| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - E-30 z przymusu czy z pasji?
--==maly==-- - 2006-03-12, 19:04 Temat postu: E-30 z przymusu czy z pasji? Jak w temacie tak się zastanawiałem ilu z was posiada E-30 dlatego,że uważa ten model za najlepszy i jest w nim zakochanych a ilu poprostu dlatego,że jest tańszy w eksploatacji i zakupie np od E-36 lub innych modeli? Czy są wśród was osoby zbierające fundusze na jakiś nowszy model a może fundusze są tylko....
Sam zmieniłem E-30 na E-36 i teraz troche tego żałuje.
Niby E-36 wygląda nowocześniej jest ładniejsze w środku itd ale jednak to nie to.
Jest jak krowa nie ma tego czegoś co miało E-30. Zastanawiam się nad powrotem do klasyka ale chciał bym znać wasze zdanie i wiedzieć jak to z wami jest?
el-viz - 2006-03-12, 19:15
Adi - 2006-03-12, 19:37
wg. mnie E30 ma coś w sobie, sam nie wiem co to jest ale ciągnie mnie tylko do tego modelu, jeździłem paroma E36, E39 ale to nie to. Oczywiście koszty są niewątpliwym atutem E30 ale to w tym przypadku dla mnie drugorzędna sprawa.
Piotrek - 2006-03-12, 19:48
BMW jest tylko jedno - E30 E30 E30 E30 E30 E30 E30
center - 2006-03-12, 19:49
a ja z przymusu, ale mam nadzieje ze juz niedlugo, chociaz to czas pokaze..
tak czy inaczej zawsze ciagnelo mnie do 'wiekszych' beemek, typu 6, 7 serie i w tym kierunku sie bede rozwijal..
jednak na e30 nie narzekam, nauczylem sie przy niej wszystkiego naprawiac, od podstaw bo na poczatku laikiem bylem strasznym, teraz juz daje rade.
dobra szkole dostalem z ta beemka, ale czasu troche minie nim sie jej pozbede..
Gniewek89 - 2006-03-12, 19:54
Ja chyba jak kupie to z przymusu , choc sa kozackie to moj port docelowy to M5 e39 krwisto czerwone z biala skora. Do poki na nie niebedzie mnie stac bede sie wozic caly czas e30
Sobek - 2006-03-12, 20:17
Ja jak kupie E30 to napewno nie z przymusu. Jak dla mnie jest to najlepsze Bmw pod kazdym wzgledem, jestem w tym modelu zakochany he a jak bym mial zmieniac E30 to tylko na E34/E32 nowsze mi sie nie podobaja nie maja tego czegos co starsze modele 8)
Pozdrawiam
Sobek 8)
ogolny - 2006-03-12, 20:17
E 30 ma coś,ja zachorowałe na 320 i nie żałuje.Kocham jazde!!!Jest kull
Arczi e30 - 2006-03-12, 20:26
ja mam już swoją 7-mą e30-tke miałem wszystkie silniki oprócz 2,3l m20 i 2,5e m20....
jezdzilem ( kierowałem ) e21, e34, e36, e32 ( w tym 750-tka iL), e28 ..... i powiem tyle zbieram kasiorke na 7-mke e32 3,5l .... bo to dla mnie obok e30-tki drugie BMW zasługujace na uwagę... nigdy nie kupowałem e30-tki z powodu innych wzgledów niż to ze mi sie podoba jak zaden inny samochód .... oczywiscie lepiej mi sie podoba M3 E30
BMW E30-tka jest genialnym samochodem, piekne krztałty, idealne proporcje, samochody praktycznie bezawaryjne jesli dobrze traktowane, szybkie, mocne silniki, i wyposazenie dodatkowe ktore bedzie trudno zebrac przez całe zycie, to czyni e30-tke samochodem wyjatkowym pierwszym prawdziwym BMW zrobionym z głową ....
Jedyne co mogłoby mnie odciagnąc od posiadanie e30-tki i e32 to e38 .... czyli 7-mka nastepczyni e32, która moim zdaniem jest naładniejszym BMW jakie powstało ... ale narazie jest poza moim zasiegiem finansowym....
