BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Nagrzewnica powietrza e30

Go¶æ - 2004-08-05, 22:28
Temat postu: Nagrzewnica powietrza e30
Witam znowu..
..pojawil mi sie problem;(((..mianowicie leje mi sie woda do kabiny z nagrzewnicy przy fotelu kierowcy na podloge..pewno z nagrzewnicy..czy ktos mial ten problem..czy moze przeciekiekac na jakims zaworze,czy nagrzewniva leje???...pomozcie, bo mam basen pod nogami..grrr..pozdrawiam

sarna1 - 2004-08-05, 22:29

znam ten bol - wsypalem jakiegos srodka uszczelniajacego i jest ok - radze zrobic tak samo i zobaczyc jak bedzie - bo wyjmowanie nagrzewnicy to nic przyjemnego..
Go¶æ - 2004-08-05, 22:34

hmm..pomysl w sumie niezly,ale nie wiem,czy mi pomoze..troche sie tego leje jednak i nie wiem,czy to wystarczy..jakies inneg sugestie ew.;)..mozliwe ze jutro bede to musial i wyjac i przejrzec;/..pozdro
sarna1 - 2004-08-05, 22:45

kup takie granulki STP - kosztuja chyba 3 pln - mi pomogly - wsypalem polowe :) a jak nie to masz rozbieranie - roboty na caly dzien...a z naprawa bedzie ciezko - juz lepiej zalatwic uzywke
Baur - 2004-08-06, 09:37

Przecieka Ci zwór elektromagnetyczny wpuszczajacy wode do nagrzewnicy, sama nagrzewnica raczej nie... Miałem to samo. Nie słuchaj przypadkiem nikogo kto poradzi Ci odrazu wyjmowac nagrzewnice, zdejmować deske itd. (ja kiedys narobiłem sobie tyle roboty, wszystko wykręciłem, a na końcu okazało sie że to nie było konieczne, więc ucz sie na moim błędzie :D Ja sie posłuchałem "fachowców".. :twisted: Wykręć środkową konsole, odsuń fotel. i w ekwilibrystycznej pozycji, dostaniesz sie do zaworu, nad pedałem gazu przy nagrzewce. Wykręc go. Będziesz po nin widział czy cieknie. Taki zawór kupisz za 40 zeta, i bedziesz pewien że naprawiłeś solidnie a nie "na patencie" :)
Go¶æ - 2004-08-06, 17:51

Naprawione;))...miales racje..tj. prawie - przeciekala mi uszczelka przy zaworze..koszt - 50groszy i troszke dlubania(w pozycji przyprawiajacej o rzucanie miesem..hehe);))..pozdrawiam i dzieki;)..PS.Granaulki STP tez profilaktycznie poszly...cheche..pozdrawiam
sarna1 - 2004-08-06, 18:30

no to ok ;) w takim razie zamykamy temat