| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] southOFheaven --> byla 318is --> jest e36 320i
southOFheaven - 2006-04-08, 22:33 Temat postu: [E30] southOFheaven --> byla 318is --> jest e36 320i moja ukochana beemka.To juz dwa lata odkąd ją posiadam..
tylna lotka alpina..
przymierzam sie do zdjecia brewek..mam bzika na punkcie oryginalnosci 8)
najbardziej brakuje mi przedniej nakladki is pod listwe..ale zawias zbyt niski..
jedynie co chcialbym zmienic to felgi.. szukam bbs'y 15' montowane fabryczne do is'a.
wnetrze zadbane, nie palone i nie powycierane..jak sie ociepli wypiore elegancko tapicerke 8) i jeszcze dywaniki welurowe..gumowe sa praktyczne ale brzydkie.
258 tys. km.. sprowadzony w stanie 240tys.km a wiec 18 tysiecy w ciagu 2 lat(uzytkuje jako drugi w rodzinie )
no i silniczek..ekstra pracuje tylko lozysko alternatora troche buczy..i przydaloby sie wymyc elegancko.
widok z boku daje mi najwiecej radosci 8)
ogolnie jestem bardzo zadowolony..beemka nigdy nie jezdzila na gazie i nie bedzie..
czekam na komentarze i pozdrawiam serdecznie
Marcin - 2006-04-08, 22:57
Mi sie bardzo podoba. Super autko, jak beda BBS to bedzie super!!! masz racje wywal te brewki.
PZDR
Sobek - 2006-04-08, 23:05
O kurna bardzo ale to bardzo ladna beemka no wrecz idealna,
jakies bbski zapodaj i bedzie miodzio, jedynie szkoda ze to nie r6,
ale beemka swietna, taka Mi sie marzy ale 325i 8)
Pozdrawiam
Freeride - 2006-04-08, 23:09
Miodzio furka - czarna coupetka to jest to 8) , mam bardzo podobną tylko ze słabszym silnikiem 4 cyl jak dla mnie miodzio
pozdrawiam
KORDI - 2006-04-08, 23:13
Sliczna Betka.....naprawda bardzo ładna......
Ale brewki zostaw....
Jakbyś chciał totalnie na orginał to jeszcze byś musiał migacze na pomarańczowe wymienić i chromowaną nerke zapodać.......Ale lepiej zostaw jak jest bo jest miodzio.....
Jeszcze tylko felunie tak jak piszesz i gicior.......
PozdrOOfki......
Menel - 2006-04-08, 23:31
fajna igielka.zakladaj szybko BBS RM , nowe czarne dywaniki ,kiera mtech II a brewki na smietnik !
Meecowhy - 2006-04-09, 09:25
bardzo ladna.... i oryginlana w swej oryginalnosci !:d
Tak trzymac i jak mowil menel BBS RM
wojtaq - 2006-04-09, 09:33
brewki wywal i zmień nerke na chrom
sybir - 2006-04-09, 10:41
Trochę tapicerka w kratkę kojarzy mi się z mercedesem, nie wiem czemu.
Ale bardzo ładna sztuka i widać że o nią dbasz i że masz pasję do beemek.
sie ma
Tomek3er - 2006-04-09, 11:27
Super wozik... przedewszyskiim zadbany bardzo mi sie podoba
RoboCop - 2006-04-09, 14:57
bardzo ładny iS- ik...
BARABUS - 2006-04-09, 19:45
IS-ik.... to rozumiem Prawie jak moja tyle tylko że czarna
Dla mnie IS jest najlepszy.... ten odgłos silniczka.... mmmmm malinka 8)
Zobacz moją tutaj http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=13224 ) znaczka M/// na przodzie ju nie ma
Równiez cenie oryginał, tylko tak sobie myśle że jak ja kupiłem moją z niemcowni to miała oryginalne BBS ale 14 ", sam już nie wiem
Super betka
dankam - 2006-04-09, 22:14
no piknie piknie tylko czemu na stalowych ?!
Melis - 2006-04-09, 23:04
Bawarka midzio! wspaniały materiał na germany style...
co do brewek i reszty przodu... ładne alu i black hella całkiem go zmieni...