P.S. A co do słów MAŁEGO który skarcił sie sam ... to powiem tylko tyle że e36 jest lepsze od e30 tylko rocznikiem, choć zawsze raczej sie mówi im starsze tym lepsze.... no może ma lepsze silniki 6-cio cylindrowe bo 24V i Vanos lub M3 3,0 i 3,2 ale co to za problem włożyć taki silnik do e30-tki .... która po swapie ze skóra i klimą w srodku a takze pełną elektryką lub np. OBC 2 .... sprawi że e36.... stanie sie smieszne
MARTINEZ - 2006-03-12, 20:39
e30 kupiłem przez przypadek i na nic nie zamienie
u mnie ma dożywocie
e30 spełnia moje wymaganie np.:
1. autko do zabawy (bawie sie nim jak gokartem drifty itp.przy nadarzającej sie tylko okazji )
2. autko tanie i tanie utrzymanie (jesli sie samemu naprawia oczywiscie 8) )
3. teoretycznie bezawaryjne ( wiekszość usterek na własne życzenie )
moja e30 dojeżdzam codziennie do pracy i robie ok 50km i lubie nią jezdzic wiec chyba jest wszystko ok
czasami mnie meczy w taką pore roku twarde zawieszenie i krew mnie zalewa od wstrząsów
(na pewno e30 nie jest autem komfortowym jesli chodzi o zawieche)
jak ktos jest innego zdania to chyba nie jeździł niczym innym
ale jak sie naprawde zmecze to przesiadam sie do mercedesa S klasy z 1983r (ale to zupełnie inna jazda )
oczywiscie jak moja rodzinka sie powiekszy to bede potrzebował drugie autko np. 5te lub 7ke bo nie bede narażał swojej rodziny na obrażenia wewnetrzne
SAME PLUSY
1. TANIE
2. SZYBKIE
3. PIEKNE
4. PRZYJEMNE
5. MAŁE
6. BEZPIECZNE
7. TRWAŁE
8. WYTRZYMAŁE
9. ITD....
JAK O CZYMS ZAPOMNIEŁEM TO DODAJCIE
ChriS - 2006-03-12, 21:27
Mam już trzecie e30:było 318i,320i teraz jest 325i ,następne to chyba M3(oczywiście e30).
Dobrze się czuję w e30,bardzo dobrze się nim jeździ.Przydałby się jeszcze pick-up do jeżdżenia w firmie
Sosen - 2006-03-12, 21:39
Ja miałem e30 z przypadku, było to moje pierwsze BMW (bardzo je kochałem i gdyby miało 6 garów to pewnie bym jej nie sprzedał). Później miałem inne i teraz mam e32, lecz chętnie przygarnąłbym e30 325i lub e30 335i jako drugi lub trzeci samochód do zabawy. Wielką moją miłością jest E24 oraz E28 i jak będzie mnie na to stać to dokupię ją jako drugie auto bo jako pierwsze e32 735i spełnia się wyśmienicie (latam prawie tylko w trasie)
Łukasz - 2006-03-12, 21:50
jakby mnie było stać to bym jeździł maybachem
e30 jest do , stary parch
prawda koledzy?
Pawel-e30 - 2006-03-12, 21:52
dajcie mu bana na tydzien
Adi - 2006-03-12, 21:56
| Pawel-e30 napisa/a: | dajcie mu bana na tydzien |
tydzień to mało
Pawel-e30 - 2006-03-12, 21:58
| Adi napisa/a: | | Pawel-e30 napisa/a: | dajcie mu bana na tydzien |
tydzień to mało |
Łukasz jak czytałeś regulamin to masz przerąbane zobaczymy jak władze rozpatrzą ten twój wybryk
Gniewek89 - 2006-03-12, 22:05
Ale u O.rydzyka ma fory i to sie liczy w dzisiejszych czasach hehe
kazik - 2006-03-12, 22:19
Jedyne inne auto dla którego był bym w stanie zdradzić e30 to 635csi
LuKaSzQ18 - 2006-03-12, 22:42
ja mialem 3 e-30 teraz mam e-36 i wiem ze w wakacje trzeba zarobic aby kupic e-30 bo to jest auto nieliczne auto godne mniec z przdu niebiesko białą szachownice ...co do e-36...to powiem tak...tandeta...a te plastiki mnie wykończą;)
slawo - 2006-03-12, 22:46
e30 to e30, i tak jak napisal kazik, zdradzilbym ja tylko dla M6 E24 oczywiscie
CyRyL - 2006-03-12, 23:05
hej 8)
ja jestem posiadaczem E30-stki od pol roku fakt jest faktem ze 1,6 i to m 40 ale to moje 1 autko, i jezdzi mi sie nim super jestem z niego zadowolony, właśnie podjałem prace i mam nadzieje ze uda mi sie o nią przyzwoicie zadbać bo kilka poprawek by sie przydało ale wszystko w swoim czasie e30 ma cos w sobie, mialem okazje jezdzic kilka razy e36 325 to motor jest cudowny i jest to wszystko nowsze i wieksze ale e30 ma to cos
jakbym mial zmieniac to na e30 z wiekszym motorkiem moze is , cos co nie pali tak strasznie duzo
pozdro 8)
--==maly==-- - 2006-03-12, 23:22
| LuKaSzQ18 napisa/a: | | ja mialem 3 e-30 teraz mam e-36 i wiem ze w wakacje trzeba zarobic aby kupic e-30 bo to jest auto nieliczne auto godne mniec z przdu niebiesko białą szachownice ...co do e-36...to powiem tak...tandeta...a te plastiki mnie wykończą;) |
Po co chcesz zarabiać wystarczy sprzedać E36!
Co to tandety masz racje i plastików też. Już mam wszystko poprzyklejane popodkładane ale dalej słychać W E30 jakość wykończenia była dużo wyższa.
