| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - wyścig!!!!!!!
Łukasz - 2006-03-17, 16:30 Temat postu: wyścig!!!!!!! Wyścig Misztal kontra Rutkowski
Poseł i detektyw wymienili wizytówki
(fot. Express Ilustrowany)
Trwają przygotowania do samochodowego wyścigu pomiędzy posłem Piotrem Misztalem (Samoobrona) a detektywem Krzysztofem Rutkowskim. „Express” zaproponował im takie zmagania po tym, jak Piotr Misztal sprawił sobie maybacha za milion złotych. Zgodzili się bez namysłu. Niedawno spotkali się w jednej z łódzkich restauracji i ustalili warunki rywalizacji.
Przede wszystkim doszli do porozumienia, że niespodzianek nie będzie – zrezygnowali z „wyścigu zbrojeń” i pojadą już posiadanymi autami – Rutkowski bmw z serii 6, Misztal swym maybachem.
Otwarta pozostaje jednak kwestia przygotowania czy też podrasowania aut.
– Pytałem, co da się zrobić – przyznaje poseł Misztal. – Jest taka jedna firma w Europie, która podkręciłaby silnik maybacha do 700 koni mechanicznych, ale chcą za to 300 tys. zł. Nie wiem, czy warto, i tak ma przyspieszenie do setki lekko powyżej pięciu sekund.
Rutkowski, pytany, czy zamierza tuningować swą „szóstkę”, tylko się uśmiechał...
W wyścigu wezmą też udział partnerki posła i detektywa. Obie zasiądą w fotelach pilotów. Przyjazd zapowiedziało dwudziestu posłów, mających dopingować kolegę.
Miejsce i termin wyścigu nie zostały jeszcze ustalone.
yoshi - 2006-03-17, 16:40
a ty sobie uczciwie na 5-letnie BMW nie mozesz zarobic
dzis w radiu sluchalem jak Pan Mistal mial problem z czego zatankowac Maybaha i Hummera
pudzian - 2006-03-17, 17:24
a ja dzisaj ogladalem jakies wiadomosci i slyszalem ze misztal dostal kare 4tys zl bo niewpuscil jakiejsc kontroli do swojej foirmy czy jakos tak reportezy sie go spytali czy ma przysobie tyle gotowki on powiedzial ze musi miec bo trzeba zatankowac hamera i maybacha pozdro
center - 2006-03-17, 18:14
nie wpuscil ludzi, bo zatrudnial osoby na lewo...
jak przyszli znowu to wszyscy mieli podpisane umowy na dzien przed przyjsciem inspekcji po raz 1
piekny ten nasz kraj, piekny...
i 4tys..fium fium, ale go zaboli kieszen... 8)
Łukasz - 2006-03-17, 20:35
dla niego te 4 tysie to jak dla mnie kupić sobie batona
ale właśnie do niego dzwoniłem i poradziłem, żeby wywalił tylną kanapę, barek i kilka gratów z maybacha - tam jest tyle kilo, że nie trzeba tuningować tylko odchudzać
korzuch - 2006-03-17, 23:11
yo!
ukasz ten leszczu w majbachu ma LPG i nie dzwon do niego wiecej
pozdro
kicha - 2006-03-17, 23:56
I qwa na co ida nasze podatki Tak tylko moze byc w naszym pieknym kraju
BADYL - 2006-03-18, 00:01
| kicha napisa/a: | I qwa na co ida nasze podatki Tak tylko moze byc w naszym pieknym kraju |
Takie rzeczy to tylko w Polsce.
webretti - 2006-03-18, 02:11
| kirek napisa/a: | | kicha napisa/a: | I qwa na co ida nasze podatki Tak tylko moze byc w naszym pieknym kraju |
Takie rzeczy to tylko w Polsce. |
co wy za przeproszeniem pie....., jakie podatki?? Ze co, ze Wasze?? Na glowe upadliscie czy juz kompletnie wam szczena opadla z zazdrosci??
Czyli jak ja sobie kupie nowe M6 to tez bedziecie bajdozyc ze za wasze podatki?? ludzie zastanowcie sie co wy piszecie!! stac go to niech kupuje sobie i nawet wyspe z odwiertem ropy, ten kraj jest taki bo za duzo tu ludzi ktorzy zazdroszczą, sory za szczerosc, za ktorą zostane zaraz zjechany, ale taka jest prawda. Jak tylko ktos ma kasiory w brud to zaraz sie znajdzie tysiac osob , ktore go zlinczują za tą kase i wyzwą go od tych co kradną i nie legalnie zarabiają Co z Wami ludzie, czy to jest forum syrenki czy BMW???????????????????????????????????????????????????????????????????
kamil.k - 2006-03-18, 06:51
| kicha napisa/a: | I qwa na co ida nasze podatki Tak tylko moze byc w naszym pieknym kraju |
a ktory z nich niby kupil auto za nasze podatki
zarobili na te samochody prowadzac wlasne firmy
KORDI - 2006-03-18, 09:40
I Misztal i Rutkowski byli(Misztal nadal jest)posłami......
A nie jeden chciałby mieć takie zarobki jak maja ci piep$#%ni posłowie.......
