu przydała by się jakaś podwójna końcówka wydechu bo kiepsko wygląda ta pojedyncza malutka rurka w tym dużym wyprofilowanym otworze w dokładce.
Arczi e30 - 2007-03-23, 06:55

beemka została sprzedana .... :cry:
Lord Lukasz - 2007-03-23, 08:09

Następny niemądry, będziesz płakał jeszcze za nią, napisz jeśli to nie tajemnica jaką kase wziąłeś
Arczi e30 - 2007-03-23, 10:02

Lord Lukasz napisa/a:
Następny niemądry, będziesz płakał jeszcze za nią, napisz jeśli to nie tajemnica jaką kase wziąłeś

no niestety sprzedałem .. ale ty masz rodzine i wiesz oco chodzi .. potrzebne mi byly 4d i najlepiej kombii ... na i kupiłem Kombi m20b20 zdosc dobrym wyposazeniem na tarczach z przodu i z tyłu ... auto sciagniete z niemiec 2 miechy temu r. prod. 1990 jezdzona tylko wylacznie na benzynie i tak zostanie

Mysle ze cena delikatnie ponad 4000zł za jaka sprzedałem moja 1,8m10 na gazie z 1984r to dobra cena ... starczyło mi na Kombi

Ale moja poprzednia bedzie stała za miedzą ... wiec praktycznie codzinnie bede ja widział .. poszła w dobre rece

Miki - 2007-03-23, 10:50

arczi a przypadkiem lamp tylnych nie zostawiles? choruje na takie za jakas rozsadna kase
Arczi e30 - 2007-03-23, 12:04

Miki napisa/a:
arczi a przypadkiem lamp tylnych nie zostawiles? choruje na takie za jakas rozsadna kase

wszystko poszło z samochodem ,,, za rozsadna cene moge tylko odsprzedac amortyzatory Bilstein b6 Sport zółte do waskiej lagi ... bo ostały sie po autku ,,,

Lord Lukasz - 2007-03-23, 15:21

Oj przesadzasz, mam rodzine ale nie wyobrażam sobie jazdy autem innym niż e30, mój starszy syn ma 5 lat i też nie widzi innych aut poza bmw, żona też nie pozwoliła by mi sprzedać mojej e30, a młodzszy syn ma dopiero 5mc i jak narazie jest mega szczęśliwy jak jedzie a bemce :lol: tak więc mimo to że moja e30 jest zupełnie niepraktyczna i niekomfortowa to jest autem rodzinnym i długo jeszcze będzie :)
Miki - 2007-03-23, 15:27

a za kilkanascie lat syn dostanie kluczyki do e30 na 18ste urodziny i albo przejmie pasje po dumnym tatusiu albo... hmmm wole nie konczyc
Arczi e30 - 2007-03-23, 22:25

Lord Lukasz napisa/a:
Oj przesadzasz, mam rodzine ale nie wyobrażam sobie jazdy autem innym niż e30

dlatego kupiłem e30-tke w Kombi z bardzo żwawym silnikiem 2,0 ktory nie widział gazu ..

LuKaSzQ18 - 2007-03-25, 11:54

widzialem tą twoja e-30 , przypałowa jak każe które miałeś...aha jakos wczesniej nie czytalem tematu w czarnej liście dlatego pisze tu ...abyc poodawał chłopaką kase którą wisisz i dopiero kupuj sobie auta... ty mi sie zawsze podejżany wydawales nawet chłopaki z płocka mówili ze jestes ostry pajac ze na glupie dekelgi od alpiny wykreciles chlopaczka i w piwnicy jakiś smieszny nożyk wyjołes ..aha osiedlem z plocka to ty nie strasz bo ciebie tam maja sam wiesz arturku za kogo hehe wybijaja Ci szyby w samochodach ze nienadązuz garaży zmieniac..aha synku nieracze cos brzydkiego na mnie napisac bo sam wiesz ze jestem czesto w plocku i mozesz mniec nie przyjemnosc:) jak z ciebie taki mądrala przez ten internet i twoje posty wszystkie tak pięknie brzmią to mowie oddaj kase a nie pokazujesz swoje redła.

wystarczy. to nie miejsce na takie wypowiedzi. jest od tego osobny temat.
następna wypowiedż w takim tonie, w tym temacie, zakończy sie ostrzeżeniem.