Łukasz - 2006-03-13, 09:02
Przepraszam, nie wyraziłem się jasno - e30 to padaka jakich mało, stuka, puka, trzeszczy, cieknie, chla, sypie się zazwyczaj, zostawia 4 slady, wydech wisi, silnik rzęzi, biegi wyskakują, ale na jakis małych wiejskich dyskotekach na wypolerowanego rust styla jeszcze jakis pasztet się załapie
ale ogólnie bardzo szanuje swój samochód(bo jest niezawodny, nie stuka, nie trzeszczy, nie puka, ma 5 sek do setki, ogromny bagaznik, jest przytulny, fajny, malutko pali i daje ogromna satysfakcję - czuję sie jak Emir jak nim jade - jeden błysk długich i zjeżdżają najtwardsi, hammery, maybachy, ski i inne cabriolety) i darzę go niesamowitą sympatią, czasem nieco pomieszaną z odrobiną agresji agresja objawia się jak mi jak mi na ten przykład ostatnio w tej suce rozrusznik się zawiesił, ale ogólnie jest trendy, cool i extra i jak pomaluję ją w płomienie to już spełnie marzenie swojego życia.
To tyle tematem przeprosin.
a w ogóle to niedługo kupię tdi i bedę super fajny gość. Zamierzam też sprawić sobie kapelusz i jesionkę.
pozdr
RoboCop - 2006-03-13, 09:16
większość pisała nie na temat - a czemu ja wybrałem e30, bo to auto jest THE BEST
tłumaczyłem to już w innym temacie http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=12487
zastanawiam się czemu Mały napisałeś (i jeszcze ktoś tam), że e30 jest tańsze w utrzymaniu niż e36...
wydaje mi się że jest na odwrót:
1. ciągłe spore dolewki oleju (zużycie & wycieki),
2. spalanie na poziomie serii 5-7,
3. kłopoty z blacharką,
4. etc możnaby wymieniać tak w nieskończoność... koszty mam dużo wyższe niż gdybym się zdecydował na e36...
[ Dodano: Pon Mar 13, 2006 9:22 am ]
| Łukasz napisa/a: | ale na jakis małych wiejskich dyskotekach na wypolerowanego rust styla jeszcze jakis pasztet się załapie |
Łukasz, nie wiem czym jest spowodowana Twoja wściekłość, ale tym stwierdzeniem
mocno przegiąłeś, obrażasz wszytskie te fajne laski, które wsiadały z przyjemnością do e30... nie tylko te z wiejskich dyskotek...
pudzian - 2006-03-13, 09:26
elo ja swoja kupilem przez przypadek ale podoba mi sie ten wozek gdbym mial 2.5 to juz calkiem bylo by sppoko ale moze juz niedlugo pozdro pozdro
yoshi - 2006-03-13, 09:42
kiedys gdy kupowalem pierwsze auto kolega proponowal mi BMW E30, powiedzialem ze nigdy w życiu nie bede jezdził beemka i kupilem Omege - to był błąd 6 miesiecy pozniej kupilem E30 a 2 miechy pozniej druga i trzecia (2 z nich juz sprzedane) jedna jezdzi moja matula, sa to super samochody. moja zonka zakochana jest w E21 ale z przymusu dla niej jezdzi E30 bo ja tak wybralem ze wzgledu na czesci i bezpieczenstwo (BMW vs. CC czy inne male gowno) mam jeszcze w "garazu" E34 ale uwazam ze do miasta i do zabawy E30 to super sprawa bardziej chcialbym jak widac duzo innych osob E24 ale nie stac mnie na ekspolatacje, po za tym gdzie to trzymac
Łukasz - 2006-03-13, 10:13
Robo - Ironia i dystans - pozdro
--==maly==-- - 2006-03-13, 10:22
| RoboCop napisa/a: | większość pisała nie na temat - a czemu ja wybrałem e30, bo to auto jest THE BEST
tłumaczyłem to już w innym temacie http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=12487
zastanawiam się czemu Mały napisałeś (i jeszcze ktoś tam), że e30 jest tańsze w utrzymaniu niż e36...
wydaje mi się że jest na odwrót:
1. ciągłe spore dolewki oleju (zużycie & wycieki),
2. spalanie na poziomie serii 5-7,
3. kłopoty z blacharką,
4. etc możnaby wymieniać tak w nieskończoność... koszty mam dużo wyższe niż gdybym się zdecydował na e36...
[ Dodano: Pon Mar 13, 2006 9:22 am ]
| Łukasz napisa/a: | ale na jakis małych wiejskich dyskotekach na wypolerowanego rust styla jeszcze jakis pasztet się załapie |
Łukasz, nie wiem czym jest spowodowana Twoja wściekłość, ale tym stwierdzeniem
mocno przegiąłeś, obrażasz wszytskie te fajne laski, które wsiadały z przyjemnością do e30... nie tylko te z wiejskich dyskotek... |
Robo co do kosztów to wcale nie było tak źle. Przynajmniej mój egzemplarz E-30 aleju potrzebował bardzo mało blacharka była idealna (ale jest wadą i E-30 i E-36) jedynie ze spalaniem mógł bym się zgodzić ale teraz nie mam 6cyl podejżewam,że w 2.0 spalanie było by podobne.
