| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - elastyczny przedłużacz na wiertarkę
SmasherE30 - 2004-08-21, 00:05 Temat postu: elastyczny przedłużacz na wiertarkę Czy ktos ma do pozyczenia takie cudo? Koszt tego czegoś to ok. 170-250zł i nie za bardzo mi pasuje kupno. Wolałbym pozyczyć (za symboliczny czteropak). Chodzi konkretnie o elastyczny giętki przedłużacz z końcówką mocującą taką jak w wiertarce, samocentrująca, dzięki któremu mozna obrobić elementy trudnodostępne, w moim przypadku przeszlifowac i wypolerować kanały w kolektorach oraz w głowicy i kilka innych dupereli
PILNIE PROSZĘ O POMOC
henry - 2004-08-22, 22:41 Temat postu: Elastyczny przedłużacz Niestety nie posiadam tego "wynalazku" choc chetnie bym Ci pożyczył gdybym miał , natomiast podpowiem Ci jak to zrobic tanszym kosztem a równie skutecznie.
Na poczatku mojej zabawy w tuning w polowie lat 80-tych użyłem w celu wyszlifowania o wypolerowania wewnatrz kanałów w głowicy i kolektorów w poczciwym 125p odpowiedniego odcinka gumowej rurki do acetylenu lub tlenu. jest ona dosyć sztywna.Wciskasz w jeden koniec odpowiedni "bolec" i masz juz mocowanie w wiertarce.W drugi koniec podobnie mocujesz stosowne "narzędzie" czyli trzpień szlifierski lub papier ścierny na trzpieniu , naczęściej ich średnica to 6mm.Czasem sie to zakleszczy i rurka sie urwie a i można się nawet pokaleczyc no ale dawniej nie było wiertarek z płynną regulacją obrotów.......
Dla zamocowania "narzędzi" można użyć opasek np typu NORMA ?dawniej tego tez nie było?
Powinno Ci sie udac , życzę powodzenia i pozdrawiam - henry
Go¶æ - 2004-08-22, 23:03 Temat postu: Re: elastyczny przedÅ‚użacz na wiertarkÄ™
| SmasherE30 napisa³/a: | Czy ktos ma do pozyczenia takie cudo? Koszt tego czegoÅ› to ok. 170-250zÅ‚ i nie za bardzo mi pasuje kupno. WolaÅ‚bym pozyczyć (za symboliczny czteropak). Chodzi konkretnie o elastyczny giÄ™tki przedÅ‚użacz z koÅ„cówkÄ… mocujÄ…cÄ… takÄ… jak w wiertarce, samocentrujÄ…ca, dziÄ™ki któremu mozna obrobić elementy trudnodostÄ™pne, w moim przypadku przeszlifowac i wypolerować kanaÅ‚y w kolektorach oraz w gÅ‚owicy i kilka innych dupereli
PILNIE PROSZĘ O POMOC |
Smasz...jak dostaniesz daj mi znac tesz bym porzyczył//może wspólne szlifowanko? pozdro
SmasherE30 - 2004-08-23, 00:17
Henry kochany nasz "klasyku" taka opcję jaką opisałes wziąłem pod uwagę na samym początku, ale to w ostatecznej ostateczności. Chodzi o to że taka samoróbka nie przeniesie tak duzych obrotów i momentu i się cuś ukręci, a żeby był dobry szlif i gładki to musi to odpowiednio ładnie chodzić. Tiaaaa ... wiem ... coś za coś, ale ja k*** lubie zrobić coś porządnie Poza Tym może i głupi jestem że się tak pcham w to dłubanie N/A przy małej pojemności, ale tuning mnie fascynuje i chciałbym w przyszłości z palcem w d*** robić takie rzeczy sam i wiedziec dokładnie jak je robić. Na upartego siedziałoby juz u mnie 3,5, ale ja po prostu nie lubie robić niczego na pałe. Najpierw trening na mniej kosztownym silniczku, heble zawias, a potem dopiero więcej mocy.
Pozdro!
P.S. A może ktoś zna wypożyczlnię sprzętu budowlanego w Wawie
Anonymous - 2004-08-23, 14:54 Temat postu: Do SmasheraE30 Witam,
Al. Jerozolimskie 204
tel. (0-22) 578-85-08
warszawa1@ramirent.pl
05-816 Michałowice
Al. Jerozolimskie 273
tel. (0-22) 723-09-81
warszawa2@ramirent.pl
04-549 Warszawa
ul. Korkowa 163