Pozdro
dankam - 2006-04-10, 06:36
czy ja wiem za bardzo nie lubie brewek bez brewek bunie są piekniejsze
Lord Lukasz - 2006-04-10, 12:10
Ładne autko, od wczoraj mam taki sam wydech jak twój Pozatym nie ma nic lepszego niż e30 w czarnym kolorze.
Tors - 2006-04-11, 12:07
Bardzo ladna e30-stka Jedyne co jej brakuje to ładnych felg. Mysle ze BBS RS 15" pasowaly by tu idealne ale cena za nie potrafi zwalic z nóg Ale chcial bym cos sprostowac. Tylna lotka to nie alpina!! To najprawdopodobniej jest orginalny M-technic I Jezeli patrzac od gory na klape lotka jest do polowy malowana a ta wystajaca czesc jest gumowa to juz napewno jest M-technic I To tylko takie moje male spostrzezenie bo alpina miala całkiem inny wzór lotek i z zadnymi innymi nie da sie ich pomylic! Nie zmienia to jednak faktu ze Twoje auto jest utrzymane w naprawde bardzo dobrym stanie!! No i godne pochwaly jest to ze auto słuzy tylko od swieta przynajmniej tak wnioskuje z Twojej wypowiedzi
franek - 2006-04-12, 05:50
Super zadbana E30!!! Gratuluje tak pieknej beemki!!
wiechue30 - 2006-04-12, 20:33
tylko pozazdrościć bimki w takim stanie
dobrze przygotowana na gemana: czarny lakier, gleba z przodu jest, czarna nerka, ciemne kierunki, brakuje jeszcze black hella i felunek na szerokim rancie
urbi - 2006-04-13, 12:00
ej juz nie robcie z kazdej germana bo moja bedzie wygladala "normalnie"
LUKAS - 2006-04-13, 12:50
Baaardzo ładna E30 Wnetrze w super stanie oby tak dalej Recaro w takim stanie to żadkośc, tak jakby auto mialo bardzo maly przebieg...
Co do spoilerka na tylnej klapie to to nie jest Alpina tylko M Technic I czyli spoiler pochodzący z wąskiej lampy. Ale fakt faktem Alpina montowała coś podobnego i u siebie.
Musze Cię zmartwić co do przebiegu, sądzę że jest nie oryginalny... Podstawą do tych podejzen jest wskaznik paliwa wyskalowany do 55 litrow. Waska lampa miala 55 litrowy zbiornik, a szeroka lampa miala 62litry. Tak wiec przypuszczam ze kiedys komus oryginalne zegary padly i kupil drugie nie zwazajac na to czy sa z tego samego rocznika co auto. To takie moje male spostrzezenie.
Ogólnie super E30
PZDR!
southOFheaven - 2006-04-13, 14:32
| LUKAS napisa/a: |
Musze Cię zmartwić co do przebiegu, sądzę że jest nie oryginalny... Podstawą do tych podejzen jest wskaznik paliwa wyskalowany do 55 litrow. Waska lampa miala 55 litrowy zbiornik, a szeroka lampa miala 62litry. Tak wiec przypuszczam ze kiedys komus oryginalne zegary padly i kupil drugie nie zwazajac na to czy sa z tego samego rocznika co auto. To takie moje male spostrzezenie.
|
wydawalo mi sie zawsze, ze tylko 6cylindrowe maja wskaznik 62litry. Ale z tego co widze w papierach jest oryginalny przebieg.
pozdrawiam i dzieki za mile komentarze. w tej chwili mam oko na felgi Borbet 7,5 cala et 20 rozmiar 16 oponki 205/50.
Rowniez wyrzucilem brewki i calkiem ladniej wyglada.
LUKAS - 2006-04-13, 14:44
| southOFheaven napisa/a: | | wydawalo mi sie zawsze, ze tylko 6cylindrowe maja wskaznik 62litry. Ale z tego co widze w papierach jest oryginalny przebieg. |
O pardom pospieszylem sie z wypowiedzią masz racje, oczywiscie masz racje
PZDR!