Meecowhy - 2006-03-13, 10:49
hehe jestem mlody i mialem juz pare aut ... wlasnych ( nie z mamusia czy tatusiem)...
e30 jest z nich najlepsze.... - to taki tani w utrzymaniu przyjemny samochod... gokardzik!!
choc obie moje e30 mialy 4 gary.... dawaly rade .... a mialy by i moze 6 garow i 2.5 litra ... ale ja place za 1.8L 1300PLN OC .... a jestem biednym bezrobotnym(dla urzedu skarbowego) studentem ....
jezeli bedzie nastepne to e30 325 .... touring
Arczi e30 - 2006-03-13, 10:56
ogolnie model e30 nie był nigdy nastawiony na ekonomie i choc uzytkownicy sobie to mowi przed kazdym wyjazdem z domu " bede jechał wolniej mniej spali " to i tak jezdza z ciężką nogą szczegolnie teraz jak gdzies jest maly zakrecik pusty i trzeba dodac gazu zeby były jakies wrazenia e30-tka jest samochodem dość lekkim i nie dużym ... przez co jak napisał yorshi nadaje sie np. dla dziewczyny czy zony .... wiec chcesz jezdzic oszczednie kup 1,8m10 chcesz sie bawic kup 2,5l m20 .... chcesz mocnych wrazen pakuj 2,5 24V lub 3,5lm30 wszystko sie da .... samochód beczka pomysłow, aby tylko w miare org. wyglad ewent. dedykowane graty firmowe M-technik, Alpina, Hartge, MK-Motorsport ... Schinitzer....gratów jest wszystko zalezy od portfela i dobrego pomysłu ... w innych modelach juz z tym cięzej... chcesz felgi 5x120 troche checi i sie da .... 4x100 też jest sporo ładnych wzorów i rozmiarów .... e30-tka była w wyobraźniach konstruktów samochodem kultowym i to sie potwierdziło ....
korzuch - 2006-03-13, 11:00
yo!
Mały ale po co ten cały hałas jedz do dobrego mechanika i niech ci popatrza w serce i ustawia co trzeba bo zaczynasz kombinowac jak mister Zioło (bez obrazy kolego ) bo zaraz beda posty o szukaniu nastepnego złoma
pozdro
--==maly==-- - 2006-03-13, 11:13
Hehe Korzuch widzisz ja już tak mam. E36 zrobiłem w pół roku 30tyś i nic absolutnie nie naprawiałem poza tulejkami na wachaczach i jedną końcówką drążka (klocki,olej,świece,filtry)
Nie moge narzekać zero awarii czy jakich kolwiek przygód. Silnik M43 sprawuje się super. Spalanie nie duże w okolicach 8,5L ale ja tak lubie kombinować sam widziałeś co było z E30 Taka lalka była i sprzedałem. Teraz musze zacząć walke z korozją i tak mnie natchnelo na zmiany Wkurzają mnie tylko materiały we wnętrzu plastik i ciniutka blacha nie to co E30. Pozatym za dużo lamusów jeździ E36
Łukasz - 2006-03-13, 11:18
racja z tymi lamusami
korzuch - lamusie
korzuch - 2006-03-13, 11:21
| Łukasz napisa/a: | racja z tymi lamusami
korzuch - lamusie |
yo!
fackaj sie
pozdro
--==maly==-- - 2006-03-13, 11:23
O Korzuchu nie mówilem bo krecik jakoś dziwnie zerka
KotSylwester - 2006-03-13, 11:40
Ja zawsze chciałem mieć e30. Ale pracę miałem taką że robiłem ok 40tys km w pól roku i co tyle czasu zmieniałem samochód, a że to km w trasie to abs , poduszki i klima wymagane:) Wiec mialem focusa, passat b5 4x4, itp.
Teraz wreszcie mogę sobie pozwolić na posiadanie e30 do jazdy weekendowej i jestem bardzo zadowolony.
Jeżeli chodzi o finanse że im więcej się ma tym nowszy samochód? U mnie akurat tak to nie wygląda, ważniejszy od samochodu dla mnie jest dom.
puz - 2006-03-13, 11:40
Od E30 ładniejsza jest tylko M3 E30 to Beta z duszą i zawsze bedzie w moim garazu
Meecowhy - 2006-03-13, 11:46
ja sie musze dokrzesac do 325 ... a narazie jezdze 318 a potem oddam ja mojej kobiecie.... bo jest czerwona ...
a sobie kupie czarna 325 i jak kaze tradycja zglebuja ja i zaloze jaj ladne buciki !