Nie uwierze żeby misztal w tak krótkim czasie dorobił sie uczciwie aż takiej kasy.....jego kariera i biznas wybudowana jest na przekrętach i oszustwach podatkowych i innych.....
A jak państwo traci przez takiego wała...to i niestety pośrednio każdy z nas....podatników.....
PozdrOOfki......
pudzian - 2006-03-18, 09:43
nio niestety taki kraj panowie moze poobstawiamy ja stawiam oczywiscie na BMW pozdro
Marcin - 2006-03-18, 10:24
| KORDI napisa/a: | I Misztal i Rutkowski byli(Misztal nadal jest)posłami......
A nie jeden chciałby mieć takie zarobki jak maja ci piep$#%ni posłowie.......
Nie uwierze żeby misztal w tak krótkim czasie dorobił sie uczciwie aż takiej kasy.....jego kariera i biznas wybudowana jest na przekrętach i oszustwach podatkowych i innych.....
A jak państwo traci przez takiego wała...to i niestety pośrednio każdy z nas....podatników.....
PozdrOOfki...... |
Prawdopodobnie jest w tym troche prawdy. Niestety w wiekszosci panstw postkomunistycznych wyroslo bardzo duzo fortun nie do konca legalnie. Ale z drugiej strony pomysl, skoro Misztal ma duza firme to pewnie musi tez duzo ludzi zatrudniac a tym samym daje im prace. To tez jest wazne.
KORDI - 2006-03-18, 11:00
Zgadzam sie z Tobą Marcin....ale według mnie takie firmy i osoby powinny być częściej i ostrzej kontrolowane,bo ludzie tacy jak Misztal bezlitośnie wykorzystują pracowników...
Osoba nie zarejestrowana może zapomnieć o emeryturze,a i ubezpieczenia tez nie ma.... Pracownicy cieszą sie że mogą zarabiać i boją sie stracić prace dlatego zgadzaja sie na te warunki,ale jakby były częste inspekcje i KONKRETNE kary w zależności od dochodów,to pracodawca z czystej kalkulacji wolałby zarejestrować wszystkich.....pracowników i tak by tylu samo potrzebował.....
A co do obstawiania to też uważam że wygra BMW.....
Maybach to straszna krowa..... no chyba że Miształ wyda 300tys na podkręcenie sobie Maybacha.....
PozdrOOfki.....
Marcin - 2006-03-18, 11:03
| KORDI napisa/a: | Osoba nie zarejestrowana może zapomnieć o emeryturze,a i ubezpieczenia tez nie ma.... Pracownicy cieszą sie że mogą zarabiać i boją sie stracić prace dlatego zgadzaja sie na te warunki,ale jakby były częste inspekcje i KONKRETNE kary w zależności od dochodów,to pracodawca z czystej kalkulacji wolałby zarejestrować wszystkich.....pracowników i tak by tylu samo potrzebował.....
|
Oczywiscie jest prawda, ze system kontroli pracy w Polsce jest na bardzo slabym poziomie a wykorzystywanie prtacownikow w duzych firmach jest czeste.
Ale nie odbiegajmy od tematu.
duchPW - 2006-03-18, 12:16
hehe- najpierw się ludzie wkurzają, że 'za ich podatki...', a jak pójdzie kontrola i złapie oszusta podatkowego in flagranti, to mówią, że się niszczy porządnych obywateli w imię wspierania obcych producentów sprzętu komputerowego
pytacie co za kraj - a taki jak i żyjący w nim ludzie
kicha - 2006-03-18, 14:52
webretti napisal
| Cytat: | co wy za przeproszeniem pie....., jakie podatki?? Ze co, ze Wasze?? Na glowe upadliscie czy juz kompletnie wam szczena opadla z zazdrosci??
Czyli jak ja sobie kupie nowe M6 to tez bedziecie bajdozyc ze za wasze podatki?? ludzie zastanowcie sie co wy piszecie!! stac go to niech kupuje sobie i nawet wyspe z odwiertem ropy, ten kraj jest taki bo za duzo tu ludzi ktorzy zazdroszczą, sory za szczerosc, za ktorą zostane zaraz zjechany, ale taka jest prawda. Jak tylko ktos ma kasiory w brud to zaraz sie znajdzie tysiac osob , ktore go zlinczują za tą kase i wyzwą go od tych co kradną i nie legalnie zarabiają Co z Wami ludzie, czy to jest forum syrenki czy BMW??????????????????????????????????????????????????????????????????? |
Webretti jak ty sobie kupisz nowe M6 to nikt ci nie bedzie mial za zle dla mnie mozesz nawet ukrasc sobie takie M6 nic ci nie powiem, ale pomysl logicznie, ze to wszystko jest za nasze pieniadze. Oni (poslowie) siedza nic nie robia tylko ciagle wymyslaja jakies podatki i inne duperele aby za nasze pieniadze polatac wszystkie dziury ,ktore sa pozostaloscia poprzedniego ustroju. Zamiast tego obnizyli by troche swoje i tak duze DIETY poselskie i raz dwa by wszystko wrocilo do normy, ale po co sobie beda zabierac jak moga innym (czyt. NAM )Wez np takiego p. Andrzeja L. jak mial proces olewal caly sad nie stawial sie itp czy cos mu zrobili ? - NIC a ty jakbys mial sprawe w sadzie i olalbys to jak myslisz jakby cie potraktowali ?. Dobra koniec OT. I tak BMW wygra nawet jakby pan Misztal podkrecil Maybacha to watpie aby nim potrafil kierowac , natomiast Krzysiu R to potrafi
Tomek3er - 2006-03-18, 15:03
Zdecydowanie wygra BMW Rutkowskiego
Piotrek - 2006-03-18, 15:10
Wiadomosc z ostatniej chwili!!!!!!!
