BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Żarówki

marekfl - 2006-03-18, 19:46
Temat postu: Żarówki
Hej ludziska widziałem ostatnio w sprzedaży zarówki 100W niby xenony pełno takich w supermarketech i na allegro ale tak mnie zastanawia jeden fakt. No bo na moja głowe taka 100W wsadzona w normalny klosz to przecież się ugotuje w środku po paru godzinach. Nie mowiąć już o zwiekszonym poborze prądu w instalacji co moze skutkowac rużnymi nieprzyjemnymi problemamia z elektryka. A no i jeszcze fakt ze po ok 200h tezarówki tracą swoją efektywność. Wszyscy je kupuja bo mocniejsze fajne, lansiarskie. Jak tam uważącie mial je ktoś u siebie??
Adi - 2006-03-18, 20:01

no ja na Twoim miejscu bym takiego czegos nie pakowal do auta a tu masz fajny temat o żarówkach
--==maly==-- - 2006-03-18, 20:28

Ja jak kupiłem samochód miałem philips blue vision+ i byłem super zadowolony. Ekstra oświetlały droge. Niestety porowała mi lampa i żarówka się przepaliła. Dostałem w prezencie te niebieskie H.I.D. niby 7200K i w porównaniu ze zwykła żarówką lampa wygląda dużo ładniej leciutko niebieski a raczej bardzo jasny biały ale na drodze nic nie widać jest ciemno jak cholera. Z tym,że ja mam wsadzone te normalne 55W bo 100W wypali odblask i soczewke i będziesz musiał kupić nowe lampy. Nie polecam dzisiaj zmieniłem na zwykłe żarówki po 6zł i światło jest zółte ale przynajmniej coś widze.
duchX - 2006-03-18, 20:40

jezdzilem z 100W w poprzedniej E30 ponad rok i wszystko ok ja polecam
kamil.k - 2006-03-18, 20:49

x_e_o_n napisa³/a:
jezdzilem z 100W w poprzedniej E30 ponad rok i wszystko ok ja polecam

to na pewno nie bylo 100W - to ze bylo napisane to jeszcze o niczym nie swiadczy

100 Watowe na prawde mocno grzeja i wypalaja lampy

duchPW - 2006-03-18, 21:39

temat juz obficie przerabiany - n aprawdę wystarczy poszukać :?