Grzesio - 2006-03-13, 12:17
Ja zawsze polowałem na e30, 6 lat temu już miałem brać taką zieloniutką 320 tke ale po wizycie u mechanika mi odeszło, okazało się że to straszny szrot i pogniewałem się trochę na markę BMW (kiedyś chodziła taka pogłoska że sami złodzieje jeżdżą BMW i wszystkie beemki są "lewe" i ojciec jako były policjant też mi odradzał i się jego posłuchałem) i kupiłem Fieste czego w sumie nie żałuję bo przez 4 lata nakręciłem nią 200tyś km przktycznie bezawaryjnie, autko zarabiało na siebie. Ale jak skończyła mi się praca wymagająca samochodu odrazu poszła pod "młotek" i już wtedy nie widziałem innej opcji jak E30, powiedziałem sobie że kupie coś naprawdę cool i wspólnie z Agentem do cabrio jeździliśmy po Polsce za autkiem dla mnie. No i trafiło się wypatrzyłem ją na allegro pojechaliśmy - stan był wręcz rewelacyjny w porównaniu do masy autek jakie wcześniej widzieliśmy, jednak zabrakło mi chyba 3 tyś Ale zostawiłem zadatek i szybko do Lublina załatwiać kase. Dziadek mój kochany zawsze mi pomaga, dołożył mi
Teraz mam naprawdę fajne autko i cieszę się z jazdy nim. Niektórzy pytają czy chcę sprzedać, ja im odpowiadam że nie - chyba że dadzą mi jakieś kosmiczne pieniądze. Jak mam oddać za cenę rynkową to lepiej niech stoi w garażu, zawsze się coś w niej podłubie i będzie ładne autko, części, gadżetów jest do e30 na mase i z autkiem można zrobić wszystko tanio i przyjemnie, a spalanie cóż nie wszytko w życiu będzie kolorowe
sarna1 - 2006-03-13, 13:36
Hej - E30 to choroba ja mam juz trzecia mimo ze po sprzedaniu mojej etki Arkowi z Gdyni (jest na forum = fileo) powiedzialem sobie ze juz nie chce E30 i biore E34 535i Ale jak to mowia na niektore choroby nie ma lekarstwa wiec jak sie pojawila na horyzoncie E30 325i Touring z 93 roku w prawie max wypasie to decyzja byla jedna - wskoczylem w TDSa (w rodzinie mam jeszcze E34 TDS i E34 525i 24V) i polecialem po nia do Czestochowy (ponad 500km) i nie zaluje - to jak tym samochodem sie jezdzi, prowadzenie osiagi, spalanie itp = tego nie dal mi zaden inny samochod. Wiem ze obecna (trzecia po 320 coupe, 327i sedan) 325i kombi pojezdze pare latek bo autko w stanie bdb i maly przebieg, dzieciak w drodze wiec kombi jak znalazl....pozostalo mi tylko dokupic sobie cabrio do kompletu .
Lord Lukasz - 2006-03-13, 18:47
Moja e30 sie zbuntowała lub przestała mnie kochać, narazie jeszcze nie wiem dlaczego, cały czas próbuje sie dowiedzieć. Zaczęło sie od dnia kiedy nie chciała zakręcić bączka i pojechała prosto na siatke, specjalnie wcalowała w słupek, potem silnik włożyłem i niebardzo chciał działać, jak zaczął to rozwaliłem miske, ściągająć ją zauważyłem że przekładnie mam pekniętą i ogólnie całą kołyske zgięta, drążki kierownicze zaczęły sie nagle oddzywać, prędkościomierz sie zepsuł (wymieniłe i narazie działa), teraz problemy z temp. pewnie uszczelka sie wydmuchała, pozatym drzwi od kierowcy nie chcę sie zamykać dopiero jak szybe spuszcze to sie zamykają, coś stuka na na dachu jak jade po dziórach... no i ostatnio też jak już zaczynam nieładnie mówić do niej to wtedy gaśnie....
każdy mówi sprzedaj to bo sie wykończysz... i jak narazie nikogo nie słucham i lecze ją ale psychika mi siada już powoli...
co myślicie o tym ?? jak byście postępili w mojej sytuacji ?
pudzian - 2006-03-13, 19:06
ja cie juz podziwiam myslalem ze ja zle trafilem ale jak przecztalem to co sie dzieje z twoja to sie ciesze ze moja miala tylko amorki do wymiany i pompe wody miske tez raz rozwalilem ale tak konkretnie ze niebylo co spawacc pierwsze tygodnie posiadaniaa:D a ty jestes bardzo cierpliwy ja bym sie chyba zalamal pozdro 3mam kciuki za ciebie pozdro
kamil.k - 2006-03-13, 21:23
E30 chcialem miec od dziecka
wszystko zaczelo sie chyba od tego ze jak mialem 10-11 lat byly w piotrkowie wyscigi samochodow;zamknieto ulice i sie scigali
pamietam ze mama nie chciala mnie puscic ale jakos sie udalo;no i wtedy to wlasnie Piotr Bednarek jezdzil BMW E30
nie pamietam czy to bylo M3 czy nie ale nie wazne; wtedy pierwszy raz siedzialem i nawet kawalek sie z nim przejechalem
do dzis pamietam jak krecil boczki na dwupasmowce i ten ryk silnika
pozniej brat cioteczny kupil roczne E30 325i i tez jako dzieciak uwielbialem z nim jezdzic o E30 kupil E36 ale ani mi ani jemu
juz mi sie tak nie podobalo
nie predko przesiade sie w cos innego o prostu na razie nie ma drugiego takiego auta ktore by mi sie tak podobalo
to auto ma w sobie to cos
Lord Lukasz - jak zyje 22 lata to sie nie dalem pokonac a w garazu siedze od dziecka i rozne rzeczy tam robie
byly komarki ,romety,wsk-i ,simsonki , maluchy itp. tez mnie czasem doprowadzaly do szalu i mialem dosyc pamietam ze
od zawsze co jakis czas cos sie psulo i trzeba bylo naprawiac a to wiazalo sie z kosztami
Gniewek89 - 2006-03-13, 21:57
| Lord Lukasz napisa/a: | Moja e30 sie zbuntowała lub przestała mnie kochać, narazie jeszcze nie wiem dlaczego, cały czas próbuje sie dowiedzieć. Zaczęło sie od dnia kiedy nie chciała zakręcić bączka i pojechała prosto na siatke, specjalnie wcalowała w słupek, potem silnik włożyłem i niebardzo chciał działać, jak zaczął to rozwaliłem miske, ściągająć ją zauważyłem że przekładnie mam pekniętą i ogólnie całą kołyske zgięta, drążki kierownicze zaczęły sie nagle oddzywać, prędkościomierz sie zepsuł (wymieniłe i narazie działa), teraz problemy z temp. pewnie uszczelka sie wydmuchała, pozatym drzwi od kierowcy nie chcę sie zamykać dopiero jak szybe spuszcze to sie zamykają, coś stuka na na dachu jak jade po dziórach... no i ostatnio też jak już zaczynam nieładnie mówić do niej to wtedy gaśnie....