Misztal będzie miał od Ojca Dyrektora chipa który likwiduje odcinkę
webretti - 2006-03-18, 17:01
Kto wygra wyścig to się dopiero wyjaśni na mecie wyścigu, więc nie ma co strzelać pojęciami, że na 100 % BMW.
A co do zarobków zarówno p. Misztal jak i p.Rutkowski to zarabiają tyle ile zarabiaja i nic Wam do tego, przemawia przez Was zwykła zawiść i zazdrość. A co do majatku p.Misztala to najpierw zaciągnijcie konkretne informacje zanim zaczniecie kogokolwiek obsmarowywać oszczerstwami. Misztal zarobił swoja kasę podczas gdy mieszkał na stałe w USA przez wiele wiele lat, zaczynając tak jak inni amerykanie od małego interesu, skupował zepsute urządzenia AGD, naprawiał je i sprzedawał jako sprawne używane, a później zaczął rozkręcac inne interesy z pieniędzy zarobionych na sprzecie AGD. USA to nie Polska i da się tam zarobić szybko dużą kasę jak się ma łeb do interesów.
A jak już chcecie kogoś rozliczać to zacznijcie od dyrektora z Torunia i jego pralni pieniedzy zwanej Radio M., i gdzie się qw..... podziały pieniądze zebrane przez niego na Stocznię Gdańską, było tego kilka milionów, a nawet złamanego grosza nie przekazał do Stoczni.............. Całe to mocherowe społeczeństwo smierdzi bardziej niż cały PRL......
A co do M6, to jak już mnie będzie stać to napewno sobie kupię i nie będę się na nikogo oglądał, ale napewno kupię je w salonie i nie będę musiał go kraść, bo kradziez jest dla frajerów co nic innego nie umieją tylko kraść...............
Wiecie jaka jest różnica między Polską a innymi wysokocywilizowanymi krajami takimi jak m.in. USA, ano taka, że jak sąsiad w USA ma wille z basenem i super fure, to sąsiad zrobi wszystko, żeby mieć lepsza wille i lepszą furę, to taka ich rywalizacja, a w Polsce jak sąsiad ma wille z basenem i super fure to odrazu się mówi, że złodziej, że mafiozo i na pewno zarobił nielegalnie tą kasę, ot cała prawda o naszym społeczeństwie.........ten nasz kraj jest żałosny i nigdy nic się tu nie zmieni jeśli mentalność Polaków się nie zmieni i zamiast piep...ć że ktoś coś ma i się czegoś dorobił to może zacznijmy My jako społecześnstwo spróbowac mu doruwnać......
center - 2006-03-19, 00:12
taki kraj i jeszcze dlugo dlugo tego nie zmienimy...
to fakt ze jak sie ma kase to nie mozna sie z nia nijak lansowac bo od razu sie jest uwazanym za gangtera i zlodzieja..
moj kumpel kupil sobie nowe 7, sprowadzil ze stanow i parkuje ja na stacji benzynowej, nie tyle boi sie tego ze ukradna, co ze porysuja czy potlucza z zawisci..
tak to juz jest, ze ludziom nie przechodzi przez mysl, ze mozna jechac za granice zarobic kase, wrocic i zyc na wyzszym poziomie...
to 1..
a 2 co mnie boli to to, jak widze takiego premiera ktory skacze z radosci ze otworzyl rynki pracy w hiszpani i gdzies tam jeszcze, i cieszy sie ze inteligentni mlodzi ludzie, wyksztalceni po studiach, znajacy jezyki, wyjada za granice zbierac truskawki i lac piwo w knajpach...
to mnie tak denerwuje ze mnie az rozrywa, zamiast zrobic cos zeby tu bylo jak najwiecej miejsc pracy, jakies podwaliny pod dlugoterminowe inwestycje to nie bo po co, lepiej dac 20 baniek na swiatynie...
[tematu nie zamykam bo rozwija sie w ladnym kierunku, jest fajna rzeczowa dyskusja, mysle ze spokojnie mozemy poczekac na rozwoj sytuacji, nawet po odejsciu od tematu glownego]
webretti - 2006-03-19, 00:21
hehehehe a ja się dziś uśmiałem po pachy jak mocherowe bubki na swoim konwencie przemawiali, ubaw po pachy
i wiecie co, cieszę się jak cholera że rozwiuązują parlament, może w końcu na nowych wyborach dojdą do władzy liberałowie,
LIBERALIZM Rulez.......