Łukasz - 2006-04-13, 16:04
Ładna tylko za wąsko stoi, ale to jedyny minus i pewnie niedługo się zmieni
Tors - 2006-04-13, 22:34
LUKAS Musze sie z Toba nie zgodzic! ALPINA robiła całkiem inne spojlerki na klape i nie ma szans ich z niczym innym pomylic! Były bardzo zadarte do góry, całe gumowe i dosc mocno zachodziły na klape tak w dół jak i na boki. To takie moje małe sprostowanie. PS. dalej podtrzymuje ze auto jest zajefajne
LUKAS - 2006-04-13, 23:19
| Tors napisa/a: | | LUKAS Musze sie z Toba nie zgodzic! ALPINA robiła całkiem inne spojlerki na klape i nie ma szans ich z niczym innym pomylic! Były bardzo zadarte do góry, całe gumowe i dosc mocno zachodziły na klape tak w dół jak i na boki. |
Tak wygląda Alpina z bardzo podobnym spoilerkiem do M Technic I
Tak wygląda auto southoFheaven`a (jak Ty masz na imie )
A Tobie Tors pewnie chodziło o taki spoilerek
southOFheaven - 2006-04-14, 15:54
| LUKAS napisa/a: |
(jak Ty masz na imie )
|
tak jak Ty, tj Lukasz;]
macie racje co do tego spojlera.
BARABUS - 2006-06-03, 09:40
| Cytat: | | Musze Cię zmartwić co do przebiegu, sądzę że jest nie oryginalny... Podstawą do tych podejzen jest wskaznik paliwa wyskalowany do 55 litrow. Waska lampa miala 55 litrowy zbiornik, a szeroka lampa miala 62litry. Tak wiec przypuszczam ze kiedys komus oryginalne zegary padly i kupil drugie nie zwazajac na to czy sa z tego samego rocznika co auto. To takie moje male spostrzezenie. |
... no nie powiedziałbym, ja również mam w mojej licznik paliwa do 55 litrów
southOFheaven - 2006-06-03, 23:15
u mnie pare zmian, niestety nie posiadam aparatu jutro zrobie fotki z telefonu;/
-brewki out
-nerki chrom
-tylna lotka oryginalna
-no i felgi standardowe kwadraty 14'
coz..funduszy troszke brakuje. autko to tylko nablyszczony oryginal sie nic wiecej..
a planach zostala mechanika..tzn most+podpora. i przeplywomierz.
nizej przedstawiam jeszcze stare zdjecia z innej sesji.
pozdrowienia
Vindevil - 2006-06-06, 14:07
Nic dodać, ale jak wspomniałeś ująć. Doprowadź do orginału i jak chce Ci się szukać to zamontuj 15' OZ-ty serii fitipaldi spolerowane na połysk.
Mr X - 2006-06-06, 17:50
Fajna tylko o felgi aż się prosi:)
southOFheaven - 2006-08-22, 00:41
Po długiej przerwie wrzuciłem pare zdjec..niestety robione telefonem. Bimka doprowadzona do oryginalu..no poza felgami..gdyz sa to standardowe kwadraty z "sportpaket" is-owskie bbsy nie moglem dostac a takie jakie ma barabus nie stac mnie 8) mimo upływu dwoch lat odkad ją posiadam kocham i szanuje bimke. Mysle, ze teraz wyglada ładniej niz poprzednio. Do zrobienia halogen od strony kierowcy bo cos paruje
pozdrawiam.
preferuje styl jazdy na leżąco 8) nie mam 9cali parapetow wiec musze inaczej sie lansowac
BARABUS - 2006-08-22, 07:01
ale ją wypucowałeś
wszystko piknie tylko o jakies fele cie prosi
southOFheaven - 2006-08-22, 12:47
a nawet błaga... coz jesli ktos podaruje mi taki komplet jak na zdjeciu nizej..
prawde mowiac nie wiem co to za model bbs ale wyglada smakowicie.. i jeszcze chyba ma niezle ET bo sa oponki o szerokosci 195..czyli w sam raz.
wiechue30 - 2006-08-22, 22:41
oprócz felg wygląda idealnie, jeśli byłbyś zainteresowany to mam na zbyciu
wiem że nie jest to rs ale zawsze lepiej wygląda niż to co masz teraz
southOFheaven - 2007-02-27, 14:45
sprzedana tesknie za nią:(
|
|