każdy mówi sprzedaj to bo sie wykończysz... i jak narazie nikogo nie słucham i lecze ją ale psychika mi siada już powoli...
co myślicie o tym ?? jak byście postępili w mojej sytuacji ? |
To może zamień sie z Ziołem ok ok nie chcialem denerwować
metaldaw - 2006-03-13, 22:49
ja wybrałem E30 bo to bardzo solidna fura zniesie wiecej niż inne
fileo - 2006-03-13, 23:24
Jak to mówi moja żona: Bmw (E-30 przyp. aut.) to przedłużenie penisa. Ja swojej na nic i za nic nie zamienię! Chociaż uzywam jej tylko w weekendy (kolejne autko w domu) to nigdy nie miałem więcej radochy. Zakręty bokiem, dzwięk sześciu garków i te mandaty 123/50 - dla mnie odjazd. Chociaż mogę mieć większąsć aut na rynku to nie ma takiego co by tak się prezentowało i miło charakter. To poprostu cooltowe autko!
Mateusz - 2006-03-13, 23:44
ja bym E30 kupowal raczej z przymusu, osobiscie duzo bardziej wole piatki od trojek i takiego E12 czy E34 za nic bym nie zamienil na E30
David - 2006-03-14, 00:13
Moja obecna e30 kupilem z przymusu...nie bylo mnie stac na odrestaurowanie e21(ktore uwazam za krola bmw) nie chcialem kolejnego e36-mam juz jedno w rodzinie, wiec zmuszony bylem kupic e30 (e34 nie lubie-rowniez mialem) a na e46 m3 mnie nie stac, wiec do wyboru zostalo znowu tylko e30(to juz piate)
Menel - 2006-03-14, 00:36
krotko , zwiezle i na temat
z przymusu , bo kasy nie mam na porzadne e36 (kredytu nie bede bral ) lub na porzadne e34 (v8 ).
ŚP+jinos+ - 2006-03-14, 15:51
podobnie jak menel - oczywiscie, ze z przymusu.
E36 328 na full wypasie to jest moje docelowe auto na ten rok ew. Passat B5
A E30 zawsze mi sie podobalo, ale tak jak czytam wypowiedzi niektorych, ze beda jezdzic nim zawsze to traktuje to ze sporym przymruzeniem oka.
Łukasz - 2006-03-14, 15:54
zawsze
i wybiorę się nią w podróż dookoła świata 8)
ino se klocki nowe sprawie
Piotrek - 2006-03-14, 16:43
| Łukasz napisa/a: | zawsze
ino se klocki nowe sprawie |
klocki do bębnów?