Gniewek89 - 2006-03-19, 09:08
No ale w sumie niewiadomo jak to bedzie bo zeby miec wiekszosc PO moze miec koalicje z SLD a wtedy tak fajnie juz nie bedzie
rogaś318 - 2006-03-19, 10:46
ok czepiamy sie misztala dlatego chyba bo jest z samoobrony. dlaczego nikt nie najezdza na kulczyka, gudzowatego, solorza, czy tego od prokomu...?????
inna sprawa ze u nas tworzylo sie takie przepisy zeby jedni mogli zarobic a o innych sie nei rozmawialo...
duchPW - 2006-03-19, 11:09
fuck - Panowie - to nie jest forum polityczne - chyba moderator ma dziś wolne
webretti - 2006-03-19, 12:01
| rogaś318 napisa/a: | ok czepiamy sie misztala dlatego chyba bo jest z samoobrony. dlaczego nikt nie najezdza na kulczyka, gudzowatego, solorza, czy tego od prokomu...?????
inna sprawa ze u nas tworzylo sie takie przepisy zeby jedni mogli zarobic a o innych sie nei rozmawialo... |
a niby po co mają najezdzac na w/w wymienionych, to sa normalni ludzie, biznesmeni z czołówki najbogatszych i chyba dlatego trzeba ich zjechac wedlug mentalnosci co nie ktorych, .....ten kraj jest chory....potrzebny mu psychiatra.......
Pan Krauze jest jak najbardziej wporządku, poznałem go kiedyś, jest sąsiadem mojego znajomego i oni czesto ze sobą rozmawiają....
wiecie co?? skonczcie to pie........ o polityce bo sie mi mdlo robi jak musze myslec o idiotach z pis-u, niech rozwiąza ten sejm i niech juz nigdy nie dojdą do wladzy, bo to co pis wyprawia to jest smiech na sali i wstyd dla kraju na arenie miedzynarodowej.
i mam nadzieje teraz ze maybach wygra, ale nie dla tego ze popieram misztala ale tylko zeby Wam na zlosc zrobic ........................... zartowalem BMW Rulez....
Łukasz - 2006-03-20, 09:18
Pan Krauze jest jak najbardziej wporządku, poznałem go kiedyś, jest sąsiadem mojego znajomego i oni czesto ze sobą rozmawiają....
szukam logiki i związku przyczynowo-skutkowego między sąsiedztwem mojego znajomego i częstego z nim rozmawiania, a byciem uczciwym biznesmenem
Hmmmm, nie widzę?????
tak zarówno Gudzowaty jak i Kulczyk to uczciwi biznesmeni
A Misztal i Rutkowski to wykształceni, na poziomie panowie w średnim wieku, którzy, aby urozmaicić swoim obywatelom nędzne , szare życie organizują igrzyska, zapewne założyli się, a zwycięzca wygraną przeznaczy dla najbliższego napotkanego parkingowego.
wow
Starożytny Rzym by nam pozazdrościł
Marcin - 2006-03-20, 09:41
| Łukasz napisa/a: | Pan Krauze jest jak najbardziej wporządku, poznałem go kiedyś, jest sąsiadem mojego znajomego i oni czesto ze sobą rozmawiają....
szukam logiki i związku przyczynowo-skutkowego między sąsiedztwem mojego znajomego i częstego z nim rozmawiania, a byciem uczciwym biznesmenem
Hmmmm, nie widzę?????
tak zarówno Gudzowaty jak i Kulczyk to uczciwi biznesmeni
|
Dobre, dobre
Webretti rozbroiles mnie ta wypowiedzia!!!
webretti - 2006-03-20, 12:50
| Marcin napisa/a: |
Dobre, dobre
Webretti rozbroiles mnie ta wypowiedzia!!! |
Ja siebie tez, hehe to efekt siedzenia do poznych godzin nocnych
duchPW - 2006-03-21, 13:19
Musi być z Ciebie webretti fajny chłop (i piszę to bez cynizmu czy innego sarkazmu), bo już kolejny raz wykazujesz sie umiejętnością zachowania dystansu wobec własnej osoby - uważam, że to bardzo cenna cecha
pozdrawiam
BTW - z tymi uczciwymi biznesmenami, to rzeczywiście niezły tekst
[ Dodano: Wto Mar 21, 2006 13:21 ]
... to kiedy ten wyścig?
slawo - 2006-03-21, 13:29
Kulczyk uczciwy? hyhyhy oj zdziwilbys sie kolego
piepszyc polityke,
kiedy bedzie w koncu wyscig?
