| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e32 735i z gazem spalanie help :)
koowalek - 2006-03-11, 23:14 Temat postu: e32 735i z gazem spalanie help :) witajcie jestem tu nowy i bardzo licze na Wasza pomoc.powiedzcie prosze bo mam zamiar kupic e32 735i z gazem ile takie cudo spala przy normalnej jezdzie miejskiej paliwa a ile gazu i tak samo jesli chodzi o trase dodam ze skrzynia jest automatyczna.
oraz druga sprawa to powiedzcie co wogole sadzicie o tym samochodzie pozdrawiam wszystkich i licze na Wasza szczera pomoc.
Sosen - 2006-03-12, 08:46
Spalanie bardzo różne, zależy od techniki jazdy, ale po mieście minimum to 15 litrów benzyny, na trasie 10 litrów benzyny. Gazu spali odpowiednio więcej czyli powiedzmy 17 na mieście i 12 w trasie. Moja zagazowana sekwencją pali średnio w trasie 12-13 gazu. Faktyczne spalanie może być bardzo różne od tych wartości, które podałem, ale tak jak napisałem dużo zależy od techniki jazdy i ciężkości buta Nie ma problemu żeby na mieście wciągnęła np. 25 litrów bo jest to możliwe, ale równie dobrze w trasie można zejść poniżej 10 litrów także rozpiętość jest ogromna. Jeśli chodzi o e32 735 to mogę polecić z czystym sumieniem, moja ma już najechane 350tys. i nie narzekam, nic się nie dzieje (odpukać) ale jak kupisz zajechaną siódemę to masz przesrane bo części nie są tanie i jak zaczniesz pakować szmal to możesz się w pewnej chwili obciąć że włożyłeś już tyle ile zapłaciłeś za auto albo nawet dużo więcej. Jeśli jest zagazowana zwykłą instalką czyli nie wtryskiem to lubi sobie strzelić w przepływomierz, a jest to chodliwy temat i jego ceny oscylują w granicach 300-400zł także nie jest to mało. Ja osobiście żałuję że nie mam automatu, kupując moją siódemkę cieszyłem się bardzo że jest w manualu, ale ostatnio polatałem takim czymś w automacie i stwierdzam że to dopiero jest prawdziwa siódema, po prostu dopiero wtedy czujesz ten komfort!
arteek - 2006-03-12, 09:56
moja jest na zwykłej instalce i jak bym nie jeździł to pali po mieście 21 litrów gazu na trasie zchodzi do ok 14, co do komfortu to chyba nie muszę opisywać
Darek W-wa 735 - 2006-03-12, 22:34
Arteek,dokładnie tak jest.Nie ma sie ci oszukiwać.Ja jak pojeżdżę trochę ostrzej 8) to i ok. 23l. wchłonie gaziorku.
[ Dodano: Nie Mar 12, 2006 9:36 pm ]
| koowalek napisa³/a: | witajcie jestem tu nowy i bardzo licze na Wasza pomoc.powiedzcie prosze bo mam zamiar kupic e32 735i z gazem ile takie cudo spala przy normalnej jezdzie miejskiej paliwa a ile gazu i tak samo jesli chodzi o trase dodam ze skrzynia jest automatyczna.
oraz druga sprawa to powiedzcie co wogole sadzicie o tym samochodzie pozdrawiam wszystkich i licze na Wasza szczera pomoc. |
Czyżby na moją masz ochotę .polecam -warto.
koowalek - 2006-03-12, 23:48
dzieki chlopaki za opis.ta "moja" zostala sprowadzona do polski poltora roku temu jej stan uwazam ze jest bardzo dobry.dobry stan blachy kompletna i nie zmechacona.bylem wlasnie ciekaw tgo jak to sie ma w eksploatacji obecnie jezdze golfem II ale mam dosyc paskow rozrzadu wole cos na lancuchu.powiem ze ta jest z 1989 roku a chce mi ja kolega sprzedac za 5000 zl. wyglada i jezdzi bardzo dobrze.uwazam ze i cena atrakcyjna nie mowiac o komforcie
[ Dodano: 2006-03-12, 22:50 ]
aha patrzylem na czesci poki co na allegro i sam bylem w szoku gdyz bardzo duzo czesci jak na koncowki drazkow czy inne elemanty zawieszenia sa w niemalze takich samych cenach co do mojej golfiny
|
|