Łukasz - 2006-03-14, 16:46
Nie...Bębny na czerwono pomaluje, podobno wtedy lepiej hamuja, bo czerwony szybciej ciepło odprowadza i ma wieksze tarcie niż srebrny
Rafał - 2006-03-14, 16:58
moja bacia cale zycie grzejniki w domu na srebrno malowala
jak by malowala na czerwono to pewnie nie musiala by do pieca dokadac
Piotrek - 2006-03-14, 16:59
| Rafał napisa/a: | moja bacia cale zycie grzejniki w domu na srebrno malowala
jak by malowala na czerwono to pewnie nie musiala by do pieca dokadac |
dobre
AMISZ - 2006-03-14, 17:02
Ja kupiłem e30 bo z remontem e21 trudno było;/ szukałem e21 baur ale nie za wiele tego wiec padło na to co i tak mi chodziło po głowie e30 cabrio. Mysle ze jeszcze kupie e21 323 baur :)ale to juz jako 2 autko tylko
LUKAS - 2006-03-14, 19:59
Pasja, pasja i jeszcze raz pasja 8)
Na poczatku kupilem E30 bo E36 byla za droga, a wszystkie W21 jakie ogladalem byly w oplakanym stanie
Teraz w zyciu bym sie niezamienil na E36
Poprtostu E30tka to piekne i niesamowite auto Mam przyjemnosc jezdzic od czaus do czasu E36, wiec porownanie mam dobre
kubawojcik - 2006-03-14, 20:04
ja mam juz (a moze dopiero ) druga e-30.... to chyba cos znaczy
sarna1 - 2006-03-14, 20:44
| fileo napisa/a: | | Jak to mówi moja żona: Bmw (E-30 przyp. aut.) to przedłużenie penisa. Ja swojej na nic i za nic nie zamienię! Chociaż uzywam jej tylko w weekendy (kolejne autko w domu) to nigdy nie miałem więcej radochy. Zakręty bokiem, dzwięk sześciu garków i te mandaty 123/50 - dla mnie odjazd. Chociaż mogę mieć większąsć aut na rynku to nie ma takiego co by tak się prezentowało i miło charakter. To poprostu cooltowe autko! |
no bo masz niebylajakie auto .... cieszy mnie to ze dobrze sie nim jezdzi - ja tez je bardzo milo wspominam nigdy nie zawiodlo
Menel - 2006-03-14, 23:06
| Łukasz napisa/a: | zawsze
ino se klocki nowe sprawie |
i co? myslisz ze klocki pomoga? silnik wyremontuj bo nie wyjedziesz z poza granic mazowieckiego a holowanie troche kosztuje i nie wiem czy kasa za progi mtech I ci starczy na to aha, zapomnialem ...jak dolozysz kase z chipa niby alpina to moze dasz rade
Freeride - 2006-04-12, 01:17
Co do tematu, jasne że z pasjiii !
nie spotkałem sie z samochodem który daje tyle przyjemności z jazdy co e30
jak dla mnie zajebista furka ten wygląd i wogule miodzio w sam raz dla mnie 8)
pozdro
Pawel-e30 - 2006-04-12, 07:20
yyyy czy jest coś piękniejszego od glebniętej e30 lecącej bokiem??
Nie ma i dla tego e30
KotSylwester - 2006-04-12, 08:01
...jest !!!
....dwie glebnięte e30 lecące bokiem;)
pawelk318 - 2006-04-12, 08:06
ja zawsze chorowalem na e36 ale kiedy znalazlem wasza stronke i zobaczylem te wszystkie zglebowane E30 to od razu zmienilem zdanie i ciesze sie ze wlasnie posiadam E30 szkoda tylko ze 1.8 a nie 2.5, na pewno takie bede mial. spokoju mi nie daje e36 2.5tds i e46 3.0d + chip ten moment
nie sadzicie ze jest troche z duzo tych E30 nie to ze zle, ale ludzie je kupuja bo chca (malo teraz kosztuja) a nie z milosci i to mnie boli
Arczi e30 - 2006-04-12, 08:10
uwież że nie długo takie egzrmplarze pojezdza .... uzupełniaja rynek czesci wturnych
Grzesio - 2006-04-12, 08:24
Ciężko już znaleźć ładny i zadbany egzemplarz z mocnym silnikiem . W Niemczech zaczynają już traktować takie auta jako zabytki i ich cena zaczyna rosnąć. Ostatnio jak byłem w Berlinie gościo z komisu powiedział (Niemiec) że za taką jak moja i jeszcze z LPG to byłby w stanie wystawić w granicach 5tyś euro i by sprzedał, także byłem pod wrażeniem
KotSylwester - 2006-04-12, 08:34
Wydaję mi się Grzesio że w przypadku Twojej chodzi o to że tuning u niemców jest drogi no i Audio... ja Bauro identyko jak mój (rok, silnik, kolor) tylko że z robioną skórą czerowono czarną widziałem za 5,5tys EUR - hehehe miałem wysłać fotki swojego i powiedzieć że mu za 5tys EUR pchne...
Grzesio - 2006-04-12, 08:46
wiesz, on nie widział jej na żywo, bo byłem z Radkiem 540 stką i wycenił ją tylko z opowieści, bez zabudowy bagażnika, bo narazie nie ma wzmacniaczy, tylko tak jak stoi na 16" MK z xenonami, w M pakiecie i powiedziałem co tam jeszcze ma. Ponoć Niemcy ostatnio przerzuczają się na LPG bo jest ekologicznie i auta wyposażone w instalację są sporo droższe, także pewnie tez dlatego taką cene zaproponował
RoboCop - 2006-04-12, 08:47
| pawelk1984 napisa/a: |
nie sadzicie ze jest troche z duzo tych E30 nie to ze zle, ale ludzie je kupuja bo chca (malo teraz kosztuja) a nie z milosci i to mnie boli |
e30 nigdy nie przeważały w porównaniu z innymi modelami - e36 zawsze było ze 2x więcej, przynajmniej u mnie na Śląsku i w Zagłębiu, a ładne mocne e30 to już ze świecą szukać... tak samo na giełdach sam (Gliwice Mysłowice) - trafić zdrowe e30 to naprawde ciężka sprawa...
zgadzam się z Arczi większość tych co jeździ po 2-3 tys zł, zaraz trafiają jako "dawcy organów" na złomy...
