BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Pocztówka z Borska 2005 :-)

Kosa - 2006-02-24, 22:56
Temat postu: Pocztówka z Borska 2005 :-)
Właśnie się dowiedziałem że dostałem pozdrowienia od Straży Gminnej ze
Starej Kiszewy :twisted: w tamtych okolicach byłem raz na spocie w Borsku 08.2005.
Czyżby jakaś fotka z fotoradaru ? Polecony odebrała siostra, czy można zwrócić przesyłke?
Pomyliła się i niechcący odebrała od listonosza. Czytając Księgę Gości widać że gmina
słynna jest z fotoradarów, wyczytałem że fotoradar działał nielegalnie ??
Zastanawiam się co robić dalej, odebrać zapłacić i mieć spokój czy
odesłać i czekać co będzie dalej

pozdro

Menel - 2006-02-24, 23:35

ja to bym teraz zlal siostre na kwasnie jablko :lol:
a jak ladna to odeslal do mnie :lol:

duchPW - 2006-02-25, 00:02

menel napisa³/a:
ja to bym teraz zlal siostre na kwasnie jablko :lol:
a jak ladna to odeslal do mnie :lol:

i wszystko jasne - można zamykac temat - jakbys jeszcze kiedyś miał jakieś problemy, to wal jak w dym - zawsze Ci pomożemy :mrgreen:

[ Dodano: Sob Lut 25, 2006 00:04 ]
a poważnie - skoro już odebrałes to pismo, to chociaz mogłes napisać co w nim jest - wezwanie, zdjęcie czy co tam jeszcze
- zawsze coś da się zrobić - pamiętaj, że nasze prawo jest pisane przez skacowanych studentów na zaliczenie ćwiczeń (na odwal się) ... na pewno coś przeoczyli :lol:

korzuch - 2006-02-25, 01:17

yo!
dawaj na wódke to coś pomyślimy :D
pozdro

ChriS - 2006-02-25, 19:44

Jeśli zarobiłeś fotkę na terenie gminy Brusy(przez którą przejeżdża się jadąc do Borska) to się nie przejmuj,bo straż gminna była z innej gminy i nie miała prawa robić łapanki na kierowców.Co więcej sprawą zajmuje się policja-strażnicy gminni nie poinformowali policji o prowadzonej akcji i nie mieli zgody od komendanta wojewódzkiego policji.
Na ten temat był artykuł w lokalnej gazecie i przedstawiciel powiatu chojnickiego radził nie przejmować się wezwaniami.
Mojemu bratu też pstrykneli fotkę,ale nic nie przyszło.
Jak chcesz to siÄ™ jeszcze popytam o co chodzi w tej sprawie.

Kosa - 2006-02-26, 00:39

przesylke dopiero bede widzial w poniedzialek to napisze dokladniej co jest ;)

pozdro

slawo - 2006-02-26, 22:29

moze fotoradar ustawili na lotnisku ;)
Bruner - 2006-02-26, 23:28

Panowie nie straszcie mnie, tesciu zawalu dostanie jak przyjdzie fotka i zobaczy ile lecialem jego trupem :wink: Nie chce miec chlopa na sumieniu :wink:
Kosa - 2006-03-02, 09:32

- prawdopodobnie Zalesie, 4 km za Brusami, fotoradary ustawiane przez policję (Zurad) i przez niezidentyfikowaną jednostkę(straż Gminna Stara Kiszewa - srebrna Skoda Octavia na gdańskich numerach (Multanova), na ogr. (40) - dla jadących w stronę Chojnic na przystanku autobusowym (po prawej stronie za szkołą), a dla jadących w stronę Kościerzyny na wjeździe do wioski, po prawej stronie, krótko za znakiem (samochód zaparkowany w bocznej uliczce)

:evil:

WujekDobraRada - 2006-03-02, 11:29

:? kurcze - to afere robią o przekroczonie prędkości o 16km/h - dla mnie przegięcie pały. rozumiem 25 i zwyż ale 16 - im naprawde się nudzi albo są ambitni innaczej 8)
center - 2006-03-02, 16:21

widocznie nie maja kogo klepac, skoro cykaja foty o 16...
u nas to ho ho, szkoda gadac kiedy foty sie zaczynaja tak naprawde robic :)

ChriS - 2006-03-02, 19:16

To ciekawe co napisałeś,bo nie widziałem nigdy żeby stała straż gminna z policją razem w jednym miejscu i łapała na dwie strony.Jeżeli to zdjęcie z fotoradaru policyjnego to nic nie zrobisz musisz płacić,ale jeżeli od straży to bym się nie przejmował.
Piotrek - 2006-03-02, 19:20

o 16 to pikuś , xeona chyba gdzies chwyciło na fotoradar przy prędkosci 250km/h :mrgreen:
Kosa - 2006-03-07, 10:30

póki co wysłałem pismo o przysłanie mi świadecta legalizacji urządzenia robiącego pomiar

zobaczymy czy się odezwą minął już tydzień :)

pozdro