webretti - 2006-03-21, 18:11
| slawo napisa/a: | Kulczyk uczciwy? hyhyhy oj zdziwilbys sie kolego
piepszyc polityke,
kiedy bedzie w koncu wyscig? |
Ja pisałem o Krauze, a pana Kulczyka to niestety nie poznałem jeszcze osobiście
A kto z nich jest uczciwy a kto nie, to zostawmy to Polskiemu Sądownictwu, ja wiem że pan Krauze jest git człowiek
A wyścigu nie będzie bo ojciec dyrektor wezwał na dywanik do siebie Misztala i powiedział mu: Jak śmiałeś mieć czelność plagiatowania po mnie?? Nie mogłes sobie kupić innej fury, tylko akurat to co ja?? I co ja mam teraz z Tobą zrobić Misztalku?? Chyba sprzedam swojego Maybacha i kupie lepsze, bo 2 Maybachow nie może byc w naszym biednym kraju. Dwa to juz za bardzo ludzi kłuje w oczy, a tak byłl jeden i był święty spokój, yh yh yh....."
i teraz ojciec padre ma 2 Maybachy a Misztal wrucił do Hammera yh yh yh
kamil.k - 2006-03-21, 21:09
| webretti napisa/a: |
A kto z nich jest uczciwy a kto nie, to zostawmy to Polskiemu Sądownictwu, ja wiem że pan Krauze jest git człowiek
|
wiesz znam wielu bogatych ludzi i czasem da sie z nimi normalnie porozmawiac , posmiac ,sa mili i wogule ale to nie znaczy ze sa uczciwi - oni sa dwulicowi ; w pracy sa bezwzgledni i nie licza sie z nikim - nie placa pensji pracownikom bo musza sobie kupic np kolejnego mercedesa albo jechac na wakacje
po prostu Polska to taki kraj w ktorym uczciwie nie da sie zarobic tak duzych pieniedzy jak maja co poniektorzy
webretti - 2006-03-21, 21:43
| kamil.k napisa/a: | wiesz znam wielu bogatych ludzi i czasem da sie z nimi normalnie porozmawiac , posmiac ,sa mili i wogule ale to nie znaczy ze sa uczciwi - oni sa dwulicowi ; w pracy sa bezwzgledni i nie licza sie z nikim - nie placa pensji pracownikom bo musza sobie kupic np kolejnego mercedesa albo jechac na wakacje
po prostu Polska to taki kraj w ktorym uczciwie nie da sie zarobic tak duzych pieniedzy jak maja co poniektorzy |
hmm no to witam w klubie wiekszosc moich znajomych to wlasnie tacy, w koncu nie da sie spotkac innych w sopocie
a co do pensji, to jak mi klient zalega z zapłatą za towar, to pracownik u mnie dostaje na końcu, bo najpierw to ja muszę mieć a nie pracownik, a jak sie coś nie podoba to zawsze mówię, droga wolna, na Twoje miejsce przyjmę 10 chętnych
Takie zycie.........
Czy brakuje ci na chleb?? A moze na paliwo do BMW?? Wybrałeś markę taką a nie inną, a tu nie ma zmiłuj, na BMW trzeba zapracować, a jak stac na BMW to i na życie też starczy z rezerwą, więc nie gadaj głodnych kawałków, że w polsce nie da się zarobić, rozejzyj się dookoła kasa leży, trzeba tylko miec pomysł, jak ta kasę zaorać z ziemi, a do narzekania jest wielu chętnych, tylko robic nie ma komu, kraj leni śmierdzących i tyle.........wiem bo przerabiałem to ze swoimi BYŁYMI pracownikami, każdy lubi narzekać, a robota od przedwczoraj leży nie zrobiona.........................
Łukasz - 2006-03-21, 21:54
| webretti napisa/a: | | kamil.k napisa/a: | wiesz znam wielu bogatych ludzi i czasem da sie z nimi normalnie porozmawiac , posmiac ,sa mili i wogule ale to nie znaczy ze sa uczciwi - oni sa dwulicowi ; w pracy sa bezwzgledni i nie licza sie z nikim - nie placa pensji pracownikom bo musza sobie kupic np kolejnego mercedesa albo jechac na wakacje
po prostu Polska to taki kraj w ktorym uczciwie nie da sie zarobic tak duzych pieniedzy jak maja co poniektorzy |
hmm no to witam w klubie wiekszosc moich znajomych to wlasnie tacy, w koncu nie da sie spotkac innych w sopocie
a co do pensji, to jak mi klient zalega z zapłatą za towar, to pracownik u mnie dostaje na końcu, bo najpierw to ja muszę mieć a nie pracownik, a jak sie coś nie podoba to zawsze mówię, droga wolna, na Twoje miejsce przyjmę 10 chętnych
Takie zycie......... |
Generalnie nie masz się czym chwalić. Po co się kompromitujesz z takimi poglądami????
jak najmniej pracowników Ci życzę z takim podejściem, myślenie cwaniaczka, i dlatego taka Polska jest właśnie, myślę, że mógłbyś sobie podać grabę z wyżej wymienionymi Panami Biznesmenami. Zapewniam Cię , że w Unii Europejskiej jest inaczej.
Tekst "na Twoje miejsce przyjmę 10 chętnych" jest maxymalnie chamski i buracki i świadczy o nader wąskich Twoich horyzontach. To brak poszanowania do pracownika jako osoby. Krętactwo, cwaniactwo - czyż nie?
I nie wiem z czego się tak cieszysz?
Z takimi poglądami, dulszczyzną, drobnomieszczańskimi zapędami trzeba walczyć, a nie je promować.