Łukasz - 2006-04-12, 09:35
Niedługo Niemcy zaczną wpadać do nas po beemki
duchPW - 2006-04-12, 12:11
E30 wyłącznie z pasji, bo inaczej to auto się po prostu nie opłaca - zwykły dupowóz typu kilkuletni opel corsa czy inne przednionapędowe gó... wychodzi duuuuuuużo taniej, a kilkuletniego E30 raczej się nie kupi, więc zawsze będzie przy nim cos do zrobienia - jeśli ktoś jeździ E30-tką i nie jest pasjonatem znaczy się błądzi
Baur - 2006-04-12, 13:01
Dokładnie - E30stki dzielą sie najczęsciej na przypadkowo kupione przez przypadkowych ludzi za niedużą kasę - i te wędrują na organy - i drugie wychuchane egzemplarze pasjonatów, lub egzemplarze doprowadzane do takiego stanu.. Nie ma drugiej beemki którą można tak tanio i łatwo serwisować, swapować, naprawiać itd... Najłatwiej zrobić z niej auto o super osiągach...
E30 - z pasji Gleba, ładna felga, fajny silnik i jest pięknie !
kuzyn - 2006-04-12, 13:26
Kupiłem moje E30 bo chciałem ten konkretny model. Miała być 320 coupe i jest 320 coupe. Na etapie poszukiwań wymarzonej fury przyszedł moment w którym pomyslałem też o E36 (bo zwątpiłem że jeszcze trafię nieskatowaną 30), ale te Beemki nie mają już takiego "pazura" jak poprzednik... Przynajmniej dla mnie. Dziś nie zamieniłbym mojej Beniuty na żaden inny model, a tym bradziej markę. Jeśli szczęście dopisze moja E30 zostanie ze mną do końca. A cena...w sumie między dobrą E30 a sedanem E36 z początku produkcji tego modelu, nie ma jakiejś strasznej przepaści. W moim przypadku nie były to względy finansowe tylko świadomy wybór.
VinCent318iS - 2006-04-12, 13:58
Jak E30 to tylko taka------->E30 zrobiona bo E30 ma taką ceche że jak ktos nie zrobi fajnie tego samochodu to wygląda jak stare poczciwe BMW a jednak wygląd gdy doprowadzi sie do fabryki jest {biiiiip}.
E30 zawsze mi się kojarzyło nie wiem czemu z MAD MAX'em(klasyka kina kochających motoryzacje) pasowała by tam bardzo. w jakimś niebieskim kolorze z czarnymi matowymi felgami lekko poobijana ehhh rozmażyłem się
Albo taka------>E30 oczywiście bez brewek
southOFheaven - 2006-04-13, 15:01
co do tematu to e30 z pasji..juz jako dzieciak grywalem w need for speed na kompie jezdzac tylko starszymi beemkami e30, e32, e34..cudowne.. starsze beemki maja dusze.
Mam zamiar doprowadzic swoja coupe'tke do stanu fabrycznie idealnego (marzenie scietej glowy 8) ale cel mam..)
pozdro
Sobek - 2006-04-13, 15:39
Ja bede kupywal e30tke z pasji jak bym mial kupic sobie furke tylko tak do latania to bym kupil jakas vectre A albo cos innego, no ale nic nie zastapi takiej e30tki zglebowanej na szerokich kapciach no i w kolorku czarnym jak patrze na takie e30 to az mi ciarki przechodza poprostu jest to najladniejsze bmw no jeszcze e34 i e32 sa ladne a nowsze modele jakos nie maja tego czegos co te starsze 8)
Pozdrawiam
Sosen - 2006-04-13, 16:02
i tak e24 jest najładniejsze
Sobek - 2006-04-13, 16:30
| Sosen napisa/a: | i tak e24 jest najładniejsze |
Racja Sosen e24 jest piekne gleba,szerokie kapuchy i nic wiecej nie potrzeba 8)
Łukasz - 2006-04-13, 16:44
tak i ta cudownie, pieknie rdzewiejąca w nim blacha , tak , stanowczo , to jest to!
Sosen - 2006-04-13, 16:49
Boszeee, Łukasz czy Ty zawsze musisz wszystko zepsuć? A tak na marginesie czy blachy w e24 różnią się czymś od blach w e30?
KotSylwester - 2006-04-13, 18:23
a to rozmawiamy o modelu e30 czy np e24 czy o jakichś konkretnych egzemplarzach?
Arczi e30 - 2006-04-13, 18:33
| Łukasz napisa/a: | tak i ta cudownie, pieknie rdzewiejąca w nim blacha , tak , stanowczo , to jest to!
|
Łukasz to taki zawadiaka ... jego wypowiedzi mozna czytac odwrotnie ... niż je pisze .... a potwierdza tylko obraz rzeczywistosci .. bo takie wiekszosc e24 jest ... choc napewno chetnie by przegarnął ten model
Temat jest juz raczej wyczerpany bo pasja do przymusu wygrywa jak 10 do 1 .... a + odwrócony ton wypowiedzi Łukasza to jak nawet 11 do 1
|
|