BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - przekaznik pompy paliwowej...

sebo - 2004-08-18, 15:49
Temat postu: przekaznik pompy paliwowej...
witam to znowu ja i znowu mam problem a mianowicie w poprzednim watku poruszanym przezemnie mowilem o skaczacych obrotach i szarpaniu samochodem na wolnych obrotach doszly mnie sluchy ze jedna z przyczyn moze byc uszkodzony przekaznik pompy paliwowej no i teraz problem - w ktorym miejscu ten przekaznik sie znajduje??(i czy wogole on sie tam znajduje bo na schematach na stronie nie moge takiego elementu odnalezc) przypomne tylko ze to 320 E30 88rok motronic
henry - 2004-08-18, 21:27
Temat postu: przekaźnik pompy paliwowej
Witaj Sebo!!!!!

Przekaźnik pompy paliwowej masz w takiej czarnej "kostce" obok zbiorniczka wyrównawczego płynu ,jeżeli masz go po lewej stronie auta i "kielicha" lewego amortyzatora.Ściągasz tę czarną pokrywę a pod spodem są trzy przekaźniki.Jeżeli stoisz przy lewym błotniku i patrzysz na silnik to pierwszy prżekaźnik z lewej strony to właśnie ten od pompy.

Myślę jednak ,że to nie przekaźnik jest powodem usterki.Przekaźnik jest albo dobry i łączy albo wogóle nie działa.Na razie tyle mogę Ci podpowiedzieć
pozdrawiam - henry

LUKAS - 2004-08-18, 21:38
Temat postu: Re: przekaźnik pompy paliwowej
henry napisa³/a:
Ściągasz tę czarną pokrywę a pod spodem są trzy przekaźniki.

Ja mam tylko dwa... :?

sebo - 2004-08-18, 21:40

wlasnie tak myslalem ze tam sie znajduje nawet tam zagladalem ale z tym czy on poprostu dziala lub poprostu nie dziala klocilbym sie gdyz z moich informacji wynika ze jest to elektroniczny przekaznik czyli brak w nim stykow a znajac nieco elektronike tam nie zawsze jest dziala - nie dziala jezeli jest to przekaznik mechaniczny to prosze o wyprostowanie mojej wypowiedzi a tak nawiasem to co moze byc jeszcze przyczyna skakania obrotow gdy wymienilem gume dolotowa za przeplywka czyscilem silnik krokowy wymienilem odme na szczelna swiece sa w miare nowe???
lokop e30 320i - 2004-08-19, 22:41

A masz gaz?
sebo - 2004-08-23, 23:32

nie jak na razie nie jestem zagazowany ale pewnie niestety bede