Pozdrawiam mimo wszystko.
korzuch - 2006-03-21, 22:03
yo!
ukasz wiesz przyznam ci racje robiłem u hu... prywaciarza aż 4 lata i na moje miejsce niebyło nikogo firma robi plajte a zarobki były na poziomie 2500 pln ale olałem leszcza i ta kasę i jestem szczęsliwym człowiekiem teraz tacy prywaciarze przychodza do mnie do pracy po rózne zaświadczenia i decyzje - ale musza dopełnic wszystkich formalnosci i gówn... mnie nie obchodzi kogo znaja i co mają
pozdro
kamil.k - 2006-03-21, 22:04
ok w jednym ci przyznam racje ze polacy sa leniwi i nie chce im sie pracowac
ja jestem inny i dlatego znam i mnie znaja tacy ludzie
ten klub to ja bardzo dobrze znam i nie zamierzam do niego wstepowac widze za to ze ty jestes czlonkiem
mi niestety nie marzy sie wielka kasa
ps.wiekszosc z tych bogaczy traci swoja fortune - nalogi , stres i sumienie wykanczaja ich psychicznie i fizycznie
webretti - 2006-03-21, 22:12
| Łukasz napisa/a: |
Pozdrawiam mimo wszystko. |
Hamuj się zanim coś zaczniesz klepać, załóż sobie firmę, zacznij prubować utrzymac się na rynku przy dużej konkurencji (nawet w Unii, a o ile się nie obudziłeś to my już jesteśmy w niej) i wtedy zacznij cokolwiek pisać
A z takim podejściem do życia to zwolnił bym zaraz po tym jak bym takie pieprzenie w pracy usłyszał, pracownik ma pracować a nie marudzić, a jak mu się k... nie podoba to wypad, 10 chetnych jest na jego miejsce, którzy lepiej będa pracować, i szanowac swoją pracę bo u mnie tylko tacy mają miejsce, dla innych nie ma miejsca w żadnej firmi, fabryce, zakładzie pracy itd. dlatego jest bezrobocie takie jakie jest, bo za dużo jest leni śmierdzących co by tylko marudzili ile by to oni chcieli zarabiać, a robić nie ma komu. Do tego dochodzi kradzież przez pracownika w miejscu zatrudnienia. Ździwił bys się ile osob podpieprza coś z firmy, z zakładów, z fabryk......
Mamy Polskę taką jaką mamy a to nie jest zależne od Biznesmenów czy innych pracodawców, lecz od mentalności ludu, i pamietaj jak Ty nie dasz z siebie wszystkiego w pracy to Twoj szef i firma nie zarobi tyle ile powinna, a jaki jest tego skutek?? Dostaniesz mniejszą pensję i pare osob pojdzie w odstawke, bo Pracodawcow nie stac na to aby utrzynywac kogos kto sie opierdala, marudzi i jeszcze kradnie, przy tak wysokich kosztach zatrudnienia. To co Ty dostajesz do reki to Twoj szef musi drugie tyle zaplacic w ZUSie i US i innych placowkach, a na to trzeba zarobić, ale żeby to oplacić to Ty musisz pracować i robić to co do Ciebie należy bez gadania i marudzenia, bo inaczej nie bedziesz mial pracy.
Caly kraj jest takich cfaniaczkow, nic tylko sie slyszy nazekanie dookola. W starej Unii ludzie w firmach pracują i nie marudzą, bo szanują swoją pracę....
...i nie mam ochoty wiecej Ciebie uświadamiać, bo i tak nie zrozumiesz jeśli nie prowadzisz firmy. Pracownik ZAWSZE bedzie widzial inaczej kazdy aspekt zatrudniania niz Pracodawca.
Piotrek - 2006-03-21, 22:31
Webretti wiele jest prawdy w tym co piszesz ale drazni mnie twój lekcewazący stosunek do ludzi w niektórych wypowiedziach .Mam nadzieje tylko ze w przyszłosci nie bedziesz musiał się znalesc po drugiej stronie barykady bo wtedy zycie nauczy Cię pokory.Proponuje równiez pomyslec inaczej...Myslisz ze jestes pracodawcą to jestes bogiem ? ok ale pamiętaj ze gdyby nie Ci ludzie to nie miałbys tego co masz teraz tak więc trochę pokory oraz szacunku dla innych.
Zapewne nie jeden z Nas nie dostał pensji w terminie ale pracodawcy dzielą sie na dwie grupy.
Uczciwy-informuje ze będzie poslizg w wypłacie pensji
Palant - informuje ze na Twoje miejsce jest 10 innych
I nie pisz ze miałes na mysli tych którzy są leniwi albo kradną
Napisałes to o ludzich którzy oczekują zapłaty za uczciwą , pełną poswięcenia prace.
Ps. zeby nie było , tez mam firmę
korzuch - 2006-03-21, 22:37
yo!
Piteks są też frajerzy co płaca najniższy zus a daja na lewo wiecej
pozdro
PS UWAGA te typy nie znają pojecia URLOP
PS 1 daja na raty pensje z zeszłego roku
Piotrek - 2006-03-21, 22:45
Webretti zapomniałem dopisac ze patrząc na wypociny takich bjeznesmenuf jak Ty dochodzę do wniosku ze jednak sam wywołujesz takie reakcje ludzi które opisałes a pózniej myslisz ze jaki ty to nie jestes super pracodawca.
Nie płacisz ? to kradną! ale pamietaj ze to ty ich pierwszy okradasz najpierw materialnie a pózniej z tego ze jednak za uczciwą pracę można zarobic - grozac wyrzuceniem...
webretti - 2006-03-21, 22:52
| Piotrek napisa/a: | Webretti wiele jest prawdy w tym co piszesz ale drazni mnie twój lekcewazący stosunek do ludzi w niektórych wypowiedziach .Mam nadzieje tylko ze w przyszłosci nie bedziesz musiał się znalesc po drugiej stronie barykady bo wtedy zycie nauczy Cię pokory.Proponuje równiez pomyslec inaczej...Myslisz ze jestes pracodawcą to jestes bogiem ? ok ale pamiętaj ze gdyby nie Ci ludzie to nie miałbys tego co masz teraz tak więc trochę pokory oraz szacunku dla innych.
Zapewne nie jeden z Nas nie dostał pensji w terminie ale pracodawcy dzielą sie na dwie grupy.
Uczciwy-informuje ze będzie poslizg w wypłacie pensji
Palant - informuje ze na Twoje miejsce jest 10 innych
I nie pisz ze miałes na mysli tych którzy są leniwi albo kradną
Napisałes to o ludzich którzy oczekują zapłaty za uczciwą , pełną poswięcenia prace.
Ps. zeby nie było , tez mam firmę |
po 1 nie nazywaj mnie palantem
po 2 zwalniam tych co sie lenia i sie nienadaja
po 3 to ze na "jego" miejsce jest 10 chetnych , mowie wlasnie tym co sie opierda... a nie tym co uczciwie pracują
po 4 mam szacunek do kazdego drugiego czlowieka, ale nie w momencie jak ktos po mnie jedzie jak po ........ dyscyplinarka i nie ma sentymentów
po 5 zawsze informuje o poslizgu w wyplacie, o ile taki wystepuje
po 6 to co mam zawdzieczam swojemu wlasnemu poswieceniu w ciezką prace
po 7 zarobilem na to wlasnymi rekoma
po 8 znam druga stronę tego medalu bo nie urodzilem sie przeciez z firmą w pieluchach
po 9 zawsze mowie ludziom: "jedziecie na tym samym wozku co ja, jak nie wyrabiacie to bedzie mniej kasy miala firma bo sprzedaz bedzie mniejsza"
po 10 premie sa zawsze dla najlepszych, czasami dla zmotywowania
AMEN
i zacznujmy juz dalej o wyscigu Rutkowski kontra Misztal
Pawel-e30 - 2006-03-21, 22:55
No i po co najeżdzacie tak na webrettiego??
Przeciez to jest jego sprawa jak prowadzi firme...
Jak da wolną ręke ludzią to napewno zaraz by splajtował...
Wrucicie już do tematu za nim wam dam bana
korzuch - 2006-03-21, 22:56
yo!
No stary stawiasz browarki bo z wyścigiem lipa i to aż 10
pozdro
Pawel-e30 - 2006-03-21, 22:57
| korzuch napisa/a: | yo!
No stary stawiasz browarki bo z wyścigiem lipa i to aż 10
pozdro |
Słyszysz Piotrek??
webretti - 2006-03-21, 22:58
| Pawel-e30 napisa/a: | No i po co najeżdzacie tak na webrettiego??
Przeciez to jest jego sprawa jak prowadzi firme...
Jak da wolną ręke ludzią to napewno zaraz by splajtował...
Wrucicie już do tematu za nim wam dam bana |
jakos plajta nie jest przewidziana w scenariuszu, wiec skad ta pewnosc i drwina w tej wypowiedzi????????????????
korzuch - 2006-03-21, 22:59
yo!
Paweł chce jak zwykle zrobic zadyme bo to stary garus i pracuje w ZUSie i to on ma stawiać
pozdro
Pawel-e30 - 2006-03-21, 23:01
Webretti źle odebrałeś posta!!
Chodziło mi o to że jak dasz sobie pracownikom wejść na głowe to może się to źle skończyć...
Ps. no tak najlepiej jak wroga odebrać
duchPW - 2006-03-21, 23:05
buhahaha - Paweł ale z Ciebie cynik - normalnie nie mogę
BTW - u mnie, w budżetówce też walą tekstami o rzeszy chętnych na moje miejsce
webretti - 2006-03-21, 23:05
| Pawel-e30 napisa/a: | Webretti źle odebrałeś posta!!
Chodziło mi o to że jak dasz sobie pracownikom wejść na głowe to może się to źle skończyć...
Ps. no tak najlepiej jak wroga odebrać |
sorry, zle odczytalem, moja wina tym razem, przyznaje sie do bledu
KORDI - 2006-03-21, 23:46
Czuje podtekst w tych "10 piwach"...
A tak poważnie to co z tym wyścigiem......
PozdrOOfki......
urbi - 2006-03-21, 23:51
ale pirdzielita glupoty az sie czytac nie chce !
webretti - 2006-03-22, 00:21
jak to co z wyscigiem, nie bedzie, bo dyrektor zabral misztalowi maybacha dżołk
korzuch - 2006-03-22, 08:41
yo!
Troche nie na temat ale można podpasowac do czegoś
"Rosyjscy naukowcy po wielu latach badań ustalili, że gdyby
całą wodę ze wszystkich oceanów, mórz, jezior, rzek, stawów, strumyków i wodę zawartą w atmosferze wpuścić do rurki o średnicy 1 cm, to ta rurka musiałaby mieć taką długość, że ja pierdolę "
pozdro
duchPW - 2006-03-22, 14:18
nowe wieści
webretti - 2006-03-22, 15:56
jedna wielka sciema, z Tico moze nawet korbka nie zostac w calosci, ale MAybach bedzie mial jedynie rysy na lakierze, to jest pancerne auto, bzdury klepią i tyle
duchPW - 2006-03-22, 23:53
no co Ty - łykasz to?
... byłbyś popularny na onecie
BTW - emot " " - należy traktować jako żart ... z przymrużeniem oka
webretti - 2006-03-23, 00:10
| Pioter_W napisa/a: | no co Ty - łykasz to?
... byłbyś popularny na onecie
BTW - emot " " - należy traktować jako żart ... z przymrużeniem oka |
klepią bzdury i tyle, dlatego zrobiłem emotikonka > bo jestem zły ze sie nie dowiemy jaki jest rezultat, tylko dlatego, że misztal sobie wymyslil bzdurny problem, a tak naprawde to ojciec dyrektor mu zarewirował bryke bo misztal kupil bez jego zgody a 2 maybachow nie moze byc
kamil.k - 2006-03-23, 06:56
nie tylko rydzyk ma maybacha wiec ta opsja ze mu zabral odpada
casus maximus - 2006-03-23, 10:07
ale was podkręcił ten wyscig. nie cierpie jadnego bujańca jak i drugiego...i mam gdzieś szczerze mówiac czy te dwa pajace beda sie scigac swoimi furami czy traktorami. w dodatku jakies tam gazetki podniecaja sie jakims tam wielkim wyscigiem. wielkie halo z powodu jakiegos smiesznego wyscigu dwoch bylych wlasciwie lub terazniejszych poslow. telewizja, artykuly w gazetach...no poprostu szał!!!!
Łukasz - 2006-03-23, 10:39
Poseł Piotr Misztal został usunięty z klubu parlamentarnego Samoobrona. Przewodniczący Samoobrony Andrzej Lepper oświadczył, że Misztal kpi sobie z wymiaru sprawiedliwości i biednych ludzi.
Sam Misztal twierdzi, że nie został wyrzucony tylko odszedł sam. Nie chciał też zdradzić, do jakiego innego ugrupowania chciałby dołączyć.
REKLAMA Czytaj dalej
Poseł Samoobrony zasłynął przede wszystkim swoim zachowaniem w jednej z łódzkich dyskotek. W listopadzie zeszłego roku poseł Misztal przyszedł pijany do dyskoteki i zaczął się awanturować. Wyproszony wrócił z policjantami, którym kazał aresztować kierownictwo lokalu i gości. Gdy funkcjonariusze odmówili, Misztal udawał, że telefonuje do ministra Ludwika Dorna, krzycząc "Zwolnij ich wszystkich, Ludwik!".
Misztalowi towarzyszył jego przyjaciel, prezes jego firmy i działacz Samoobrony, Andrzej Mielewczyk. Groził on śmiercią oficerowi policji. Później pod dom rodziców oficera przyszło kilku mężczyzn, którzy chcieli "załatwić sprawę".
O pośle Misztalu pisała ostatnio prasa w związku z kupieniem przez niego wartego około miliona złotych maybacha. Po Polsce jeżdżą prawdopodobnie tylko trzy, może cztery maybachy.
Kilka dni temu poseł został skazany na karę 4 tys. zł grzywny za uniemożliwienie inspektorom pracy przeprowadzenie w swojej firmie kontroli. Poseł złożył wniosek o dobrowolnym poddaniu się karze.
Do zdarzenia doszło w maju ubiegłego roku, kiedy Misztal nie był jeszcze posłem. Inspektorzy pracy chcieli sprawdzić anonimowe informacje i donosy o tym, że Misztal zatrudnia w swojej firmie ludzi na czarno. Do kontroli nie doszło, bo nie pozwolił na to przyszły poseł.
Przed sądem przyznał, że zachował się arogancko, ale był zdenerwowany zachowaniem kontrolerów, którzy nie okazali mu odpowiednich dokumentów. Poddał się dobrowolnie karze, bo - jak twierdzi - nie chciał przedłużać całej tej sytuacji, która - według niego - nauczy także szacunku do pracy także drugą stronę. (sm)
webretti - 2006-03-23, 15:18
Z ostatniej chwili: wyścig odbędzie się już wkrutce
źródło: wiadomości radiowe / Trójka
|
|